Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 4 Writing có đáp án

Unit 4: Caring for those in need

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 4 Writing có đáp án

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Quảng cáo

Question 1: "We'll give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children this year,” a dairy giant in Ha Noi said.

A. A dairy giant in Ha Noi wanted to give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children this year.

B. A dairy giant in Ha Noi suggested giving four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children that year.

C. A dairy giant in Ha Noi promised to give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children that year.

D. A dairy giant in Ha Noi ordered to give four million glasses of milk to thousands of disadvantaged children that year.

Đáp án: C

Dịch: Một đại gia sữa ở Hà Nội hứa sẽ tặng bốn triệu ly sữa cho hàng ngàn trẻ em có hoàn cảnh khó khăn trong năm đó.

Question 2: Hundreds of students in Can Tho crafted 800 paper lanterns for poor children in the last Mid-Autumn Festival.

A. Both the students and poor children in Can Tho crafted 800 paper lanterns in the last Mid-Autumn Festival.

B. 800 paper lanterns were crafted for poor children in the last Mid-Autumn Festival by hundreds of students in Can Tho.

C.Hundreds of students in Can Tho had 800 paper lanterns made for poor children in the last Mid-Autumn Festival.

D. Thanks to hundreds of students in Can Tho, poor children made 800 paper lanterns in the last Mid-Autumn Festival.

Đáp án: B

Dịch: 800 chiếc đèn lồng giấy được chế tác cho trẻ em nghèo trong Tết Trung thu vừa qua bởi hàng trăm học sinh ở Cần Thơ.

Quảng cáo
2004 - Toán Lý Hóa

Question 3: Both disabled and non-disabled people can contribute to our community by doing voluntary work.

A. Doing voluntary work can make contribution to our community by both disabled and non-disabled people.

B. Either disabled or non-disabled people can make voluntary contribution to our community.

C. Not only disabled people but also non-disabled ones can contribute to our community by doing voluntary work.

D. With voluntary work, our community can contribute a lot thanks to both disabled and non-disabled people.

Đáp án: C

Dịch: Không chỉ người khuyết tật mà cả những người không khuyết tật cũng có thể đóng góp cho cộng đồng của chúng tôi bằng cách làm việc tự nguyện.

Question 4: Last week, a team of foreign volunteers launched a campaign to help students with disabilities.

A. Last week, a team of foreign volunteers set up a campaign for students with disabilities to join in.

B. Last week, students with disabilities volunteered to launch a campaign with the help of a team of foreign volunteers.

C. Last week, both a team of foreign volunteers and students with disabilities launched a campaign.

D. Last week, a campaign was launched to help students with disabilities by a team of foreign volunteers.

Đáp án: D

Dịch: Tuần trước, một chiến dịch đã được đưa ra để giúp đỡ các học sinh khuyết tật bởi một nhóm tình nguyện viên nước ngoài

Question 5: Two European philanthropists have spent more than a year walking from their continent to Asia to raise funds for needy children in Viet Nam

A. Funds were raised for needy children in Viet Nam by a one-year-walk from their continent to Asia by two European philanthropists.

B. In order to raise funds for needy children in Viet Nam, two European philanthropists have spent more than a year walking from their continent to Asia.

C. Two European philanthropists have been walking from their continent to Asia for more than a year because of needy children in Viet Nam.

D. Two European philanthropists walked from their continent to Asia more than a year ago to raise funds for needy children in Viet Nam.

Đáp án: B

Dịch: Để gây quỹ cho trẻ em nghèo ở Việt Nam, hai nhà hảo tâm châu Âu đã dành hơn một năm đi bộ từ lục địa của họ đến châu Á.

Quảng cáo

Bài 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 6: The program about the campaign drew the participation of 25 companies and sponsors in the city. It was broadcast live on HTV9 channel last night.

A. Although it was broadcast live on HTV9 channel last night, the program about the campaign only drew the participation of 25 companies and sponsors in the city.

B. The program about the campaign, which was broadcast live on HTV9 channel last night, drew the participation of 25 companies and sponsors in the city.

C. The program about the campaign not only drew the participation of 25 companies and sponsors in the city but it was also broadcast live on HTV9 channel last night.

D. The program about the campaign was broadcast live on HTV9 channel last night in order to draw the participation of 25 companies and sponsors in the city.

Đáp án: B

Dịch: Chương trình về chiến dịch được phát trực tiếp trên kênh HTV9 tối qua, đã thu hút sự tham gia của 25 công ty và nhà tài trợ trong thành phố.

Question 7: A Vietnamese ex-student of Oxford University has established a foundation. This aims to construct bridges to facilitate travel in isolated communities.

A. A Vietnamese ex-student of Oxford University has established a foundation to construct bridges to facilitate travel in isolated communities.

B. A Vietnamese ex-student of Oxford University who has established a foundation constructed bridges to facilitate travel in isolated communities.

C. Bridges are constructed to facilitate travel in isolated communities by a Vietnamese ex-student of Oxford University who has established a foundation.

D. If a Vietnamese ex-student of Oxford University has established a foundation, he will construct bridges to facilitate travel in isolated communities.

Đáp án: A

Dịch: Một cựu sinh viên Việt Nam của Đại học Oxford đã thành lập một nền tảng để xây dựng những cây cầu để tạo điều kiện đi lại trong các cộng đồng bị cô lập.

Question 8: A man in Quang Nam has launched a solo effort to fundraise for a young girl. Her parents died in a tragic waterway accident.

A. A man in Quang Nam whose parents died in a tragic waterway accident has launched a solo effort to fundraise for a young girl.

B. A man in Quang Nam has launched a solo effort to fundraise for a young girl whose parents died in a tragic waterway accident.

C. In order to fundraise for a young girl, a man whose parents died in a tragic waterway accident has launched a solo effort.

D. When a man in Quang Nam has launched a solo effort to fundraise for a young girl, her parents died in a tragic waterway accident.

Đáp án: B

Dịch: Một người đàn ông ở Quảng Nam đã phát động một nỗ lực cá nhân để gây quỹ cho một cô gái trẻ có cha mẹ đã chết trong một tai nạn đường thủy bi thảm.

Question 9: They wanted to provide clarity and publicity. Therefore, they listed all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

A. In order to list all donors' names along with their amount of contribution and their photos, they wanted to provide clarity and publicity.

B. Only when they provided clarity and publicity did they list all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

C. They either provided clarity and publicity or listed all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

D. They provided clarity and publicity by listing all donors' names along with their amount of contribution and their photos.

Đáp án: D

Dịch: Họ cung cấp sự rõ ràng và công khai bằng cách liệt kê tất cả tên của các nhà tài trợ cùng với số tiền đóng góp và ảnh của họ.

Question 10: Niggli first visited Viet Nam in 1999. He has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children since then.

A. Before visiting Viet Nam in 1999, Niggli has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children.

B. Niggli has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children since his first visit to Viet Nam in 1999.

C. Niggli first visited Viet Nam in 1999 when he has been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children.

D. When he first visited Viet Nam in 1999, Niggli had been a generous sponsor of underprivileged Vietnamese children.

Đáp án: B

Dịch: Niggli là nhà tài trợ hào phóng cho trẻ em Việt Nam kém may mắn kể từ lần đầu tiên đến Việt Nam năm 1999.

Question 11: I spent a long time getting over the disappointment of losing the match.

A. It took me long to stop disappointing you.

B. Getting over the disappointment took me a long time than the match.

C. Losing the match disappointed me too much.

D. It took me long to forget the disappointment of losing the match.

Đáp án: D

Giải thích: Cấu trúc: It takes sb + time + to do sth: Mất bao lâu của ai để làm gì

Dịch nghĩa:Tôi đã dành một thời gian dài vượt qua sự thất vọng về việc thua trận đấu.

Question 12: “If I were you, I would go to the doctor.” David said to Claudia.

A. David advised Claudia not to go to the doctor.

B. David told Claudia that he would go to see the doctor.

C. David advised Claudia to go to the doctor.

D. David told Claudia to become a doctor.

Đáp án: C

Giải thích: advise sb to do sth: khuyên ai đó làm gì

Dịch nghĩa: "Nếu tôi là bạn, tôi sẽ đến bác sĩ." David nói với Claudia.

Question 13: The old man is working in this factory. I borrowed his bicycle yesterday.

A. The old man whom I borrowed his bicycle yesterday is working in this factory.

B. The old man whom is working in this factory I borrowed his bicycle yesterday.

C. The old man whose bicycle I borrowed yesterday is working in this factory.

D. The old man is working in this factory which I borrowed his bicycle yesterday

Đáp án: C

Dịch nghĩa: Người đàn ông già làm việc trong nhà máy này. Tôi đã mượn chiếc xe đạp của ông ấy hôm qua.

Question 14: The girl forgot to set the alarm clock. Therefore, she is in a hurry now.

A. The girl is not in a hurry now although she forgot to set the alarm clock.

B. The girl is not in a hurry now in spite of forgetting to set the alarm clock

C. The girl forgot to set the alarm clock because she is in a hurry now.

D. The girl is in a hurry now because she forgot to set the alarm clock.

Đáp án: D

Dịch nghĩa: Cô gái quên đặt đồng hồ báo thức. Vì vậy, cô ấy đang vội vàng bây giờ.

Question 15: Henry tasted the pleasures of modern city life. Then he found life in his village hard and unattractive.

A. Having tasted the pleasures of modern city life, Henry found life in his village hard and unattractive.

B. After Henry found life in his village hard and unattractive, he tasted the pleasures of modern city life.

C. If Henry had tasted the pleasures of modern city life, he would have found life in his village hard and unattractive.

D. Although Henry tasted the pleasures of modern city life, he found life in his village hard and unattractive.

Đáp án: A

Henry đã nếm trải những thú vui của cuộc sống thành thị hiện đại. Sau đó anh ấy cảm thấy cuộc sống ở làng quê anh ấy thật khó khăn và nhàm chán.

Kiến thức: Rút gọn hai mệnh đề cùng chủ ngữ, mang nghĩa chủ động, hành động xảy ra trước đưa về dạng “ Having + Ved/ V3”

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký học thử khóa học bởi các thầy cô giỏi bằng cách inbox page - CHỈ TỪ 99K tại Học cùng VietJack

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-4-caring-for-those-in-need.jsp

2004 - Toán Lý Hóa