Bài tập Tiếng Anh 10 mới Unit 2 Reading có đáp án

Unit 2: Your Body And You

Bài tập Tiếng Anh 10 mới Unit 2 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

The overgrowth of cells leads to the development of tumors and the harmful effects of cancer. In lung cancer, this pattern of cell overgrowth occurs in the lungs, which are vital organs for breathing and gas exchange. Doctors typically diagnose two lung cancer types, small cell and non-small cell, depending on how they appear under a microscope. A person is more likely to have non-small cell lung cancer than small cell.

While anyone can develop lung cancer, cigarette smoking and exposure to smoke can increase the likelihood that a person will experience the condition. Lung cancer can develop if a person has a history of exposure to inhaled chemicals or other toxins. Even if this exposure to chemicals and other toxins was a long time ago, it could cause changes in lung cells that lead to cancer.

If a doctor identifies a suspicious lesion on an imaging study, they may recommend taking a sample of lung tissue to test for potentially cancerous cells. There are different ways to take a tissue sample, and the method often depends on the location of the lesion. One example is when a doctor performs a bronchoscopy, which involves inserting a special thin, lighted scope with a camera on the end. This helps the doctor to see the lesion and then to obtain samples. Less accessible lesions in the lungs may require a more invasive surgical procedure to remove lung tissue, such as thoracoscopy or video-assisted thoracic surgery.

Question 1: The effect of cancer is the result of the overgrowth of cells.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “The overgrowth of cells leads to the development of tumors and the harmful effects of cancer.”.

Dịch: Sự phát triển quá nhanh của các tế bào dẫn đến sự phát triển của khối u, và tác hại nghiêm trọng của ung thư.

Question 2: There are four lung cancer cells.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Doctors typically diagnose two lung cancer types, small cell and non-small cell…”.

Dịch: Các bác sĩ nhìn chung chuẩn đoán được 2 loại tế bào ung thư phổi: tế bào nhỏ, và tế bào lớn.

Question 3: People smoking or exposing to cigarettes are more likely to have lung cancer.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “While anyone can develop lung cancer, cigarette smoking and exposure to smoke can increase the likelihood that a person will experience the condition.”.

Dịch: Trong khi bất kì ai cũng có thể bị ung thư phổi, hút thuốc và tiếp xúc với khói thuốc có thể làm tăng khả năng 1 người có thể phải trải qua tình cảnh đó.

Question 4: Samples of lung tissue is not important in testing.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “If a doctor identifies a suspicious lesion on an imaging study, they may recommend taking a sample of lung tissue to test for potentially cancerous cells.”.

Dịch: Nếu bác sĩ phát hiện ra một thương tổn khả nghi trong hình chuẩn đoán, họ có thể sẽ gợi ý việc lấy mẫu thử từ tế bào phổi để kiểm tra tế bào ung thư tiềm năng.

Question 5: ‘Thoracoscopy’ involves inserting a special thin, lighted scope with a camera on the end.”.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “One example is when a doctor performs a bronchoscopy, which involves inserting a special thin, lighted scope with a camera on the end.”.

Dịch: Một ví dụ điển hình là khi bác sĩ làm nội so phế quản, mà trong đó bác sĩ sẽ đưa vào phế quản 1 máy nội soi cực nhỏ, có thắp sáng và camera ở đầu.

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

An allergy is an immune system response __________ (6) a foreign substance that’s not typically harmful to your body. These foreign substances are called allergens. They can __________ (7) certain foods, pollen, or pet dander.

Your immune system’s job is to keep you healthy by fighting harmful pathogens. It does this by attacking anything it thinks could put your body in danger. Depending on the allergen, this response may involve inflammation, sneezing, or a host of __________ (8) symptoms.

Your immune __________ (9) normally adjusts to your environment. For __________ (10), when your body encounters something like pet dander, it should realize it’s harmless. In people with dander allergies, the immune system perceives it as an outside invader threatening the body and attacks it. Allergies are common. Several treatments can help you avoid your symptoms.

Question 6: A. to     B. for     C. of     D. in

Đáp án: A

Giải thích: response to st: câu trả lời cho cái gì

Dịch: Dị ứng là một phản ứng từ hệ miễn dịch đến hợp chất từ bên ngoài mà không phải là có hại với sức khoẻ con người.

Question 7: A. including     B. includes     C. include     D. to include

Đáp án: C

Giải thích: can + V nguyên thể: có thể làm gì

Dịch: Tác nhân gây dị ứng có thể bao gồm một số loại thức ăn, phấn hoa, và lông động vật.

Question 8: A. the other     B. another     C. other     D. others

Đáp án: C

Giải thích: other + Ns: khác

Dịch: Phụ thuộc vào tác nhân gây dị ứng, phản ứng này có thể bao gồm việc phát ban, hắt hơi, hoặc nhiều các triệu chứng khác.

Question 9: A. system     B. disease     C. cancer     D. muscle

Đáp án: A

Giải thích: immune system: hệ miễn dịch

Dịch: Hệ miễn dịch của bạn thông thường sẽ điều chỉnh theo môi trường.

Question 10: A. although     B. intestine     C. lung     D. example

Đáp án: D

Giải thích: for example: ví dụ như

Dịch: Ví dụ như, nếu cơ thể bạn tiếp xúc với gì đó như da động vật, nó nên nhận ra cái đó vô hại.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

Chronic respiratory diseases (CRDs) are diseases of the airways and other structures of the lung. Some of the most common are chronic obstructive pulmonary disease (COPD), asthma, occupational lung diseases and pulmonary hypertension. In addition to tobacco smoke, other risk factors include air pollution, occupational chemicals and dusts, and frequent lower respiratory infections during childhood. CRDs are not curable, however, various forms of treatment that help dilate major air passages and improve shortness of breath can help control symptoms and increase the quality of life for people with the disease. The WHO Global Alliance against CRDs (GARD) has a vision of a world in which all people breathe freely, and focuses in particular on the needs of people with CRDs in low-income and middle-income countries.

Question 11: What are diseases of the airways and other structures of the lung?

A. chronic respiratory diseases     B. lung disorder

C. lung cancers         D. digestive diseases

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Chronic respiratory diseases (CRDs) are diseases of the airways and other structures of the lung.”.

Dịch: Bệnh đường hô hấp mãn tính là nhưng bệnh của ống dẫn khí và nhưng cấu trúc khác của phổi.

Question 12: What is NOT the cause of chronic respiratory disease?

A. tobacco smoke     B. unhealthy food     C. air pollution     D. respiratory infections

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “In addition to tobacco smoke, other risk factors include air pollution, occupational chemicals and dusts, and frequent lower respiratory infections during childhood.”.

Dịch: Bên cạnh hút thuốc, những nguy cơ khác bao gồm ô nhiễm không khí, bụi và hoá chất đặc thù nghề nghiệp, và những phôi nhiễm hô hấp thấp hơn khi còn nhỏ.

Question 13: Can we cure chronic respiratory disease?

A. Yes, we can     B. No, we can’t

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “CRDs are not curable”.

Dịch: Bệnh đường hô hấp mãn tính không chữa được.

Question 14: How do various forms of treatment help to decrease the symptoms of CRDs?

A. They dilate major air passages     B. They improve shortness of breath

C. They heal the wound     D. both A & B

Đáp án: D

Giải thích: Dựa vào câu: “CRDs are not curable, however, various forms of treatment that help dilate major air passages and improve shortness of breath can help control symptoms and increase the quality of life for people with the disease.”.

Dịch: Bệnh đường hô hấp mãn tính không chữa khỏi được, tuy nhiên có nhiều cách chữa mà giúp làm giãn nở đường dẫn khí và cải thiện việc thở gấp có thể giúp điều chỉnh các triệu chứng và tăng chất lượng cuộc sống cho người bệnh.

Question 15: What does the WHO Global Alliance against CRDs focus particularly on?

A. developed countries     B. developing countries

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “The WHO Global Alliance against CRDs (GARD) has a vision of a world in which all people breathe freely, and focuses in particular on the needs of people with CRDs in low-income and middle-income countries.”.

Dịch: Liên minh toàn cầu chống lại bệnh đường hô hấp của WHO đã mong về 1 thế giới không bệnh đường hô hấp, và tập trung đặc biệt vào người bệnh ở các nước thu nhập tầm trung và thấp.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 10 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 10 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2004 HỌC TRƯỚC LỚP 11

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 99K tại khoahoc.vietjack.com

Quảng cáo
Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-2-your-body-and-you.jsp