Trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 4 (có đáp án): Caring for those in need

Trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 4 (có đáp án): Caring for those in need

Bộ bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 chương trình thí điểm gồm đầy đủ các kĩ năng: Phonetics and Speaking, Vocabulary and Grammar, Reading, Writing có đáp án và giải thích chi tiết. Vào Xem chi tiết để theo dõi bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11.

A. Phonetics and Speaking

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Quảng cáo

Question 1: A. deafening    B. frightening    C. ending     D. threatening

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D phát âm là /ə/. Đáp án C phát âm là /e/

Question 2: A. secondary    B. complimentary    C. vocabulary    D. supplementary

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D là âm câm. Đáp án C phát âm là /ə/

Question 3: A. idiot     B. idea    C. idol     D. ideal

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án C, B, D phát âm là /ai/. Đáp án A phát âm là /i/

Question 4: A. police    B. policy     C. polite     D. pollute

Đáp án:B

Giải thích: Đáp án A, C, D phát âm là /ə/. Đáp án B phát âm là /ɒ/

Question 5: . A. preferable    B. preference     C. preferably     D. preferential

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án C, B, A phát âm là /ə/. Đáp án D phát âm là /e/

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 6: A. disrespectful   B. independent    C. physically     D. understanding

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm số 3. Đáp án C trọng âm số 1.

Question 7: A. donate    B. impair     C. mental     D. support

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm số 2. Đáp án C trọng âm số 1.

Quảng cáo
2004 - Toán Lý Hóa

Question 8: . A. campaign    B. hearing    C. slogan     D. talent

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án B, C, D trọng âm số 1. Đáp án A trọng âm số 2.

Question 9: A. community     B. energetic     C. enthusiast     D. participate

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm số 2. Đáp án B trọng âm số 3.

Question 10: A. cognitive    B. volunteer     C. medical     D. physical

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm số 1. Đáp án B trọng âm số 3.

Question 11: A. presidential   B. foundation    C. confidential    D. recreation

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm số 3. Đáp án B trọng âm số 2.

Question 12: . A. canal    B. victim     C. panic     D. trauma

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án B, C, D trọng âm số 1. Đáp án A trọng âm số 2.

Question 13: . A. ordinary    B. emphasis     C. decompose    D. calendar

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm số 1. Đáp án C trọng âm số 3.

Question 14: A. relevant   B. cognitive     C. artistic     D. consequence

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm số 1. Đáp án C trọng âm số 2.

Quảng cáo

Question 15: A. recommend   B. reunite     C. referee     D. overtime

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án A, B, C trọng âm số 3. Đáp án D trọng âm số 1.

B. Vocabulary and Grammar

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: The Braille alphabet has been one of the greatest ____ in human history

A. invention     B. inventions     C. inventors     D. inventive

Đáp án: B

Dịch: Bảng chữ cái chữ nổi là một trong những phát minh vĩ đại nhất trong lịch sử loài người

Question 2: Everyone can help the needy by making a ____ to a charity organisation.

A. donate     B. donation     C. donor     D. donating

Đáp án: B

Dịch: Mọi người có thể giúp đỡ người nghèo bằng cách quyên góp cho một tổ chức từ thiện.

Question 3: We couldn't hear anything because of the ____ noise of the drums the next-door neighbours were playing.

A. deaf     B. deafen     C. deafening     D. deafness

Đáp án: C

Dịch: Chúng tôi không thể nghe thấy gì vì tiếng trống điếc tai của những người hàng xóm bên cạnh đang chơi.

Question 4: ____ believe that some of the happiest people in the world are those who help to bring happiness to others

A. Voluntary     B. Voluntarily     C. Volunteer     D. Volunteers

Đáp án: D

Dịch: Những người tình nguyện tin rằng một số người hạnh phúc nhất trên thế giới là những người giúp mang lại hạnh phúc cho người khác.

Question 5: . During summer holidays, university students are willing to take part in providing education for children in remote and ____ areas.

A. mountain     B. mountainous     C. mountaineer     D. mountaineering

Đáp án: B

Dịch: Trong kỳ nghỉ hè, sinh viên đại học sẵn sàng tham gia giáo dục cho trẻ em ở vùng núi.

Question 6: People with disabilities always need to be ____ after.

A. asked     B. cared    C. looked    D. Taken

Đáp án: C

Dịch: Người khuyết tật luôn cần được chăm sóc.

Question 7: The lottery winner was willing to spend a considerable sum of money to ____ to charity to help those in need.

A. give away     B. give in     C. give back    D. give up

Đáp án: A

Dịch: Người trúng xổ số sẵn sàng bỏ ra một khoản tiền đáng kể để quyên góp cho từ thiện để giúp đỡ những người gặp khó khăn.

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: Sadly, many non-disabled people havenegative attitudes toward children with cognitive impairments in developing countries.

A. helpless     B. disappointing     C. pessimistic    D. positive

Đáp án: D

Negative (tiêu cực) >< positive (tích cực)

Question 2: Little Mary had a disadvantaged childhood with little education and money.

A. difficult     B. poor     C. prosperous    D. starving

Đáp án: C

Disadvantaged (có hại) >< prosperous (có lợi)

Question 3: According to WHO, many disabled people still face challenges, discrimination, poverty, and limited access to education, employment, and healthcare

A. controlled    B. inadequate     C. short    D. unrestricted

Đáp án: D

Limited (bị giới hạn) >< unrestricted (không hạn chế)

Question 4: The theme of the upcoming conference is toremove barriers to create an inclusive and accessible society for all.

A. abolish     B. stick to     C. get rid of     D. Keep

Đáp án: D

Remove (loại bỏ) >< keep (giữ lại)

Bài 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: Young college and university students participate in helping the poor who have suffered badly in wars or natural disasters

A. get involved in    B. interfere with    C. join hands     D. come into

Đáp án: A

Participte in = get involved in (tham gia vào …)

Question 2: They give care and comfort to the disadvantaged and handicapped children and help them to get over difficulties

A. accept     B. face     C. overcome     D. take

Đáp án: C

Get over = overcome (vượt qua)

Question 3: At first, there was a lot of opposition from the parents of the disabled children as they were not under the impression that their children could learn anything at all.

A. didn't believe    B. didn't report     C. didn't declare    D. didn't support

Đáp án: A

Tobe not under the impression = not believe (không tin)

Question 4: Every year, the United Nations set up an activity to call for world-wide support for the rights and well-being of disabled people.

A. apply for     B. ask for     C. care for     D. persist in

Đáp án: B

Call for = ask for (kêu gọi, yêu cầu)

C. Reading

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Earth is richly supplied with different types of living organisms which co-exist in their environments, forming complex, interrelated communities. Living organisms depend on one another for nutrients, shelter, and other benefits. The extinction of one species can set off a chain reaction that affects many other species, particularly if the loss occurs near the bottom of the food chain. For example, the extinction of a particular insect or plant might seem inconsequential. However, there may be fish or small animals that depend on that resource for foodstuffs. The loss can threaten the survival of these creatures and larger predators that prey upon them. Extinction can have a ripple effect that spreads throughout nature.

In addition to its biological consequences, extinction poses a moral dilemma for humans, the only species capable of saving the others. The presence of humans on the planet has affected all other life forms, particularly plants and animals. Human lifestyles have proven to be incompatible with the survival of some other species. Purposeful efforts have been made to eliminate animals that prey on people, livestock, crops, or pose any threat to human livelihoods. Some wild animals have been decimated by human desire for meat, hides, fur, or other body parts with commercial value. Likewise, demand for land, water, and other natural resources has left many wild plants and animals with little to no suitable habitat. Humans have also affected nature by introducing non-native species to local areas and producing pollutants having a negative impact on the environment. The combination of these human-related effects and natural obstacles such as disease or low birthrates has proven to be too much for some species to overcome. They have no chance of survival without human help.

As a result, societies have difficult choices to make about the amount of effort and money they are willing to spend to save imperiled species. Will people accept limits on their property rights, recreational activities, and means of livelihood to save a plant or an animal? Should saving such popular species as whales and dolphins take priority over saving obscure, annoying, or fearful species? Is it the responsibility of humans to save every kind of life form from disappearing, or is extinction an inevitable part of nature, in which the strong survive and the weak perish? These are some difficult questions that people face as they ponder the fate of other species living on this planet.

Question 1: What does the passage mainly discuss?

A. Humans and endangered species    B. The importance of living organisms

C. Measures to protect endangered species     D. Causes of animal extinction

Đáp án: A

Giải thích: Bài đọc nói về con người và những loài động vật đang bị nguy hiểm

Question 2: . The word "inconsequential" in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. unimportant     B. unavoidable     C. unexpected     D. unrecognizable

Đáp án: A

Giải thích: Inconsequential = unimportant (không quan trọng)

Question 3: Which of the following can result from the loss of one species in a food chain?

A. The connections among the creatures in the food chain become closer.

B. Larger predators will look for other types of prey.

C. There might be a lack of food resources for some other species.

D. Animals will shift to another food chain in the community.

Đáp án: C

Giải thích: Dẫn chứng nằm ở 2 dòng cuối của đoạn 1.

Question 4: . The word "They" in paragraph 2 refers to ______.

A. human-related effects     B. some species

C. low birthrates     D. natural obstacles

Đáp án: B

Giải thích: Muốn làm được các câu hỏi dạng này phải đọc câu đằng trước các em nhé.

Question 5: In paragraph 2, non-native species are mentioned as ______.

A. a kind of harmless animals     B. an achievement of human beings

C. a harmful factor to the environment     D. a kind of useful plants

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào dòng 8 và dòng 9 của đoạn 2 có thể suy ra con người sử dụng non – native species để có lợi cho bản thân, tạo ra những nhân tố gây ô nhiễm môi trường.

Question 6: The word "perish" in paragraph 3 is closest in meaning to ______.

A. develop     B. complete     C. remain     D. disappear

Đáp án: D

Giải thích: Perish = disappear: biến mất, tuyệt chủng

Nếu không làm được ngay nhưng câu như này, các em hãy nhìn lại vào câu văn chứa từ đó và tìm mối liên hệ về nghĩa, xem nó tích cực hay tiêu cực … Ở đây thì là tiêu cực chăc chắn rồi.

In which the strong survive, the weak perish: nơi mà ở đó những con vật khỏe mạnh thì sống, những con vật yếu ớt biến mất (bị chết).

Question 7: According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A. Humans have difficult choices to make about saving endangered species.

B. The existence of humans is at the expense of some other species.

C. No other species can threaten the survival of humans on Earth.

D. Some animals and plants cannot survive without human help.

Đáp án: C

Giải thích: Chúng ta thấy câu C sai luôn khi đọc đến dòng 4, dòng 5 của đoạn 2.

Question 8: Which of the following can be inferred from the passage?

A. Animal and plant species which pose threats to humans will die out soon.

B. Saving popular animal and plant species should be given a high priority.

C. Humans will make changes in their lifestyles to save other species

D. The dilemma humans face between maintaining their lives and saving other species remains

Đáp án: D

Giải thích: Mấu chốt của câu này là các em phải đọc hết đoạn cuối để suy ra cái mà tác giả muốn hướng tới: Con người phải đối mặt với sự lựa chọn khó khăn: sự sống của mình hay cứu lấy động vật.

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

All over the country, young people are entering a world of homelessness and poverty, according to a recent report by the housing group, Shelter.

Nearly 150,000 young people aged between sixteen and twenty-five will become homeless this year, says Shelter. Some of the young homeless may sleep out in the open in such places as the "cardboard city” in London, where people of all ages sleep in the open air in their only homes - cardboard boxes. Others may find accommodation in shelters run by voluntary organisations or get a place in a hostel, which gives them board up to ten weeks

But who are these people? Those who are seeking a roof over their heads are mostly not runaways but “throwaways" - people who have been thrown out of their homes or forced to leave because of parental divorce, an unsympathetic step-parent or one of many other reasons.

Take the case of one sixteen-year-old schoolgirl, Alice. She did not come from a poor home and had just passed her exams with good results. The Shelter team met her in a hostel where she was doing her physics homework. Her parents had thrown her out of her home for no other reason that she wanted to do Science Advanced Level Exams - which her parents refused her permission to do, saying that studying sciences was unladylike!

Shelter says that the government's laws do nothing to help these youngsters. Rising rents, the shortage of cheap housing and the cut in benefits for young people under the age of twenty-five are causing a national problem, according to Shelter. The recent changes in the benefit laws mean that someone aged between sixteen and twenty-five gets less than older people and they can only claim state help if they prove that they left home for a good reason.

Shelter believes that because of the major cuts in benefits to young people, more and more are being forced to sleep on the streets. Shelter also points out that if you are homeless, you can't get a job because employers will not hire someone without a permanent address; and if you can't get a job, you are homeless because you don't have any money to pay for accommodation. It's an impossible situation.

Question 1: According to a recent report by Shelter, it appears that ____.

A. hostels are too full to offer accommodation to homeless young people

B. more and more young people all over the world are finding themselves homeless

C. nearly 150,000 young people live out in the open

D. young homeless people live in places like "cardboard city”

Đáp án: D

Thông tin: Nearly 150,000 young people aged between sixteen and twenty-five will become homeless this year, says Shelter. Some of the young homeless may sleep out in the open in such places as the "cardboard city” in London …

Dịch: Gần 150.000 thanh niên từ mười sáu đến hai mươi lăm tuổi sẽ trở thành vô gia cư trong năm nay, Shelter nói. Một số thanh niên vô gia cư có thể ngủ ngoài trời ở những nơi như "thành phố tông bìa cứng ở London …..

Question 2: The word“Others” in paragraph 2 refers to ____.

A. people of all ages     B.young people

C. the young homeless     D. voluntary organisations

Đáp án: C

Others thay thế cho “the young homeless”

Question 3: Most young people become homeless because ____.

A. circumstances make it impossible for them to live at home

B. they do not want to live with a divorced parent

C. they have run away from home

D. they have thrown away any chances of living at home by behaving badly

Đáp án: A

Thông tin: But who are these people? Those who are seeking a roof over their heads are mostly not runaways but “throwaways" - people who have been thrown out of their homes or forced to leave because of parental divorce, an unsympathetic step-parent or one of many other reasons.

Dịch: Nhưng những người này là ai? Những người đang tìm kiếm một mái nhà trên đầu của họ hầu hết không phải là người bỏ trốn mà là người ném đá "- những người bị đuổi ra khỏi nhà hoặc buộc phải rời đi vì ly hôn của cha mẹ, cha mẹ kế không thông cảm hoặc một trong nhiều lý do khác.

Question 4: Why was Alice turned out of her home?

A. Her parents didn't agree with what she wanted to do.

B. She didn't want to study for her Advanced Level Exams.

C. She had not obtained high marks in her exams.

D. She refused to do her homework in the evening.

Đáp án: A

Thông tin: Her parents had thrown her out of her home for no other reason that she wanted to do Science Advanced Level Exams - which her parents refused her permission to do, saying that studying sciences was unladylike!

Dịch: Cha mẹ cô đã đuổi cô ra khỏi nhà không vì lý do nào khác mà cô muốn làm bài kiểm tra cấp độ khoa học - mà cha mẹ cô đã từ chối cho phép cô làm, nói rằng nghiên cứu khoa học là không giống nhau!

Question 5: According to the passage, “benefits" are ____.

A. extra wages for part-time workers     B. gifts of food and clothing

C. laws about distributing money    D. subsidies for those in need

Đáp án: D

Benefits (phúc lợi) = subsidies for those in need (trợ cấp cho những người có nhu cầu)

Question 6: The changes in the system of benefits mean that ____.

A. anyone under twenty-five and not living at home will receive help with food and accommodation

B. the under twenty-fives can claim money only if they have left home

C. young people do not receive as much money as those over twenty-five

D. young people cannot claim money unless they are under sixteen or over twenty-five

Đáp án:C

Thông tin: The recent changes in the benefit laws mean that someone aged between sixteen and twenty-five gets less than older people.

Dịch: Những thay đổi gần đây trong luật lợi ích có nghĩa là một người trong độ tuổi từ mười sáu đến hai mươi lăm tuổi ít hơn người già.

Question 7: The word "permanent" in the last paragraph is closest in meaning to ____.

A. flexible    B. obvious     C. stable    D. simple

Đáp án: C

Permanent = stable (adj) dài hạn

D. Writing

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 1: "We'll give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children this year,” a dairy giant in Ha Noi said.

A. A dairy giant in Ha Noi wanted to give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children this year.

B. A dairy giant in Ha Noi suggested giving four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children that year.

C. A dairy giant in Ha Noi promised to give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children that year.

D. A dairy giant in Ha Noi ordered to give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children that year.

Đáp án: C

Dịch: Một đại gia sữa ở Hà Nội hứa sẽ tặng bốn triệu ly sữa cho hàng ngàn trẻ em có hoàn cảnh khó khăn trong năm đó.

Question 2: Hundreds of students in Can Tho crafted 800 paper lanterns for poor children in the last Mid-Autumn Festival.

A. Both the students and poor children in Can Tho crafted 800 paper lanterns in the last Mid-Autumn Festival.

B. 800 paper lanterns were crafted for poor children in the last Mid-Autumn Festival by hundreds of students in Can Tho.

C.Hundreds of students in Can Tho had 800 paper lanterns made for poor children in the last Mid-Autumn Festival.

D. Thanks to hundreds of students in Can Tho, poor children made 800 paper lanterns in the last Mid-Autumn Festival.

Đáp án: B

Dịch: 800 chiếc đèn lồng giấy được chế tác cho trẻ em nghèo trong Tết Trung thu vừa qua bởi hàng trăm học sinh ở Cần Thơ.

Question 3: Both disabled and non-disabled people can contribute to our community by doing voluntary work.

A. Doing voluntary work can make contribution to our community by both disabled and non-disabled people.

B. Either disabled or non-disabled people can make voluntary contribution to our community.

C. Not only disabled people but also non-disabled ones can contribute to our community by doing voluntary work.

D. With voluntary work, our community can contribute a lot thanks to both disabled and non-disabled people.

Đáp án: C

Dịch: Không chỉ người khuyết tật mà cả những người không khuyết tật cũng có thể đóng góp cho cộng đồng của chúng tôi bằng cách làm việc tự nguyện.

Question 4: Last week, a team of foreign volunteers launched a campaign to help students with disabilities.

A. Last week, a team of foreign volunteers set up a campaign for students with disabilities to join in.

B. Last week, students with disabilities volunteered to launch a campaign with the help of a team of foreign volunteers.

C. Last week, both a team of foreign volunteers and students with disabilities launched a campaign.

D. Last week, a campaign was launched to help students with disabilities by a team of foreign volunteers.

Đáp án: D

Dịch: Tuần trước, một chiến dịch đã được đưa ra để giúp đỡ các học sinh khuyết tật bởi một nhóm tình nguyện viên nước ngoài

Question 5: Two European philanthropists have spent more than a year walking from their continent to Asia to raise funds for needy children in Viet Nam

A. Funds were raised for needy children in Viet Nam by a one-year-walk from their continent to Asia by two European philanthropists.

B. In order to raise funds for needy children in Viet Nam, two European philanthropists have spent more than a year walking from their continent to Asia.

C. Two European philanthropists have been walking from their continent to Asia for more than a year because of needy children in Viet Nam.

D. Two European philanthropists walked from their continent to Asia more than a year ago to raise funds for needy children in Viet Nam.

Đáp án: B

Dịch: Để gây quỹ cho trẻ em nghèo ở Việt Nam, hai nhà hảo tâm châu Âu đã dành hơn một năm đi bộ từ lục địa của họ đến châu Á.

Bài 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 6: The program about the campaign drew the participation of 25 companies and sponsors in the city. It was broadcast live on HTV9 channel last night.

A. Although it was broadcast live on HTV9 channel last night, the program about the campaign only drew the participation of 25 companies and sponsors in the city.

B. The program about the campaign, which was broadcast live on HTV9 channel last night, drew the participation of 25 companies and sponsors in the city.

C. The program about the campaign not only drew the participation of 25 companies and sponsors in the city but it was also broadcast live on HTV9 channel last night.

D. The program about the campaign was broadcast live on HTV9 channel last night in order to draw the participation of 25 companies and sponsors in the city.

Đáp án: B

Dịch: Chương trình về chiến dịch được phát trực tiếp trên kênh HTV9 tối qua, đã thu hút sự tham gia của 25 công ty và nhà tài trợ trong thành phố.

Question 7: A Vietnamese ex-student of Oxford University has established a foundation. This aims to construct bridges to facilitate travel in isolated communities.

A. A Vietnamese ex-student of Oxford University has established a foundation to construct bridges to facilitate travel in isolated communities.

B. A Vietnamese ex-student of Oxford University who has established a foundation constructed bridges to facilitate travel in isolated communities.

C. Bridges are constructed to facilitate travel in isolated communities by a Vietnamese ex-student of Oxford University who has established a foundation.

D. If a Vietnamese ex-student of Oxford University has established a foundation, he will construct bridges to facilitate travel in isolated communities.

Đáp án: A

Dịch: Một cựu sinh viên Việt Nam của Đại học Oxford đã thành lập một nền tảng để xây dựng những cây cầu để tạo điều kiện đi lại trong các cộng đồng bị cô lập.

Question 8: A man in Quang Nam has launched a solo effort to fundraise for a young girl. Her parents died in a tragic waterway accident.

A. A man in Quang Nam whose parents died in a tragic waterway accident has launched a solo effort to fundraise for a young girl.

B. A man in Quang Nam has launched a solo effort to fundraise for a young girl whose parents died in a tragic waterway accident.

C. In order to fundraise for a young girl, a man whose parents died in a tragic waterway accident has launched a solo effort.

D. When a man in Quang Nam has launched a solo effort to fundraise for a young girl, her parents died in a tragic waterway accident.

Đáp án: B

Dịch: Một người đàn ông ở Quảng Nam đã phát động một nỗ lực cá nhân để gây quỹ cho một cô gái trẻ có cha mẹ đã chết trong một tai nạn đường thủy bi thảm.

Question 9: They wanted to provide clarity and publicity. Therefore, they listed all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

A. In order to list all donors' names along with their amount of contribution and their photos, they wanted to provide clarity and publicity.

B. Only when they provided clarity and publicity did they list all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

C. They either provided clarity and publicity or listed all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

D. They provided clarity and publicity by listing all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

Đáp án: D

Dịch: Họ cung cấp sự rõ ràng và công khai bằng cách liệt kê tất cả tên của các nhà tài trợ cùng với số tiền đóng góp và ảnh của họ.

Question 10: Niggli first visited Viet Nam in 1999. He has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children since then.

A. Before visiting Viet Nam in 1999, Niggli has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children.

B. Niggli has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children since his first visit to Viet Nam in 1999.

C. Niggli first visited Viet Nam in 1999 when he has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children.

D. When he first visited Viet Nam in 1999, Niggli had been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children.

Đáp án: B

Dịch: Niggli là nhà tài trợ hào phóng cho trẻ em Việt Nam kém may mắn kể từ lần đầu tiên đến Việt Nam năm 1999.

Question 11: I spent a long time getting over the disappointment of losing the match.

A. It took me long to stop disappointing you.

B. Getting over the disappointment took me a long time than the match.

C. Losing the match disappointed me too much.

D. It took me long to forget the disappointment of losing the match.

Đáp án: D

Giải thích: Cấu trúc: It takes sb + time + to do sth: Mất bao lâu của ai để làm gì

Dịch nghĩa:Tôi đã dành một thời gian dài vượt qua sự thất vọng về việc thua trận đấu.

Question 12: “If I were you, I would go to the doctor.” David said to Claudia.

A. David advised Claudia not to go to the doctor.

B. David told Claudia that he would go to see the doctor.

C. David advised Claudia to go to the doctor.

D. David told Claudia to become a doctor.

Đáp án: C

Giải thích: advise sb to do sth: khuyên ai đó làm gì

Dịch nghĩa: "Nếu tôi là bạn, tôi sẽ đến bác sĩ." David nói với Claudia.

Question 13: The old man is working in this factory. I borrowed his bicycle yesterday.

A. The old man whom I borrowed his bicycle yesterday is working in this factory.

B. The old man whom is working in this factory I borrowed his bicycle yesterday.

C. The old man whose bicycle I borrowed yesterday is working in this factory.

D. The old man is working in this factory which I borrowed his bicycle yesterday

Đáp án: C

Dịch nghĩa: Người đàn ông già làm việc trong nhà máy này. Tôi đã mượn chiếc xe đạp của ông ấy hôm qua.

Question 14: The girl forgot to set the alarm clock. Therefore, she is in a hurry now.

A. The girl is not in a hurry now although she forgot to set the alarm clock.

B. The girl is not in a hurry now in spite of forgetting to set the alarm clock

C. The girl forgot to set the alarm clock because she is in a hurry now.

D. The girl is in a hurry now because she forgot to set the alarm clock.

Đáp án: D

Dịch nghĩa: Cô gái quên đặt đồng hồ báo thức. Vì vậy, cô ấy đang vội vàng bây giờ.

Question 15: Henry tasted the pleasures of modern city life. Then he found life in his village hard and unattractive.

A. Having tasted the pleasures of modern city life, Henry found life in his village hard and unattractive.

B. After Henry found life in his village hard and unattractive, he tasted the pleasures of modern city life.

C. If Henry had tasted the pleasures of modern city life, he would have found life in his village hard and unattractive.

D. Although Henry tasted the pleasures of modern city life, he found life in his village hard and unattractive.

Đáp án: A

Henry đã nếm trải những thú vui của cuộc sống thành thị hiện đại. Sau đó anh ấy cảm thấy cuộc sống ở làng quê anh ấy thật khó khăn và nhàm chán.

Kiến thức: Rút gọn hai mệnh đề cùng chủ ngữ, mang nghĩa chủ động, hành động xảy ra trước đưa về dạng “ Having + Ved/ V3”

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 thí điểm có đáp án khác:

Unit 5: Being part of Asean

Unit 6: Global Warming

Unit 7: Further Education

Unit 8: Our world heritage sites

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký học thử khóa học bởi các thầy cô giỏi bằng cách inbox page - CHỈ TỪ 99K tại Học cùng VietJack

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa