Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 12 Reading có đáp án

Unit 12: The ASIAN Games

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 12 Reading có đáp án

Đề bài Read the passage and choose the best answer to each question.

The Asian Games, also called the Asiad, is a multi-sport event held every four years among athletes from all over Asia. The games are regulated by the Olympic Council of Asia (OCA) under the supervision of the International Olympic Committee (IOC).

In August 1948, during the 14th Olympic Games in London, Indian IOC representative Guru Dutt Sondhi proposed to sports leaders of the Asian teams the idea of having discussions about holding the Asian Games. They agreed to form the Asian Athletic Federation. A preparatory committee was set up to draft the charter for the Asian amateur athletic federation. In February, 1949, the Asian athletic federation was formally formed and used the name Asian Games Federation. It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi, the capital of India. They added that the Asian Games would be regularly held once every four years.

Medals are awarded in each event, with gold for first place, silver for second and bronze for third, a tradition which started in 1951.

Competitors are entered by a National Olympic Committee (NOC) to represent theor country of citizenship. National anthems and flags accompany the medal ceremonies, and tables showing the number of medals won by each country are widely used. In general, only recognized nations are represented, but a few non-sovereign countries are allowed to take part.

The 15th Asian Games were held in Doha, Qatar from December 1 to December 15, 2006. More than 10,000 athletes, who represented 45 countries and regions, took part in 39 sports and 424 events of the Games. The 16th Asian Games will be held in Guangzhou, China from November 12, 2010 to November 27, 2010.

Question 1: The Asian Games is a multi-sport event held _______________________.

A. every four years among athletes from all over Asiad

B. every forty years among athletes from all over Asia.

C. every four years among athletes from all over Asia.

D. every four years among athletes from all over the Olympic Council of Asia.

Đáp án: C

Giải thích: The Asian Games, also called the Asiad, is a multi-sport event held every four years among athletes from all over Asia.

Dịch: Đại hội thể thao châu Á, còn được gọi là Asiad, là một sự kiện đa thể thao được tổ chức bốn năm một lần trong số các vận động viên từ khắp châu Á.

Question 2: Where did the first Asian take part in?

A. In India.

B. In Britain.

C. In China.

D. In Qatar.

Đáp án: A

Giải thích: It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi, the capital of India.

Dịch: Nó đã được quyết định tổ chức Đại hội thể thao châu Á đầu tiên vào năm 1951 tại New Delhi, thủ đô của Ấn Độ.

Question 3: What does OCA stand for?

A. International Olympic Committee.

B. Olympic Council of Asia.

C. National Olympic Committee.

D. Asian Athletic Federation.

Đáp án: B

Giải thích: The games are regulated by the Olympic Council of Asia (OCA) under the supervision of the International Olympic Committee (IOC).

Dịch: Các trò chơi được quy định bởi Hội đồng Olympic châu Á (OCA) dưới sự giám sát của Ủy ban Olympic quốc tế (IOC).

Question 4: How many countries take part in the 15th Asian Games?

A. Fifty-five.

B. Forty-five.

C. Thirty-nine.

D. Twenty-four.

Đáp án: B

Giải thích: The 15th Asian Games were held in Doha, Qatar from December 1 to December 15, 2006. More than 10,000 athletes, who represented 45 countries and regions, took part in 39 sports and 424 events of the Games.

Dịch: Đại hội thể thao châu Á lần thứ 15 được tổ chức tại Doha, Qatar từ ngày 1 tháng 12 đến ngày 15 tháng 12 năm 2006. Hơn 10.000 vận động viên, đại diện cho 45 quốc gia và khu vực, đã tham gia 39 môn thể thao và 424 sự kiện của Thế vận hội.

Question 5: In which country will the 16th Asian Games be held?

A. Qatar.

B. India.

C. Japan.

D. China.

Đáp án: D

Giải thích: The 16th Asian Games will be held in Guangzhou, China

Dịch: Đại hội thể thao châu Á lần thứ 16 sẽ được tổ chức tại Quảng Châu, Trung Quốc.

Đề bài Read the passage and choose the best answer

The Asian Games owns it origins to small Asian multi- sport competitions held every two years from 1913 to 1934 under a number of names. The Far Eastern Championship Games were created to show unity and cooperation among three nations: Japan, the Philippines and China. The first games were held in Manila in 1913. Other Asian nations participated after it was organized. It was discontinued in 1938 when Japan invaded China and consequently annexed the Philippines which led to the expansion of World War II in the Pacific.

After World War II, many of the new independent Asian countries wanted to use a new type of competition where Asian solidarity should be strengthened by mutual understanding. In August 1948, during the 14th Olympic Games in London, Indian IOC representative Guru Dutt Sondhi proposed to sports leaders of the Asian teams the idea of holding the Asian Games. In February, 1949, the Asian Athletic Federation was formally formed and used the name Asian Games federation. It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi, the capital of India. Since 1954, the Asian Games have been held every four years.

Question 6: The text is about _____________.

A: the origin of the Asian Games

B: the Far Eastern Championship Games

C: the Games in Manila

D: the relationship of Japan, the Philippines, and China

Đáp án: A

Giải thích: Ý chính của bài viết này nằm ở ngay câu đầu tiên: "The Asian Games owes its origins to small Asian multi-sport competitions."

Dịch: Đại hội thể thao châu Á có nguồn gốc từ các cuộc thi đấu nhiều môn thể thao nhỏ ở châu Á (cho thấy bài viết nói về nguồn gốc của Đại hội thể thao châu Á).

Question 7: The Far Eastern Championship Games ____________.

A: were held in Manila after World War II

B: were held in Japan

C: were attended by all countries in Asia

D: had the participation of only three nations

Đáp án: C

Giải thích: The Far Eastern Championship Games were created to show unity and cooperation among three nations: Japan, the Philippines and China. The first games were held in Manila, the Philippines in 1931.

Dịch: Đại hội Thể thao Viễn Đông được tạo ra để thể hiện sự đoàn kết và hợp tác giữa ba quốc gia: Nhật Bản, Philippines và Trung Quốc. Đại hội đầu tiên được tổ chức ở Manila, Philippines vào năm 1931.

Question 8: The 14th Olympic Games took place ____________.

A: in 1913

B: in August 1948

C: before the World War II

D: in February 1949

Đáp án: B

Giải thích: In August 1948, during the 14th Olympic Games in London...

Dịch: Vào tháng 8 năm 1948, trong Thế vận hội Olympic lần thứ 14 được tổ chức ở Luân Đôn.

Question 9: The Asian Games _____________.

A: were suggested establishing by a Londoner

B: were first held in China

C: were first held in India

D: were held in the same year of the 14th Olympic Games

Đáp án: C

Giải thích: It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi, the capital of India.

Dịch: Liên đoàn đã quyết định tổ chức Đại hội thể thao châu Á lần đầu tiên vào năm 1951 ở New Delhi, thủ đô của Ấn Độ.

Question 10: The Asian Games were first held in ____________.

A: 1931

B: 1941

C: 1948

D: 1951

Đáp án: D

Giải thích: It was decided to hold the first Asian Games in 1951 in New Delhi, the capital of India.

Dịch: Liên đoàn đã quyết định tổ chức Đại hội thể thao châu Á lần đầu tiên vào năm 1951 ở New Delhi, thủ đô của Ấn Độ.

Đề bài Read the passage and choose the best answer:

Scientists often divide resources into two groups: renewable and non– renewable. When a resource is used, it takes some times to replace it. If the resource can be replaced quickly and easily, it is called renewable. If it can not be replaced quickly and easily, it is non- renewable. All fossil fuels are non-renewable resources. Solar energy, air, and water are usually called renewable because there is an unlimited supply.

However, this definition may change if people are not careful with these resources. The amount of solar energy that reaches the earth depends on the atmosphere. If the atmosphere is polluted, the solar energy that reaches the earth may be dangerous. If humans continue to pollute the air, it will not contain the correct amounts of these gases.

Many resources are limited and non- renewable, and many are in danger of pollution. As a consequence, resources must be conserved and the environment protected. Conservation must become an important part of everyone’s life.

Question 11: How many kinds of resources are mentioned in the passage?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

Đáp án: A

Giải thích: Scientists often divide resources into two groups: renewable and non– renewable.

Dịch: Các nhà khoa học thường chia tài nguyên thành hai nhóm: tái tạo được và không tái tạo được.

Question 12: Non-renewable resources are those which

A. are unlimited

B. can be replaced quickly and easily

C. take million of the years to replace

D. are used every day such as solar energy and water

Đáp án: A

Giải thích: If it cannot be replaced quickly and easily, it is non-renewable.

Dịch: Nếu nó không thể được thay thế nhanh chóng và dễ dàng, nó không thể tái tạo.

Question 13: What will happen if the atmosphere is polluted?

A. The air won’t contain the correct amounts of natural gases

B. Life won’t continue as it does

C. Renewable resources will soon become non- renewabl

D. All are correct

Đáp án: D

Giải thích: If the atmosphere is polluted, the solar energy that reaches the earth may be dangerous. If humans continue to pollute the air, it will not contain the correct amounts of these gases.

Dịch: Nếu bầu khí quyển bị ô nhiễm, năng lượng mặt trời đến trái đất có thể nguy hiểm. Nếu con người tiếp tục gây ô nhiễm không khí, nó sẽ không chứa đúng lượng khí này.

Question 14: The word conservation in the passage is opposite to

A. prevention

B. pollution

C. protection

D. preservation

Đáp án: B

Giải thích: Conservation (sự bảo tồn) >< pollution (ô nhiễm)

Question 15: Why do we have to conserve resources?

A. Because many resources are limited and non-renewable

B. Because conservation plays an important part in everyone’s life

C. To keep the air from being polluted

D. To make natural resources renewable

Đáp án: A

Giải thích: Many resources are limited and non- renewable, and many are in danger of pollution. As a consequence, resources must be conserved and the environment protected.

Dịch: Nhiều nguồn tài nguyên bị hạn chế và không thể tái tạo, và nhiều nguồn có nguy cơ ô nhiễm. Kết quả là, tài nguyên phải được bảo tồn và bảo vệ môi trường.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký khóa học trước lớp 12 dành cho teen 2k3, tặng miễn phí khóa học tốt 11 kì 2 tại khoahoc.vietjack.com

Toán 11 - Thầy Nguyễn Quý Huy

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Ngữ văn lớp 11 - cô Hương Xuân

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 11 - Thầy Vũ Việt Tiến

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Vật Lý lớp 11 - Thầy Võ Thanh Được

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Hóa Học lớp 11 - cô Lê Thúy Hằng

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-12-the-asian-games.jsp

Khóa học 11