Bài tập Tiếng Anh 6 Unit 14 Reading có đáp án

Unit 14: Making plans

Bài tập Tiếng Anh 6 Unit 14 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

I am going to have a three-day trip to Co To Island on next summer holiday with my best friends. We are going to get there by motorbike and boat. Our trips will start from Hanoi to Van Don about 250 kilometers by motorbike and from Van Don to Co To Island by boat. We are going to hire rooms in a hotel near the beach, have lunch at a restaurant with seafood such as shrimp, fish, and cuttle as well as take part in many interesting activities here.

Question 1: Their trip will last for three days.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “I am going to have a three-day trip to Co To Island on next summer holiday with my best friends”.

Dịch: Tôi sắp có một chuyến tham quan ba ngày tới đảo Cô Tô vào kì nghỉ hè sắp tới cùng với những người bạn thân của mình.

Question 2: The distance from Hanoi to Co To Island is about 250 kilometers.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Our trip will start from Hanoi to Van Don about 250 kilometers by motorbike and from Van Don to Co To Island by boat”.

Dịch: Chuyến đi của chúng tôi sẽ bắt đầu từ Hà Nội tới Vân Đồn khoảng 250 km bằng xe máy và từ Vân Đồn tới đảo Cô To bằng thuyền.

Question 3: They are going to get there by motorbike.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “We are going to get there by motorbike and boat”.

Dịch: Chúng tôi sẽ đến đây bằng xe máy và thuyền

Question 4: They are going to stay at a friend’s house.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “We are going to hire rooms in a hotel near the beach, have lunch at a restaurant with seafood such as shrimp, fish, and cuttle as well as take part in many interesting activities here”.

Dịch: Chúng tôi sẽ thuê phòng ở khách sạn, ăn trưa ở một nhà hàng với hải sản như tôm, cá và mực cũng như tham gia rất nhiều hoạt động thú vị nơi đây.

Question 5: They are going to have seafood for lunch.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “We are going to hire rooms in a hotel near the beach, have lunch at a restaurant with seafood such as shrimp, fish, and cuttle as well as take part in many interesting activities here”.

Dịch: Chúng tôi sẽ thuê phòng ở khách sạn, ăn trưa ở một nhà hàng với hải sản như tôm, cá và mực cũng như tham gia rất nhiều hoạt động thú vị nơi đây.

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Minh really likes camping. She often goes to the beach …(6)…. the weekend with her parents and her brother. They sometimes ….(7)…. sailing and swim there. Minh's brother usually brings a camera and he ….(8)….some photos. Minh and her parents take food, drinks and fruits. They are going to camp ….(9)…. the countryside this weekend. They are going to stay there for two days. They aren't going to go sailing ….(10)… they are going to go to the pagodas tomorrow.

Question 6: A. in     B. during     C. on     D. until

Đáp án: C

Giải thích: On the weekend: vào cuối tuần

Dịch: Cô ấy thường đi biển vào cuối tuần cùng với bố mẹ và anh trai mình.

Question 7: A. go     B. play     C. do     D. goes

Đáp án: A

Giải thích: Go sailing: đi du thuyền

Dịch: Họ thường đi du thuyền và bơi ở đây.

Question 8: A. plays     B. has     C. takes     D. gets

Đáp án: C

Giải thích: Take photo: chụp ảnh

Dịch: Anh trai Minh thường mang theo một chiếc máy ảnh và anh ấy chụp những bức ảnh.

Question 9: A. on     B. in     C. at     D. during

Đáp án: B

Giải thích: In the countryside: ở miền quê

Dịch: Họ sẽ đi cắm trại ở miền quê vào tuần này.

Question 10: A. thought     B. but     C. despite     D. so

Đáp án: B

Giải thích: But chỉ hai mệnh đề mang ý nghĩa đối lập

Dịch: Ngày mai họ sẽ không đi du thuyền nữa mà sẽ đi chùa.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

My name is Van. Now I’m a student at Tran Hung Dao primary in Ho Chi Minh city. My family is going to come to Ha Noi by plane next year. I have never been to Hanoi so I really love this next trip. We are going to stay in the house of my father’s friend. We are going to stay here for 5 days. I am going to go sightseeing and go to the beach. We are going to go swimming, sunbathe and take part in scuba-diving. Swimming is my favorite sport. After that, we are going to the War Remnants Museum to see many historic artifacts here. Finally, we are going to visit Ngoc Son temple then come back home.

Question 11: What does Van do?

A. Pupil     B. Teacher     C. Nurse     D. Pilot

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “”Now I’m a student at Tran Hung Dao primary in Ho Chi Minh city.

Dịch: Hiện nay, mình là một học sinh ở trường tiểu học Trần Hưng Đạo tại thành phố Hồ Chí Minh.

Question 12: How are they going to reach Hanoi?

A. By train

B. By private car

C. By plane

D. By bus

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “My family is going to come to Ha Noi by plane next year”.

Dịch: Gia đình mình sẽ đến Hà Nội bằng máy bay vào năm tới.

Question 13: How long are they going to stay in Hanoi?

A. For a week

B. For five days

C. For a month

D. For three days

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “We are going to stay here for 5 days”.

Dịch: Chúng mình sẽ ở lại đây trong 5 ngày.

Question 14: What is her favorite sport?

A. Swimming

B. Scuba-diving

C. Bicycling

D. Volleyball

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Swimming is my favorite sport”.

Dịch: Bơi là môn thể thao ưa thích của mình.

Question 15: Where are they going to see many historic artifacts?

A. At Ngoc Son temple     B. At Hoan Kiem lake

C. At Hoa Lo prison     D. At a museum

Đáp án: D

Giải thích: Dựa vào câu: “After that, we are going to the War Remnants Museum to see many historic artifacts here”.

Dịch: Sau đó, chúng tôi sẽ đến bảo tàng Chứng tích chiến tranh để ngắm nhìn các di vật lịch sử nơi đây.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6 có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt môn Tiếng Anh 6 hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 6 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Tiếng Anh lớp 6 - cô Tuyết Nhung

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Toán 6 - Cô Diệu Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 960 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 6 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 6.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-14-making-plans.jsp