Bài tập Tiếng Anh 10 mới Unit 4 Reading có đáp án

Unit 4: For A Better Community

Bài tập Tiếng Anh 10 mới Unit 4 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Nguyen Tri Hieu, 48, from HCM City has donated blood 71 times. However, he has set a goal of donating blood up to 100 times or until his health no longer allows him to.

“My mother died due to lack of blood for a transfusion when I was 20 years old. My family got together in an effort to donate blood to help her. We even bought blood from other donors, but it was not enough,” he recalled.

“I wasn't just my mother at that time, many patients were in desperate need of blood transfusions but the resources simply weren't there and they had to leave this world before their time.” said Hieu.

A few years after his mother passed away, Hieu decided to register to donate blood. Since the first time in 1997, Hieu has donated blood for 71 times, offering up the life-giving resource once every three months.

“There have been many times when I've donated blood to people in need of urgent transfusions. Once, when I was working, my friend at the blood bank called me to help a child at the Heart Institute. My boss immediately told me to go to the hospital.”

“I remembered all the times I've donated blood like that because if did not hurry, the patient’s life would be at risk," he said.

Hieu is also a registered organ donor. "I feel like I can give something, I don't need to keep it," he said. "I feel like I can give away anything, I should not keep it, how can I do it when someone might need it.”

Hieu was one of 100 donors who were honoured at a ceremony on Thursday for their contributions to the country’s voluntary blood donation movement in 2019.

Question 1: Hieu has already donated blood 100 times

A. True    B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Nguyễn Trí Hiếu, 48, from HCM City has donated blood 71 times.”.

Dịch: Nguyễn Tri Hiếu, 48 tuổi đến từ thành phố HCM đã hiến máu 71 lần.

Question 2: His mother passed away when he was 28.

A. True    B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “My mother died due to lack of blood for a transfusion when I was 20 years old.”.

Dịch: Mẹ tôi mất vì thiếu máu để truyền khi tôi 20 tuổi.

Question 3: His family and he attempted to donate as well as buy blood for her.

A. True    B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “My family got together in an effort to donate blood to help her. We even bought blood from other donors, but it was not enough”.

Dịch: Gia đình và tôi cùng nhau hiến máu để giúp mẹ. Chúng tôi thậm chí còn mua từ những nhà hảo tâm khác, nhưng vẫn không đủ.

Question 4: He always tries to help patient with urgent need of transfusion.

A. True    B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “There have been many times when I've donated blood to people in need of urgent transfusions.”.

Dịch: Có nhiều lần tôi phải hiến máu cho những người cần gấp.

Question 5: He has never registered to be an organ donor.

A. True    B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Hieu is also a registered organ donor.”.

Dịch: Hiếu cũng đăng kí làm người hiến tạng

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

If you are unable to work or maintain a full-time job that allows you to pay rent or a mortgage, ___________ (6) housing assistance through the US Department of Urban Housing (HUD). This government-run agency can help you with home buying assistance such as locating suitable housing and securing financing. Make ___________ (7) your new domicile is handicapped-friendly with an FHA 203k loan. Add wheelchair ramps, make counter adjustments and add safety bars ___________ (8) your home with government support. Remember, suitable, safe and clean housing is your right. HUD offers information on specific laws such as the Fair Housing Act and disability rights to guide you during your house hunt.

Whether you or a loved one is physically ___________ (9) mentally challenged, a strong support system to assist you with everyday tasks can alleviate the stress and burden of disability. You can seek assistance in a variety of ways, from your neighbors' help to government-funded programs, to bring you closer to living an independent, productive life. Before you commit to any program, perform due diligence to ensure it is legitimate -- most help for ___________ (10) disabled comes from nonprofit organizations, so be wary of a company that demands cash up front.

Question 6: A. obtain     B. to obtain     C. obtaining     D. obtained

Đáp án: A

Giải thích: câu điện kiện loại 0 với mệnh đề chính là mệnh lệnh thức

Dịch: Nếu bạn không thể làm việc hay giữ 1 công việc full time cho phép bạn trả nợ hay vay ngân hàng, hãy nhận trợ giúp nhà cửa từ cục nhà cửa Mỹ.

Question 7: A. able     B. assistant     C. sure     D. secured

Đáp án: C

Giải thích: cụm từ “make sure”: đảm bảo

Dịch: Đảm bảo rằng nơi cư trú của bạn phù hợp với người khuyết tật với khoản vay 203k từ FHA.

Question 8: A. for     B. to     C. of     D. with

Đáp án: B

Giải thích: cấu trúc add st to st: thêm cái gì vào cái gì

Dịch: Làm thêm dốc cho xe lăn, thiết bị điều chỉnh, và thanh chắn an toàn vào nhà bạn với sự hỗ trợ của chính phủ.

Question 9: A. and     B. but     C. nor      D. or

Đáp án: D

Giải thích: whether…or…: liệu…hay…

Dịch: Dù là bạn hay người thân gặp khó khăn về thể lực hay trí tuệ, một hệ thống hỗ trợ mạnh giúp bạn những công việc hàng ngày có thể xoa dịu căng thẳng và gánh nặng của khuyết tật.

Question 10: A. a     B. an     C. the     D. x

Đáp án: C

Giải thích: the + adj = Ns: những người có chung đặc tính

Dịch: Trước khi bạn đăng kí bất kì chương trình gì, kiểm tra trước xem nó có hợp pháp không – hầu hết hỗ trợ người khuyết tật đến từ các chương trình phi lợi nhuận, nên cảnh giác với những công ty yêu cầu nộp tiền.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

New part-time volunteering opportunities - Woodcraft Folk Glasgow districts

Are you looking to get more involved with your local community?

Do you enjoy working with young people and children?

Are you passionate about big issues affecting society today and building children’s awareness and self-confidence to cope with the challenges of tomorrow?

If this sounds like you Woodcraft Folk needs you!

Woodcraft Folk is a registered charity offering you the opportunity to help build a fairer, more peaceful world for all. We run weekly groups for children aged 4-16yrs old and are looking for Volunteers to get involved for a few hours a month, whenever it suits YOU!

Perhaps you’d like to contribute a couple of hours as a one-off workshop? Or maybe you’d like to take part in a group discussion or games night once a fortnight?

We know that your time is precious so we will work with you to make sure you to get the most out of your experience with us. From working directly with the groups and running your own sessions, to representing groups at the national level there are many aspects of the organization you can choose to get involved with!

If you are a good communicator who shares our values of peace, co-operation and equality, Glasgow Woodcraft Folk invites you to get in touch. We are running induction events week starting Monday 22nd April and would love to see you there!

Question 11: Does Woodcraft Folk aim at young children?

A. Yes, it does     D. No, it doesn’t

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Do you enjoy working with young people and children?”.

Dịch: Bạn có thích làm việc với người trẻ tuổi và trẻ em không?

Question 12: What are the ages of children that Woodcraft Folk focuses on?

A. 2-4 years old     B. 4-6 years old     C. 4-16 years old     D. 2-16 years old

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “We run weekly groups for children aged 4-16yrs old”.

Dịch: Chúng tôi tổ chức các nhóm hàng tuần cho trẻ tuổi từ 4 đến 16.

Question 13: Are there any workshops or group discussion once every two weeks?

A. Yes, there are     B. No, there aren’t

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Or maybe you’d like to take part in a group discussion or games night once a fortnight?”.

Dịch: Hoặc có lẽ bạn muốn tham gia một cuộc thảo luận nhóm hay đêm trò chơi nửa tháng 1 lần?

Question 14: Are there any workshops or group discussion once every two weeks?

A. 2-4 years old     B. 4-6 years old     C. 4-16 years old     D. 2-16 years old

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “We run weekly groups for children aged 4-16yrs old”.

Dịch: Chúng tôi tổ chức các nhóm hàng tuần cho trẻ tuổi từ 4 đến 16.

Question 14: What are the aspects of the organization you can choose from?

A. working directly with the groups     B. running your own sessions

C. representing groups at the national level     D. All are correct

Đáp án: D

Giải thích: Dựa vào câu: “From working directly with the groups and running your own sessions, to representing groups at the national level there are many aspects of the organization you can choose to get involved with!”.

Dịch: Từ làm việc trực tiếp với nhóm và tự làm phần của mình đến việc đại diện nhóm ở tầm cỡ quốc gia, có rất nhiều lĩnh vực của tổ chức bạn có thể chọn làm việc.

Question 15: When are the every-week induction events run?

A. Monday 22nd April     B. Sunday 22nd April

C. Monday 24nd April     C. Sunday 24nd April

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “We are running induction events week starting Monday 22nd April”.

Dịch: chúng tôi sẽ tổ chưc sự kiện chiêu mộ mỗi tuần từ thứ 2 ngày 22 tháng 4.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 10 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 10 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2004 HỌC TRƯỚC LỚP 11

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 99K tại khoahoc.vietjack.com

Quảng cáo
Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-4-for-a-better-community.jsp