Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 11 có đáp án (Đề 3)

Đề kiểm tra Tiếng Anh 11 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

1) A. pretty       B. pretend       C. pretext       D. prepare

2) A. teachers       B. arrives       C. textbooks       D. combs

3) A. corn       B. cup       C. can       D. city

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. illiteracy       B. province       C. primary       D. country

5) A. eradicate       B. minority       C. campaign       D. ethnic

6) A. highland       B. northern       C. village       D. effective

Choose the best answer to complete each sentence.

7) The ........................... of masses is an essential educational way of our party and people.

A. generalization       B. role       C. duty       D. universalization

8) The loving-peace people have been working for the ......................... of World Peace.

A. access       B. glory       C. success       D. promotion

9) There is a ......................... to raise money for the needy.

A. campaign       B. mobilization       C. movement       D. A and B

Quảng cáo

10) A group of people from a particular or of a particular race living in a country where the main group is of different culture or race is called...........

A. mountaineers       B. ethnic minority

C. nations       D. undeveloped people

11) The new tax policy comes into effect next month.

A. comes into use       B. begins to apply       C. starts       D. A and B

12) A situation in which something is happening or a lot of things are being done is a(n) ..................

A. work       B. action       C. activity       D. happening

13) You’re ......... your time trying to persuade him; he’ll never help you.

A. wasting        B. spending       C. losing        D. missing

14) The most important thing we should do now is to tackle the problem of widespread ......................... .

A. illiterate        B. illiteracy        C. literate       D. literacy

15) Someone told us ........................... sit on the stairs.

A. don’t       B. not       C. not to       D. to not

16) “Don’t forget to ring me”

A. I advised David to ring me       B. I reminded David to ring me

C. I offered to be rung       D. You promised to ring me

17) The doctor advised him ......................... and to take up some sport.

A. stop smoke       B. stop smoking

C. to stop smoking       D. to stop to smoke

Quảng cáo

18) I have told him never ........... to buy some potatoes on the way home.

A. come       B. comes       C. came       D. to come

19) Professional people expect ................. when it is necessary to cancel an appointment.

A. you to call them       B. that you would call them

C. you calling them       D. that you are calling them

20) ..................... me to phone them before I go out.

A. Remind       B. Remember       C. Mention       D. Make

21) The conductor asked ......................... in the bus.

A. them to please not to smoke       B. that they should not smoke

C. them not to smoke       D. them not to smoke

22) He told us to wait him at the bus stop .......................... .

A. tomorrow       B. next Sunday       C. yesterday       D. the previous day

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

23) David asked me telling him the time.

       A       B       C       D

24) I warned them not climb the mountain in such bad weather.

       A        B       C       D

25) They voluntarily spent their vacations to teach illiterate people to read and write.

       A       B       C       D

26) The policeman ordered the suspect to not remove his hands from the car.

      A        B       C       D

27) The teacher told us to keep quietly during the lesson.

       A       B        C        D

Write the following sentences in Reported Speech.

28) “You had better go to the doctor”.

=> He urged me................................................................................................

29) “You’ve got to lend me some money!”

=> He begged me.............................................................................................

30) “Give me your homework.”

=> The teacher told us......................................................................................

31) “Please, don’t smoke in my car.”

=> He asked us..................................................................................................

32) “I’ll buy you an ice-cream.”

=> My Dad promised........................................................................................

33) “Would you like to have a drink with me?”

=> He invited me..............................................................................................

34) “You should give up smoking.”

=> The doctor advised me...............................................................................

35) “Don’t shoot.”

=> The General ordered us.............................................................................

Đáp án

1A 2C 3D 4A 5D 6D 7D
8D 9D 10B 11D 12C 13B 14B
15C 16B 17C 18D 19A 20A 21C
22D 23B 24B 25B 26B 27C x

28) He urged me to go the doctor.

29) He begged me to lend him some money.

30) The teacher told us to give him our homework.

31) He asked us not to smoke in his car.

32) My Dad promised to buy me an ice-cream.

33) He invited me to have a drink with him.

34) The doctor advised me to give up smoking.

35) The General ordered us not to shoot.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 11 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa