Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 16 Reading có đáp án

Unit 16: The Wonders of the World

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 16 Reading có đáp án

Đề bài Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

MY 25,000 WONDERS OF THE WORLD

The coaches at the Uluru Sunset Viewing Area were parked three deep. Guides were putting up tables and setting out wines and snacks. Ten minutes to go. Are we ready? Five minutes, folks. Got your cameras? OK, here it comes ...

Whether an American backpacker or a wealthy traveller, Danish, British, French, we all saw that sunset over Uluru, or Ayer Rock, in what seems to be the prescribed tourist manner: mouth full of corn chips, glass full of Château Somewhere, and a loved one posing in a photo's foreground, as the all-time No 1 Australian icon behind us glowed briefly red.

Back on the coach, our guide declared our sunset to be 'pretty good', although not the best she'd witnessed in her six years. Behind me, Adam, a student from Manchester, reinserted his iPod earphones: 'Well, that's enough of that rock.' Indeed. Shattered from getting up at five in order to see Uluru at dawn, I felt empty and bored. What was the point? What made this rock the definitive sunset rock event? Why had we come here? Well, I suppose my sons would remember it always. Except they'd missed the magical moment while they checked out a rival tour group's snack table, which had better crisps.

So now I've visited four of the “25 Wonders of the World", as decreed by Rough Guides. And I think this will be the last. While in my heart I can see myself wondering enchanted through China's Forbidden City, in my head I know I would be standing grumpily at the back of a group listening to some Imperial Palace Tour Guide. At the Grand Canyon I would be getting angr with tourists watching it through cameras – eyes are not good enough, since they lack a recording facility.

As we become richer and consumer goods are more widely affordable, and satisfy us only briefly before becoming obsolete, we turn to travel to provide us with 'experiences’. These will endure, set us apart from stay-at-home people and maybe, fill our lives with happiness and meaning, Books with helpful titles like 1,000 Places to See Before You Die are bestsellers. I'd bet many backpacks on the Machu Picchu Inca Trail are filled with copies, with little tieks penciled in the margins after each must-see sight has been visited. Travel is now the biggest industry on the planet, bigger than armaments or pharmaceuticals. And yet viewing the main sight of any destination is rarely the highlight of a trip. Mostly it sits there on your itinerary like a duty visit to a dull relative. The guilt of not visiting the Sistine Chapel, because we preferred to stay in a bar drinking limoncello, almost spoilt a weekend in Rome.

In Queensland, the Great Barrier Reef reproached us. How could we travel 15,000 miles without seeing it? How would we explain back home that we were too lazy, and preferred to stay playing a ball game in our hotel pool? In the end, we went to the reef and it was fine. But it won't rank highly in the things I'll never forget about Australia. Like the fact that the banknotes are made of waterproof plastic: how gloriously Australian is that? Even after a day's surfing, the $50 note you left in your surfing shorts is still OK to buy you beer! And the news item that during a recent tsunami warning, the surfers at Bondi Beach refused to leave the sea: what, and miss the ride of their lives? Or the stern warning at the hand luggage X-ray machine at Alice Springs airport: "No jokes must be made whilst being processed by this facility' - to forestall, no doubt, disrespectful Aussie comments: 'You won't find the bomb, mate. It's in my suitcase.’

The more I travel, the clearer it seems that the truth of a place is in the tiny details of everyday life, not in its most glorious statues or scenery. Put down your camera, throw away your list, the real wonders of the world number indefinitely more than 25.

Question 1: What does the author mean by ‘the prescribed tourist manner’ in paragraph 2?

A. They are all backpackers.

B. They are all wealthy travellers.

C. They are all interested in seeing the wonders of the world.

D. They all eat, drink and do the same things at the sites of the world wonders.

Đáp án: D

Giải thích: The prescribed tourist manner (cách thức du lịch theo quy định) = They all eat, drink and do the same things at the sites of the world wonders (Tất cả họ đều ăn, uống và làm những điều tương tự tại các địa điểm trên thế giới kỳ diệu)

Question 2: What did the author think or feel after seeing the sunset over Ayer Rock?

A. She thought it was pretty good.

B. She felt exhausted, empty, and bored.

C. She thought that was enough.

D. She thought this rock was the definitive sunset rock event.

Đáp án: B

Giải thích: Shattered from getting up at five in order to see Uluru at dawn, I felt empty and bored.

Dịch: Tan vỡ sau khi thức dậy lúc năm giờ để nhìn thấy Uluru lúc bình minh, tôi cảm thấy trống rỗng và buồn chán.

Question 3: Why does she think that Uluru is probably the last 'wonder of the world' she will see?

A. She doesn't like wandering around the wonders.

B. She doesn't enjoy the Imperial Palace Tour Guide.

C. She doesn't like watching the wonder through a camera.

D. She doesn't want to explore the sites the way people around her do.

Đáp án: D

Giải thích: So now I've visited four of the “25 Wonders of the World", as decreed by Rough Guides. And I think this will be the last. While in my heart I can see myself wondering enchanted through China's Forbidden City, in my head I know I would be standing grumpily at the back of a group listening to some Imperial Palace Tour Guide.

Dịch: Vì vậy, bây giờ tôi đã ghé thăm bốn trong số 25 Kỳ quan thế giới của Cốt-lô ", theo như sự đồng ý của Rough Guide. Và tôi nghĩ đây sẽ là lần cuối cùng. Tôi biết rằng tôi sẽ đứng gắt gỏng sau lưng một nhóm nghe một số Hướng dẫn viên của Cung điện Hoàng gia.

Question 4: What kind of tourists is she criticising when she says 'eyes are not good enough' in paragraph 4?

A. those who stand grumpily at the back of the group

B. those who wander enchanted through the site

C. those who look at the wonders through their cameras

D. those who lack a recording facility

Đáp án: C

Giải thích: At the Grand Canyon I would be getting angr with tourists watching it through cameras – eyes are not good enough, since they lack a recording facility.

Dịch: Tại Grand Canyon, tôi sẽ cảm thấy tức giận với khách du lịch khi xem nó qua camera - đôi mắt không đủ tốt, vì họ thiếu một cơ sở ghi âm.

Question 5: According to the author, what do a lot of backpackers carry with them nowadays?

A. books with helpful titles

B. books that are bestsellers

C. copies of must-see sights

D. little pencils

Đáp án: C

Giải thích: I'd bet many backpacks on the Machu Picchu Inca Trail are filled with copies, with little tieks penciled in the margins after each must-see sight has been visited.

Dịch: Tôi cá rằng nhiều chiếc ba lô trên Đường mòn Machu Picchu Inca chứa đầy các bản sao, với những chiếc cà vạt nhỏ được bút chì ở lề sau mỗi lần nhìn thấy phải được ghé thăm.

Question 6: The author compares visiting the main tourist sights to ____.

A. armaments

B. Pharmaceuticals

C. a trip highlight

D. a duty visit to a dull relative

Đáp án: D

Giải thích: And yet viewing the main sight of any destination is rarely the highlight of a trip. Mostly it sits there on your itinerary like a duty visit to a dull relative.

Dịch: Tuy nhiên, việc xem cảnh chính của bất kỳ điểm đến nào hiếm khi là điểm nổi bật của một chuyến đi. Chủ yếu là nó ngồi đó trên hành trình của bạn như một chuyến thăm nghĩa vụ đến một người họ hàng buồn tẻ.

Question 7: What does she mean by ‘the Great Barrier Reef reproached us' in paragraph 6?

A. The Great Barrier Reef is worth visiting if you are in Australia.

B. It is fine to visit the Great Barrier Reef when you are in Australia.

C. It seems wrong not to visit the Great Barrier Reef once you are in Australia.

D. The Great Barrier Reef is an unforgettable sight in Australia.

Đáp án: C

Giải thích: The Great Barrier Reef reproached us (rạn san hô Great Barrier quở trách chúng tôi) có nghĩa là sai lầm khi không tới thăm rặng san hô này khi tới Australia.

Question 8: All of the following are mentioned in the article as memorable aspects of Australia EXCEPT ____.

A. banknotes made of waterproof plastic

B. the fine visit to the Great Barrier Reef

C. the surfers at Bondi Beach refusing to leave the sea despite tsunami warning

D. the stern warning at the hand luggage X-ray machine at Alice Springs airport.

Đáp án: B

Giải thích: Thông tin không đề cập trong bài.

Đề bài Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Herman Melville, an American author best known today for his novel Moby Dick, was actually more popular during his lifetime for some of his other works. He traveled extensively and used the knowledge gained during his travels as the basis for his early novels. In 1837, at the age of eighteen, Melville signed as a cabin boy on a merchant ship that was to sail from his Massachusetts home to Liverpool, England. His experiences on this trip served as a basis for the novel Redburn (1849). In 1841 Melville set out on a whaling ship headed for the South Seas. After jumping ship in Tahiti, he wandered around the islands of Tahiti and Moorea. This South Sea island sojourn was a backdrop to the novel Omoo (1847). After three years away from home, Melville joined up with a U.S. naval frigate that was returning to the eastern United States around Cape Horn. The novel White-Jacket (1850) describes this lengthy voyage as a navy seaman. With the publication of these early adventure novels, Melville developed a strong and loyal following among readers eager for his tales of exotic places and situations. However, in 1851, with the publication of Moby Dick, Melville's popularity started to diminish. Moby Dick, on one level the saga of the hunt for the great white whale, was also a heavily symbolic allegory of the heroic struggle of man against the universe. The public was not ready for Melville's literary metamorphosis from romantic adventure to philosophical symbolism. It is ironic that the novel that served to diminish Melville's popularity during his lifetime is the one for which he is best known today.

Question 9: The main subject of the passage is_________.

A. Melville’s travels

B. Moby Dick

C. Melville’s personal background

D. the popularity of Melville’s novels.

Đáp án: D

Giải thích: Herman Melville, an American author best known today for his novel Moby Dick, was actually more popular during his lifetime for some of his other works Dịch: Herman Melville- nhà văn người Mĩ nổi tiếng nhất hiện nay với tiểu thuyết Moby Dick, ông càng được biết tới rộng rãi hơn qua một vài tác phẩm khác trong suốt cuộc đời của mình.

Question 10: The word “basis” in paragraph 1 is closest in meaning to_________.

A. background

B. message

C. bottom

D. dissertation

Đáp án: A

Giải thích: Basic = background (n): nền tảng.

Question 11: According to the passage, Melville’s early novels were__________.

A. published while he was traveling

B. completely fictional

C. all about his work on whaling ships

D. based on his travel experience

Đáp án: D

Giải thích: He traveled extensively and used the knowledge gained during his travels as the basis for his early novels

Dịch: Ông đã đi chu du nhiều nơi và sử dụng những kiến thức có được từ những cuộc hành trình để làm cơ sở cho những cuốn tiểu thuyết đầu tiên

Question 12: The passage implies that Melville stayed in Tahiti because____________.

A. he had unofficially left his ship

B. he was on leave while his ship was in port

C. he had finished his term of duty

D. he had received permission to take a vacation in Tahiti

Đáp án: A

Giải thích: In 1841 Melville set out on a whaling ship headed for the South Seas. After jumping ship in Tahiti, he wandered around the islands of Tahiti and Moorea.

Dịch: Vào năm 1841, Melville bắt đầu chuyến hành trình trên 1 con tàu săn cái voi tiến về vùng biển phía Nam. Sau khi xuống tàu ở Tahiti, ông đã đi lang thang khắp các đảo ở Tahiti và Moorea.

Question 13: How did the publication of Moby Dick affect Melville’s popularity?

A. His popularity remained as strong as ever.

B. It caused his popularity to decrease.

C. His popularity increased immediately.

D. It had no effect on his popularity.

Đáp án: B

Giải thích: However, in 1851, with the publication of Moby Dick, Melville's popularity started to diminish

Dịch: Dù vậy, vào năm 1851, cùng với sự xuất bản của Moby Dick thì danh tiếng của Melville đã bắt đầu sụt giảm.

Question 14: According to the passage, Moby Dick is__________.

A. symbolic of humanity fighting the universe

B. a single-faceted work

C. a short story about a whale

D. a 47 adventure

Đáp án: A

Giải thích: Moby Dick, on one level the saga of the hunt for the great white whale, was also a heavily symbolic allegory of the heroic struggle of man against the universe

Dịch: Moby Dick- cuốn tiểu thuyến trường thiên kể về các cuộc săn cá voi trắng khổng lồ, đồng thời cũng là một câu chuyện ngụ ngôn mang tính biểu tượng về cuộc đấu tranh anh dũng của loài người chống lại vũ trụ.

Question 15: In what year did Melville’s book about his experiences as a cabin boy appear?

A. 1849

B. 1837

C. 1847

D. 1841

Đáp án: A

Giải thích: His experiences on this trip served as a basis for the novel Redburn (1849).

Thông tin: Những trải nghiệm của ông trong chuyến đi này chính là cơ sở cho cuốn tiểu thuyết Redburn (1849).

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký khóa học trước lớp 12 dành cho teen 2k3, tặng miễn phí khóa học tốt 11 kì 2 tại khoahoc.vietjack.com

Toán 11 - Thầy Nguyễn Quý Huy

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Ngữ văn lớp 11 - cô Hương Xuân

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 11 - Thầy Vũ Việt Tiến

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Vật Lý lớp 11 - Thầy Võ Thanh Được

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Hóa Học lớp 11 - cô Lê Thúy Hằng

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-16-the-wonders-of-the-world.jsp

Khóa học 11