Bài tập Viết lại câu trong Tiếng Anh nâng cao

Bài tập Viết lại câu trong Tiếng Anh nâng cao

Tải xuống

1. It was not only cold but it also snowed a few days ago.

A. Was it not only cold but it also snowed a few days ago.

B. It was not only cold but did it also snow a few days ago.

C. Not only it was cold but did it also snow a few days ago.

D. Not only was it cold but it also snowed a few days ago.

2. John is devoted to his work.

A. John spends all his time working.

B. John is interested in his work.

C. John dedicates himself for working.

D. Working makes John find himself helpful.

3. I would rather you wore something more formal to work.

A. I’d prefer you wearing something more formal to work.

B. I’d prefer you should wear something more formal to work.

C. I’d prefer you to wear something more formal to work.

D. I’d prefer you wear something more formal to work.

4. He is three weeks behind with the rent.

A. He owes three weeks’ rent.

B. He hires this for three weeks.

C. He will pay for the rent after three weeks.

D. He will pay for the rent in three weeks.

5. He is three weeks behind with the rent.

A. He owes three weeks’ rent.

B. He hires this for three weeks.

C. He will pay for the rent after three weeks.

D. He will pay for the rent in three weeks.

6. We bought two bicycles. Neither of them worked well.

A. We bought two bicycles, of which neither worked well.

B. We bought two bicycles which neither of worked well.

C. We bought two bicycles neither of which worked well.

D. We bought two bicycles, neither of which worked well.

7. Nobody at all came to the meeting.

A. Not many people came to the meeting.

B. Not a single person came to the meeting.

C. Only a few people came to the meeting.

D. There was almost nobody at the meeting.

8. Wealthy as they were, they were far from happy.

A. Even if they were wealthy, they were not unhappy.

B. They were not happy as they were wealthy.

C. They were as wealthy as they were happy.

D. Although they were wealthy, they were not happy.

9. Rather than disturb the meeting, I left without saying goodbye.

A. I disturbed the meeting because I said goodbye.

B. The meeting was disturbed as I left saying goodbye.

C. I would rather disturb the meeting than leave without saying goodbye.

D. I left without saying goodbye as I didn't want to disturb the meeting.

10. “How long have you worked here?’’ he asked.

A. He asked me how long I had worked there.

B. He asked me for how long I had worked there.

C. He asked me if I had worked there long.

D. He asked me how long had I worked there.

11. Jenny is so creative that we all can rely on her for original ideas.

A. Creative as Jenny is, we can rely on her for original ideas.

B. Being creative, we can all rely on Jenny for original ideas.

C. So creative is Jenny that we all can rely on her for original ideas.

D. Jenny is such creative girl that we all can rely on her for original ideas.

12. In the class of twenty, Jack is the third best student.

A. Jack is not as smart as most of the other students.

B. The class has only three smart students.

C. Two students in the class are smarter than Jack.

D. No other students in the class is as smart as Jack.

13. “Why don’t you get your hair cut, Gavin?” said Adam.

A. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

B. It was suggestible that Adam get Gavin’s haircut.

C. Adam advised Gavin to cut his hair.

D. Gavin was suggested to have a haircut.

14. As far as I am concerned, you can do whatever you like.

A. What you like is not as much as what I am concerned about.

B. You can do what you like providing that it is not too far.

C. I am concerned about what you like.

D. In my opinion, you can do what you like

15. Bill has no business going to Paris next December.

A. Bill went to Paris in December.

B. Bill shouldn’t go to Paris next December.

C. Bill will open a business in Paris next December

D. Bill runs a business in Paris next December.

16. The referee brought the football game to a halt. He blew his whistle.

A. The referee stopped playing football and blowing his whistle.

B. The referee stopped the football game before he blew his whistle.

C. Having stopped the football match, the referee blew his whistle.

D. The referee brought the football game to a halt by blowing his whistle.

17. The meeting was put off because of pressure of time.

A. There was not enough time to hold the meeting.

B. People wanted to get away, so the meeting began early.

C. The meeting is planned to start in a short time.

D. The meeting lasted much longer than usual.

18. When they arrived the good seats were already taken.

A. They didn’t get good seats because they arrived too late.

B. They arrived late enough to get good seats.

C. They had to stand for the whole show.

D. We couldn’t get good seats although we arrived early.

19. He is a successful man in his career. He possesses a large number of shares of the company.

A. He becomes successful in his career by possessing a large number of shares of the company.

B. Given the large number of shares of the company he possesses, he is successful in his career.

C. Successful as he is in his career, shares of the company he possesses are modest.

D. Given a large number of shares by the company he possesses, he is successful in his career.

20. I am studying not only mathematics but also chemistry.

A. Mathematics and chemistry are my favourite subjects.

B. I like both mathematics and chemistry.

C. I am studying both mathematics and chemistry.

D. I am not studying mathematics but I am studying chemistry.

21. There are many factors contributing to air pollution.

A. Air pollution results in many consequences.

B. Air pollution is contributing to these phenomena.

C. Air pollution is the result of burning forests.

D. Factors contributing to air pollution are numerous.

22. I think I should have cooked more food. There’s nothing left now.

A. I should not have cooked so much food.

B. I regrets cooking too much food now.

C. I did not cook much food and I think it is ok now.

D. I did not cook much food and I think it was a mistake.

23. You need not have washed the sheets. The hotel staff does the cleaning.

A. It is good that you washed the sheets.

B. It was not necessary to wash the sheets, even though you did.

C. It was necessary to wash the sheets, but you did not do it.

D. It was necessary to wash the sheets, and you did not do it.

24. John Smith is a farmer. I bought his land.

A. John Smith, who is a farmer, whose land I bought.

B. John Smith, whose land I bought, is a farmer.

C. John Smith, who is a farmer, bought his land.

D. John Smith, whom I bought his land, is a farmer.

25. What has happened? You look as if you have been in the wars.

A. You look like an old soldier.

B. You are wearing many medals.

C. You look as though something unpleasant has happened to you.

D. You look as though you have been fighting

26. The agreement ended six-month negotiation. It was signed yesterday.

A. The agreement which ends six-month negotiation was signed yesterday.

B. The agreement which was signed yesterday lasted six months.

C. The negotiation which lasted six months was signed yesterday.

D. The agreement which was signed yesterday ended six-month negotiation.

27. Marry loved her stuffed animal when she was young. She couldn’t sleep without it.

A. When Marry was young, she loved her stuffed animal so much that she couldn’t sleep without it.

B. When Marry was young, she loved her stuffed animal so as not to sleep with it.

C. When Marry was young, she loved her stuffed animal though she couldn’t sleep without it.

D. As Marry couldn’t sleep without her stuffed animal when she was young.

28. You should have persuaded him to change his mind.

A. You should persuade him to change his mind

B. You didn’t persuade him to change because of his mind.

C. It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.

D. You persuaded him to change his mind but he didn’t listen.

29. We planned to walk round the lake but the heavy rain made this impossible.

A. The heavy rain nearly prevented us from walking right round the lake.

B. In spite of the heavy rain we managed to walk half way round the lake as planned.

C. If it hadn’t rained so heavily, we would have walked right round the lake.

D. We would have walked round the lake even if it had rained heavily.

30. I can’t remember when I last saw him, but it’s certainly a long time ago.

A. I’d like to forget how many years have passed since I last saw him.

B. We’ve only met once and that was too long ago for me to remember him.

C. I shall never forget meeting him even though it’s a long time ago.

D. I only know it is ages since I saw him and I can’t remember when it was.

31. The wedding took place last Friday. Only members of the family were invited.

A. Only members of the family were invited to the wedding which took place last Friday.

B. The wedding, where only members of the family were invited to, took place last Friday.

C. The wedding took place last Friday, when only members of the family were invited.

D. The wedding, which only members of the family were invited to, took place last Friday.

32. They said that Paula had quit five jobs before working for us.

A. They said that five jobs had been quit by Paula before working for us.

B. Paula worked for us then she quit five other jobs.

C. It was said that Paula had quit five jobs before working for us

D. Paula said that she had quit five jobs before working for us.

33. "You’re always making terrible mistakes", said the teacher.

A. The teacher complained about his student making terrible mistakes.

B. The teacher made his students not always make terrible mistakes

C. The teacher asked his students why they always made terrible mistakes.

D. The teacher realized that his students always made terrible mistakes.

34. The student next to me kept chewing gum. That bothered me a lot.

A. The student next to me kept chewing gum, that bothered me a lot.

B. The student next to me kept chewing gum, which bothered me a lot.

C. The student next to me kept chewing gum bothering me a lot.

D. The student next to me kept chewing gum bothered me a lot.

35. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it.

A. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting.

B. So interesting was the novel that I stayed up all night to finish it.

C. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it.

D. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it.

36. He was suspected to have stolen credit cards. The police have investigated him for days.

A. He has been investigated for days, suspected to have stolen credit cards.

B. Suspecting to have stolen credit cards, he has been investigated for days.

C. Having suspected to have stolen credit cards, he has been investigated for days.

D. Suspected to have stolen credit cards, he has been investigated for days.

37. Transportation has been made much easier thanks to the invention of cars, but cars are the greatest contributor of air pollution.

A. It is cars that are the greatest contributor of air pollution although the invention of cars has made transportation much easier.

B. The invention of cars has made transportation much easier, but cars are among the greatest contributors of air pollution.

C. Although the invention of cars has made transportation much easier, people use cars to contribute to the pollution of air.

D. However easier the invention of cars has made transportation, it is cars that are among the greatest contributors of air pollution.

38. Someone ought to have accompanied Jenifer to her house from the party.

A. It would definitely be wrong to let Jenifer go home from the party on her own.

B. When Jenifer left, she said she didn’t want anyone to accompany her.

C. Jenifer shouldn’t have been allowed to leave the party and go home on her own.

D. Someone offered to accompany Jenifer home from the party, but she refused.

39. The purpose of any invention is to make our lives better, so good or bad, it depends on the way by which we use these inventions.

A. We can use either good or bad inventions to make our lives better.

B. Whether an invention is good or bad depends on the way by which we use it because the purpose of any invention is to make our lives better.

C. The purpose of any invention, whether good or bad, is to make our lives better. This depends on the way by which we use these inventions.

D. Good or bad as they are, all inventions have the same purpose: to make our lives better.

40. It is acknowledged that Vietnam had a complete control over SARS from a very early stage of the epidemic.

A. Vietnam is acknowledged to have completely controlled SARS from a very early stage of the epidemic.

B. Vietnam is acknowledged to have controlled SARS from a very early stage of the epidemic.

C. Vietnam was acknowledged to have had a complete control over SARS from a very early stage of the epidemic

D. Vietnam is acknowledged to have a complete control over SARS from a very early stage of the epidemic.

41. They think that the owner of the house has gone abroad.

A. The owner of the house is thought to go abroad.

B. The owner of the house is thought to have been going abroad.

C. The owner of the house is thought to have been gone abroad.

D. The owner of the house is thought to have gone abroad.

42. My suit needs to be cleaned before the interview but I’m busy to do that.

A. I must have my suit cleaned before the interview.

B. I must clean my suit before the interview.

C. I must have my suit to be cleaned before the interview.

D. I must have my suit cleans before the interview.

43. In my whole life, nothing has fascinated me as much as woodcarving has been doing recently.

A. Woodcarving is such a fascinating activity that, for the first time in my life, I am actually enjoying doing something.

B. I am glad that I have taken up woodcarving, since nothing before has attracted my interest so much.

C. I have never been as interested in anything before as I am now in woodcarving.

D. I’m really interested in woodcarving, and in fact I have rarely been as happy doing anything as I am doing it.

44.              There is, in fact, less alcohol in beer than there is in wine, though the former’s taste is more bitter.

A. Beer tastes much more bitter than wine because of its lower alcohol content.

B. Despite tasting less bitter, wine actually contains a higher amount of alcohol than beer does.

C. Although beer is not as good-tasting as wine, it is just as full of alcohol.

D. The more bitter taste of beer as compared with wine indicates that the former does not have as much alcohol as the latter.

45. The likelihood of suffering a heart attack rises as one becomes increasingly obese.

A. Anyone who is obese is likely to experience a heart attack at any time.

B. Heart attacks are happening more and more often, and most of the sufferers are obese.

C. Obesity results in only a slight increase in the probability of having a heart attack.

D. The more obese one is, the higher the chances for heart attack become.

46. This book is probably the most boring one that I have ever read.

A. I would never have guessed that the book would be so terribly dull.

B. Many other books that I have ever read have been as uninteresting as this one.

C. It’s very likely that every other book I have ever read in my life is more interesting than this one.

D. A number of books are supposedly as boring as this one, but I have not read any.

47. “I was not there at the time,” he said.

A. He denied to have been there at the time.

B. He denied that he had not been there at the time.

C. He denied to be there at the time.

D. He denied having been there at the time.

48. “Let’s go out for a walk now,” he suggested.

A. He suggested going out for a walk then.

B. He suggested to go out for a walk then.

C. He suggested them to go out for a walk then.

D. He suggested them going out for a walk then.

49. He felt very tired. However, he was determined to continue to climb up the mountain.

A. Tired as he might feel, he was determined to continue to climb up the mountain.

B. As the result of his tiredness, he was determined to continue to climb up the mountain.

C. Feeling very tired, he was determined to continue to climb up the mountain.

D. He felt so tired that he was determined to continue to climb up the mountain.

50. Most people get fewer colds in the summer than in the winter.

A. The winter is much colder than the summer.

B. People get colder in the summer than in the winter.

C. More people have summer colds than winter colds.

D. A person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.

51. I would rather you wore something more formal to work.

A. I’d prefer you wearing something more formal to work.

B. I’d prefer you to wear something more formal to work.

C. I’d prefer you should wear something more formal to work.

D. I’d prefer you wear something more formal to work.

52. Wealthy as they were, they were far from happy.

A. Even if they were wealthy, they were not unhappy.

B. They were not happy as they were wealthy.

C. They were as wealthy as they were happy.

D. Although they were wealthy, they were not happy.

53. I always find mathematic problems like that quite impossible.

A. I am always impossible to do mathematic problems like that.

B. I always find impossible to solve mathematic problems like that.

C. Mathematic problems like that always cause me trouble to solve.

D. Mathematic problems like that always defeat me.

54. The ideas in your presentation need to be organised better.

A. You need to set out the ideas in your presentation better.

B. You’d better to express the ideas in your presentation.

C. It’s advisable to organise better ideas in your presentation

D. It’s necessary for you to present your presentation with better ideas

55. As far as I know he is still working in Bristol.

A. To my mind he is still working in Bristol.

B. I know far as the fact that he is still working in Bristol.

C. I know that he hasn't left Bristol for work.

D. To my knowledge he is still working in Bristol.

56. I read two books, but I didn’t find them interesting.

A. None of the two books I read was interesting

B. Either of the books I read weren’t interesting.

C. Neither of the books I read was interesting.

D. The two books I read wasn’t interesting.

57. He spent all his money. He even borrowed some from me

A. As soon as he borrowed some money from me, he spent it all.

B. Hardly had he borrowed some money from me when he spent it all.

C. Not only did he spent all his money but also he borrowed some from me.

D. Not only did he spend all his money but he borrowed some from me as well.

58. These new machines have put an end to queuing.

A. These new machines have a special function in putting an end to queuing.

B. Putting an end to queuing depends on these machines.

C. People have to queue before these machines.

D. Before these new machines were invented, people had to queue.

59. It was his lack of confidence that surprised me.

A. He surprised me by his lack of confidence.

B. What surprised me was his lack of confidence.

C. That his lack of confidence surprised me.

D. That he lacked of confidence surprised me.

60. As he gets older, he wants to travel less.

A. As soon as he wants to travel less, he gets older.

B. The less he wants to travel, the older he gets.

C. The more old age he gets, the less he wants to travel.

D. The older he gets, the less he wants to travel.

61. What Rachael does in her free time doesn't concern me.

A. What Rachael does in her free time is none of my business.

B. What Rachael does in her free time is not my concern.

C. I don't know what Rachael does in her free time.

D. What Rachael does in her free time is not concerned by me.

62. We've run out of tea.

A. There's not much more tea left.

B. There's no tea left.

C. We have to run out to buy some tea.

D. We didn’t have any tea.

63. The sooner we solve this problem, the better it will be for all concerned.

A. If we could solve this problem soon, it would be better for all concerned.

B. It would be better for all concerned if we can solve this problem soon.

C. If all concerned are better, we can solve this problem soon.

D. If we can solve this problem soon, it will be better for all concerned.

64. My friend told me, “If I were you, I would not smoke so much.”

A. My friend advised me not to smoke so much.

B. My friend warned me against smoking so much.

C. My friend prohibited me from smoking so much.

D. My friend suggested not smoking so much.

65. Mr. Brown wanted to get some fresh air in the room. He opened the window.

A. Mr. Brown wanted to get some fresh air in the room because he opened the window.

B. Having opened the window, the room could get some fresh air by Mr. Brown.

C. Mr. Brown got some fresh air in the room, even though he opened the window.

D. Mr. Brown opened the window in order to get some fresh air in the room.

66. "I will let you know the answer by the end of this week,” Tom said to Janet.

A. Tom suggested giving Janet the answer by the end of the week.

B. Tom promised to give Janet the answer by the end of the week.

C. Tom insisted on letting Janet know the answer by the end of the week.

D. Tom offered to give Janet the answer by the end of the week.

67. “Shall I make you a coffee?” the girl said to the lady.

A. The girl refused to make a coffee for the lady.

B. The girl wanted to make a coffee for the lady.

C. The girl promised to make a coffee for the lady.

D. The girl offered to make a coffee for the lady.

68. The critics undervalued his new book.

A. The critics had a low opinion of his new book.

B. The critics turned down his new book.

C. The critics were fed up with his new book.

D. The critics rejected his new book.

69. The captain to his men: “Abandon the ship immediately!”

A. The captain suggested his men abandon the ship immediately.

B. The captain ordered his men to abandon the ship immediately.

C. The captain invited his men to abandon the ship immediately.

D. The captain requested his men toabandon the ship immediately.

70. No sooner had she put the telephone down than her boss rang back.

A. Scarcely had she put the telephone down when her boss rang back.

B. Hardly she had hung up, she rang her boss immediately.

C. She had hardly put the telephone down without her boss rang back.

D. As soon as her boss rang back, she put down the telephone.

71. Due to the fact that the demand for tea was very high in the 19th century, its price was astronomical.

A. The demand for tea was so high in the 19thcentury that its price was enormous.

B. It was not until the 19th century that the demand for tea started to increase.

C. It was astronomical price which decreased the demand for tea in the 19th century.

D. In the 19th century the price for tea didn’t increase despite the demand.

72. We stayed in that hotel despite the noise.

A. Despite the hotel was noisy, we stayed there.

B. In spite of noisy, we stayed there.

C. Although the noise, we stayed there.

D. No matter how noisy the hotel was, we stayed there.

73. Everybody thinks that Frank stole the money

A. Frank is suspected to steal the money

B. Frank is thought to be stolen the money

C. Frank was thought to steal the money

D. Frank is thought to steal the money

74. He survived the operation thanks to the skillful surgeon.

A. He survived because he was a skillful surgeon.

B. Though the surgeon was skillful, he couldn’t survived the operation

C. There was no skillful surgeon, so he died.

D. He wouldn’t have survived the operation without the skillful surgeon.

75. It was wrong of you to criticize your son before his friends left.

A. If you had criticized your son after his friends had left, he wouldn’t be so upset now.

B. You must be careful not to embarrass your son when he is with his friends.

C. You should have delayed criticizing your son until after his friends had gone.

D. Your son must have been embarrassed when you criticized him in front of his friends.

76. The film didn’t come up to my expectations.

A. I expected the film to end more abruptly.

B. The film was as good as I expected.

C. I expected the film to be more boring

D. The film fell short of my expectation.

77. Peter had very little money but managed to make ends meet.

A. Having little money, Peter couldn’t make ends meet

B. Peter could hardly live on little money.

C. Peter got by on very little money.

D. Peter found it hard to live on very little money.

78. Linh’s success took us all by surprise.

A. Linh was successful, which surprised all of us.

B. We took all ot Linh’s successes surprisingly.

C. We were taken aback by all of Lin’s successes.

D. Linh’s success was surprised to all of us.

79. The sooner we solve this problem, the better it will be for all concerned

A. If we could solve this problem soon, it would be better for all concerned.

B. It would be better for all concerned if we can solve this problem soon.

C. If all concerned are better, we can solve this problem soon.

D. If we can’t solve the problem soon, things may go wrong.

80. “I will let you know the answer by the end of this week,” Tom said to Janet.

A. Tom suggested giving Janet the answer by the end of the week.

B. Tom promised to give Janet the answer by the end of the week.

C. Tom said he will let Janet know the answer by the end of the week.

D. Tom agreed with Janet about the answer by the end of the week.

81. He kept making angry comments during the reading of the radio news.

A. While making angry comments, he kept reading the radio news.

B. While reading the radio news, he kept making angry comments.

C. While listening to the radio news, he kept making angry comments.

D. During listening to the radio news, he kept making angry comments.

82. Nothing but the whole story would satisfy Jane.

A. Jane wouldn’t be satisfied with anything.

B. Jane insisted on being told the complete story.

C. On the whole, Jane was satisfied with the story.

D. Jane wanted to know just the end of the story.

83. It’s thirty years since I saw my aunt and uncle.

A. I saw my aunt and uncle thirty years ago.

B. My aunt and uncle arrived thirty years ago.

C. I haven’t seen my aunt and uncle for thirty years.

D. I see my aunt and uncle once every thirty years.

84.  It does not seem very probable that Eric will be able to find a new apartment before he has to leave his old one.

A. Eric’s search for a new apartment while there is still time may well succeed, but only if he works really hard at it.

B. It is hardly likely that Eric will be unable to find a new apartment before he is out on the streets.

C. Eric doesn’t think he will be able to find a new apartment before he is thrown out of his old one.

D. That Eric’s search for a new apartment will be successful before he has to vacate his old one appears highly unlikely.

85. By the time I got up the courage to ask her to marry me, she was engaged to someone else.

A. At the moment I felt brave enough to propose to her, I learnt that she had already promised to marry another man.

B. Before I felt brave enough to propose to her, she had agreed to marry another man.

C. Just when I asked her to marry me, she accepted an engagement to another man.

D. I offered her a proposal of marriage, but she said she was already engaged to someone else.

86. What Rachael does in her free time doesn't concern me.

A. What Rachael does in her free time is none of my business.

B. What Rachael does in her free time is not my concern.

C. I don't know what Rachael does in her free time.

D. What Rachael does in her free time is not concerned by me.

87. The baby has been giving his parents a lot of sleepless nights lately.

A. The baby has been sleeping well lately.

B. The baby’s parents have had to wake him often recently.

C. The baby has been waking up his parents often lately

D. The baby’s parents have had to sleep at different times recently.

88. The hotel is not spacious. The hotel is not comfortable.

A. The hotel is not spacious but comfortable.

B. The hotel is either spacious or comfortable.

C. The hotel is both spacious and comfortable.

D. The hotel is neither spacious nor comfortable.

89. “Why didn’t you join your friends on the trip?” she asked.

A. She asked me why I didn’t join her friends on the trip.

B. She wanted to know why I hadn’t joined my friends on the trip.

C. She asked for the reason I hadn’t joined my friends on the trip.

D. She asked me why didn’t I join my friends on the trip.

90.  If it hadn’t been for his carelessness, we would have finished the work.

A. He was careless because we hadn’t finished the work.

B. If he were careful, we would finish the work.

C. If he had been more careful, we would have completed the work.

D. Because he wasn’t careless, we didn’t finish the work.

91. This is a rare opportunity. You should take advantage of it to get a better job.

A. You should take advantage of this opportunity, that is rare to get a better job.

B. This is a rare opportunity that you should take advantage of to get a better job.

C. You should take advantage of this rare opportunity, which is to get a better job.

D. This is a rare opportunity what you should take advantage of to get a better job.

92. “Cigarette?”, he asked. “ No, thanks.” I said.

A. He asked for a cigarette, and I immediately refused.

B. He mentioned a cigarette, so I thanked him.

C. He offered me a cigarette, but I promptly declined.

D. He asked if I was smoking, and I denied at once.

93. The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they wanted.

A. The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.

B. The hostess tried hard to please her guests.

C. The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.

D. Neither the guests nor the hostess had food or drinks.

94. We had planned to walk right round the lake. The heavy rain made this impossible.

A. In spite of the fact that we had planned to walk right round the lake, the heavy rain made this impossible.

B. We had planned to walk right round the lake, therefore, the heavy rain made this impossible.

C. We had planned to walk right round the lake, but the heavy rain made this impossible.

D. Even though we had planned to walk right round the lake, but the heavy rain made this impossible.

95. The meeting was put off because of pressure of time.

A. The meeting started earlier because people wanted to leave early.

B. The meeting was planned to start late because of time pressure.

C. The meeting lasted much longer than usual.

D. There was not enough time to hold the meeting.

96. Twice as many men as women are insurance agents.

A. More men than women have insurance.

B. Male insurance agents outnumber female agents.

C. Women are twice as likely as men to have sold insurance.

D. Insurance is twice as difficult to sell to women as to men.

97. The fire-fighters made every effort to put off the flames. The building burned down completely.

A. Had it not been for the fire-fighters’ every effort, the building would have burned down completely.

B. Since the fire-fighters made every effort to put off the flames, the building burned down completely

C. The building burned down completely though the fire-fighters made every effort to put off the flames.

D. Making every effort to put off the flames, the fire-fighters completely burned down the building.

98. Most people get fewer colds in the summer than in the winter.

A. A person is more likely to get a cold in the winter than in the summer.

B. More people have summer colds than winter colds.

C. People get colder in the summer than in the winter.

D. The winter is much colder than the summer.

99. The hostess made every effort to see that her guests got the food and drinks they wanted.

A. The hostess was reluctant to offer her guests food and drinks.

B. The hostess tried hard to please her guests.

C. The guests refused the food and drinks prepared by the hostess.

D. Neither the guests nor the hostess had food or drinks.

100. I had two job offers upon graduation. Neither of them was appropriate for my qualifications.

A. Though I wasn't qualified enough, two jobs were offered to me upon graduation.

B. The two jobs offered to me after I graduated were inappropriate for my qualifications.

C. Both of the job offers I had prior to my graduation were appropriate for my qualifications.

D. I was offered two jobs soon after my graduation, both of which were suitable for my qualifications.

Lời giải

1D

2C

3D

4A

5A

6D

7D

8D

9D

10B

11A

12C

13A

14D

15B

16

17A

18A

19B

20C

21D

22D

23B

24B

25C

26C

27A

28C

29C

30B

31A

32C

33A

34B

35B

36D

37D

38A

39B

40D

41D

42B

43D

44B

45D

46C

47D

48A

49C

50D

51D

52D

53B

54A

55D

56C

57D

58D

59A

60D

61A

62B

63D

64A

65D

66B

67D

68A

69D

70A

71A

72D

73B

74D

75C

76D

77C

78A

79A

80B

81D

82C

83C

84C

85A

86A

87C

88D

89B

90C

91C

92C

93B

94C

95D

96B

97C

98A

99B

100B

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 6 hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm học tập 2k7