[Năm 2021] Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 1 có đáp án (4 đề)



[Năm 2021] Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 1 có đáp án (4 đề)

Bộ 4 Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 1 có đáp án năm học 2021 - 2022 được chúng tôi sưu tầm và biên soạn từ đề thi môn Tiếng Anh của các trường THPT trên cả nước giúp học sinh có thêm tài liệu đề thi để ôn luyện đạt điểm cao trong các bài thi môn Tiếng Anh lớp 11.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng Giữa học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Choose the word whose underlined part is different from the rest:

1. a. fan   b. tank   c. danger   d. main

2. a. hand   b. bank   c. sand   d. band

3. a. chemistry   b. teacher   c. change   d. chance

4. a. danger   b. village   c. general   d. together

5. a. home   b. hospital   c. vehicle   d. hostess

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence:

6. She glanced briefly ________ his lapel badge.

a. in   b. on   c. at   d. up

7. The novel is based on his ________ in the war.

a. attitudes   b. images

c. situations   d. experiences

8. I don't like that man. There is a sneaky look on his face.

a. furious   b. humorous

c. dishonest   d. guilty

9. The children seem to be totally capable ________ working by themselves.

a. on   b. of   c. in   d. for

10. The company expects ________ from its employees.

a. constancy   b. quality

c. interest   d. loyalty

11. Your friendship should be based on ________ trust.

a. basic   b. fragile

c. mutual   d. blind

12. Friendship is a two-side ________; it lives by give-and-take.

a. affair   b. event

c. way   d. aspect

13. The President expressed his deep sorrow over the bombing deaths.

a. sadness   b. anxiety

c. disappointment   d. interest

14. Leaders gave an ________ welcome to the proposal.

a. official   b. exciting

c. enthusiastic   d. warmly

15. He rose from his chair and ________ her warmly.

a. protected   b. replaced

c. embraced   d. appreciated

16. When we ______ to see him last night he ______ to music.

a. come / is listening   b. had come / listened

c. came / was listening   d. were coming / had listened

17. You had better _______ home and have a rest.

a. going   b. goes

c. to go   d. go

18. I always hear you ______ with your sister. What’s wrong between you?

a. argue   b. to argue

c. argues   d. argued

19. ________ it was a formal dinner party, Romelu wore his blue jeans.

a. Since   b. Even though

c. Until   d. Only if

20. No sooner ________ the phone rang.

a. had they arrived home that   b. they had arrived home than

c. did they arrive home that   d. had they arrived home than

III. Give the correct form of the word in brackets:

21. Nobody I the office had received an _________ to the party. (invite)

22. I have a _______ suspicion that she knows more than she’s telling us. (sneak)

23. The wine had made him _________ of thinking clearly. (capable)

24. We were delighted by the wonderful ________ of the local people. (hospitable)

25. My father is an ___________ man. (honour)

IV. Choose the word or phrase - a, b, c, or d- that best fits the blank space in the following passage:

    If you are invited to someone's house for dinner in the United States, you should (26) _______ a gift, such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a (27) _______ gift, he/she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered (28) _______. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to show his/her (29) ______ to you immediately. (30) _____ the host doesn't like it, he/she will tell a "(31) _____ lie" and say how much they like the gift to prevent the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (32) _______ on time or earlier than the (33) _______ time, because this is considered to be potentially inconvenient and (34) _______ rude, as the host may not be (35) _______.

26. a. take     b. give

c. bring     d. make

27. a. unwanted     b. valuable

c. unpacked     d. wrapped

28. a. rude     b. polite

c. unpolite     d. funny

29. a. appreciation     b. admiration

c. respect     d. enjoyment

30. a. Since     b. Only if

c. Even if     d. Whether

31. a. great     b. obvious

c. deliberate     d. white

32. a. gradually     b. exactly

c. perfectly     d. recently

33. a. expected     b. permitted

c. waited     d. wasted

34. a. however     b. never

c. therefore     d. consequent

35. a. willing     b. ready

c. welcome     d. waiting

Đáp án

Câu Hướng dẫn Câu Hướng dẫn
1. b /ŋ/, còn lại: /n/ 19. b even though = although = though
2. b /ŋ/, còn lại: /n/ 20. d (cấu trúc No sooner … than …)
3. a /k/, còn lại: /tʃ/ 21. invitation
4. d /g/, còn lại: /dʒ/ 22. sneaking
5. c “h” câm, còn lại: /h/ 23. incapable: không thể;
6. c glance at: cái nhìn thoáng qua, cái liếc qua; 24. hospitality: lòng mến khách;
7. d experience: trải nghiệm; 25. honourable: đáng tôn kính, đáng kính trọng;
8. c sneaky ~ dishonest: không thành thật, không trung thực; 26. c
9. b 27. d wrapped: được gói bọc
10. d loyalty: lòng trung thành; 28. b polite: lễ phép, có lễ độ; lịch sự, lịch thiệp;
11. c mutual trust: sự tin tưởng lẫn nhau; 29. a show one’s appreciation to …: bày tỏ sự cảm kích, trân trọng của ai đối với …
12. a affair: vấn đề; 30. c
13. a sorrow = sadness; 31. d white lie: lời nói dối không ác ý, lời nói dối vô can;
14. c enthusiastic welcom: đón chào nồng nhiệt; 32. b exactly: chính xác, đúng đắn;
15. c embrace: ôm; 33. a
16. c 34. c therefore: do vậy, do đó;
17. d 35. b
18. a argue: tranh cãi;

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng Giữa học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the word whose underlined part is different from the rest:

1. a. husband   b. happy   c. hate   d. hour

2. a. girl   b. card   c. for   d. pretty

3. a. invite   b. confirm   c. contribute   d. interact

4. a. imagine   b. glance   c. geography   d. religion

5. a. birthday   b. togther   c. clothing   d. weather

II. Choose the wordor phrase - a, b, c, or d - that best fits the blank space in each sentence or substitutes for the underlined word or phrase:

6. I prefer to celebrate my birthday party at home _____ in the restaurant.

a. for     b. to     c. than     d. more

7. Howie's mother __ a birthday cake with seventeen lighted candles on it.

a. brought out     b. showed on

c. turned up     d. took over

8. These anniversaries mark the milestones of a happy and lasting relationship between married couples.

a. signs     b. achievements

c. landmarks     d. progresses

9. Julia and Luis are happy to be ________ for their golden anniversary.

a. about     b. around

c. thorough     d. together

10. ________ happened, I didn't want to lose Saha's friendship.

a. However     b. Wherever

c. Whatever     d. Whenever

11. He had a portrait ________ as a birthday present for his daughter.

a. paint     b. painting

c. painted     d. to be painted

12. A number of Korean ________ to that city recently.

a. moved     b. has moved

c. have moved     d. was moved

13. My Tam has a very easy-going ________, which is why she is so popular.

a. reputation     b. personality

c. characteristic     d. sympathy

14. I remember ________ to Sai Gon when I was a very small child.

a. to be taken     b. to take

c. being taken     d. taking

15. It was difficult to ________ a date which was convenient for everyone.

a. agree     b. organize

c. arrange     d. provide

16. The factory is said ________ in a fire two years ago.

a. being destroyed     b. to have been destroyed

c. to destroy     d. to have destroyed

17. I'm sorry you've missed the train, it ________ five minutes ago.

a. had left     b. left

c. has left     d. has been left

18. ________ you at the station if you'd told me you were coming today.

a. I'd meet     b. I was met

c. I met     d. I'd have met

19. It was ________ that everyone answered it correctly.

a. so a simple question     b. such a simple question

c. too simple question     d. a more simple question

20. ________ the consequences, I would never have contemplated getting involved.

a. If I realised     b. Had I realised

c. Unless I realised     d. When I had realised

III. Read the passage carefully and choose the correct answer:

REMEMBER?

Your mind's ability to bring back experiences you have had is your memory. There are two kinds of remembering, recall and recognition. For instance, you may not be able to recall the poem you read yesterday in class, but if you see it again, you will know it instantly because you recognize it.

Some few people have 'total recall,' often spoken of as photographic memory. A person with total recall can recite a whole page of a book he has read only once, or play musical composition after hearing it once. This is very unusual, however, and most people have difficulty in remembering even names they heard the day before. This is not because most people lack the ability to remember, but because they had not paid much attention to what they heard. They felt no personal reasons to remember. Having a personal reason for remembering is one of the most important factors in a good memory.

When you have a strong reason for remembering, concentrate as you read or listen, and try to connect the new information to things you I already know. A detail is easy to remember when it fits into a whole that makes sense. If you understand the entire history lesson before you try to remember any particular dates, your memory may surprise you.

21. While not directly stated, it may be inferred from the article that ________.

a. details are more easily remembered by fitting them into a whole

b. recall and recognition are the same thing

c. wanting to do a thing is very important to being able to do it

d. if he will try hard enough, one man can remember as well as Mother

22. This article as a whole tells us about ________.

a. people who can remember whole pages

b. people who can't remember names

c. our memory and how to improve it

d. recognition and recall

23. A person with photographic memory is ________.

a. can only remember things if he looks at a photograph

b. can remember every detail of what he sees or hears

c. can be found in mental hospitals

d. brings his camera everywhere he goes

24. One way to improve our memory is ____________.

a. to ask other people to repeat something you want to remember.

b. to have a camera with you all the time

c. to concentrate on what you hear or read

d. to learn everything by heart

25. Which sentence is not true?

a. If you can't remember things, you have no memory.

b. Recognition and recall are the two kinds of memory.

c. Total recall is remembering something in its entirely.

d. A person can remember anything better if he has a strong reason for doing it.

IV. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

Soạn Tiếng Anh 11 Unit | Tiếng Anh 11 và giải bài tập tiếng Anh lớp 11

V. Choose the answer (a, b, c or d) that is nearest in meaning to the printed before it:

31. It's no use trying to make friends with him.

a. You should try to make friends with him.

b. I find it difficult to make friends with him.

c. There's no point in trying to make a friendship with him.

d. Making a friendship with him is worthless.

32. As soon as he arrived at the airport, he called home.

a. No sooner had he arrived at the airport than he called home.

b. He arrived at the airport sooner than he had expected.

c. Calling home, he said that he had arrived the airport.

d. Immediately after he called home, he arrived the airport.

33. We had our house decorated to celebrate our wedding anniversary.

a. We had to decorate our house to celebrate our wedding anniversary.

b. We had someone decorate our house to celebrate our wedding anniversary.

c. Our house needs to be decorated to celebrate our wedding anniversary.

d. We helped my father decorate our house to celebrate our wedding anniversary.

34. The plane had scarcely taken off when it crashed.

a. The plane took off and soon afterwards it crashed.

b. The plane hardly crashed after it took off.

c. When the plane was taking off, it crashed.

d. When the plane crashed, it hadn't taken off yet.

35. Never has any one spoken to me like that!

a. I never speak that way.

b. Some people always speak to me that way.

c. Everyone speaks to me that way.

d. No one speaks to me that way.

36. It's a long time since I saw a movie.

a. I spent a long time looking for a movie to see.

b. I have seen some movies so far.

c. I haven't seen movie for a long time.

d. I saw a movie that took very long time.

37. He now goes to work on his bicycle instead of by car.

a. He still goes to work by car but more often on his bicycle.

b. He has stopped driving to work and goes by bicycle.

c. He has never gone to work in his car but always on his bicycle.

d. Since he bought the car, he has never used the bicycle to go to work.

38. I find myself at a loss to understand Jamie's behavior.

a. I lost contact with Jamie, so I couldn't understand him well.

b. I have to lose a lot to understand Jamie's behavior.

c. I completely understand Jamie's behavior.

d. I find Jamie's behavior quite incomprehensible.

Đáp án

Câu Hướng dẫn Câu Hướng dẫn
1. d “h” câm, còn lại: /h/ 21. d
2. d /r/, còn lại “r” câm 22. c
3. b /ɜ:/, còn lại: /ɪ/ 23. b “Some few people have 'total recall,' often spoken of as photographic memory. A person with total recall can recite a whole page of a book he has read only once, or play musical composition after hearing it once.”
4. b /g/, còn lại: /dʒ/ 24. c “When you have a strong reason for remembering, concentrate as you read or listen, and try to connect the new information to things you I already know.”
5. a /θ/, còn lại: /ð/ 25. a “This is not because most people lack the ability to remember, but because they had not paid much attention to what they heard.”
6. b 26. A did => was doing
7. a 27. C to leave => leave
8. c 28. C to go => going
9. d 29. C to asked => to be asked
10. c whatever: dù thế nào, dù gì; 30. A had begun => began
11. c 31. c It is no use + V-ing = There is no point + V-ing: Thật vô ích khi làm việc gì đó
12. c 32. a (cấu trúc No sooner … than …: vừa mới…thì đã …)
13. b personality: tính cách, nhân cách; 33. b
14. c 34. a
15. c 35. d
16. b 36. c
17. b 37. b
18. d 38. d

be at a loss: lúng túng, bối rối, luống cuống;

incomprehensible: không thể hiểu nổi, khó hiểu;

19. b 20. b (đảo ngữ câu ĐK loại 3)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng Giữa học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Choose the word whose underlined part is different from the rest:

1. a. knowledge     b. comfort     c. popular     d. college

2. a. orchestra     b. scholarchip     c. chemistry     d. charity

3. a. announced     b. struggled     c. observed     d. repaired

4. a. competition     b. completion     c. information     d. question

5. a. swim     b. answer     c. sweater     d. switch

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence or substitutes for the underlined word or phrase:

6. She was able to ______ all the tasks assigned to her.

a. keep on     b. set up

c. put off     d. carry out

7. We managed to ______ over $5,000 through donations and other events.

a. deposit     b. donate

c. raise     d. exchange

8. Sarah reminded her roommate ______ her alarm clock for 5:45.

a. to set     b. setting

c. to be set     d. of setting

9. The boy found a wallet in the street, and then he ______ to return it to the loser.

a. tried     b. had tried

c. was trying     d. had been trying

10. The two children blamed each other ______ the window.

a. to break     b. breaking

c. for breaking     d. having broken

11. She swam strongly and ______ cross the river easily, even though it was swollen by the heavy rain.

a. used to     b. was able to

c. could     d. was supposed to

12. The government has spent £2 million on an advertising ______ to encourage energy conservation.

a. campaign     b. promotion

c. operation     d. competition

13. No one could ever accuse this government ______ about the poor.

a. not caring     b. of not caring

c. for not caring     d. not to care

14. Mai took part in the annual final English contest organised by our English teachers last week.

a. competition     b. wedding

c. party     d. club

15. All students can take part in the annual English-speaking Competition.

a. happening once a year     b. happening once a term

c. happening once a month     d. happening once every six months

16. The children admitted ________ the money.

a. having taken     b. take

c. taken     d. to take

17. The old man thanked me ____ carrying his suitcase.

a. for     b. from     c. on     d. of

18. He apologized _______ not being able to complete the poem.

a. in     b. on     c. of     d. for

19. Time was _______, and the judges announced the results.

a. out     b. up     c. off     d. down

20. He's been teaching music for years, but he hasn't any _______.

a. examinations     b. experiences

c. experience     d. qualifications

Choose one underlined word or phrase marked A, B, C or D that must be changed in order for the sentence to be correct:

21. My brother has always (A) dreamed to be (B) a famous (C) film star (D).

22. The rain (A) prevented us for (B) climbing (C)to the top of (D)the mountain.

23. Mary told to (A) Jim not to tell (B) anyone else (C) about that story again( D).

24. Mr and Mrs Smith looked (A) to meet (B) their (C) children soon (D).

25. He said (A)that he was accused (B) of have (C) stolen her money two months before (D).

III. Read the following passage and choose the best answer to complete the given sentence by circling the letter A, B, C or D:

The Asian Games, also called the ASIAD, is a multi-sport event held every four years among athletes from all over Asia. The games are regulated by the Olympic Council of Asia (OCA) under the supervision of the International Olympic Committee (IOC). Medals are awarded in each event, with gold for the first place, silver for second and bronze for third. This tradition started in 1951. The Asian Games are dominated by the People’s Republic of China. Competitors are entered by a National Olympic Committed (NOC) to represent their country of citizenship. National anthems and flags accompany the medal ceremonies, and tables showing the number of medals won by each country are widely used. In general, only recognized nations are represented, but a few non-sovereign countries are allowed to take part in. The special case of Taiwan was handled by having it compete as Chinese Taipei due to the political status of Taiwan.

The 15th Asian Games were held in Doha, Qatar from December 1st to December 16, 2005. The next ASIAD will be held in Guangzhou, China from November 2nd to November 18th, 2010.

26. The Asian Games are _______________.

A. dominated by the People’s Republic of China

B. supervised by the Olympic Council of Asia

C. rewarded with only gold medals

D. regulated by International Olympic Committee

27. The Asian Games are _____

A. held every four years

B. also called ASIAD

C. a multi-sport event

D. All are correct.

28. Which of the following sentences is NOT true?

A. In general only recognized nations are represented.

B. Gold medals are awarded for the first place.

C. Taiwan was not represented because of its political status.

D. There are many sports events played in the Asian Games.

29. Where will the 16th Asian Games be held?

A. In Japan     B. In China

C. In Doha     D. In Taiwan

30. The best title for the passage is _________________.

A. The Asian Games (The ASIAD)

B. The Olympic Council of Asia

C. The International Olympic Committee

D. The National Olympic Committee

IV. Rewrite the sentences, beginning with the words given:

31. Entering the room, I was surprised at what I saw.

When ____________________________________________________.

32. “Don’t forget to prune the roses,” said my mother.

My mother reminded ________________________________________.

33. “Would you like to go camping with us next week?” said Nam to Huy.

Nam invited _______________________________________________.

34. He drove into the car park and then walked to the office.

After having _______________________________________________.

35. “How about giving Bobby a T-shirt on his birthday tonight?” said James.

James suggested ____________________________________________.

Đáp án

Câu Hướng dẫn Câu Hướng dẫn
1. b /ʌ/, còn lại: /ɒ/ 21. B to be → of being
2. d /tʃ/, còn lại: /k/ 22. B for → from
3. a /t/, còn lại: /d/ 23. A told to → told
4. d /tʃ/, còn lại: /ʃ/ 24. B meet → meeting
5. b “w” câm, còn lại: /w/ 25. C have → having
6. d carry out: thực hiện; 26. A “The Asian Games are dominated by the People’s Republic of China.”
7. c raise: gây quỹ; 27. D “The Asian Games, also called the ASIAD, is a multi-sport event held every four years among athletes from all over Asia.”
8. a remind sb to V: nhắc nhở ai đó làm gì; 28. D
9. a 29. B
10. c 30. A
11. b 31. When I entered the room, I was surprised at what I saw.
12. a advertising campaign: chiến dịch quảng cáo; 32. My mother reminded me to prune the roses.
13. b accuse sb of V-ing: buộc tội, tố cáo ai đó vì làm việc gì; 33. Nam invited Huy to go camping with them the next/following week.
14. a contest = competition; 34. After having driven into the car park, he walked to the office.
15. a annual: thường niên; 35. James suggested giving Bobby a T-shirt on his birthday tha
16. a
17. a thank sb for V-ing: cảm ơn ai đó vì làm việc gì;
18. d
19. b
20. c experience: kinh nghiệm;

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng Giữa học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 4)

I. Choose the word whose underlined part is different from the rest:

1. a. young     b. proud     c. trousers     d. blouse

2. a. whale     b. plane     c. drag     d. brake

3. a. yellow     b. prefix     c. twelfth     d. trench

4. a. blood     b. troops     c. proof     d. broom

5. a. drink     b. prince     c. witness     d. bride

II. Choose the word or phrase (a, b, c or d) that best fits the blank space in each sentence or substitutes for the underlined word or phrase:

6. George had to ________________ playing tennis when he injured his knee.

a. end up     b. go on

c. stop for     d. give up

7. I don’t ___________ of smoking in the public places. It’s not fair to non-smokers.

a. disapprove     b. approve

c. appeal     d. prevent

8. They _______________ their living by selling fruits and vegetables.

a. gain     b. have

c. win     d. earn

9. Could you please ________________ an eye on the kids for a minute?

a. keep     b. put

c. have     d. take

10. ______________ are children whose parents passed away.

a. Volunteers     b. College students

c. Handicapped children     d. Orphans

11. She asked me ______________ the door.

a. to close     b. closing

c. close     d. closed

12. Jeff seemed to be ___________ of remembering anything I told him.

a. unable     b. unwilling

c. incapable     d. inefficient

13. ______________ at the audience, the contestant gave her answer with confidence.

a. Looking     b. To look

c. Have look     d. Look

14. The thief admitted ______________ the money.

a. to steal     b. steal

c. stealing     d. stolen

15. I wish you would keep ______________ the argument. You’re just making things worse.

a. up with     b. away from

c. up     d. out of

16. ______ six months for the washing machine to be delivered, I decided to cancel the order.

a. Waiting     b. Having waited

c. Being waited     d. Waited

17. Many firms are now struggling to survive in a highly ______ marketplace.

a. competing     b. competition

c. competitive     d. uncompetitive

18. The ______ will observe and score your performance in the contest.

a. judges     b. contestants

c. sponsors     d. winners

19. ______ , she went home early.

a. Feel not well     b. Having felt not well

c. Feeling not well     d. Not feeling well

20. He congratulated the team ________ all their games.

a. to win     b. winning

c. for their winning     d. on having won

Đáp án

Câu Hướng dẫn Câu Hướng dẫn
1. a /ʌ/, còn lại: /aʊ/ 11. a
2. c /æ/, còn lại: /eɪ/ 12. c be incapable of V-ing: không thể, không có khả năng làm việc gì;
3. b /i:/, còn lại: /e/ 13. a
4. a /ʌ/, còn lại: /u:/ 14. c
5. d /aɪ/, còn lại: /ɪ/ 15. d keep out of N: đứng ngoài, không xen vào, không dính vào; tránh;
6. d 16. a
7. b 17. c competitive: cạnh tranh, đua tranh;
8. d earn one’s living: kiếm sống; 18. a judge: trọng tài, giám khảo;
9. a keep an eye on sb/sth: để mắt, chú ý đến; 19. d
10. d orphan: đứa trẻ mồ côi; 20. d congratulate sb on V-ing: chúc mừng ai đó vì điều gì, việc gì đó;

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Xem thêm tài liệu giúp học tốt môn Tiếng Anh lớp 11 hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k5: fb.com/groups/hoctap2k5/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.




2005 - Toán Lý Hóa