Bài tập Tiếng Anh 6 Unit 6 Reading có đáp án

Unit 6: Places

Bài tập Tiếng Anh 6 Unit 6 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Mui Ne is located 24 kilometers north-east of the city of Phan Thiet. It is a fishing village as well as a familiar tourism area in Binh Thuan Province. It is found on Highway No.106, and is famous for sweeping sand dunes and beautiful rows of palm trees. The beach is shallow and sloped. The water is clean and blue and the sun rarely hides behind clouds.

Beside beaches and sand dunes, there are also beautiful landscapes such as Suoi Tien, the Ong Hoang Building and the Poshanu Cham Tower.

It has long been considered the “Hawaii” of Viet Nam. It has shady roads under coconut trees, a beautiful beach and cliffs. The typical scenery of this place lies in the moving lines of golden sand

Question 1: It is 24 kilometers from Mui Ne to Phan Thiet city.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Mui Ne is located 24 kilometers north-east of the city of Phan Thiet”.

Dịch: Mũi Né cách 24 kim về phía đông bắc của thành phố Phan Thiết.

Question 2: Sweeping sand dunes and beautiful rows of palm trees are interesting things of Mui Ne.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “It is found on Highway No.106, and is famous for sweeping sand dunes and beautiful rows of palm trees”.

Dịch: Nó nằm ở đường cao tốc số 106 và nổi tiếng với những cồn cát và những hàng cọ xinh đẹp.

Question 3: The water here is heavily polluted.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “The water is clean and blue and the sun rarely hides behind clouds”.

Dịch: Nước ở đây trong xanh và mặt trời tỏa những tia nắng ấm áp.

Question 4: It is known as the “Hawaii” of Viet Nam.

A. True     B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “It has long been considered the “Hawaii” of Viet Nam”.

Dịch: Nó được coi là “Hawaii” của Việt Nam.

Question 5: The stunning scenery is located in the lines of white sand.

A. True     B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “The typical scenery of this place lies in the moving lines of golden sand”.

Dịch: Phong cảnh đặc trưng của vùng đất này ẩn chứa trong những dải cái vàng óng ánh.

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Da Nang is one of the…..(6)…..peaceful cities in Viet Nam with a lot of beautiful beaches. This is a wonderful place for those …..(7)…. love seas and enjoy fresh air. Life here is not ….(8)…. busy as that in Ho Chi Minh City. It is not only a beautiful city but also a safe place to live in. Every evening, after work, you can easily catch the sight of families riding to the beach, leaving their motorbikes on the seaside and jumping into the water. They are not afraid …..(9)……. losing their motorbikes. They believe that their vehicles will still be there when they come back. There is no beggar here and the air is fresh. Another good thing is the food. If you love seafood, Da Nang will be the right choice. The food here is very fresh and the price is cheaper ….(10)…. that in Ho Chi Minh City.

Question 6: A. more     B. most     C. very     D. much

Đáp án: B

Giải thích: Câu ở dạng so sánh hơn nhất vì có cấu trúc “one of the…”

Dịch: Đà Nẵng là một trong những thành phố bình yên nhất ở Việt Nam với rất nhiều bãi biển xinh đẹp.

Question 7: A. which     B. who     C. where     D. how

Đáp án: B

Giải thích: Mệnh đề phụ quan hệ với “those”.

Dịch: Đây là một địa điểm tuyệt vời cho những ai yêu thích biển và muốn tận hưởng không khí trong lành.

Question 8: A. more     B. most     C. as     D. much

Đáp án: C

Giải thích: Câu so sánh ngang bằng: as+ adj+as

Dịch: Cuộc sống nơi đây không bận rộn như cuộc sống ở thành phố Hồ Chí Minh.

Question 9: A. of     B. at     C. with     D. about

Đáp án: A

Giải thích: Be afraid of sth: Sợ cái gì

Dịch: Họ sẽ không sợ việc bị mất xe máy.

Question 10: A. as     B. rather     C. more     D. than

Đáp án: D

Giải thích: Câu ở dạng so sánh hơn : Adj+ er+ than

Dịch: Thực phẩm ở đây rất tươi và giá rẻ hơn ở thành phố Hồ Chí Minh.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

Hello everyone. My name is Dung. Now I’m twelve years old and I’m a student. I have a sister named Huong. She is twenty years old. We live in a small house near the lake. Our house has a beautiful yard. There is a river and a lake. There is a park near the lake. There is a restaurant opposite the park. In the park, there are so many flowers and trees. Near our house is a stunning field.

Question 11: How old is Dung?

A. 13     B. 12     C. 15     C. 20

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Now I’m twelve years old and I’m a student”.

Dịch: Bây giờ tôi 12 tuổi và là một học sinh.

Question 12: What does she do?

A. pupil     B. teacher     C. engineer     C. nurse

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Now I’m twelve years old and I’m a student”.

Dịch: Bây giờ tôi 12 tuổi và là một học sinh.

Question 13: How old is her sister?

A. 30     B. 12     C. 20     C. 14

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “She is twenty years old”.

Dịch: Cô ấy 20 tuổi.

Question 14: Where is the park?

A. It is opposite the lake.

B. It is opposite the restaurant.

C. It is near the lake.

D. It is behind the lake.

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “There is a park near the lake”.

Dịch: Có một công viên gần hồ.

Question 15: What is near my house?

A. A park     B. A field     C. A bookstore     D. A drugstore

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Near our house is a stunning field”.

Dịch: Gần nhà của chúng mình là một cánh đồng lúa xinh đẹp.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 6 có đáp án khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 6 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Tiếng Anh lớp 6 - cô Tuyết Nhung

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Toán 6 - Cô Diệu Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 960 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 6 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 6.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-6-places.jsp