Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 11 Reading có đáp án

Unit 11: Traveling Around Viet Nam

Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 11 Reading có đáp án

Đề bài Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Ha Long Bay is a beautiful natural wonder in northern Vietnam near the Chinese border. The Bay is dotted with 1,600 limestone islands and islets and covers an area of over 1,500 sq km. This extraordinary area was declared a UNESCO World Heritage Site in 1994. For many tourists, this place is like something right out of a movie. The fact is that Ha Long Bay features a wide range of biodiversity, while the surrealistic scenery has indeed featured in endless movies. The best way to get to Ha Long City is by car, minibus or bus from Hanoi which is only 170km away. If budget is not a problem, an hour-long helicopter transfer is also available.

Question 1: Ha Long Bay is in the North of Vietnam.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Ha Long Bay is a beautiful natural wonder in northern Vietnam near the Chinese border.”.

Dịch: Vịnh Hạ Long là một kì quan thiên nhiên ở phía bắc Việt Nam, gần biên giới trung quốc.

Question 2: UNESCO recognize Ha Long Bay as World Heritage Site in 1984.

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “This extraordinary area was declared a UNESCO World Heritage Site in 1994.”.

Dịch: Nơi tuyệt đẹp này được công nhận là kì quan thế giới vào năm 1994.

Question 3: We can see a wide range odd biodiversity in Ha Long Bay.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “The fact is that Ha Long Bay features a wide range of biodiversity, while the surrealistic scenery has indeed featured in endless movies.”.

Dịch: Thực tế là vịnh Hạ Long có đa dạng sinh học cực lớn, trong khi cảnh hư ảo đã thực sự được đưa vào nhiều bộ phim.

Question 4: We can reach Ha Long Bay by plane.

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “The best way to get to Ha Long City is by car, minibus or bus from Hanoi which is only 170km away.”.

Dịch: Cách tốt nhất để đến vịnh Hạ Long là đi ô tô, xe buýt nhỏ, hoặc xe khách từ Hà Nội, cách 170km.

Question 5: It’s 170km from Ha Long Bay to Hanoi.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “The best way to get to Ha Long City is by car, minibus or bus from Hanoi which is only 170km away.”.

Dịch: Cách tốt nhất để đến vịnh Hạ Long là đi ô tô, xe buýt nhỏ, hoặc xe khách từ Hà Nội, cách 170km.

Đề bài Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Hoi An Town is an ________ (6) well-preserved example of a Southeast Asian trading port dating from the 15th to the 19th century. ___________ (7) buildings and its street plan reflect the influences, both indigenous and foreign, that have combined to produce this unique heritage site. Hoi An has no airport, and no train station ___________ (8). The only way to get there is by road. You can hire a taxi from the neighboring city of Da Nang, ___________ (9) does have an airport with daily flights from Hanoi, Ho Chi Minh City and other large Vietnamese cities. There’s also a train station in Da Nang, and bus services are plentiful. We have a wide selection of hotels for you to choose from in both Cua Dai Beach ___________ (10) Hoi An City, whatever suits your pocket and style.

Question 6:

A. except

B. exception

C. exceptional

D. exceptionally

Đáp án: D

Giải thích: câu cần trạng từ đứng trước tính từ

Dịch: Phố cổ Hội An là một minh chứng được bảo tồn cẩn thận của một trung tâm thương mại sầm uất của Đông Nam Á những năm tháng của thế kỉ 15 đến thế kỉ 19.

Question 7:

A. Their

B. Its

C. It

D. They

Đáp án: B

Giải thích: its là tính từ sở hữu thay thế cho Hoi An town

Dịch: Các toà nhà và thiết kế đường phố của Hội An phản ánh ảnh hưởng của cả dân bản xứ, và nước ngoài, tất cả hoà quyện tạo nên lối kiến trúc độc nhất nơi đây.

Question 8:

A. either

B. too

C. so

D. neither

Đáp án: A

Giải thích: lối nói phụ hoạ trong câu phủ định

Dịch: Hội An không có sân bay, cũng không có ga tàu.

Question 9:

A. who

B. which

C. when

D. what

Đáp án: B

Giải thích: which là đại từ quan hệ thay thế cho Da Nang

Dịch: Bạn có thể bắt taxi từ Đà Nẵng, nơi có sân bay hàng ngày đến Hà Nội, thành phố Hồ Chí Minh, và các thành phố khác của Việt Nam.

Question 10:

A. so

B. because

C. and

D. but

Đáp án: C

Giải thích: cụm từ both…and…: cả…và…

Dịch: Chúng tôi có nhiều lựa chọn khách sạn cho bạn chọn ở cả biển Cửa Đại và thành phố Hội An, phù hợp với giá tiền và phong cách của bạn.

Đề bàiChoose the letter A, B, C or D to answer these following questions

A rare example of well-preserved traditional Vietnamese architecture, the Temple of Literature honors Vietnam’s finest scholars. Founded in 1070 by Emperor Ly Thanh Tong, the attractive complex is dedicated to Confucius (Khong Tu) and was the site of Vietnam’s first university (1076). The altars are popular with students praying for good grades; while the pagodas, ponds and gardens of the five courtyards make picturesque backdrops for student graduation photos. It is depicted on the 100,000d note. Gifted students from all over the nation headed to Hanoi to study the principles of Confucianism, literature and poetry. In 1484 Emperor Ly Thanh Tong ordered that stelae be erected to record the names, places of birth and achievements of exceptional scholars: 82 of 116 stelae remain standing, mostly atop turtle statues.

Question 11: When was the Temple of Literature established?

A. in 1010

B. in 1030

C. in 1050

D. in 1070

Đáp án: D

Giải thích: Dựa vào câu: “Founded in 1070 by Emperor Ly Thanh Tong, the attractive complex is dedicated to Confucius (Khong Tu) and was the site of Vietnam’s first university (1076).”.

Dịch: Được thành lập vào năm 1070 bởi vua Lý Thánh Tông, khu quần thể hấp dẫn này được xây thể thờ Khổng tử, và là trường đại học đầu tiên của Việt Nam.

Question 12: Is the Temple of Literature the first university of Vietnam?

A. Yes, it is

B. No, it isn’t

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Founded in 1070 by Emperor Ly Thanh Tong, the attractive complex is dedicated to Confucius (Khong Tu) and was the site of Vietnam’s first university (1076).”.

Dịch: Được thành lập vào năm 1070 bởi vua Lý Thánh Tông, khu quần thể hấp dẫn này được xây thể thờ Khổng tử, và là trường đại học đầu tiên của Việt Nam.

Question 13: Students go to the altar to pray for__________.

A. health

B. money

C. study

D. beauty

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “The altars are popular with students praying for good grades”.

Dịch: Bàn thờ phổ biến với các học sinh muốn điểm cao.

Question 14: It is depicted on the _________ dong note.

A. one thousand

B. ten thousand

C. one hundred

D. one hundred thousand

Đáp án: D

Giải thích: Dựa vào câu: “It is depicted on the 100,000d note.”.

Dịch: Văn miếu được in trong tờ tiền 100 nghìn đồng.

Question 15: Who ordered that stelae be erected to record the names, places of birth and achievements of exceptional scholars?

A. Tran Nhan Tong

B. Ly Thanh Tong

C. Ly Thai To

D. Ly Thai Tong

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “In 1484 Emperor Ly Thanh Tong ordered that stelae be erected to record the names, places of birth and achievements of exceptional scholars”.

Dịch: Vào năm 1484, vua Lý Thánh Tông ra lệnh cho làm các tượng rùa đá khắc tên, nơi sinh và thành tựu của các vị học giả xuất chúng.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 8 có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh lớp 8 hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 8 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa lớp 8 ôn hè. Đăng ký ngay!

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

599,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

599,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 960 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 8 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 8.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-11-traveling-around-viet-nam.jsp