Đề kiểm tra 45 phút Tiếng Anh 8 học kì 2 Số 1



Đề kiểm tra 45 phút Tiếng Anh 8 học kì 2 Số 1

Xem thêm: Top 30 Đề kiểm tra Tiếng Anh 8 (có đáp án)

PART ONE: MULTIPLE CHOICE (5 marks)

Choose the word that has the underlined part pronounced differrently from the other.

Quảng cáo

5)

A. tutor

B. pronunciation

C.upset

D. fund

6)

A. memory

B. magically

C. safety

D. frying pan

Choose the word that has the stress pattern differrent from that of the others.

7)

A. behavior

B. appear

C. habit

D. equipment

8)

A.excited

B. highlight

C.recycle

D.position

C) Choose the best answer for each of the following sentences by circling A, B, C or D

9) After .............. to school, Lan always practises .............. piano.

A. go / play

B. went / played

C. to go / to play

D. going / playing

Quảng cáo

10)Quan:Do you need any help ?

=> Xuan: ................

A. Of course

B. What can I do for you ?

C. No problem

D. No. Thank you. I’m fine.

11) Teo always gets good grades at school so his parents are................of him.

A.proud

B. interested

C. good

D. different

12)Ho Chi Minh Communist Youth Union is an .............for Vietnamese teenagers.

A.organizational

B.organizationally

C.organization

D.organizatic

13) Quan : Could you do me a favor ? Nam :-

A.No problem

B. Certainly

C. No, thank you

D. Both A& B

14)Would you like .............. with me to the movie this Saturday

A.going

B.to going

C. go

D.to go

15)Chọn từ ngữ không đúng với ngôn ngữ tiếng Anh

Mr.Hung used to drives (A) his car very careful (B) when he (C) gets to (D) work.

16) At school, we have classes ................7 a.m and 11.15 a.m

A. after

B. between

C. before

D. at

17) Lan’s father ................ 2 liters of Vokka wine two years ago but now he doesn’t.

A. drink

B.drinking

C. drinks

D. drank

18) Ti always gets up late and his mother advises he ................do like that.

A. must

B. should

C. shouldn’t

D. mustn’t

19)My teacher told me to...................the new words I want to learn

A. underline

B. tie

C. clean

D. empty

20) We ................ funds to help handicapped children at Luong The Vinh school 3 weeks ago.

A. played

B. cleaned up

C. raised

D. watered

Quảng cáo

PART TWO: WRITING (5 marks)

A) Read the passage carefully and then answer the questions below. (2,0m)

( Đọc kỹ đoạn văn sau đó trả lời các câu hỏi ở phía dưới )

Once a farmer lived a comfortable life with his family. His chicken laid many eggs which the farmer used to sell to buy food and clothing for his family. One day, he went to collect the eggs and discovered one of his chicken laid a gold eggs. He shouted excitedly to his wife, “We’re rich! We’re rich!”. His wife ran to him and they both looked at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided to cut open all the chickens and find more gold eggs. Unfortunately, he couldn’t find any egg. When he finished, all the chicken were dead. There were no more eggs of any kind for the foolish farmer and his greedy wife.

Answer the following questions:

21)What did the farmer do with his eggs?

.........................................................

22)Did his chicken lay a gold egg?

.....................................................................................

23)Why did the farmer cut open all the chicken ?

....................................................................................

24)Did they find any more gold egg?

..............................................................................

B) Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first. (1,0m)

(Viết tiếp câu chưa hoàn tất sao cho có cùng nghĩa với câu trên)

25) Ba said to Lan: “Could you clean the window for me? ” (Reported it.)

Ba

................................................................................................................................

26)Nam’s father drank a lot of wine ten years ago but now he doesn’t (used to)

Nam‘sfather

.................................................................................................................

C)With the cues given, write a complete letter (2,0ms)

(Dùng từ gợi ý để viết thành lá thư hoàn chỉnh)

27) I /be /proud / sister /because / she /study/ well.

.............................................................................................................................

28) teacher/say / I /study hard /improve /English.

.............................................................................................................................

29)I / Math / three/ week.

...............................................................................................

30) mother / tell me / spend more time / history

.................................................................................................

Đáp án

Quảng cáo
6D 7C 8B 9D
10D 11B 12C 13D 14D
15A 16B 17D 18C 19A 20C

Part II:Writing(5,0 pts)

A/

21.the farmer used to sell to buy food and clothing for his family.

( He sold eggs and bought food and clothing for his family).

22.Yes, it did.

23. Because he wanted to find more gold eggs.

24. No, he didn’t.

B/

25. Baasked Lan to clean the window for him.

26. Nam’s father used to drink a lot of wine.

C/

27.I ‘m very proud of my sister because she studied well..

28.My teacher said I should study hard to improve my English.

29.I have Math three times a week.

30.My mother told me to spend more time on history

Các đề kiểm tra 45 phút khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh lớp 8 hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 8 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Soạn Tiếng Anh 8 | Giải bài tập Tiếng Anh 8 | Để học tốt Tiếng Anh 8 của chúng tôi được biên soạn một phần dựa trên cuốn sách: Học tốt Tiếng Anh 8Giải bài tập Tiếng Anh 8 và bám sát nội dung sgk Tiếng Anh lớp 8.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.