Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 4 Reading có đáp án

Unit 4: Volunteer Work

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 4 Reading có đáp án

Đề bài Read the passage carefully, then choose the correct answers.

Each summer, the Winant and Clayton Volunteer program sends a group of Americans to volunteer in London for seven weeks and provides housing and a small stipend to help defray the high cost of living. After seven weeks of volunteering, participants have two weeks to travel independently before returning to London to evaluate the program and get their flight back to the United States.

The application includes a few short essays, a series of questions about the type of placement one would prefer, and an informal interview with former volunteers that gives applicants a chance to find out more about the program.

Deciding to participate takes a small leap of faith. The roster of volunteer placements and housing options can change from year to year and volunteers can’t choose their placement in advance. But once you’re accepted you instantly feel that you’ve joined a close-knit group. The volunteer coordinator is in frequent contact through mailings and e-mails to help you prepare for the trip, and there is a daylong orientation in New York that bring all the volunteers together before departure for London.

Question 1: How long do a group of Americans volunteer in London?

A. Two weeks.

B. Each summer.

C. Seven weeks

D. Three weeks

Đáp án: C

Giải thích: Each summer, the Winant and Clayton Volunteer program sends a group of Americans to volunteer in London for seven weeks and provides housing and a small stipend to help defray the high cost of living.

Dịch: Mỗi mùa hè, chương trình Tình nguyện viên Winant và Clayton gửi một nhóm người Mỹ đến tình nguyện ở Luân Đôn trong bảy tuần và cung cấp nhà ở và một khoản trợ cấp nhỏ để giúp giảm chi phí sinh hoạt cao.

Question 2: What does the Winant and Clayton Volunteer program provide them with?

A. Housing and a small stipend

B. A few short essays.

C. Transportation.

D. Foods and clothes

Đáp án: A

Giải thích: Each summer, the Winant and Clayton Volunteer program sends a group of Americans to volunteer in London for seven weeks and provides housing and a small stipend to help defray the high cost of living.

Dịch: Mỗi mùa hè, chương trình Tình nguyện viên Winant và Clayton gửi một nhóm người Mỹ đến tình nguyện ở Luân Đôn trong bảy tuần và cung cấp nhà ở và một khoản trợ cấp nhỏ để giúp giảm chi phí sinh hoạt cao.

Question 3: Which of the following is NOT included in the application?

A. A series of questions about the type of placement one would prefer.

B. An infomal interview with former volunteers.

C. A few short essays.

D. The roster of volunteer placements.

Đáp án: D

Giải thích: Thông tin không có trong bài.

Question 4: What can the volunteers do after seven weeks of volunteering ?

A. They can have two weeks to travel independently.

B. They can have two weeks to evaluate the program.

C. They can return to London.

D. They can get their flight back to the United States.

Đáp án: A

Giải thích: After seven weeks of volunteering, participants have two weeks to travel independently before returning to London to evaluate the program and get their flight back to the United States.

Dịch: Sau bảy tuần tình nguyện, những người tham gia có hai tuần để đi du lịch độc lập trước khi quay trở lại London để đánh giá chương trình và đưa chuyến bay trở về Hoa Kỳ.

Question 5: How does the volunteer coordinator keep in contact with you?

A. Through television and newspapers

B. Through telephone and e-mails

C. Through mailings and e-mails

D. Through radio and cell phone.

Đáp án: C

Giải thích: The volunteer coordinator is in frequent contact through mailings and e-mails to help you prepare for the trip, and there is a daylong orientation in New York that bring all the volunteers together before departure for London.

Dịch: Điều phối viên tình nguyện thường xuyên liên lạc qua thư và e-mail để giúp bạn chuẩn bị cho chuyến đi, và có một định hướng dài ngày ở New York mang tất cả các tình nguyện viên lại với nhau trước khi khởi hành đến London.

Đề bài Read the text carefully, then choose the correct answers.

A YEAR WITH OVERSEAS VOLUNTEERS

I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 km from the capital N'Djamena. Coming from' a rich country, I got quite a shock as conditions were much harder than I had expected. But after a few days I soon got used to living there. The people were always very friendly and helpful, and soon I began to appreciate how beautiful the countryside was.

One of my jobs was to supply the village with water. The well was a long walk away. And the women used to spend a long time every day carrying heavy pots backwards and forwards. So I contacted organization and arranged to have some pipes delivered. We built a simple pipeline and a pump, and it worked first time. It wasn't perfect - there were a few leaks, but it made a great difference to the villagers, who had never had running water before. And not only did we have running water, but in the evenings it was hot, because the pipe had been lying in the sun all day. All in all, I think my time with OV was a good experience. Although it was not well-paid, it was well worth doing, and I would recommend it to anyone who was considering working for a charity.

Question 6: The author ______.

A. has been working for OV for a year

B. is living in the capital N'Djamena

C. was born in a rich family

D. used to be a volunteer working in a remote village

Đáp án: A

Giải thích: I was with Overseas Volunteers (OV) for a year after leaving university, and I was sent to an isolated village in Chad, about 500 km from the capital N'Djamena.

Dịch: Tôi đã ở với Tình nguyện viên nước ngoài (OV) một năm sau khi rời trường đại học và tôi được gửi đến một ngôi làng biệt lập ở Chad, cách thủ đô N'Djamena khoảng 500 km.

Question 7: How did the author feel when he arrived in the village?

A. surprised

B. impressed

C. disappointed

D. depressed

Đáp án: A

Giải thích: Coming from a rich country, I got quite a shock as conditions were much harder than I had expected.

Dịch: Đến từ một đất nước giàu có, tôi đã bị sốc vì điều kiện khó khăn hơn tôi mong đợi

Question 8: Which of the following is not true?

A. It took a lot of time to take water home from the well.

B. The villagers used to live in conditions without running water.

C. A pipeline was built to carry clean water to homes.

D. Solar energy was used to heat water.

Đáp án: D

Giải thích: Thông tin không có trong bài.

Question 9: The word 'It' in line 13 refers to ______.

A. running water

B. the pump

C. the pineline

D. the supply of water

Đáp án:

Giải thích:

Question 10: What does the author think about his time with OV?

A. It was paid a lot of money.

B. It was not worth working.

C. It wasted time.

D. It provided good experience.

Đáp án: D

Giải thích: All in all, I think my time with OV was a good experience.

Dịch: Nói chung, tôi nghĩ rằng thời gian của tôi với OV là một trải nghiệm tốt.

Đề bài Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Why is it that many teenagers have the energy to play computer games until late at night but can't find the energy to get out of bed (1) ________ for school? According to a new report, today's generation of children are in danger of getting so (2)_______ sleep that they are putting their mental and physical health at (3)_______. Adults can easily survive on seven to eight hours' sleep a night, (4)_______teenagers require nine or ten hours. According to medical experts, one in five youngsters (5)________ anything between two and five hours' sleep a night less than their parents did at their age

Question 11:

A. behind time

B. about time

C. in time

D. at time

Đáp án: C

Giải thích: In time: kịp giờ

Dịch: Nhiều em có năng lượng để chơi game tới khuya nhưng không thể có năng lượng ra khỏi giường kịp giờ đi học.

Question 12:

A. few

B. less

C. much

D. little

Đáp án: D

Giải thích: Sleep không đếm được nên dùng “little”

Question 13:

A. jeopardy

B. threat

C. risk

D. danger

Đáp án: C

Giải thích: be at risk: bị nguy hiểm

Question 14:

A. or

B. because

C. whereas

D. so

Đáp án: C

Giải thích: 2 ý này trái ngược nhau nên e dùng từ whereas để nối.

Question 15:

A. puts

B. gets

C. brings

D. makes

Đáp án: B

Giải thích: Một trong năm thanh niên nhận được, có được chỉ khoảng 2 – 5 tiếng để ngủ một đêm, ít hơn ba mẹ của họ ở tuổi của mình.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký khóa học trước lớp 12 dành cho teen 2k3, tặng miễn phí khóa học tốt 11 kì 2 tại khoahoc.vietjack.com

Toán 11 - Thầy Nguyễn Quý Huy

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Ngữ văn lớp 11 - cô Hương Xuân

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 11 - Thầy Vũ Việt Tiến

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Vật Lý lớp 11 - Thầy Võ Thanh Được

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Hóa Học lớp 11 - cô Lê Thúy Hằng

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-4-volunteer-work.jsp

Khóa học 11