Đề thi Giữa học kì 2 Tiếng Anh lớp 9 có đáp án (Đề 2)

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 Giữa học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Choose the word whose underlined and bold part is pronounced differently

1. A. about     B. should     C. shout     D. mouse

2. A. activity     B. accept     C. across     D. afraid

Quảng cáo

II. Choose the word that has the stress different from that of the other words

1. A. sewage     B. pollution     C. prevent     D. provide

2. A. plumber     B. label     C. innovation     D. nuclear

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence

1. What should we do to ............ the environment?

A. provide     B. repair

C. protect     D. reduce

2. It rained heavily last night, ........... all the children got wet.

A. and     B. but

C. so     D. because

Quảng cáo

3. Unless you understand, I ............. explain it again to you.

A. will     B. was

C. am     D. would

4. If he is careful, he ............ get good marks.

A. would     B. could

C. must     D. will

5. If they ............ pupils, they must wear uniform.

A. are     B. were

C. have     D. had

6. I told a joke, ............. nobody laughed.

A. so     B. but

C. and     D. or

7. ................... go somewhere for a drink?

A. I suggest     B. What about

C. Why don't we     D. Let's

8. The story was short. ................, the students enjoyed it very much.

A. and     B. However

C. so     D. because

9. I have to ................. my younger brother when my parents are at work.

A. look after     B. look for

C. look out     D. look up

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

10. We should turn ............. the faucets carefully after use.

A. on     B. off

C. up     D. over

11. She had a shower ............... she washed her hair.

A. and     B. so

C. but     D. or

12. I went to the dentist's yesterday ................. I had a toothache.

A. because     B. therefore

C. and     D. so

IV. Supply the correct form or verb in the bracket

1. My father suggested (take).................. showers to save water.

2. The air in the city is very .......................... (pollute)

3. I think we should ............ (give) poor children books, notebooks, and school things.

4. He enjoys (listen) ............. to music in her free time.

V. Rewrite the following sentences without changing their meanings

1. Why don't you ask her yourself?

I suggest ......................................................................

2. His wife said "Let's have dinner after the theater"

His wife suggested ..........................................................

3. What about going out together tonight?

Shall ...........................................................................?

4. Let's protest against the use of nuclear power.

How about ....................................................................?

5. I can't take you to the airport because I don't have a car.

If I ..............................................................................

VI. Choose the word or phrase in the box that best fits the blank space in the following passage.

save luxuries in lighting last
labeling consumers reduced effectively efficiency

In Western countries, electricity, gas, and water are not .............. (1) but necessities. Companies now realize that ................. (2) want products that will not only work ..................... (3), but also save money.

For most North American households, .................... (4) accounts for 10 percent to 15 percent of the electricity bill. However, this amount can be ...................... (5) by replacing an ordinary 100- watt light bulb with an energy saving bulb. These bulbs use a quarter of the electricity of standard bulbs and ...................... (6) eight times longer. Therefore consumers can ..................... (7) about US$7 to US$21 per bulb. In Europe, there is a .................... (8) scheme for refrigerators, freezers, washing machines and tumble dryers. The label tells the consumers how much energy .................... (9) each model has, compared with other appliances ........................ (10) the same category.

ĐÁP ÁN & GIẢI THÍCH

I.

1. B 2. A

II.

1. A 2. C

III.

1. C 2. C 3. A 4. D 5. A 6. B
7. C 8. B 9. A 10. B 11. A 12. A

IV.

1. not taking 2. polluted 3. give 4. listening

V.

1. ... you should ask her yourself.

2. .... having dinner after the theater.

3. Shall we go out together tonight?

4. How about protesting against the use of nuclear power?

5. If I had a car, I could take you to the airport.

VI.

1. luxuries 2. consumers 3. effectively 4. lighting 5. reduced
6. last 7. save 8. labeling 9. efficiency 10. in

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 9 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6