Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 11 Reading có đáp án

Unit 11: Sources of Energy

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 11 Reading có đáp án

Đề bài Match the words/ phrases with their corresponding meanings.

Hello students. Today I'd like to tell you some information about types and sources of energy. Energy is classified into two main groups: renewable and non-renewable.

The energy generated from natural sources such as the sun, wind, rain, and tides is called renewable energy. They are plentiful and can be generated again and again. They also have low carbon emissions so they are considered green and environment-friendly. Moreover, using renewable energy can reduce your electricity bills. Unfortunately, solar energy can be only used during the daytime but not during night or the rainy season. Geothermal energy also can bring toxic chemicals beneath the earth's surface to the top and can create environmental changes.

Non-renewable energy is the energy taken from other sources that are available on earth. They are limited and will run out in the future. They can't be re-generated in a short time. Fossil fuels - natural gas, oil and coal - are examples of them. They are cheap and easy to use. However, when burnt, they release toxic gases in the air so they cause serious environmental changes such as global warming. And the important thing is that non-renewable sources will expire someday.

1. geothermal A. Nhà máy
2. environment-friendly B. Thân thiện với môi trường
3. toxic chemicals C. Mai một, hết
4. a plant D. Địa nhiệt
5. expire E. Các hóa chất độc hại

Question 1:

Geothermal

Đáp án: D

Giải thích: Geothermal = Địa nhiệt

Question 2:

Environment-friendly

Đáp án: B

Giải thích: Environment-friendly = Thân thiện với môi trường

Question 3:

Toxic chemicals

Đáp án: E

Giải thích: Toxic chemicals = Các hóa chất độc hại

Question 4:

A plant

Đáp án: A

Giải thích: Plant = Nhà máy

Question 5:

Expire

Đáp án: C

Giải thích: Expire = Mai một, hết

Đề bài Decide if the following statements are True or False or Not Given according to the text.

Question 6: This text may be written by a teacher.

A. True        B. False        C. Not Given

Đáp án: A

Giải thích: Hello students.

Xin chào các học sinh.

Question 7: There is a large amount of non-renewable energy.

A. True        B. False        C. Not Given

Đáp án: C

Giải thích: Thông tin không có trong bài.

Question 8: The sun is one of the sources of energy which is friendly with the environment.

A. True        B. False        C. Not Given

Đáp án: C

Giải thích: Thông tin không có trong bài.

Question 9: Non-renewable energy can be generated in a short time.

A. True        B. False        C. Not Given

Đáp án: B

Giải thích: They can't be re-generated in a short time.

Chúng không thể được tạo lại trong một thời gian ngắn

Question 10: Non-renewable energy will run out in 150 years.

A. True        B. False        C. Not Given

Đáp án: C

Giải thích: Thông tin không có trong bài.

Đề bài Read the passage carefully, then choose the correct answers.

The search for alternative sources of energy has led in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity- Converting waste products to gases or oil is also an efficient way to dispose of wastes. Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale, and coal tars. But to date, that process has proven expensive. Other experiments are underway to harness power with giant windmills. Geothermal power is also being tested. Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but to day it supplies only 4 percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways to convert the energy of ocean currents, tides, and waves to electricity. Experiments are also underway to make use of temperature differences in ocean water to produce energy.

Question 11: What is the best title of the passage?

A. The Use of Water Products for Energy

B. The Search for Alternative Sources of Energy

C. Efficient Ways of Disposing of Waste

D. New Discoveries in Geothermal Power

Đáp án: B

Giải thích: The search for alternative sources of energy has led in various directions.

Dịch: Việc tìm kiếm các nguồn năng lượng thay thế đã dẫn theo nhiều hướng khác nhau.

Question 12: In the second paragraph, the phrase “synthetic fuels” could best be replaced by which of the following?

A. Biological fuels

B. Low burning fuels

C. Fast burning fuels

D. Artificial made fuels

Đáp án: D

Giải thích: Artificial made fuels = các nhiên liệu nhân tạo (synthetic đồng nghĩa với artificial)

Question 13: Which of the following is NOT mentioned in the passage as an alternative source of energy?

A. Burning of garbage

B. Geothermal power

C. Synthetic fuels

D. Electricity

Đáp án: D

Giải thích: Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but to day it supplies only 4 percent. The oceans are another potential source of energy.

Dịch: Một số chuyên gia hy vọng các công ty tiện ích sẽ hồi sinh năng lượng thủy điện có nguồn gốc từ các dòng suối và sông. Năm mươi năm trước, thủy điện đã cung cấp một phần ba lượng điện sử dụng ở Hoa Kỳ, nhưng đến nay nó chỉ cung cấp 4%. Các đại dương là một nguồn năng lượng tiềm năng khác.

Question 14: According to the author, the impracticability of using coal, oil shale and coal tars as sources of energy is due to ___________ .

A. their being time consuming

B. their being money consuming

C. the scarcity of sources

D. the lack of technology their being money consuming

Đáp án: B

Giải thích: Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale and coal tars. But to date, that process has proven expensive. Other experiments are underway to harness - power with giant windmills. Geothermal power, heat from the earth, is also being tested.

Dịch: Công việc thí nghiệm đang được thực hiện để lấy nhiên liệu tổng hợp từ than đá, đá phiến dầu và than đá. Nhưng đến nay, quá trình đó đã được chứng minh là tốn kém. Các thí nghiệm khác đang được tiến hành để khai thác - sức mạnh với cối xay gió khổng lồ. Năng lượng địa nhiệt, nhiệt từ trái đất, cũng đang được thử nghiệm

Question 15: What can be inferred from the last paragraph?

A. Hydroelectric power will be the main source of energy

B. Synthetic fuels will be the principal source of alternative energy

C. Alternative energy will come from a variety of sources

D. All alterenative production of energy will be delivered from water.

Đáp án: A

Giải thích: Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only four percent. The oceans are another potential source of energy.

Dịch: Năm mươi năm trước, thủy điện đã cung cấp một phần ba lượng điện sử dụng ở Hoa Kỳ, nhưng ngày nay nó chỉ cung cấp bốn phần trăm. Các đại dương là một nguồn năng lượng tiềm năng khác.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký khóa học trước lớp 12 dành cho teen 2k3, tặng miễn phí khóa học tốt 11 kì 2 tại khoahoc.vietjack.com

Toán 11 - Thầy Nguyễn Quý Huy

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Ngữ văn lớp 11 - cô Hương Xuân

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 11 - Thầy Vũ Việt Tiến

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Vật Lý lớp 11 - Thầy Võ Thanh Được

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Hóa Học lớp 11 - cô Lê Thúy Hằng

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-11-sources-of-energy.jsp

Khóa học 11