Đề thi Tiếng Anh lớp 9 Học kì 1 có đáp án (Đề 3)

Bài giảng: Ôn tập học kì 1 - Cô Phạm Thị Hồng Linh (Giáo viên VietJack)

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

PART A. LANGUAGE FOCUS

I/ Choose the best answer to complete the sentences.

1. The Ao Dai is the ………………..…dress of Vietnamese women

A. beautiful     B. religional     C. international    D. traditional

Quảng cáo

2. People use the Internet for many purposes,……………..?

A. do they     B. don’t they     C. does it     D. doesn’t it

3. The Internet is a very convenient................................ for me to get information.

A. thing     B. way     C. object     D. technology

4. They are new to English, so they attend a class for ……………………...

A. intermediate level     B. advanced level     C. beginner     D. elementary

5. If you want to attend at the course, you ..…………………pass this examination.

A. have to    B. will have     C. won’t have    D. could

6. There is a small bamboo……………………..at the entrance to the village.

A. forestation     B. forestry     C. forest    D. deforestation

7. My sister studies very hard, …………………. she always gets good marks .

A. because     B. so     C. although    D. but

8. Choose the word that has the different underlined part:

A. primary     B. divide     C. comprise     D. religion

Quảng cáo

II/ Use the correct form of the word given in each sentence.

1. Do you surf the Internet for fun or ……………………….? (educate)

2. The singer’s voice is …………………….. (excellence)

PART B. READING

I/ Read the passage and decide statements T (True) or F (False)

Dong Nai province is at the Eastern approach to Ho Chi Minh city. Its provincial city is Bien Hoa city. The Kinh people account for 82.8% of the total population. The ethnic minority groups are Tay, Kho Mu, Nung, Dao and Ma . This area is famous throughout the eastern part of south Vietnam for its picturesque landscapes .This is a very suitable destination ror Saigonese to make some short picnics.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack
Statements T (True) F (False)
1. Dong Nai province is at the Western approach to Ho Chi Minh City.
2. The Kinh people account over 80%
3. There are 5 ethnic groups in Dong Nai.
4. Nobody comes to Dong Nai for recreation.
5. Saigonese usually have short picnics in Dong Nai.

II/ Read the passage about clothes, then answer the questions below.

Clothes can tell a lot about a person. Some people like very colorful clothes because they want everyone to look at them and they want to be the center of things. Other people like to wear nice clothes, but their clothes are not colorful or fancy. They do not like people to look at them. Clothes today are very different from the clothes of the 1800s. One difference is the way they look. For example, in the 1800s all women wore dresses. The dresses all had long skirts.

But today women do not always wear dresses with long skirts .Sometimes they wear short skirts. Sometimes they wear pants. Another difference between1800s and today is the cloth. In the 1800s, clothes were made only from natural kinds of cloth. They were made from cotton, wool, silk, or linen. But today, there are many kinds of man–made cloth. A lot of clothes are now made from nylon, rayon, or polyester.

Answer the questions:

1. Why do some people like very colorful clothes?

→ …………………………………………………………………………

2. Were the clothes of the 1800s the same as clothes today?

→ …………………………………………………………………………

3. Who wore dresses with long skirts in the 1800s?

→ ……………………………………………………………………

4. What is another difference between 1800s and today?

→ ………………………………………………………………….

5. Are there many kinds of man –made cloth?

→ ………………………………………………………………….

PART C. WRITING

I/ Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

1. It’s a pity I can’t play the guitar well.

→ I wish……………………………………..………………………………..

2. I have been doing homework for two hours.

→ I started …………………………………………………………………

3. Study hard or you will fail the final exam.

→ If you………………………………………………………..

4. They will build a new market near my house

→ A new market………………………………………………………….

5. “Are you going to my party tonight?” She asked me.

→ She asked me ……

6. “Why don’t you come to class today?” she asked me.

→ She asked me………………………………………………………

Đáp án

PART A. LANGUAGE FOCUS

I/ Choose the best answer to complete the sentences.

1 2 3 4 5 6 7 8
D B B C A C B D

II/ Use the correct form of the word given in each sentence.

1 2
education excellent

PART B. READING

I/ Read the passage and decide statements T (True) or F (False)

1 2 3 4 5
F T T F T

II/ Read the passage about clothes, then answer the questions below.

1.Because they want everyone to look at them and they want to be the center of things.

2. No, they weren’t.

3. In the 1800s all women wore dresses.

4. Another difference between1800s and today is the cloth.

5. Yes, they are.

PART C. WRITING

I/ Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

1. I wish I could play the guitar well

2. I started doing homework two hours ago.

3. If you don’t study hard, you will fail the final exam.

4. A new market will be built near my house.

5. She asked me if / whether I was going to her party that night.

6. She asked me why I didn’t come to class that day.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 9 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6