Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 6 Reading có đáp án

Unit 6: The Young Pioneers Club

Bài tập Tiếng Anh 8 Unit 6 Reading có đáp án

Đề bài Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Volunteering is a way to gain a lot of skills that can be transferred into a workplace. These skills include: confidence, communication, responsibility, teamwork and innovation. Becoming a volunteer will not only provide you with experience which is great for personal gain, but it will also be a good addition to your CV as it will help you to stand out, as it has allowed you to network and meet new people and more opportunities. Most importantly, from the process of volunteering, young people will gain a sense of personal satisfaction gained by assisting another person which will enhance their social awareness.

By becoming a volunteer in your community you can make a change by letting your voice be heard within society, allowing you to express your thoughts and opinions on certain issues that have occurred that you have previously not been given a say in. This could inspire more events or services that could gradually assist more people.

Volunteers also have an enormous impact on the health and well-being of communities worldwide, which allows society to thrive due to the assistance of young volunteers. From volunteering the community will also gain a generation of young people who care about where they live and are willing to make a commitment to improve society.

Question 1: Confidence, communication, responsibility, teamwork and innovation are the benefits of volunteering.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Volunteering is a way to gain a lot of skills that can be transferred into a workplace. These skills include: confidence, communication, responsibility, teamwork and innovation.”.

Dịch: Tình nguyện là 1 cách để đạt được nhiều kĩ năng mà có thể chuyển vào công sở. Những kĩ năng này bao gồm sự tự tin, giao thiệp, tinh thần trách nhiệm, hoạt động nhóm, và sự đổi mới.

Question 2: Volunteering is good for your CV.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Becoming a volunteer will not only provide you with experience which is great for personal gain, but it will also be a good addition to your CV as it will help you to stand out, as it has allowed you to network and meet new people and more opportunities.”.

Dịch: Trở thành một tình nguyện viên không những cho bạn kinh nghiệm cá nhân, mà còn làm đẹp CV…

Question 3: Becoming a volunteer discourage you from letting your voice be heard by others.

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “By becoming a volunteer in your community you can make a change by letting your voice be heard within society, allowing you to express your thoughts and opinions on certain issues that have occurred that you have previously not been given a say in.”.

Dịch: Bằng cách trở thành tình nguyện viên, bạn có thể thay đổi bằng cách để cho xã hội nghe thấy tiếng nói của mình…

Question 4: Volunteers also have an enormous impact on the health and well-being of communities worldwide.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Volunteers also have an enormous impact on the health and well-being of communities worldwide, which allows society to thrive due to the assistance of young volunteers.”.

Dịch: Những hoạt động tình nguyện cũng có ảnh hưởng lớn đến sức khoẻ và sự thịnh vượng của cộng đồng thế giới…

Question 5:

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “From volunteering the community will also gain a generation of young people who care about where they live and are willing to make a commitment to improve society.”.

Dịch: Từ việc tình nguyện, cộng đồng cũng sẽ nhận lại một thế hệ người trẻ quan tâm về nơi sống và sẵn lòng cam kết cải thiện xã hội.

Đề bài Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

There are four main reasons ________ (6) people do volunteer work. The first reason is humanity. People want to share with the disadvantaged difficulties and sadness, give small assistance to them ________ (7) them overcome troubles. For example, they want to bring happiness to poor and disabled children as well as boys and girls ________ (8) no longer have parents. Secondly, people do volunteer work ________ (9) it is their passion. Instead of listening to music or playing game, we like to do volunteer works. It is really interesting and we can also help others. Thirdly, some people do it because it is their work. These people usually work in voluntary organizations and get paid from it. Finally, above all things, people ________ (10) volunteer work because they think that the happiest people in the world are those who help to bring happiness to others.

Question 6:

A. what

B. where

C. when

D. why

Đáp án: D

Giải thích: reason why: lý do tại sao

Dịch: Có 4 lý do chính tại sao con người làm việc tình nguyện.

Question 7:

A. to help

B. help

C. helping

D. to helping

Đáp án: A

Giải thích: to V chỉ mục đích

The advantaged: những người chịu thiệt thòi

Dịch: Con người muốn chia sẻ với những người bị thiệt thòi những khó khăn và đau khổ, giúp đỡ họ để họ vượt qua khó khăn.

Question 8:

A. how

B. which

C. whose

D. who

Đáp án: D

Giải thích: đại từ quan hệ “who” thay thế cho danh từ chỉ người “boys and girls”

Dịch: Ví dụ như, họ muốn mang niềm vui đến cho trẻ em nghèo khuyết tật, cũng như những cậu bé, cô bé mồ côi.

Question 9:

A. although

B. as

C. so

D. but

Đáp án: B

Giải thích: as = because: bởi vì

Dịch: Thứ hai, nhiều người làm tình nguyện vì đó là đam mê của họ.

Question 10:

A. make

B. get

C. do

D. come

Đáp án: C

Giải thích: cụm từ do volunteer work: làm tình nguyện

Dịch: Cuối cùng, trên hết, mọi người làm tình nguyện vì họ nghĩ người hạnh phúc nhất trên thế gian là người mang hạnh phúc đến cho người khác.

Đề bàiChoose the letter A, B, C or D to answer these following questions

“The Beauty and the Beast” is a heartfelt story about true love which transforms the Beast into a prince. The fairytale starts with a young girl who lived with her father and two sisters. They lived a good life in a big house but due to some unfortunate turn of events her father lost all his money. They were forced to move into a smaller house. The two sisters kept on grieving for their former life and Beauty kept her sadness for herself and tried her best to help her family.

One day the father found out there is a slight chance he could get back a part of his fortune when one of the ships got back. The two sisters demanded all sorts of thing but Beauty just wanted a single rose. On his way home, the father got lost and wandered into the Beast’s castle. The Beast let him go under the condition of him sending one of his daughters to the castle.

Beauty’s life in the castle was pleasant. She had her room and she was served. Unhappy about his appearance, the Beast never appeared. Beauty only heard his voice. As time passed by they started to love each other. One day, the Beast let her go home to look after her sick father. While she was taking care of her father, she had a dream about Beast dying. When she came back to the palace she found the Beast ill in his bed. She didn’t want him to die and she told him she’ll marry him.

Beast disappeared all of the sudden and its place was taken by a beautiful prince. He told her all about a fairy enchanting him and how the spell could have only been broken by a girl falling in love with him. After her father got better, they threw a wedding and then they all lived happily ever after.

Question 11: Why did the beauty’s family have to live in a smaller house?

A. There was a flood

B. The father’s business got bad

C. The mother passed away

D. Their money was stolen

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “They lived a good life in a big house but due to some unfortunate turn of events her father lost all his money. They were forced to move into a smaller house.”.

Dịch: Họ sống trong một ngôi nhà lớn những do một số việc xảy ra, người cha mất hết tiền. Họ buộc phải chuyển vào một ngôi nhà nhỏ hơn.

Question 12: What did Beauty want her father to bring home?

A. a rose

B. a necklace

C. a ring

D. a dress

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “The two sisters demanded all sorts of thing but Beauty just wanted a single rose.”.

Dịch: Hai người chị đòi hỏi đủ thứ, nhưng Người đẹp chỉ muốn một bông hồng.

Question 13: How was Beauty’s life in the castle?

A. unhappy

B. worried

C. pleasant

D. angry

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “Beauty’s life in the castle was pleasant.”.

Dịch: Cuộc sống của Người đẹp ở cung điện rất thoải mái.

Question 14: Why did the Beauty decide to marry the Beast?

A. She didn’t want him to die

B. She was afraid of him

C. She missed her father

D. The Beast forced her to say that.

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “She didn’t want him to die and she told him she’ll marry him.”.

Dịch: Nàng không muốn quái vật phải chết, nên nàng nói sẽ cưới quái vật làm chồng.

Question 15: Did the Beast turn into a prince?

A. Yes, he did

B. No, he didn’t

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Beast disappeared all of the sudden and its place was taken by a beautiful prince.”.

Dịch: Quái vật đột nhiên biến mất và thay vào đó là một chàng hoàng tử hào hoa.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 8 có đáp án khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 8 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 960 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 8 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 8.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-6-the-young-pioneers-club.jsp