Trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 9 (có đáp án): Cities of the future

Trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 9 (có đáp án): Cities of the future

Bộ bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 chương trình thí điểm gồm đầy đủ các kĩ năng: Phonetics and Speaking, Vocabulary and Grammar, Reading, Writing có đáp án và giải thích chi tiết. Vào Xem chi tiết để theo dõi bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11.

A. Phonetics and Speaking

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Quảng cáo

Question 1A. organiser     B. comfortable    C. technology     D. populated :

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 1. Đáp án C trọng âm 2.

Question 2: A. presentation    B. pessimistic    C. residential     D. innovative

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, D, C trọng âm 3. Đáp án B trọng âm 1.

Question 3: A. renewable    B. sustainable    C. insfrastructure     D. environment

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án A, B, D trọng âm 2. Đáp án C trọng âm 3.

Question 4: A. familiar    B. generate     C. assignment     D. pollutant

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D trọng âm 2. Đáp án B trọng âm 1.

Question 5: A. overcrowded   B. inhabitant    C. geography     D. convenient

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án C, B, D trọng âm 2. Đáp án A trọng âm 3.

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 1: “____?" – "It's ten minutes' walk from here.”

A. How long does it take to get to the town centre?

B. Can you show me the way to the town centre?

C. How far is it from here to the town centre?

D. How can we get to the town centre?

Đáp án: C

Dịch: Từ đây đến trung tâm thị trấn bao xa? - Cách đây mười phút đi bộ.

Quảng cáo
2004 - Toán Lý Hóa

Question 2: “What a boring lecture!" - “____”

A. Yes, it was dull, wasn't it?     B. I don't agree. It's dull.

C. It's interesting, wasn't it?     D. I'm sorry not.

Đáp án: A

Dịch: Thật là một bài giảng nhàm chán. - Đúng, nó thật buồn tẻ phải không?

Question 3: “I believe people will have a better life in the future.” - “____ Life will be more enjoyable than it is today, won't it?”

A. No, I don't think so.     B. Not exactly.

C. Yes, I agree.     D. You can't be right.

Đáp án: C

Dịch: Tôi tin rằng mọi người sẽ có một cuộc sống tốt hơn trong tương lai. – Đúng, tôi đồng ý. Cuộc sống sẽ thú vị hơn ngày hôm nay, phải không?

Question 4: “____” – “That's right. London will be cleaner and more sustainable.”

A. This means there'll be no pollution, will there?

B. This means there'll be no pollution, won't there?

C. This means there won't be no pollution, will there?

D. This means there'll be no pollution, doesn't it?

Đáp án: A

Dịch: Điều này có nghĩa là sẽ không có ô nhiễm, phải không? - Đúng rồi. London sẽ sạch hơn và bền vững hơn.

Quảng cáo

Question 5: "What's the weather forecast?” – “____”

A. Don't forget your raincoat, will you?

B. Don't forget your raincoat, do you?

C. It's going to rain. Don't forget your raincoat, will you?

D. It's going to rain. Don't forget your raincoat, do you?

Đáp án: C

Dịch: Dự báo thời tiết là gì? - Trời sắp mưa. Đừng quên áo mưa của bạn nhé?

Bài 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. dweller     B. overcrowded     C. network     D. waste

Đáp án: B

Giải thích: Đáp án A, C, D phát âm là /w/. Đáp án B là âm câm.

Question 2: A. commeruial    B. electriuity    C. advanued     D. prouessing

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án B, C, D phát âm là /s/. Đáp án A phát âm là /ʃ/

Question 3: A. inhabitant    B. geography     C. radiation     D. available

Đáp án: C

Giải thích: Đáp án B, A, D phát âm là /ə/. Đáp án C phát âm là /ei/

Question 4: A. upgrade     B. presentation     C. description    D. consumption

Đáp án: D

Giải thích: Đáp án B, A, C phát âm là /p/. Đáp án C là âm câm.

Question 5: A. disposal     B. optimistic     C. population     D. occupy

Đáp án: A

Giải thích: Đáp án B, C, D phát âm là /o/. Đáp án A phát âm là /əʊ/

B. Vocabulary and Grammar

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: Today Islamabad is a thriving city of about 1 million people. It offers a healthy climate, a pollution-free atmosphere, plenty of water, and many green spaces.

A. healthy    B. prosperous     C. modern     D. green

Đáp án: B

Thriving = prosperous (có tiềm năng)

Question 2: Scientists hope that this new drug will be a major breakthrough in the fight against AIDS.

A. new cure    B. important therapy    C. sudden remedy    D. dramatic development

Đáp án: D

Breakthrough = dramatic development (phát triển mạnh mẽ, bùng nổ)

Question 3: They design and carry out projects aiming to reduce fossil fuel consumption, find renewable fuels for public transport, and promote other clean air efforts.

A. inexhaustible    B. recyclable    C. green    D. environmentally-friendly

Đáp án: A

Renewable = inexhautible (tái tạo được)

Question 4: . The urban planners are working for Eco Infrastructure Network, whose main function is to deal with urban environmental problems to make Super Star City greener, cleaner, and more sustainable.

A. eye-catching    B. developed     C. long-lasting    D. friendly

Đáp án: C

Sustainable = long-lasting (lâu dài)

Question 5: If we have solar panels on our roofs, we'll be able to generate our own electricity.

A. afford     B. produce     C. manufacture     D. light

Đáp án:

Generate = produce (sản xuất)

Question 6: I believe the government will use advancedtechnology to build faster trains and make people's life more comfortable.

A. modern     B. expensive     C. public     D. latest

Đáp án: A

Advanced = modern (tiến bộ)

Question 7: Many city dwellers, especially those in developing countries, still live in poverty.

A. people     B. migrants     C. immigrants     D. residents

Đáp án: D

Dwellers = residents (cư dân)

Question 8: These projects have proved to be very effective in dealing with global climate change, which was considered an insoluble problem in the first 30 years of this century.

A. hard    B. challenging    C. unsolvable     D. unbearable

Đáp án: C

Insoluble = unsolvable (không thể giải quyết)

Question 9: There's a real mix of people in Brighton. It has a verycosmopolitan feel to it.

A. busy     B. hectic    C. multi-cultural     D. diversified

Đáp án: C

Cosmopolitan = multi-cultural (đa văn hóa)

Question 10: People who hold optimistic view believe that cities of the future will increase the general well-being of individuals and societies.

A. health state    B. quality of life     C. level of development    D. growth rate

Đáp án: B

Well-being = quality of life (chất lượng sống tốt)

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: This is the right DVD, ____?

A. isn't this     B. is this     C. isn't it    D. is it

Đáp án: C

Câu hỏi đuôi vế trước là khẳng định nên vế sau phủ định.

Question 2: . I'm not the only one, ____?

A. aren't I     B. am I    C. am not I     D. are not I

Đáp án: B

Câu hỏi đuôi vế trước là phủ định nên vế sau khẳng định.

Question 3: Let's go out tonight, ____?

A. shall we     B. will we     C. could we     D. would we

Đáp án: A

Câu hỏi đuôi vế trước là Let’s ….. thì ta dùng “shall we”

Question 4: . Don't forget to write to me soon, ____?

A. would you     B. could you     C. can you     D. will you

Đáp án: D

Câu hỏi đuôi vế trước là lời nhắc nhở Don’t …. thì ta dùng “will you”

Question 5: Nothing frightens you, ____?

A. does it     B. doesn't it     C. do they     D. don't they

Đáp án: A

Câu hỏi đuôi vế trước là phủ định nên vế sau khẳng định.

C. Reading

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions

   A NEW CAPITAL

When the new state of Pakistan was founded in 1947, Karachi acted as the capital city. However, it was difficult for Karachi to remain in this role due to a number of drawbacks such as the climate and the state of the existing buildings. Rather than try to overcome these drawbacks, the government decided to create a new capital city. In 1959, a commission was established to investigate the possible locations of this new city. The advisor appointed to the commission was Dr Doxiadis, a famous architect and city planner.

Dr Doxiadis and his colleagues looked at the various locations. They then produced a report suggesting two possible areas: one just outside Karachi and the other to the north of Rawalpindi. Both locations had advantages as well as disadvantages. Which site was it to be?

The choice between these two options was made after consideration of many factors, such as transportation, the availabilities of water, economic factors, and factors of national interest. Finally, the site north of Rawalpindi was chosen and on the 24th February 1960, the new capital was given the name of ‘Islamabad’ and a master plan was drawn up. This master plan divided the area into three different sections: Islamabad itself, neighbouring Rawalpindi, and the national park.

Each of these three sections had a different role. Islamabad would act as the national's capital and would serve its administrative and cultural needs, whereas Rawalpindi would remain the regional centre with industry and commerce. The third piece of the plan, the national park, was planned to provide space for education, recreation, and agriculture.

Today Islamabad is a thriving city of about 1 million people. It offers a healthy a pollution-free atmosphere, plenty of water, and many green spaces. Guide tree-lined streets, elegant public buildings, and well-organised bazaars and shopping centres. The new capital is a superb example of good urban planning.

Question 1: Why was a commission founded in 1959?

A. to overcome the drawbacks of Karachi as a capital city

B. to create a new capital city for Pakistan

C. to look into possibilities of the locations for a new capital city

D. to appoint an advisor for planning the new capital city

Đáp án: C

Thông tin: In 1959, a commission was established to investigate the possible locations of this new city.

Dịch: Năm 1959, một ủy ban đã được thành lập để điều tra các địa điểm có thể có của thành phố mới này.

Question 2: How many places were suggested for the new capital city in the initial reports?

A. 1     B. 2     C. 3     D. 4

Đáp án: B

Thông tin: The choice between these two options was made after consideration of many factors, such as transportation, the availabilities of water, economic factors, and factors of national interest.

Dịch: Sự lựa chọn giữa hai lựa chọn này được đưa ra sau khi xem xét nhiều yếu tố, chẳng hạn như giao thông, tính khả dụng của nước, yếu tố kinh tế và yếu tố lợi ích quốc gia.

Question 3: Which of the following factors was NOT considered when choosing the location for the new capital city?

A. the climate and the state of the existing buildings

B. transportation and the availabilities of water

C. economic issues

D. issues of pational interest

Đáp án: A

Thông tin: The choice between these two options was made after consideration of many factors, such as transportation, the availabilities of water, economic factors, and factors of national interest.

Dịch: Sự lựa chọn giữa hai lựa chọn này được đưa ra sau khi xem xét nhiều yếu tố, chẳng hạn như giao thông, tính khả dụng của nước, yếu tố kinh tế và yếu tố lợi ích quốc gia.

Question 4: . Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Islamabad would serve cultural needs.

B. Rawalpindi would be the regional centre with industry and commerce.

C. The national park would provide space for agriculture.

D. Islamabad would play the most important role of all.

Đáp án: D

Thông tin không có trong bài.

Question 5: What does the passage primarily describe?

A. The history of the two capital cities of Pakistan.

B. The disappearance of the old capital city of Pakistan.

C. The reasons why Islamabad became the new capital city of Pakistan.

D. The choice and development of Islamabad as the modern capital of Pakistan.

Đáp án: D

Bài đọc nói về sự lựa chọn và phát triển của Islamabad là thủ đô hiện đại của Pakistan.

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Education is also important (1)_____ it helps people get more out of life. It increases their knowledge and understanding of the world. It helps them acquire the skills that make life more interesting and enjoyable, (2)_____ the skills needed to participate in a sport, paint a picture, or play a musical (3)_____. Such education becomes (4)___ important as people gain more and more leisure time. Education also helps people adjust to change. This habit has become necessary because social changes today take place with increasing speed and (5)______ the lives of more and more people. Education can help a person understand these changes and provide him with the skills for adjusting to them.

Question 1: A. therefore     B. despite     C. although     D. because

Đáp án:D

Giải thích: Because = bởi vì, therefore = vì thế, despite = mặc dù, although = mặc dù

Question 2: . A. such as     B. for instance     C. such that    D. for example

Đáp án:

Giải thích: Such as = như là (liệt kê);

For instance, + mệnh đề = ví dụ như = For example, + mệnh đề

Question 3: A. appliance     B. equipment     C. instrument     D. device

Đáp án: C

Giải thích: Musical instrument = dụng cụ âm nhạc

Question 4: A. increased    B. increasing    C. increase     D. increasingly

Đáp án: D

Giải thích: Trạng từ đứng trước tính từ để bổ nghĩa cho tính từ đó: increasingly important

Question 5: A. effect     B. affect     C. affective     D. effective

Đáp án: B

Giải thích: Affect (V) = gây ảnh hưởng; effect (N) = ảnh hưởng

Bài 3. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Unfortunately, diets don‘t work for most people. They do lose weight but then go off the diet and put it back. Building a sensible diet and exercise plan is the key (1)_____ maintaining a consistent weight. You need to figure out how many calories you need in a day and how many you actually (2)______. The next step is to add exercise (3)_____ you can raise the number of calories you can consume per day.

Burning 250 or 500 calories per day can make a big (4)_____ . You can ride an exercise bike while you are watching television (5)______ you can take the stairs instead of the elevator. Find an exercise partner. Exercises can be a lot easier if there is someone to talk to. It‘s a good idea to wear firm-fitting clothes if you are on a diet. Tight clothing acts as a reminder of what you are trying to accomplish.

Question 1: A. for     B. with     C. at     D. to

Đáp án: D

Giải thích: The key to + N/Ving = chìa khóa/yếu tổ quyết định đối với cái gì/việc gì

Question 2: A. take off     B. take in     C. take up     D. take away

Đáp án: B

Giải thích: Take in + thực phẩm = hấp thụ

Question 3: A. as a result    B. so as to     C. so that     D. in as much as

Đáp án: C

Giải thích: So that + clause = để mà…

As a result = kết quả là.

Question 4: : A. sense     B. mistake     C. impression     D. difference

Đáp án: D

Giải thích: Make a difference = tạo ra sự khác biệt.

Make senses = có ý nghĩa.

Make a mistake = mắc lỗi

Question 5: A. and     B. or     C. but     D. so

Đáp án: B

Giải thích: Or = hoặc. And = và. But = nhưng. So = vì thế

D. Writing

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 1: You use your mobile phone a lot, so you have large phone bills.

A. If you don't use your mobile phone a lot, you don't have large phone bills.

B. If you didn't use your mobile phone a lot, you wouldn't have large phone bills.

C. If you don't use your mobile phone a lot, you won't have large phone bills.

D. If you won't use your mobile phone a lot, you won't have large phone bills.

Đáp án: B

Dịch: Nếu bạn không sử dụng điện thoại di động nhiều, bạn sẽ không có hóa đơn điện thoại lớn thế.

Question 2: I think you should tell your parents the truth.

A. If I am you, I tell your parents the truth.

B. If I am you, I will tell your parents the truth.

C. If I were you, I would tell your parents the truth.

D. If I were you, I will tell your parents the truth

Đáp án: C

Dịch: Nếu tôi là bạn, tôi sẽ nói với bố mẹ bạn sự thật

Question 3: My computer always crashes when a CD is inserted

A. If I insert a CD, my computer will crash.

B. If I insert a CD, my computer crashes.

C. If you want my computer to crash, insert a CD.

D. Unless you want my computer to crash, insert a CD.

Đáp án: B

Dịch: Nếu tôi chèn CD, máy tính của tôi gặp sự cố.

Question 4: Water always boils when you heat it long enough.

A. If heated long enough, water boils.

B. If water is heated long enough, it boils.

C. If you heat water long enough, it boils.

D. All are correct.

Đáp án: D

Dịch: Nước luôn sôi khi bạn đun nóng đủ lâu.

Question 5: Plants and flowers can't live without water.

A. If you water plants and flowers, they can't live.

B. If you water plants and flowers, they will live.

C. If you don't water plants and flowers, they can't live.

D. Unless you water plants and flowers, they live.

Đáp án: C

Dịch: Nếu bạn không tưới cây và hoa, chúng không thể sống.

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 1: Researchers are developing low-cost devices. These devices can detect water pollutants in rivers and lakes.

A. Researchers are developing low-cost devices that can detect water pollutants in rivers and lakes.

B. Researchers are developing low-cost devices to detect water pollutants in rivers and lakes.

C. Researchers are developing low-cost devices so that they can detect water pollutants in rivers and lakes.

D. Researchers are developing low-cost devices who can detect water pollutants in rivers and lakes.

Đáp án: A

Dịch: Các nhà nghiên cứu đang phát triển các thiết bị giá rẻ có thể phát hiện các chất gây ô nhiễm nước ở sông hồ.

Question 2: Urban planners carry out projects to develop a city. They look at the needs of local people and the environment when they do this.

A. While carrying out projects to develop a city, urban planners look at the needs of local people and the environment when they do this.

B. While carrying out projects to develop a city, urban planners look at the needs of local people and the environment.

C. If they carry out projects to develop a city, urban planners look at the needs of local people and the environment when they do this.

D. As carrying out projects to develop a city, urban planners look at the needs of local people and the environment.

Đáp án: B

Dịch: Trong khi thực hiện các dự án để phát triển một thành phố, các nhà quy hoạch đô thị xem xét nhu cầu của người dân địa phương và môi trường

Question 3 Most Superstar City Dwellers are quite happy with their life and work. Barbara and Mark are quite happy, too.

A. Not only most Superstar City Dwellers are quite happy with their life and work but also Barbara and Mark are quite happy, too.

B. Most Superstar City Dwellers along with Barbara and Mark are quite happy with their life and work.

C. Like most Superstar City Dwellers, Barbara and Mark are quite happy with their life and work.

D. Barbara and Mark are like most Superstar City Dwellers because they are quite happy with their life and work.

Đáp án: C

Dịch: Giống như hầu hết cư dân thành phố Superstar, Barbara và Mark khá hạnh phúc với cuộc sống và công việc của họ.

Question 4: Wastewater is treated and turned into drinking water. This is done to ensure there is no shortage of fresh water.

A. For there is shortage of fresh water, wastewater is treated and turned into drinking water.

B. Wastewater is treated and turned into drinking water because there is shortage of fresh water.

C. Wastewater is treated and turned into drinking water though there is no shortage of fresh water.

D. To ensure there is no shortage of fresh water, wastewater is treated and turned into drinking water.

Đáp án: D

Dịch: Để đảm bảo không thiếu nước ngọt, nước thải được xử lý và biến thành nước uống.

Question 5: The infrastructure of our city needs upgrading. It's in an extremely poor condition now.

A. The infrastructure of our city needs upgrading, for it's in an extremely poor condition now.

B. The infrastructure of our city needs upgrading though it's in an extremely poor condition now.

C. While the infrastructure of our city needs upgrading, it's in an extremely poor condition now.

D. The infrastructure of our city needs upgrading when it's in an extremely poor condition now.

Đáp án: A

Dịch: Cơ sở hạ tầng của thành phố của chúng tôi cần nâng cấp, vì hiện tại nó đang ở trong tình trạng cực kỳ tồi tệ.

Question 6: “Go on Jack, apply for the job” said Mary.

A. Mary told Jack to go on and apply for the job.

B. Mary suggested applying for the job.

C. Mary said that Jack would apply for the job.

D. Mary encouraged Jack to apply for the job.

Đáp án: D

(to) encourage sb to do st : khuyến khích ai đó làm việc gì

Dịch: Mary khuyến khích Jack nộp đơn xin việc.

Question 7: : I hardly know the truth about Jean’s success in the institute.

A. I do not know much about Jean’s success in the institute.

B. It is difficult for Jean to be successful in the institute.

C. Jean’s success in the institute was not to be known.

D. Jean hardly become known and successful in the institute

Đáp án: A

Dịch: Tôi hầu như không biết sự thật về thành công của Jean ở học viện

Question 8: The old man is working in this factory. I borrowed his bicycle yesterday.

A. The old man is working in this factory which I borrowed his bicycle yesterday.

B. The old man whom I borrowed his bicycle yesterday is working in this factory.

C. The old man whose bicycle I borrowed yesterday is working in this factory.

D. The old man whom is working in this factory I borrowed his bicycle yesterday.

Đáp án:

Câu gốc: Người đàn ông đang làm việc ở nhà máy. Tôi đã mượn xe đạp của ông ta ngày hôm qua .

Mệnh đề quan hệ sở hữu whose dùng để chỉ sở hữu cho danh từ chỉ người hoặc vật, thường thay cho các từ: her, his, their, hoặc hình thức ‘s

Question 9: Mary doesn’t like sport. Her two brothers don’t, either.

A. Neither Mary or her two brothers like sport.

B. Either Mary nor her two brothers likes sport.

C. Neither Mary nor her two brothers like sport.

D. Either Mary or her two brothers like sport.

Đáp án: C

Neither S1 nor S2 + V (chia theo S2): không cái này/ người này và cũng không cái kia/ người kia.

Question 10: Some kinds of fish live in fresh water. Others live in sea water.

A. Some kinds of fish live in fresh water, for others live in sea water.

B. Some kinds of fish live in fresh water, so others live in sea water.

C. Some kinds of fish live in fresh water, or others live in sea water.

D. Some kinds of fish live in fresh water, and others live in sea water.

Đáp án: D

Đây là câu nối giữa 2 câu có nội dung song song, không ảnh hưởng gì đến nhau thì dùng “and” là đủ.

Dịch: Một số loại cá sống ở nước ngọt, hoặc một số khác sống ở nước biển.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 thí điểm có đáp án khác:

Unit 7: Further Education

Unit 8: Our world heritage sites

Unit 9: Cities of the future

Unit 10: Healthy lifestyle and longevity

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký học thử khóa học bởi các thầy cô giỏi bằng cách inbox page - CHỈ TỪ 99K tại Học cùng VietJack

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa