Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án (8 đề)



Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án (8 đề)

Bộ 8 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án năm học 2021 - 2022 được chúng tôi sưu tầm và biên soạn từ đề thi môn Tiếng Anh của các trường THPT trên cả nước giúp học sinh có thêm tài liệu đề thi để ôn luyện đạt điểm cao trong các bài thi môn Tiếng Anh lớp 8.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 1)

I. Put the verbs in brackets into the correct tense: the Simple Present or the Simple Future.(5 points)

1.He always (travel) to work by motorbike.

2.What time (he/ be) here? - He (be) here in half an hour.

3.The sea (cover) most of the surface of the earth.

4.When the Queen (arrive) , the crowd will stand up.

5.I (be) ready in five minutes.

6.I want to speak to Professor Wilson when he (be) free.

7.Many people (attend) the concert tomorrow night.

8.(he/ help) us when he is free?

9.My father (work) very hard every day.

II. Combine each pair of sentences, using the cues given in bracket.(5 marks)

1.I'll write to Mai. I want to invite her to my birthday party. (so as to)

2.I am learning English. I want to read books in English. (in order to)

3.You have to wear warm clothes. You won’t catch a cold. (so as not to)

4.He hurried up to the station. He didn’t want to miss the train. (in order not to)

5.Mrs. Hoa gave up her job. She could have more time with her children. (in order to)

Đáp án

I.

1.travel 2.will he be- will be
3. covers 4. arrives
5. will be 6.is
7.will attend 8.will he help
9.works

II.

1. I’ll write to Mai so as to invite her to my birthday party

2. I am learning English in order to read books in English,

3. You have to wear warm clothes so as not to catch a cold.

4. He hurried up to the station in order to miss the train.

5. Mrs Hoa gave up her job in order to have more time with her children.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 2)

I. Rewrite the following sentences in the passive form. (7 marks)<

1.They will prepare the party at the weekend.

2.She won't buy all these books this year.

3.The maid will clean the windows after the storm.

4.My friends buy comics in his shop.

5.Our neighbour plants onions and garlics in their garden.

6.He will buy the tickets to the concert tomorrow.

7.She looks after Anne´s baby every Friday night.

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below. (3 marks)

1.It is ________ to park in the center of Newtown.

A. impossible

B. impossibility

C. impossibilities

D. impossibly

2.I am delighted ________you passed your exam.

A. that

B. to

C. in order to

D. so that

3.Is the rubbish ________ every day?

A. collect

B. collecting

C. collected

D. be collected

4.We were delighted ________your letter yesterday.

A. to get

B. got

C. getting

D. get

5.Let’s play tennis instead of ________television.

A. watch

B. watching

C. watches

D. to watch

6.Sooner or later a satellite ________by a large piece of rubbish.

A. will destroy

B. will destroyed

C. will be destroyed

D. will been destroyed

Đáp án

I.

I. 1. The party will be prepared at the weekend(by them)

2. All these book won’t be bought this year by her.

3. The windows will be cleaned by the maid after the storm.

4. Comics are bought by my friends in his shop

5. Onions and garlics are planted by our neighbor in their garden.

6. The tickets to the concert will be bought by him tomorrow.

7. Anne’s baby is looked after by her every Friday night.

II.

1. A 2. A 3.C 4.A 5.B 6.C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 3)

I. Chọn đáp án đúng nhất. (6 điểm)

1.This is the first time she ________rice paddies.

A. will see

B. sees

C. has seen

D. saw

2.Would you mind ________ I borrowed your dictionary?

A. if

B. when

C. that

D. Ø

3.We ________ lots of photos on vacation last summer.

A. had

B. took

C. did

D. made

4.Would you mind ________ the window?

A. to close

B. closing

C. about closing

D. closed

5.Welcome ________Springfield!

A. at

B. to

C. in

D. for

6.Accommodation in London ________very expensive.

A. is

B. are

C. has

D. have

7.The road ________down to the sea is very rough.

A. goes

B. going

C. to go

D. gone

8.The animal ________ in the forest fire was a wild pig.

A. hurt

B. hurted

C. hurts

D. hurting

9.The vase ________ on the shelf is very beautiful.

A. stands

B. standing

C. is standing

D. stood

10.Do you mind if I ________ your atlas for a minute?

A. borrow

B. will borrow

C. am going to borrow

D. borrowed

11.Ann asked me not ________ anybody what happened.

A. tell

B. telling

C. to tell

D. told

12.It was late, so we decided ________a taxi home.

A. take

B. to take

C. taking

D. took

II. Choose the best answer.(4 marks)

1.This festival was first held in 1930.

A. They would first hold this festival in 1930.

B. They have first held this festival in 1930.

C. They first held this festival in 1930.

D. They first hold this festival in 1930.

2.When / they / arrive / we / have / dinner.

A. When they arrived, we were having dinner.

B. When they were arriving, we had dinner.

C. When they arrived, we had had dinner.

D. When they were arriving, we were having dinner.

3.What / you / plan / do / your / summer vacation?

A. What do you plan doing on your summer vacation?

B. What do you plan to do on your summer vacation?

C. What do you plan do on your summer vacation?

D. What you plan to do on your summer vacation?

4."I am from Paris, France," Paul said.

A. Paul said that I was from Paris, France.

B. Paul says that he is from Paris, France.

C. Paul said that I am from Paris, France.

D. Paul said that he was from Paris, France.

Đáp án

1.C 2.A 3.B 4.B 5.B 6.A
7.D 8.A 9.D 10.D 11.C 12.B

II.

1.C 2.A 3.B 4.D

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 4)

I. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below. (6 marks)

1.At 9 o’clock yesterday we ________ on the beach.

A. are lying

B. have lain

C. lay

D. were lying

2.I would like ________to Africa.

A. go

B. to go

C. going

D. to going

3.________ is a building or room where people can go to look at paintings.

A. Gallery

B. Library

C. University

D. Gym

4.While Angela was cleaning her room, she ________her lost ear-ring.

A. is finding

B. finds

C. has found

D. found

5.Will you pick me ________after the party?

A. on

B. over

C. through

D. up

6.While the choir ________Christmas carols, we were making them some cocoa.

A. are singing

B. were singing

C. sang

D. have sung

7.Would you like ________for a drink?

A. go

B. to go

C. going

D. went

8.When I was a child, I ________my ball through the window.

A. was always kicking

B. always was kicking

C. was kicking always

D. kicked always

9.You ______ brush your teeth twice a day.

A. should

B. can

C. will

D. have

10.We ______ dinner when Hoa came.

A. are having

B. have had

C. had

D. were having

11.Yesterday I went to the market and ______ some vegetables.

A. buy

B. buyed

C. have bought

D. bought

12.She told me how ______ English words well.

A. learn

B. to learn

C. learned

D. learning

II. Choose the part that needs correcting.(4 marks)

1.I was doing my homework and my dad was reading a car magazine after lunch yesterday.

A. was doing

B. and

C. was reading

D. after lunch

2.Would you like me helping you with your homework?

A. Would you like

B. helping

C. with

D. your homework

3.I will keep a day freely next week for our meeting.

A. will keep

B. freely

C. for

D. our meeting

4.She spent her free time to visit gallaries and museums last weekend.

A. spent

B. to visit

C. galaries

D. last weekend

Đáp án

I.

1.D 2.B 3.A 4.D 5.D 6.C
7.B 8.D 9.A 10.D 11.D 12.B

II.

1.B 2.A 3.B 4.B

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 5)

I.Put the verb into the correct form, present simple or past simple, active or passive. (6 points)

1.It's a big factory. Six hundred people (employ) there.

2.Water (cover) most of the Earth’s surface.

3.The park gates (lock) at 7 p.m. every evening.

4.The letter (post) a week ago and it (arrive) yesterday.

5.The boat (sink) quickly but fortunately everybody (rescue) .

6.Her mother (die) when she was very young. She and her brother (bring) up by their grandparents.

7.Daisy was born in London but she (grow) up in the north of England.

8.While I was on holiday, my camera (steal) from my hotel room.

9.The company is not independent. It (own) by a much larger company.

II. Change what Judy said to you into reported speech, begin with "Judy said that ...".(4 points)

1.I'm living in Canada.

2.I don't know what Britney is doing.

3.You can come and stay at my flat if you are ever in Canada.

4.Kahn and Anna are getting married next week.

Đáp án

I.

1. are employed 6. died - were brought
2. covers 7. grew
3. locks 8. was stolen
4. was posted - arrived 9. is owned
5. sank - was rescued

II.

1. July said that She was living in Canada

2. July said that she didn’t know what Britney was doing.

3. July said that I could come and stay at her flat if I was ever in Canada.

4. July said that Kahn and Anna were getting married the following week.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 6)

I. Rewrite these following sentences using the words given.(6 points)

1.Is there a phone?

She asked me

2.Do you have many friends?

He asked me

3.Is there a fridge in the kitchen?

I asked her

4.Do you smoke?

I asked her

5.Does the flat have central heating?

I asked her

6.Can I move the furniture around?

I asked her

II. Choose the best answer. (4 points)

1.These houses ______ 100 years ago.

A. are built

B. built

C. were built

D. build

2.Milions of Christmas cards __________ every year.

A. were sent

B. are sent

C. send

D. is sending

3.Jim told us where ________it.

A. to find

B. finding

C. for finding

D. finds

4.These ancient buildings are part of the national ________.

A. resources

B. heritage

C. belongings

D. possession

5.The window can’t ________.

A. be open

B. be opened

C. be opening

D. opened

6.Don’t forget ________off the lights before going out.

A. to turn

B. turning

C. turn

D. turned

7.All of the children participated ________decorations for their classroom.

A. to make

B. for making

C. in making

D. of making

8.Ann wants ________where to get a map of the city.

A. to know

B. knowing

C. to knowing

D. know

Đáp án

I.

1. She asked me if there was a phone.

2. He asked me if I had many friends

4. I asked her if she smoked

3. I asked her if there was a fridge in the kitchen.

5. I asked her if she could move the furniture around

II.

1.C 2.B 3.A 4.B 5. B 6.A 7.A 8.A

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 7)

I. You have to read the situation and then write a suitable sentence. Use the verb given and present perfect tense. (3 points)

1.Tom is looking for his key. He can't find it. (lose)Tom

2.Ann's hair was dirty. Now it is clean. (wash)Ann

3.Tom was 80 kilograms. Now he weighs 70. (lose weight)Tom

4.The car has just stopped because there isn't any more petrol in the tank. (run out of petrol)The car

5.Yesterday Bill was playing football. Now he can't walk and his leg is in plaster. (break)Bill

II. Use the words in brackets to make questions using present perfect tense.(3 points)

1.(you ever / be / to South America?)

2.(you / read / any English books?)

3.(you / live / in this town all your life?)

4.(what's the most beautiful country / you / ever / visit?)

5.(you ever / speak / to a famous person?)

III. Choose the best answer. (4 points)

1.She went to market without ____________ anything.

A. buy

B. to buy

C. bought

D. buying

2.There were ________________ flowers that I couldn’t decide what to buy.

A. so many

B. so few

C. so little

D. so much

3.Of my parents, my father is ________________.

A. the stricter

B. the strictest

C. strict

D. stricter

4.Would you _______________ cleaning the floor for me?

A. like

B. please

C. mind

D. rather

5.I have bought this house since I _______ here.

A. came

B. come

C. will come

D. coming

6.Mai ____________ you when she comes back.

A. telephoned

B. will telephone

C. telephoned

D. has telephone

7.Warm clothes protect us ________________ bad weather.

A. on

B. at

C. from

D. in

8.Nam has known me ___________ two years.

A. for

B. since

C. in

D. on

Đáp án

I.

1.Tom has losen his key, so he is looking for it now.

2. Ann has washed her hair , so it’s clean now.

3. Tom has losen weight from 80 down to 70 .

4. The car has run out of petrol so it stops / has stopped

5. Bill has broken his leg in plaster because yesterday he was playing football., and now he can’t walk.

II.

1.Have you ever been to South America?

2. Have you read any English book?

3.Have you lived in this town all your life?

4. What’s the mot beautiful country have you ever visited?

5.Have you ever spoken to a famous person?

III.

1. D 2.A 3.B 4.C 5.A 6.B 7.C 8.A

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh lớp 8

(Đề số 8)

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1.

a. toaster

b. fiber

c. zipper

d. defrost

2.

a. cocoa

b. concrete

c. remove

d. process

3.

a. vanilla

b. intention

c. utensil

d. liquefy

4.

a. papyrus

b. microwave

c. hairdryer

d. instrument

5.

a. ingredient

b. chemically

c. facsimile

d. development

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. All her letters _____ by her secretary.

a. is typed

b. were typed

c. is typped

d. were typped

7. First Lewis will give a TV interview, _________ will come the main news conference.

a. then

b. soon

c. after

d. behind

8.Please taste the soup and tell me if it needs more salt.

a. eat or drink a little of something

b. give a certain feeling when you put it in your mouth

c. use your teeth to make food soft

d. drink something slowly, taking only a little each time

9. Wine is made _____ grapes.

a. in

b. off

c. from

d. into

10. _____ is a tall plant with big yellow seeds that.

a. Maize

b. Papyrus

c. Cacao

d. Sugar cane

11. What do you think this button is ____?

a. so that

b. for

c. to

d. in oder to

12. We stayed home _____ the cold weather.

a. because

b. due to

c. therefore

d. when

13. I was tongue-tied. I didn’t know what.

a. say

b. to say

c. to be said

d. for saying

14. The man looks _____.

a. angry

b. happiness

c. angrily

d. happily

15. This ordinary-looking sofa can be made _____ a bed.

a. in

b. into

c. for

d. to

II. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16.The bicycle has been invented by Karl D. Sauerbronn in 1816.

A. The

B. has been

C. by

D. in

17.After invented the light bulb, Thomas Edison went on to create many other useful inventions.

A. invented

B. the

C. many

D. useful

19.The music was very loud and could hear from a long way away.

A. very

B. and

C. hear

D. long

20.Thanh Ha School closed for two days last week because a flood.

A. closed

B. for

C. last

D. because

Đáp án

I. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. d. defrost

2. c. remove

3. d. liquefy

4. a. papyrus

5. b. chemically

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. All her letters _____ by her secretary.

b. were typed

7. First Lewis will give a TV interview, _________ will come the main news conference.

a. then

8.Please taste the soup and tell me if it needs more salt.

b. give a certain feeling when you put it in your mouth

9. Wine is made _____ grapes.

c. from

10. _____ is a tall plant with big yellow seeds that.

a. Maize

11. What do you think this button is ____?

b. for

12. We stayed home _____ the cold weather.

b. due to

13. I was tongue-tied. I didn’t know what.

b. to say

14. The man looks _____.

a. angry

15. This ordinary-looking sofa can be made _____ a bed.

b. into

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16.The bicycle has been invented by Karl D. Sauerbronn in 1816.

B. has been

17.After invented the light bulb, Thomas Edison went on to create many other useful inventions.

A. invented

19.The music was very loud and could hear from a long way away.

C. hear

20.Thanh Ha School closed for two days last week because a flood.

D. because

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh lớp 8 hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 8 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 8 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Soạn Tiếng Anh 8 | Giải bài tập Tiếng Anh 8 | Để học tốt Tiếng Anh 8 của chúng tôi được biên soạn một phần dựa trên cuốn sách: Học tốt Tiếng Anh 8Giải bài tập Tiếng Anh 8 và bám sát nội dung sgk Tiếng Anh lớp 8.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.