Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 8: Country Life and City Life



Unit 8: Country Life and City Life

Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 8: Country Life and City Life

I.Chia động từ trong ngoặc ở thì hiện tại tiếp diễn.

1.She (ask) her mother a question.

2.He (visit) his parents this weekend.

3.Lucy and Steve (play) golf.

4.Anna (tell) a romantic story.

5.Paul (sit) next to Maria.

6.The phone (ring)

7.They (fly) to Rome tomorrow morning.

8.Linda (type) a letter.

9.Michael (pour) a cup of tea.

10.She (try) to improve her English.

II/Điền hình thức so sánh cao nhất của các tính từ cho trong ngoặc vào chỗ trống.

1.Antarctica is (cold) place on earth.

2.Mount Everest is (tall) mountain in the world.

3.This is (interesting) book I have ever read.

4.Who is (rich) woman in the world?

5.Tom is (good) player in the basketball team.

6.Today is (happy) day of her life.

7.This lamp is (bright) one in the room.

8.A cobra snake is (dangerous) snake in the world.

9.I am (bad) cook in the world.

10. John is (intelligent) student in his class.

III.Chọn đáp án đúng nhất

1. As heath care become...............than it was a decade ago, companies are forced to spend more on benefits.

A. as expensive

B. more expensive

C. so expensive

D. most expensively

2. Many online retailers state that it is.................than they expected to set price that attract more customers while boosting their profit margins.

A. difficult

B.diffculty

C. more diffcult

D. much diffcult

3. HPR Press achieved the ------- overall rating from its customers in a recent independent survey of nearly 10,000 customers.

(A) higher

(B) highest

(C) more highly

(D) most highly

4. Questions concerning whether intemational trade is ------- more beneficial to lower income economies have been raised for years.

(A) much

(B) such

(C) very

(D) too

5. We seemed eager to do all they could to make my stay as--------- as possible.

(A) comfort

(B) comfortable

(C) comfortably

(D) comforted

6. If the company had been under better circumstances, it could have obtained an ..........more favorable outcome.

A. all

B. even

C. any

D. almost

7. Of the 6 candidates, Ms. Sally Marson seemed the....................for the position.

A. qualification

B. qualified

C. more qualified

D. most qualified

8. The use of the ------- possible lighting in the laboratory has been beneficial to the research conducted by the botanists employed there.

(A) bright

(B) brightest

(C) brightens

(D) brightness

9. I’ve read a couple of different articles on Franklin Roosevelt, who was a much ----- -- president than Barack Obama has been so far.

(A) boldness

(B) bolder

(C) boldest

(D) boldly

10. Your complaint will almost certainly be ----- -- more effective if you are aware of your rights.

(A) much

(B) very

(C) so

(D) such

11. In order to help factory workers to work much ------, the new Samson machines will be installed next week.

(A) more efficiently

(B) efficiently

(C) efficient

(D) most efficiently

12. She types …………….….as fast as I.

A. twice

B. half of

C. double

D. two

13. The application form used for submitting vacation requests will be ------- as the one used in previous years.

(A) the same

(B) double

(C) fewest

(D) repeat

14. The more we spent with the sales team, the more ------- we were with their innovative marketing skills.

(A) impression

(B) impress

(C) impresses

(D) impressed

15. Purchasing tickets for Rocky Multiplexes has become easier than_____thanks to changes made to the theater's website.

Practice

(A) once

(B) never

(C) not

(D) ever

16. Because of free trade and open door policies, it’s becoming a lot……………..for a country to recover from an economic recession because one country’s economic situation affects the other’s

A. harder

B. harden

C. hard

D. hardly

17. The ABC Building is the……….to locate because it is so much higher than any other skyscraper in the downtown area.

A. more easily

B. easiest

C. most easily

D. easy

18. Unfortunately, with the rise of the popularity of soft drinks, tea is not ----- -- popular as it used to be.

(A) as

(B) of

(C) either

(D) like

19. Most importantly, clients of Toka can use this product at the same cost ----- -- traditional environmentally-unfriendly materials.

(A) along

(B) as

(C) that

(D) with

20. Sales Training Magazine now publishes 12 issues a year, four _____ thanin its first year of publication.

A. Many

B. Much

C. More

D. Most

21. Sales at Bank's Grocery Shop have more than ____ due to the relocation of its retail stores to major business districts.

A. three

B. tripled

C. thrid

D. three times

22. The form cannot be signed by anyone ……… than you.

A. another

B. other

C. the other

D. others

IV. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1. Look! The car (go) so fast.

2. Listen! Someone (cry) in the next room.

3. Your brother (sit) next to the beautiful girl over there at present?

4. Now they (try) to pass the examination.

5. It’s 12 o’clock, and my parents (cook) lunch in the kitchen.

6. Keep silent! You (talk) so loudly.

7. I (not stay) at home at the moment.

8. Now she (lie) to her mother about her bad marks.

9. At present they (travel) to New York.

10. He (not work) in his office now.

V. Xây dựng câu sử dụng thì hiện tại tiếp diễm dựa vào các từ gợi ý cho sẵn.

1. My/ father/ water/ some plants/ the/ garden.

2. My/ mother/ clean/ floor/.

3. Mary/ have/ lunch/ her/ friends/ a/ restaurant.

4. They/ ask/ a/ man/ about/ the/ way/ the/ rainway/ station.

5. My/ student/ draw/ a/ beautiful/ picture.

Đáp án

I.

1. is asking 6. is ringing
2. is visiting 7. are flying
3. are playing 8. is typing
4. is telling 9. is pouring
5. is sitting 10. is trying

II.

1. the coldest 6. the happiest
2. the tallest 7. the brightest
3. the most interesting 8. the most dangerous
4. the richest 9. the worst
5. the best 10. the most intelligent

III.

1. As heath care become..........................than it was a decade ago , companies are forced to spend more on benefits.

A. as expensive

B. more expensive

C. so expensive

D. most expensively

Giải:

==> Có “Than”===> Dấu hiệu của so sánh HƠN. Mà expensive là adj (dài) ==> ÁP DỤNG LT so sánh HƠN với adj (dài):

*** Short Adj: S + V + adj + er + than + N/pronoun

*** Long Adj: S + V + more + adj/adv + than + N/pronoun

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND/MAKE + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V

==> Đáp án B

2. Many online retailers state that it is.................than they expected to set price that attract more customers while boosting their profit margins.

A. difficult

B.diffculty

C. more diffcult

D. much diffcult

Giải:

==> Có “Than”===> Dấu hiệu của so sánh HƠN. Mà difficult là adj (dài) ==> ÁP DỤNG LT so sánh HƠN với adj (dài):

*** Short Adj: S + V + adj + er + than + N/pronoun

*** Long Adj: S + V + more + adj/adv + than + N/pronoun

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND/MAKE + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V

==> Đáp án C

3. HPR Press achieved the ------- overall rating from its customers in a recent independent survey of nearly 10,000 customers.

(A) higher

(B) highest

(C) more highly

(D) most highly

Giải:

==> Cứ Có “The” là so sánh HƠN NHẤT nhé ^^ = ==> Mà high là adj (ngắn) ==> ÁP DỤNG LT so sánh HƠN NHẤT với adj (ngắn):

*** Short adj: S + V + the + adj + est + N/pronoun

*** Long adj: S + V + the most + adj/adv + N/pronoun.

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND/MAKE + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V

==>Đáp án B

4. Questions concerning whether intemational trade is ------- more beneficial to lower income economies have been raised for years.

(A) much

(B) such

(C) very

(D) too

Giải:

==> Có “more” ==> so sánh HƠN

==> QUAN TRỌNG NHẤT: Nhấn mạnh so sánh hơn: much, still, even, far, a lot, lot + So sánh hơn ==> NHẤN MẠNH

==> Đáp án A

5. We seemed eager to do all they could to make my stay as--------- as possible.

(A) comfort

(B) comfortable

(C) comfortably

(D) comforted

Giải:

==> as….as ==> Dấu hiệu so sánh BẰNG ==> ÁP DỤNG LT về so sánh BẰNG:

==> S + V + as + adj/adv + as + N/pronoun/clause

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, MAKE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V

==> Đáp án B (adj) vì trước nó là V (make/find + O +adj)

6. If the company had been under better circumstances, it could have obtained an ..........more favorable outcome.

A. all

B. even

C. any

D. almost

Giải:

==> Có “more” dung so sánh HƠN

==> QUAN TRỌNG NHẤT: Nhấn mạnh so sánh hơn: much, still, even, far, a lot, lot + So sánh hơn ==> NHẤN MẠNH

==> Đáp án B

7. Of the 6 candidates, Ms. Sally Marson seemed the....................for the position.

A. qualification

B. qualified

C. more qualified

D. most qualified

Giải:

==> Cứ Có “The” là so sánh HƠN NHẤT nhé ^^ ==> Mà qualified là adj (dài) ==> ÁP DỤNG LT so sánh HƠN NHẤT với adj (dài):

*** Short adj: S + V + the + adj + est + N/pronoun

*** Long adj: S + V + the most + adj/adv + N/pronoun.

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND/MAKE + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V

==>Đáp án D

8. The use of the ------- possible lighting in the laboratory has been beneficial to the research conducted by the botanists employed there.

(A) bright

(B) brightest

(C) brightens

(D) brightness

Giải:

==> Cứ Có “The” là so sánh HƠN NHẤT nhé ^^ ==> Mà bright là adj (ngắn) ==> ÁP DỤNG LT so sánh HƠN NHẤT với adj (ngắn):

*** Short adj: S + V + the + adj + est + N/pronoun

*** Long adj: S + V + the most + adj/adv + N/pronoun.

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND/MAKE + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V

==>Đáp án B

9. I’ve read a couple of different articles on Franklin Roosevelt, who was a much ----- -- president than Barack Obama has been so far.

(A) boldness

(B) bolder

(C) boldest

(D) boldly

Giải:

==> Có “much” dạng NHẤN MẠNH so sánh HƠN

==> QUAN TRỌNG NHẤT: Nhấn mạnh so sánh hơn: much, still, even, far, a lot, lot + So sánh hơn (bolder) ==> NHẤN MẠNH

==> Đáp án B

10. Your complaint will almost certainly be ----- -- more effective if you are aware of your rights.

(A) much

(B) very

(C) so

(D) such

Giải:

==> Có “more” dung so sánh HƠN

==> QUAN TRỌNG NHẤT: Nhấn mạnh so sánh hơn: much, still, even, far, a lot, lot + So sánh hơn ==> NHẤN MẠNH

==> Đáp án A

11. In order to help factory workers to work much ------, the new Samson machines will be installed next week.

(A) more efficiently

(B) efficiently

(C) efficient

(D) most efficiently

Giải:

==> Có “much” dạng NHẤN MẠNH so sánh HƠN

==> QUAN TRỌNG NHẤT: Nhấn mạnh so sánh hơn: much, still, even, far, a lot, lot + So sánh hơn ==> NHẤN MẠNH

==> Mà efficient là adj dài ==> ÁP DỤNG LT SO SÁNH HƠN VỚI ADJ DÀI

*** Long adj: S + V + the most + adj/adv + N/pronoun.

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND/MAKE + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V (work)

==>Đáp án A

12. She types …………….….as fast as I.

A. twice

B. half of

C. double

D. two

Giải:

==> ÁP DỤNG LÝ THUYẾT: Multiple Numbers Comparison (SO SÁNH GẤP NHIỀU LẦN)

S + V + multiple numbers + as + much/many/adj/adv + (N) + as + N/pronoun.

****** Multiple numbers: half/twice/3,4,5...times/Phân số/phần trăm.

==> Đáp án A

13. The application form used for submitting vacation requests will be ------- as the one used in previous years.

(A) the same

(B) double

(C) fewest

(D) repeat

Giải:

==> ÁP DỤNG LÝ THUYẾT:

• The same + N

• The same + N + as

==> Đáp án A

14. The more we spent with the sales team, the more ------- we were with their innovative marketing skills.

(A) impression

(B) impress

(C) impresses

(D) impressed

Giải:

==> ÁP DỤNG LÝ THUYẾT SO SÁNH càng….càng

The + comparative + S + V + the + comparative + S + V.

(The + comparative the + từ ở dạng so sánh hơn)

The + S + V + the + comparative + S + V

==> Đáp án D

15. Purchasing tickets for Rocky Multiplexes has become easier than_____thanks to changes made to the theater's website.

(A) once

(B) never

(C) not

(D) ever

Giải:

==> ÁP DỤNG CỤM: than ever: hơn bao giờ hết

==> Đáp án D

16. Because of free trade and open door policies, it’s becoming a lot……………..for a country to recover from an economic recession because one country’s economic situation affects the other’s

A. harder

B. harden

C. hard

D. hardly

Giải:

==> Có “a lot” dạng NHẤN MẠNH so sánh HƠN

==> QUAN TRỌNG NHẤT: Nhấn mạnh so sánh hơn: much, still, even, far, a lot, lot + So sánh hơn (harder) ==> NHẤN MẠNH

==> Đáp án A

17. The ABC Building is the……….to locate because it is so much higher than any other skyscraper in the downtown area.

A. more easily

B. easiest

C. most easily

D. easy

Giải:

* NOTE: Những tính từ có hai vần,kết thúc bằng chữ "y" thì đổi "y" thành "i" rồi thêm "er" trong so sánh hơn và "est" trong so sánh nhất/ “er” trong so sánh hơn

+ happy ==> happier/happiest

+ easy ==> easier/easiest

+ heavy ==> heavier/heaviest

==> Cứ Có “The” là so sánh HƠN NHẤT nhé ^^

==> Đây là adj đặc biệt

==> Đáp án B

18. Unfortunately, with the rise of the popularity of soft drinks, tea is not ----- -- popular as it used to be.

(A) asp

(B) of

(C) either

(D) like

Giải:

==> as….as ==> Dấu hiệu so sánh BẰNG ==> ÁP DỤNG LT về so sánh BẰNG:

==> S + V + as + adj/adv + as + N/pronoun/clause

+ Dùng adj: Khi trước nó là TOBE, MAKE, BECOME, REMAIN, STAY, FIND + O +ADJ,..

+ Dùng adv: Khi trước nó là V

==> Đáp án A

19. Most importantly, clients of Toka can use this product at the same cost ----- -- traditional environmentally-unfriendly materials.

(A) along

(B) as

(C) that

(D) with

Giải:

==> ÁP DỤNG LÝ THUYẾT:

• The same + N

• The same + N + as

==> Đáp án B

20. Sales Training Magazine now publishes 12 issues a year, four _____ thanin its first year of publication.

A. Many

B. Much

C. More

D. Most

Giải:

==> ÁP DỤNG “More than”

==> Đáp án C

21. Sales at Bank's Grocery Shop have more than ____ due to the relocation of its retail stores to major business districts.

A. three

B. tripled

C. thrid

D. three times

Giải:

==> ÁP DỤNG LÝ THUYẾT: Multiple Numbers Comparison (SO SÁNH GẤP NHIỀU LẦN)

S + V + multiple numbers + as + much/many/adj/adv + (N) + as + N/pronoun.

****** Multiple numbers: half/twice/3,4,5...times/Phân số/phần trăm.

==> Đáp án B

22. The form cannot be signed by anyone ……… than you.

A. another

B. other

C. the other

D. others

Giải:

==> ÁP DỤNG “other than”

==> Đáp án B

Các bài soạn Tiếng Anh 8 Unit 8: Country Life and City Life:

Follow https://www.facebook.com/hoc.cung.vietjack/ để cùng nhau xây dựng một cộng đồng học tập lớn nhất cả nước.

Loạt bài Soạn Tiếng Anh 8 | Giải bài tập Tiếng Anh 8 | Để học tốt Tiếng Anh 8 của chúng tôi được biên soạn một phần dựa trên cuốn sách: Học tốt Tiếng Anh 8Giải bài tập Tiếng Anh 8 và bám sát nội dung sgk Tiếng Anh lớp 8.

Nếu thấy hay, hãy Like và chia sẻ nhé!


unit-8-country-life-and-city-life.jsp