Ngữ pháp Tiếng Anh 8 Bài Unit 16: Inventions



Unit 16: Inventions

Ngữ pháp Tiếng Anh 8 Bài Unit 16: Inventions

I.Choose the best answer

1. They spent a lot of money on food and clothes.

A. A lot of money on food were spent

B. A lot of money was spent on food and clothes

C. A lot of money were spent on food and clothes

D. Money was spent a lot on food and clothes

2. The restaurant serves seafood every Monday.

A. Seafood is served every Monday.

B. Seafood was served every Monday.

C. Seafood are served every Monday.

D. Seafood were served every Monday.

3. Mary informed the police of the news

A. The police was informed of the news.

B. The news was informed of the police.

C. The police were informed of the news.

D. The police of the news was informed by Mary.

4. The ambulance is taking the boy to hospital.

A. To the hospital is the boy being taken.

B. The boy is being taking to hospital.

C. The boy is being taken to hospital.

D. The boy is taken to hospital.

5. The engineers will construct a bridge over this house.

A. This house will be constructed over a bridge.

B. A bridge will be constructed over this house.

C. This house will be being constructed over a bridge.

D. A bridge will be being constructed over this house.

6. Someone has stolen his gun.

A. His gun has been stolen.

B. His gun has stolen.

C. He has been stolen the gun.

D. The gun has been stolen him.

7. We have to tell Mary about our change in plans.

A. Mary has to be told about our change in plans.

B. Our change in plans should be told for Mary.

C. Mary is told about our change in plans.

D. Our change in plans is told to Mary.

8. We thought you were serious when you said you were leaving. You were thought___________when you said you were leaving

A. to have been serious

B. to being serious

C. to be serious

D. to have been seriously

9. The directors have fired those lazy clerks

A. Those lazy clerks have been fired.

B. Those lazy clerks has been fired.

C. Those lazy clerks had been fired.

D. Those lazy clerks were fired .

10. They didn’t explain anything about that .

A. Nothing was explained about that .

B. That wasn’t explained anything by them .

C. Anything wasn’t explained about that .

D. Something wasn’t explained about that .

11.They showed his photograph on television.

A. On television they have his photograph shown.

B. His photograph was shown on television.

C. His photograph is being shown on television.

D. The television was shown his photograph.

12. We must find this killer.

A. This killer we must find.

B. This killer is found.

C. This killer be found.

D. This killer must be found.

13. They signed the contract at lunchtime.

A. They were signed the contract at lunchtime.

B. At lunchtime the contract were signed

C. The contract at lunchtime was signed .

D. The contract was signed at lunchtime.

14. Someone ought to do something about it.

A. Something about it ought to be done.

B. Someone ought to be done about it.

C. Something ought to be done about it.

D. It ought to be done something by someone.

15. People should send their complaints to the head office.

A. Their complaints were sent to the head office.

B. The head office was sent their complaints.

C. Their complaints should be sent to the head office.

D. The head office should be sent complaints.

16. People don’t use this road very often.

A. This road don’t be used very often.

B. This road is not used very often.

C. This road is used not very often.

D. This road is not often used.

17. Miller has taken a lot of photographs.

A. Photographs have been taken by Miller.

B. Photographs have been taken a lot of by Miller.

C. A lot of photographs were taken by Miller.

D. A lot of photographs have been taken by Miller.

18. The teacher gave us two very difficult exercises.

A. We were given two very difficult exercises.

B. Two very difficult exercises were given to the teacher.

C. Two very difficult exercises were given to us.

D. Both (A) and (C) are correct.

19. They said that he was all right .

A. He said he was all right.

B. They were said him was all right .

C. He was said he was all right.

D. He was said to be all right .

20. The lawyer is interviewing the witness.

A. The witness is interviewed

B. The witness is being interviewed

C. The lawyer is interviewed

D. The lawyer is being interviewed

21. They are taking photographs of the event.

A. The event was taken photographs.

B. The event is taken photographs.

C. Photographs are taken of the event.

D. Photographs of the event are being taken.

22. How do people learn languages?

A. How are languages learned?

B. How are languages learned by people?

C. How languages are learned?

D. Languages are learned how?

23. Nobody told me that George was ill.

A. I was told that George wasn't ill.

B. I wasn't told that George was ill.

C. George wasn't told to be ill.

D. George was told not to be ill.

24. His colleagues gave him a present when he retired.

A. He was given a present when he retired.

B. A present was given by his colleagues when he retired.

C. He was given a present by his colleagues when he retired.

D. A present was given him when he retired.

25. We will send you the results as soon as they are ready.

A. You will be sent the results as soon as they are ready.

B. You will be sent the results as soon as they are ready by us.

C. The results will be sent you by us as soon as they are ready.

D. The results will be sent you as soon as they are ready by us.

26. Brian told me that somebody had attacked him in the street.

A. I was told by Brian that somebody had attacked him in the street.

B. I was told by Brian that he had been attacked in the street.

C. Brian told me to have been attacked in the street.

D.Brian told me that he had been attacked in the street.

27. They say that many people are homeless after the earthquake.

A. They say many people to have been homeless after the tsunami.

B. They say many people to be homeless after the tsunami.

C. Many people are said to have been homeless after the tsunami.

D. Many people are said to be homeless after the tsunami.

28. We’ll have to find a new secretary soon.

A. A new secretary has to be found soon.

B. A new secretary must be found soon.

C. A new secretary is found soon.

D. A new secretary will have to be found soon.

29. We cannot do it that way.

A. It cannot do that way.

B. It cannot be done that way.

C. That way it can’t be done.

D. That way can’t be done.

30. They think that the prisoner escaped by climbing over the wall.

A. The prisoner is thought to escape by climbing over the wall.

B. The prisoner is thought escaped by climbing over the wall.

C. The prisoner is thought having escaped by climbing over the wall.

D.The prisoner is thought to have escaped by climbing over the wall.

31. They believe that the thieves got in through the kitchen window.

A. The thieves are believed to have got in through the kitchen window.

B. The thieves are believed to get in through the kitchen window.

C. They believe the thieves got in through the kitchen window.

D. They believe the thieves have got in through the kitchen window.

32. They report that over 200,000 people were killed in the tsunami.

A. Over 200,000 people are reported to have been killed in the tsunami.

B. Over 200,000 people are reported to be killed in the tsunami.

C. Over 200,000 people are reported to have killed in the tsunami.

D. Over 200,000 people are reported to kill in the tsunami.

33. We found that they had cancelled the game.

A. We found that the game had been cancelled.

B. The game had been cancelled.

C. we found that the game had been cancelled by them.

D. The game were found to be cancelled

34. Where did they make your shoes?

A. Where were they made your shoes?

B. Where did your shoes made?

C. Where were your shoes made?

D. Where were your shoes make?

35. Keep the machine always clean.

A. The machine is always kept clean.

B. The machine should be kept clean always.

C. Let the machine always be kept cleaned.

D. Let the machine be always kept clean.

36. His relatives say that he is an adopted child. He is said ___an adopted child

A. to be

B. to being

C. to been

D. to have been

37. I found that what he said was incorrect .What he said ___ incorrect

A. was found

B. was found to be

C. was founded

D. has been found

38. We consider him the best speaker of the debate. He_____________ the best speaker of the debate

A. is considered to be

B. is considering.

C. was considered

D. was considering

39. He sent me a nice gift on my birthday.

A. I was sent a nice gift on my birthday by him.

B. A nice gift was sent me on my birthday by him.

C. A nice gift was sent to me on my birthday by him.

D. Both A & C are correct.

40. They began to build the bridge two months ago.

A. The bridge was begun to build two months ago.

B. The bridge was begun to be built two months ago.

C. The bridge began to build two months ago.

D. The bridge began to be built two months ago

45. He expects that his father will come back home.

A. It was expected that his father will come back home.

B. His father was expected to be come back home.

C. His father will be expected to come back home.

D. His father is expected to come back home

II. CHUYỂN SANG CÂU BỊ ĐỘNG

1.Somebody has taken my briefcase.

2.The teacher returned our written work to us.

3.She had finished her report by noon.

4.The mad dog bit the little boy.

5.The police have arrested five suspects.

6.The doctor ordered him to take a long rest.

7.Lightning struck the house.

8.A group of students have met their friend at the railway station.

9.They didn’t allow Tom to take these books home.

10.The teacher won’t correct exercise tomorrow.

11.Marry has operated Tom since 10 o’clock.

12.This is the second time they have written to us about this.

13.Mr. Smith has taught us French for two years.

14.They didn’t look after the children properly.

15.Nobody swept this strreet last week.

16.People drink a great deal of tea in England.

17.People speak English all over the world.

18.Tom was writing two poem.

19.She often takes her dog for a walk.

20.They can’t make tea with cold water.

21.The chief engineer was instructing all the workers of the plant.

22.Somebody has taken some of my book away.

23.They will hold the meeting before May Day.

24.They have to repaire the engine of the car.

25.The boys broke the window and took away some pictures.

26.People spend a lot of money on advertising everyday.

27.They may use this room for the classroom.

28.The teacher is going to tell a story.

29.Marry is cutting the cakes with a sharp knife.

30.The children looked at the woman with a red hat.

III. Change into passive voice.

1. The teacher corrects our exercises at home.

2. Ali’s absence worried his mother.

3. They are building several new schools in our town.

4. We have made great progress in industry, science and medicine.

5. Sam killed a lion last week.

6. You must hand in your report before the end of this month.

7. I had just finished the job when the factory closed.

8. No one has opened that box for the past hundred years.

9. Are you going to mail these letters soon?

10. He should have finished the report yesterday.

11. Scientists began to carry out researches on SIDA two years ago.

12. They say that he is the richest man in our town.

13. I can assure you I will arrange everything in time

14. We are to pity rather than despise these homeless boys.

15. We haven’t moved anything since they sent you away to cure you

IV. Change into passive voice.

1. She fell into water because somebody pushed her.

2. What ought we to do about this?

3. It is time they brought the cows in.

4. What questions did the examiner set?

5. Somebody must do something for these poor men.

6. Nobody has made mistakes.

7. Nobody has answered my question properly.

8. Somebody has brought this child up badly.

9. The teacher promised Jane a prize if she worked well.

10. Nobody has ever spoken to me like that before.

11. I hate people looking at me.

12. Teachers should make lessons more interesting for school children.

13. I’d like someone to read to me.

14. We shall lock the house up for summer and the old gardener will look after it.

15. People say tortoises live longer than elephants.

16. One cannot eat an orange if nobody has peeled it.

17. Don’t let the others see you.

18. Did anybody ever teach you how to behave?

19. It surprised me to hear someone had robbed you.

20. People ought to tell us how much they expect of us.

V. Choose one sentence that best rewrites the sentence given.

1. He broke my watch.

A. My watch were broken.

B. My watch be broken.

C. My watch is broken.

D. My watch was broken.

2. The teacher explained the rule to the student.

A. The rule was explained to the student.

B. The students were explained the rule.

C. The students were explained the rules.

D. A and B are correct

3. He often asks me to help him.

A. He is often asked to help them.

B. They are often asked to help me.

C. I am often asked to help him.

D. I am often asked him to help me.

4. His friends never forgave his betrayal.

A. His betrayal were never forgiven by his friends.

B. His betrayal was never forgiven by his friends.

C. His betrayal was never forgave by his friends

D.His betrayal never forgave by his friends.

5. I am sure we’ll settle the matter easily.

A. I’m sure the matter will settle easily.

B. I’m sure the matter will be settled easily.

C. I’m sure the matter will settled easily.

D. I’m sure the matter won’t be settled easily.

6. We sent for the police.

A. The police was sent for

B. The police was sent.

C. The police were sent for.

D. The police was sent for us

7. They speak much about this book.

A. This book is much spoken about.

B. This book is much spoken.

C. This book is much about spoken.

D. This book are much spoken about.

8. Have they tested all the machines?

A. Have all the machines be tested?

B. Have all the machines been testing?

C. Have all the machines been tested?

D. Have all the machines been being testing?

9. Does he realize that they are laughing at him?

A. Is he realized that he is laughing at?

B. Is he realized that he is being laughed at?

C. Does he realize that he is laughing at?

D.Does he realize that he is being laughed at?

10. The manager offers me several jobs.

A. I was offers several jobs.

B. I am offered several jobs.

C. Several jobs are offered to me.

D. B and C are correct.

11. We found that they had cancelled the soccer match.

A. We found that the soccer match had been cancelled.

B. The soccer match had been cancelled.

C. The soccer match was found that had been cancelled.

D. The soccer match was found to have been cancelled by us.

12. “Did Shakespeare write this play?”

A. Did this play be written by Shakespeare?

B. Was this play written by Shakespeare?

C. This play was written by Shakespeare.

D. Did this play Shakespeare write?

13. Which book do the students love?

A. Which book are done love by the students?

B. Which book is the students loved?

C. Which book are loved by the students?

D. Which book is loved by the students?

14. How many slums are they going to clear?

A. How many slums are being gone to clear?

B. How many slums are being cleared?

C. How many slums are going to clear?

D. How many slums are going to be cleared?

15. Who wrote the report on the air pollution?

A. By whom was the report on the air pollution written?

B. Whom was the report written on the air pollution by?

C. By whom was the report written on the air pollution?

VI. CHUYỂN CÁC CÂU SAU SANG BỊ ĐỘNG.

1.My father waters this flower every morning.

2.John invited Fiona to his birthday party last night.

3.Her mother is preparing the dinner in the kitchen.

4.We should clean our teeth twice a day.

5.Our teachers have explained the English grammar.

6.Some drunk drivers caused the accident in this city.

7.Tom will visit his parents next month.

8.The manager didn’t phone the secretary this morning.

9.Did Mary this beautiful dress?

10.I won’t hang these old pictures in the living room.

11.The German didn’t build this factory during the Second World War.

12.The Greens are going to paint this house and these cars for Christmas Day.

13.Ann had fed the cats before she went to the cinema.

14.The students have discussed the pollution problems since last week.

15.Have the thieves stolen the most valuable painting in the national museum?

16.Some people will interview the new president on TV.

17.How many languages do they speak in Canada?

18.Are you going to repair those shoes?

19.He has broken his nose in a football match.

20.Have you finished the above sentences?

Đáp án

I.Choose the best answer

1. They spent a lot of money on food and clothes.

B. A lot of money was spent on food and clothes

2. The restaurant serves seafood every Monday

A. Seafood is served every Monday.

3. Mary informed the police of the news

C. The police were informed of the news.

4. The ambulance is taking the boy to hospital.

C. The boy is being taken to hospital.

5. The engineers will construct a bridge over this house.

B. A bridge will be constructed over this house

6. Someone has stolen his gun.

A. His gun has been stolen.

7. We have to tell Mary about our change in plans.

A. Mary has to be told about our change in plans.

8. We thought you were serious when you said you were leaving

. You were thought ___________when you said you were leaving

C. to be serious

9. The directors have fired those lazy clerks

A.Those lazy clerks have been fired.

10. They didn’t explain anything about that .

A. Nothing was explained about that .

11.They showed his photograph on television.

B. His photograph was shown on television.

12. We must find this killer.

D. This killer must be found.

13. They signed the contract at lunchtime.

D. The contract was signed at lunchtime.

14. Someone ought to do something about it.

C.Something ought to be done about it.

15. People should send their complaints to the head office.

C. Their complaints should be sent to the head office.

16. People don’t use this road very often.

B. This road is not used very often.

17. Miller has taken a lot of photographs.

D. A lot of photographs have been taken by Miller.

18. The teacher gave us two very difficult exercises.

D. Both (A) and (C) are correct.

19. They said that he was all right.

D. He was said to be all right .

20. The lawyer is interviewing the witness.

B. The witness is being interviewed

21. They are taking photographs of the event.

D. Photographs of the event are being taken.

22. How do people learn languages?

A. How are languages learned?

23. Nobody told me that George was ill.

B. I wasn't told that George was ill.

24. His colleagues gave him a present when he retired.

C. He was given a present by his colleagues when he retired.

25. We will send you the results as soon as they are ready.

A. You will be sent the results as soon as they are ready.

26. Brian told me that somebody had attacked him in the street

B. I was told by Brian that he had been attacked in the street.

27. They say that many people are homeless after the earthquake

D. Many people are said to be homeless after the tsunami.

28. We’ll have to find a new secretary soon.

D. A new secretary will have to be found soon.

29.We cannot do it that way.

B. It cannot be done that way.

30. They think that the prisoner escaped by climbing over the wall

D. The prisoner is thought to have escaped by climbing over the wall.

31. They believe that the thieves got in through the kitchen window.

A. The thieves are believed to have got in through the kitchen window.

32. They report that over 200,000 people were killed in the tsunami

A. Over 200,000 people are reported to have been killed in the tsunami.

33. We found that they had cancelled the game.

A. We found that the game had been cancelled.

34. Where did they make your shoes?

C. Where were your shoes made?

35.Keep the machine always clean.

C. Let the machine always be kept cleaned.

36.His relatives say that he is an adopted child. He is said ___an adopted child

A. to be

37.I found that what he said was incorrect .What he said ___ incorrect

B. was found to be

38.We consider him the best speaker of the debate. He_____________ the best speaker of the debate

A. is considered to be

39. He sent me a nice gift on my birthday.

D. Both A & C are correct.

40.They began to build the bridge two months ago.

D.The bridge began to be built two months ago.

II.

1. My briefcase has been taken.

2. Our written work was returned to us by the teacher.

3. The report had been finished by noon.

4. The little boy was bitten by the mad dog.

5. Five suspects have been arrested by the police.

6. He was ordered to take a long rest by the doctor.

7. The house was struck by lightning

8. Their friend has been met at the railway station by a group of students.

9. Tom wasn’t allowed to take these book home.

10. Exercises won’t be corrected by the teacher tomorrow.

11. Tom has been operated since 10 o’clock.

12. This is the second time we have been written to about this.

13. We have been taught French by Mr Smith for two years.

14. The children weren’t properly looked after.

15. This street wasn’t swept last week.

16. A great deal of tea is drunk in England.

17. English is spoken all over the world.

18. Two poems were being written.

19. Her dog is often taken for a walk.

20. Tea can’t be made with cold water.

21. All the workers of the plant were being instructed by the chief.

22. Some of my books have been taken away.

23. The meeting will be held before May Day.

24. The engine of the car has to be repaired.

25. The window was broken and some pictures were taken away by the boys

26. A lotof money is spent on advertising everyday.

27. This room may be used for the classroom.

28. A story is going to be told by the teacher.

29. The cake is being cut with a sharp knife by Mary.

30. The woman with a red hat was looked at by the children

III.

1. Our exercises are corrected at home by the teacher.

2. Ali’s mother was worried by his absence.

3. Several new schools are being built in our town.

4. Great progress has been made in industry, science and medicine.

5. A lion was killed by Sam last week.

6. Your report must be handed in before the end of this month.

7. The job had just been finished when the factory closed.

8. That box hasn’t been opened for the past hundred years.

9. Are these letters going to be mailed soon?

10. The report shouldn’t have been finished yesterday.

11. Researches on SIDA began to be carried out by scientists two years ago.

12. He is said to be the richest man in our town. / It is said that he is the richest man in our town.

13. You can be assured everything will be arranged in time.

14. We are to pity rather than these homeless boys are despised.

15. Nothing has been moved since you were sent away to be cured.

IV.

1. She fell into water because she was pushed.

2. What ought to be done?

3. It is time the cows were brought in.

4. What questions were set by the examiner?

5. Something must be done for these poor men.

6. No mistakes have been made.

7. My question has not been properly answered.

8. This child has been badly brought up.

9. Jane was promised a prize (by the teacher) if she worked well.

10. I have never been spoken to like that before.

11. I hate being looked at.

12. Lesson should be made more interesting for school children.

13. I’d like to be read to.

14. The house will be locked up for summer and looked after by the old gardener.

15. Tortoises are said to live longer than elephants (It’s said that tortoises live longer...) 16. An orange cannot be eaten if it hasn’t been peeled

17. Don’t let yourself be seen (Passive reflexive )

18. Were you ever taught how to behave?

19. I was surprised to hear you had been robbed .

20. We ought to be told how much is expected of us

V.

1. D 2. A 3. C 4. B 5. B
6. C 7. A 8. C 9. D 10. D
11. A 12. B 13. D 14.D 15.A
16. B 17. B 18. B 19. B 20.B

VI.

1.This flower is watered (by my father) every morning.

2.Fiona was invented to John’s birthday party last month.

3.The dinner is being prepared (by her mother) in the kitchen.

4.Our teeth should be cleaned twice a day.

5.The English grammar has been explained (by our teacher).

6.The accident was caused in this city (by some drunk drivers).

7.Tom’s parents will be visited (by him) next month.

8.The secretary wasn’t phoned (by the manager) this morning.

9.Was this beautiful dress bought by Mary?

10.These old pictures won’t be hung in the living room(by me).

11.This factory wasn’t built (by the Greens) during the Second World War.

12.This house and these cars are going to be painted for Chrismas day by the Greens.

13.The cats had been fed (by Ann) before she went to the cinema.

14.The pollution problems have been discussed (by the students) since last week.

15.Has the most valuable painting in the national meseum been stlen (by the thieves). 16.The new president will be interviewed on TV (by tsome people).

17.How many languages are spoken in Canada(by them)?

18.Are those shoes going to be repaired ?

19.His nose has been broken in a football match(by him).

20.Have above sentences been finished ?

Các bài soạn Tiếng Anh 8 Unit 16: Inventions:

Loạt bài Soạn Tiếng Anh 8 | Giải bài tập Tiếng Anh 8 | Để học tốt Tiếng Anh 8 của chúng tôi được biên soạn một phần dựa trên cuốn sách: Học tốt Tiếng Anh 8 (Nhà xuất bản Thanh Niên) và Giải bài tập Tiếng Anh 8 (Nhà xuất bản Hải Phòng).

Follow https://www.facebook.com/hoc.cung.vietjack/ để tiếp tục theo dõi các loạt bài mới nhất về Soạn văn lớp 8, Soạn văn lớp 9, Soạn văn lớp 7, Soạn văn lớp 6, Soạn văn lớp 12, Soạn văn lớp 11, Soạn văn lớp 10, ..., và các loạt bài Ngữ pháp tiếng Anh cơ bản và nâng cao, Luyện thi TOEIC, Bài tập ngữ pháp tiếng Anh, ... của chúng tôi.

Thấy hay để lại bình luận động viên nhé ^^^^


unit-16-inventions.jsp