Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 4: Our Past



Unit 4: Our Past

Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 4: Our Past

I. Hoàn thành các câu sau sử dụng dạng đúng của các từ trong ngoặc.

1.Mr. Bill (be) busy telling his son a folk story last night.

2.He (jog) yesterday morning.

3.Jack had shut the window before it (rain) heavily.

4.Ha (catch) some fish on her trip to Cat Ba island 2 days ago.

5.Lin and I (know) each other years ago.

6.Victoria (call) her mother a few minutes ago.

7. He (give) me a cake on my birthday last year.

8. (the wind, be) very strong last night?

9. Students (not come) at school yesterday because it was Sunday.

10.(Ronaldo and Messi, play) football in the field near their village yesterday?

II. Điền giới từ in, on hoặc at vào chỗ trống.

1. The sun shines brightly July.

2. My grandmother gets up early the morning.

3. William Shakespeare died 1616.

4. Our last meeting was February 3rd.

5. People don’t have to work Independence Day.

6. She usually walks her dog 5 pm.

7. Susan’s family members gather Christmas.

8. He likes reading newspapers Sundays.

9. Our team discusses our ideas lunchtime.

10. My father’s birthday is autumn.

III. Viết câu hoàn chỉnh sử dụng những từ cho sẵn.

0. Peter/ get up/ half past six/ now/ seven o'clock

Peter used to get up at half past six, but now he gets up at seven o'clock.

1. There/ be/ a park near my house/ now/ there/ be/ a museum there

2. They/ live/ in Singapore/ now/ in Tokyo

3. She/ be/ an excellent ballet dancer/ now/ be/ a housewife

4. I/ buy cassettes/ now/ CDs

5. She/ play/ tennis/ a lot/ now/ not have time to play

IV.Hoàn thành câu sau đúng dạng thì quá khứ đơn

1.It/ be/ cloudy/ yesterday.

2.In 1990/ we/ move/ to another city.

3.When/ you/ get/ the first gift?

4.She/ not/ go/ to the church/ five days ago.

5.How/ be/ he/ yesterday?

6. and Mrs. James/ come back home/ and/ have/ lunch/ late/ last night?

7.They/ happy/ last holiday ?

8.How/ you/ get there?

9.I/ play/ football/ last/ Sunday.

10.My/ mother/ make/ two/ cake/ four/ day/ ago.

11.Tyler/ visit/ his/ grandmother/ last/ month.

12.Joni/ go/ zoo/ five/ day/ ago.

13.We/ have/ fun/ yesterday.

14.My/ father/ not/ at the office/ the day/ before yesterday.

V. Hoàn thành các câu sau với giới từ in on at

1. I was born June 16th. I was born.........1949. I am a . I work.........a big hospital. I go to work.........5:00 a.m.

2. Hi, I am an . I go to work.........the morning. I start work 11:00 a.m. I was born.........April 10th.

3. Howdy! I was born.........July 2nd, 1978. I am a . I work.........the farm everyday. I milk the cows.........the morning. I milk the cows.........6:00 a.m.

4. Hey, I am a . I was born.........August 1st. I was born.........1991. I go to practice.........7:00 a.m.

5. I was born.........1992. I go to work.........night. I go to work 10:00 p.m. I work at night because I like to take pictures of the stars.

6. Mary wants to live and work.........New York.

7. My mother is working.........the farm.

8. I am standing.........the crossroad. I don’t know whether to turn left, turn right or go straight on.

9. .........university, he was an excellent student.

10. My grandparents live.........456 Mountain Street.........Australia.

11. There is a funny cartoon.........TV now.

12.At present, I am.........home while my friends are.........school.

13. Everyone, open your book.........page 123 and we start the lesson.

VI. Chọn đáp án đúng

1.Astronauts___ in their spaceship, but they frequently work outside now.

a. were used to stay        b. used to stay

c.were staying        d. had used to stay

2.People___ that the earth is round before.

a. were not used to believe         b. used to believing

c. would not use to believe         d. did not use to believe

3. Tuberculosis____ incurable before.

a. use to be thought         b. used to be thought

c. use to think         d. use to think

4. Newton ___ scientific books when he was a boy.

a. used to read        b. has read

b. had read         d. had been reading

5. It’s taking me a long time to ___ speaking Norwegian

a. get used to        b. be used to

c. used to         d. use to

6. I couldn’t ___ used to the weather.

a. be         b. không dùng

c. get         d. both a & c

7. After a while he didn’t mind the noise in the office, he ___ it.

a. used to         b. get used to

c. didn’t get used to         d. is used to

8. When I started to work here I needed a lot of help, but now I ___ all the work on my own.

a. am used to doing         b. used to do

c. get used to doing         d. am used to do

9. When Frank Smith was the head of our office, everything ___ well organized. Now it’s total chaos here.

a. used to be         b. get used to be

c. is used to being         d. used to being

10. At first the employees didn’t like the new open-space office but in the end they ___ it.

a. used to        b. get used to

c. got used to         d. are used to

11. Mr.Lazy was shocked when he joined our busy company because he ___ doing much work everyday.

a. didn’t used to         b. didn’t used to

c. wasn’t used to         d. wasn’t use to

12. European drivers find it difficult to___ on the left when they visit Britain

a. got used to driving         b. get used to driving

c. be used to driving         d. used to drive

13. They___ bags several years ago,but now they sell shoes and clothes as well.

a. used to selling         b. used to sell

b. get used to sell         d. get used to selling

14. She___ a lot of coffee,so she doesn’t have a problem with going to sleep afterwards.

a. used to drink         b. is used to drinking

c. s used to drink        d. get used to drinking

15. Bill__ a lot in his job but now,since his promotion, he doesn’t.

a. is used to travelling         b. gets used to travelling

c. used to travel        d. was used to travelling

Đáp án

I.

1. was 2. jogged 3. rained 4. caught 5. knew
6. called 7. gave 8. Was the wind 9. didn’t come 10. Did Ronaldo and Messi play.

II.

1. in 2. in 3. in 4. on 5. on
6. at 7. at 8. on 9. at 10. on.

III.

1. There used to be a park near my house, but now there is a ,useum there.

2. They used to live in Singapore, but now they live in Tokyo.

3. She used to be an excellent ballet dancer, but now she is a housewife.

4. I used to buy cassettes , but now I buy Cds.

5. She used to play tennis a lot, but now she doesn’t have time to play.

IV.

1.It was cloudy yesterday.

2.In 1990, we moved to another city.|In 1990 we moved to another city.

3.When did you get the first gift?

4.She did not go to the church five days ago.|She didn't go to the church five days ago.

5.How was he yesterday?

6.Did Mr. and Mrs. James come back home and have lunch late last night?

7.Were they happy last holiday?

8.How did you get there?

9.I played football last Sunday.

10.My mother made two cakes four days ago.

11.Tyler visited his grandmother last month.

12.Joni went to the zoo five days ago.

13.We had fun yesterday.

14.My father was not at the office the day before yesterday.|My father wasn't at the office the day before yesterday.

V.

1. I was born on June 16th. I was born in 1949. I am a doctor. I work in a big hospital. I go to work at 5:00 a.m.

2. Hi, I am an artist. I go to work in the morning. I start work at 11:00 a.m. I was born on April 10th.

3. Howdy! I was born on July 2nd, 1978. I am a farmer. I work on the farm everyday. I milk the cows in the morning. I milk the cows at 6:00 a.m.

4. Hey, I am a football player. I was born on August 1st. I was born in 1991. I go to practice at 7:00 a.m.

5. I was born in 1992. I go to work at night. I go to work at 10:00 p.m. I work at night because I like to take pictures of the stars.

6. Mary wants to live and work in New York.

7. My mother is working on the farm.

8. I am standing at the crossroad. I don’t know whether to turn left, turn right or go straight on.

9. At university, he was an excellent student.

10. My grandparents live at 456 Mountain Street in Australia.

11. There is a funny cartoon on TV now.

12. At present, I am at home while my friends are in school.

13. Everyone, open your book on page 123 and we start the lesson.

VI.

1. b 2. b 3. b 4. a 5. a
6. c 7. b 8. a 9. a 10. c
11. c 12. b 13. b 14. b 15. c

Các bài soạn Tiếng Anh 8 Unit 4: Our Past:

Follow https://www.facebook.com/hoc.cung.vietjack/ để cùng nhau xây dựng một cộng đồng học tập lớn nhất cả nước.

Loạt bài Soạn Tiếng Anh 8 | Giải bài tập Tiếng Anh 8 | Để học tốt Tiếng Anh 8 của chúng tôi được biên soạn một phần dựa trên cuốn sách: Học tốt Tiếng Anh 8Giải bài tập Tiếng Anh 8 và bám sát nội dung sgk Tiếng Anh lớp 8.

Nếu thấy hay, hãy Like và chia sẻ nhé!


unit-4-our-past.jsp