Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 16 Vocabulary and Grammar có đáp án

Unit 16: The Wonders of the World

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 16 Vocabulary and Grammar có đáp án

Đề bài Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s)in each of the following questions.

Question 1: The balance and harmonious blending of various elements contribute to Taj Mahal's unique beauty.

A. successful

B. agreeable

C. tasteful

D. fitting

Đáp án: B

Giải thích: Harmonious = agreeable (được đồng ý)

Question 2: My Son Sanctuary is a large complex of religious relics comprising more than 70 architectural works such as towers, temples, and tombs.

A. royal

B. precious

C. holy

D. valuable

Đáp án: C

Giải thích: Religious = holy (thuộc về thánh, thuộc về tôn giáo)

Question 3: In addition to exploring the caves and grottos, and seeing its flora and fauna, visitors can also enjoy mountain climbing.

A. flowers and plants

B. plants and animals

C. plants and vegetation

D. flowers and grass

Đáp án: B

Giải thích: Flora and fauna = plants and animals (thực vật và động vật)

Question 4: Ha Long Bay has attracted millions of visitors who come to enjoy its breathtaking views and experience other activities.

A. unbreathable

B. heartbreaking

C. awe-inspiring

D. unforgettable

Đáp án: C

Giải thích: Breathtaking = awe-inspiring (đẹp đến nghẹt thở)

Question 5: They can enjoy the -comfort and elegance of five-star hotels and luxury cruise ships.

A. style

B. convenience

C. standard

D. grace

Đáp án: D

Giải thích: Elegance = Grace (sự thanh lịch)

Đề bài Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6: Though built almost five hundred years ago, the church remained practically intact.

A. in perfection

B. in ruins

C. in chaos

D. in completion

Đáp án: B

Giải thích: Intact (không suy chuyển) >< in ruins (hoàn toàn đổ nát)

Dịch: Mặc dù được xây dựng gần năm trăm năm trước, nhà thờ vẫn còn nguyên vẹn.

Question 7: Tourists can do and see a lot in Ha Long Bay at a reasonable price.

A. inexpensive

B. affordable

C. cheap

D. exorbitant

Đáp án: D

Giải thích: Reasonable (hợp lí) >< exorbitant (đắt cắt cổ)

Dịch: Khách du lịch có thể làm và nhìn thấy rất nhiều ở Vịnh Hạ Long với giá cả hợp lý.

Question 8: The major stone sections of the Citadel of the Ho Dynasty remain intact thanks to the unique construction techniques.

A. special

B. common

C. excellent

D. ancient

Đáp án: B

Giải thích: Unique (độc nhất) >< common (phổ thông)

Dịch: Các phần đá chính của Thành cổ nhà Hồ vẫn còn nguyên nhờ các kỹ thuật xây dựng độc đáo.

Question 9: The Imperial Citadel of Thang Long was first built during the Ly Dynasty and then expanded by subsequent dynasties.

A. following

B. successive

C. preceding

D. next

Đáp án: C

Giải thích: Subsequent (đến sau) >< preceding (trước)

Dịch: Hoàng thành Thăng Long được xây dựng đầu tiên vào thời nhà Lý và sau đó được mở rộng bởi các triều đại sau đó.

Question 10: Visitors with more abundant travel budgets can enjoy the comfort of five-star hotels and luxury cruise ships.

A. huge

B. plentiful

C. mean

D. tight

Đáp án: D

Giải thích: Abundant (dồi dào) >< tight (chặt)

Dịch: Du khách có ngân sách du lịch phong phú hơn có thể tận hưởng sự thoải mái của các khách sạn năm sao và tàu du lịch sang trọng.

Đề bài Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11: You may choose one from the five World Heritage Sites in Viet Nam ____ in this leaflet to visit on your next field trip.

A. includes

B. including

C. included

D. to include

Đáp án: C

Giải thích: Bạn có thể chọn một trong năm Di sản Thế giới tại Việt Nam có trong tờ rơi này để tham quan trong chuyến đi thực địa tiếp theo của bạn.

Question 12: ____ UNESCO criteria for outstanding universal value to humanity, Trang An Scenic Landscape Complex was added to the World Heritage List in 2014.

A. Meeting

B. Met

C. To meet

D. Having met

Đáp án: D

Giải thích: Đạt được các tiêu chí của UNESCO về giá trị phổ quát nổi bật đối với nhân loại, Khu phức hợp danh lam thắng cảnh Tràng An đã được thêm vào Danh sách Di sản Thế giới năm 2014.

Question 13: The most magnificent feature of Taj Mahal ____ is the central dome.

A. noticed

B. being noticed

C. to notice

D. noticing

Đáp án: C

Giải thích: Đặc điểm tráng lệ nhất của Taj Mahal đáng chú ý là mái vòm trung tâm.

Question 14: Scientists ____ on the site found many ancient tools, tombs and pottery, and made some important archaeological discoveries.

A. worked

B. working

C. to work

D. to be working

Đáp án: B

Giải thích: Các nhà khoa học làm việc trên trang web đã tìm thấy nhiều công cụ cổ xưa, lăng mộ và đồ gốm, và thực hiện một số khám phá khảo cổ quan trọng.

Question 15: ____ with an average of 320 days of sunshine a year, the coastline offers the perfect holiday destination for anyone ____ to switch off and unwind.

A. Blessed/wanting

B. Blessing/wanting

C. Blessed/wants

D. Blessing/wanted

Đáp án: A

Giải thích: Được ban phước với trung bình 320 ngày nắng mỗi năm, bờ biển mang đến điểm đến kỳ nghỉ hoàn hảo cho bất cứ ai muốn tắt và thư giãn.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký khóa học trước lớp 12 dành cho teen 2k3, tặng miễn phí khóa học tốt 11 kì 2 tại khoahoc.vietjack.com

Toán 11 - Thầy Nguyễn Quý Huy

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Ngữ văn lớp 11 - cô Hương Xuân

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 11 - Thầy Vũ Việt Tiến

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Vật Lý lớp 11 - Thầy Võ Thanh Được

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Hóa Học lớp 11 - cô Lê Thúy Hằng

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-16-the-wonders-of-the-world.jsp

Khóa học 11