Bài tập Tiếng Anh 6 Unit 12 Reading có đáp án

Unit 12: Sports and pastimes

Bài tập Tiếng Anh 6 Unit 12 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Lionel Messi is an Argentinian footballer. He is one of the greatest players of the modern generation. He plays for FC Barcelona and the Argentina national team. He has won FIFA world player of the year four times. He has often been described as Diego Maradona’s successor because of his prolific goal scoring record and ability to dribble past opponents.

Question 1: Messi is a soccer player.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Lionel Messi is an Argentinian footballer”.

Dịch: Lionel Messi là một cầu thủ bóng đá của Argentina.

Question 2: He is known as among the greatest players of the modern generation.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “He is one of the greatest players of the modern generation”.

Dịch: Anh ấy là một trong những cầu thủ tài năng nhất thế hệ mới.

Question 3: He only plays for FC Barcelona.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “He plays for FC Barcelona and the Argentina national team”.

Dịch: Anh ấy chơi cho câu lạc bộ Barcelona và đội tuyển quốc gia Argentina

Question 4: He has won FIFA world player of the year five times.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “He has won FIFA world player of the year four times”.

Dịch: Anh ấy giành giải cầu thủ xuất sắc nhất FIFA của năm 4 lần

Question 5: He is considered as Diego Maradona’s successor.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “He has often been described as Diego Maradona’s successor because of his prolific goal scoring record and ability to dribble past opponents.”.

Dịch: Anh thường được cho là người kế vị Diego Maradona, vì thành tích ghi nhiều bàn thắng và khả năng rê bóng qua các đối thủ

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Alice comes from England, but now she is living in Da Nang city. She works….(6)… a nurse in hospital. She has a car and usually drives to work. She leaves home ….(7)… work at eight and starts work at half ….(8)….eight. She really loves her job, but she likes the weekends, too. On Saturdays, she plays tennis or goes fishing with her father. She sometimes …..(9)… jogging, too. ….(10)…. Sunday evenings, she always goes out to have dinner with her big family in a restaurant.

Question 6: A. at     B. as     C. for     D. in

Đáp án: B

Giải thích: Work as + nghề nghiệp: Làm …

Dịch: Cô ấy là một y tá ở bệnh viện.

Question 7: A. to     B. at     C. for     D. doing

Đáp án: C

Giải thích: Leave sw for sw: Rời nơi nào đến nơi nào

Dịch: Cô ấy thường rời nhà tới chỗ làm lúc 8 giờ và bắt đầu công việc lúc 8 rưỡi

Question 8: A. past     B. to     C. quarter     D. a quarter

Đáp án: A

Giải thích: Half past: Một nửa

Dịch: Cô ấy thường rời nhà tới chỗ làm lúc 8 giờ và bắt đầu công việc lúc 8 rưỡi.

Question 9: A. goes     B. does    C. plays     D. works

Đáp án: A

Giải thích: Go jogging: đi bộ

Dịch: Cô ấy đôi lúc cũng đi bộ.

Question 10: A. in     B. at     C. on     D. in the

Đáp án: C

Giải thích: On + thứ+ evening: Vào tối…

Dịch: Vào tối chủ nhật, cô ấy luôn ra ngoài ăn với gia đình của cô ở một nhà hàng nào đó.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

Khang’s uncle is a doctor at a local hospital. Every morning, he gets up at 7.00 and goes to work by motorbike. He usually has breakfast and lunch at work. Sometimes he goes out to have lunch with his friends. His favorite sport is soccer. He often watches soccer on TV. Every Sunday, he plays soccer with some of his friends in the park.

Question 11: What does Khang’s uncle do?

A. Nurse     B. Engineer     C. Doctor     D. Singer

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “Khang’s uncle is a doctor at a local hospital”.

Dịch: Bác của Khang là một bác sĩ ở bệnh viện địa phương

Question 12: What time does he wake up?

A. At a quarter past seven     B. At seven o’clock

C. At half past seven     D. At a quarter to seven

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “Every morning, he gets up at 7.00 and goes to work by motorbike”.

Dịch: Mỗi sáng, anh ấy thức dậy lúc 7:00 và đi làm bằng xe máy.

Question 13: Where does he usually have lunch?

A. In the workplace

B. At home

C. At a food stall

D. At the canteen

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “He usually has breakfast and lunch at work”.

Dịch: Anh ấy thường ăn sáng và trưa ở chỗ làm.

Question 14: Which sport does he like most?

A. Volleyball     B. Football     C. Pingpong     D. Baseketball

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “His favorite sport is soccer”.

Dịch: Môn thể thao ưa thích của anh ấy là bóng đá.

Question 15: What does he do every Sunday?

A. He stays at home.     B. He visit the park.

C. He plays football with his friends     D. He does nothing.

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “Every Sunday, he plays soccer with some of his friends in the park”.

Dịch: Mỗi chủ nhật, anh ấy thường chơi bóng đá với một vài người bạn ở công viên

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6 có đáp án khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 6 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Tiếng Anh lớp 6 - cô Tuyết Nhung

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Toán 6 - Cô Diệu Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 960 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 6 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 6.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-12-sports-and-pastimes.jsp