Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)



Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)

Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, phần dưới đây liệt kê Top 5 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 có đáp án. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn tập & đạt điểm cao trong các bài thi môn Tiếng Anh lớp 5.

Tải xuống

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 1)

I. Odd one out.

Quảng cáo

1. a. cartoon    b. story book    c. comic    d. detective story

2. a. sports festival    b. book fair    c. join    d. concert

3. a. always    b. twice    c. usually    d. never

4. a. once    b. two    c. nine    d. eleven

5. a. how often    b. how    c. who    d. hello

II. Choose the correct answer.

6. ________ meet at 7.00 p. m.

a. Let’s    b. Let’s go    c. Let

7. Nhat ________ 9 on his next birthday.

a. is    b. will    c. will be

8. I live ________ my parents in the countryside.

a. on    b. with    c. to

9. Nga lives ________ 52 Nguyen Dinh Chieu Street.

a. at    b. on    c. in

10. Will you be free tomorrow evening? - ________

a. Yes, I will    b. Yes, I do    c. Yes, I am

11. Where will we meet? - ________ the cinema.

a. Opposite    b. Next    c. In front of

12. I think she ________ the party tomorrow.

Quảng cáo

a. will enjoy    b. enjoy    c. enjoys.

13. I will see you ________ tomorrow.

a. on    b. Ø    c. in

14. _______do you go to the amusement center? - Once a week.

a. How long    b. How far    c. How many    D. How often

15. _______ were you born? - In a small village in Vietnam.

a. When    b. Where    c. What    d. Why

III. Choose the best word to complete the blank.

16. He _______________ lots of photos at the food festival.    presents

17. Did Nga ____________ you to her birthday party?    took

18. My father bought some books at the _____________.    played

19. My friends gave me some ____________ on my birthday.    book fair

20. Last Sunday, we __________ hide-and-seek at the park. presents    invite

IV. Put the words in the right order to make meaningful sentences.

21. every/ school/ Jane/ morning/ eight/ to/ o’clock/ goes/ at .

_____________________________________________________________________

22. In the city/ in the country/ Hung/ or/ does/ live?

_____________________________________________________________________

23. part/ in/ festival/ did/ the/ sports/ you/ take/?

_____________________________________________________________________

24. Hoa/ birthday/ to/ her/ invite/ Minh/ party/ will/ next.

_____________________________________________________________________

25. Birthday/ went/ my/ my/ family/ to/ cousin’s/ party/ night/ last/.

_____________________________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

Odd one out:

Quảng cáo
1. A 2. C 3. B 4. A 5. D

Choose the correct answer

6. A 7. C 8. B 9. A 10. A
11. C 12. A 13. B 14. D 15. B

Choose the best word to complete the blank

16. took

17. invite

18. book fair

19. presents

20. played

Put the words in the right order to make meaningful sentences

21. Jane goes to school at eight o’clock every morning.

22. Does Hung live in the city or in the country?

23. Did you take part in the sports festival?

24. Hoa will invite Minh to her birthday part next week.

25. My family went to my cousin’s birthday party last night.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 2)

I. Odd one out

1. A. big    B. small    C. old    D. well

2. A. flower    B. look    C. tree    D. garden

3. A. town    B. city    C. country    D. house

4. A. travel    B. bike    C. bus    D. car

5. A. get    B. leave    C. school    D. start

II. Choose the correct answer

1. ……… did you go on holiday?

A. What    B. Where    C. Which    D. How many

2. She went to Hoi An Ancient ………

A. city    B. village    C. town    D. island

3. Where ……… you last summer?

A. are    B. was    C. were    D. is

4. Where _______ you visit when you were in Ha Long?

A. do    B. did    C. will    D. is

5. Did you_______any photographs there?

A. take    B. takes    C. took    D. taking

6. What did you eat last night? I _______ fish, rice and soup.

A. eat    B. eats    C. ate    D. eating

7. Her birthday is .......... Friday, August 20th.

A. at    B. on    C. in

8. .......... you have a test tomorrow morning?

A. Will    B. Do    C. Are

9. Will he be free tomorrow? - ...........

A. No, he won’t

B. No, he doesn’t

C. No. he isn’t.

10. We will .......... our old friends next Sunday.

A. to meet    B. meet    C. meeting

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. Hoa ________________ a student in this school last year.    (be)

2. Last summer, they ______________ to Nha Trang.    (go)

3. Nga, Lan and Mai ____________ lunch together at the school yesterday.    (have)

4. Dung didn’t ____________ any noodles.    (have)

5. Before I moved here, I _____________ in the country.    (live)

IV. Read the passage and complete the statements below

Her name is Lan. She lives in a house in the city. Near her house, there is a supermarket, a bank, a post office and a clinic. She is a student. She studies at Le Quy Don School. Her house is far from her school so she often goes to school by bike. She goes to school in the afternoon. There is a park in front of the school. There are a lot of trees and flowers in the park. Behind the school, there is a river.

1. Lan lives in a house ___________________

2. Near her house, there is ___________________________

3. She studies at __________________________

4. She often goes to school by ____________________

5. Behind the school, there is ______________________________

Đáp án & Thang điểm

I.

1. D 2. B 3. D 4. A 5. C

II.

1. B 2. C 3. C 4. B 5. A
6. C 7. B 8. A 9. A 10. B

III.

1. was 2. went 3. had 4. have 5. lived

IV.

1. In the city

2. A supermarket, a bank, a post office and a clinic

3. Le Quy Don School

4. Bike

5. A river

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 3)

I. Arrange the following letters to make words

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)       Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)       Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)       Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

   Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

II. Look at the pictures and answer questions

   Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

III. Choose the best answer

1. Lan and Hung …..... students.

A. am    B. is    C. are    D. aren’t

2. …….. he read a book?

A. Could    B. Can    C. What    D. How

3. This is my sister. ………name is Lan.

A. he    B. she    C. his    D. her

4. How …….clouds are there?

A. much    B. color    C. many    D. lion

5. There ….. four desks.

A. are    B. is    C. has    D. have

6. Oh! I want chicken…….pizza.

A. but    B. with    C. and    D. so

7 ………..your favorite color?

A. What’s    B. When’s    C. How’s    D. Can’s

8. How……. the weather?

A. am    B. is    C. are    D. isn’t

9. …….. you like English?

A. Do    B. Does    C. Did    D. Has

10. Where …..the books?

A. am    B. is    C. am not    D. are

IV. Odd one out

1. orange    juice    brown    red

2. sunny    snowy    weather    rainy

3. father    mother    sister    boy

4. June    July     Monday    December

5. Car    swim    bus    taxi

V. Rearrange these words to make sentences

1) My/ mother/ pretty. / is ....................................................................

2) wash / Can/ apple ?/ you ....................................................................

3) What/ want ?/ you/ do ....................................................................

4) is/ your/ What/ color ?/ favorite ....................................................................

5) thirsty./ I’m / want/ juice./ I ....................................................................

VI. Choose a word from the box and write it next to numbers from 1-4

My classroom

Hello. My name is Mai. I’m from (0) Viet Nam. This is my (1)………………It is large and nice. There are (2)………………….and benches. There is one board on the wall. There is one (3)................of Viet Nam. There is a picture of (4) ………………...We are very happy in my classroom.

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

Đáp án & Thang điểm

I. Arrange the following letters to make words

2 – bicycle 3 – dogs 4 – doll 5 – cats 6 – milk 7 – boy 8 - frog

II. Look at the pictures and answer questions

1. It is rainy

2. No, it can’t.

III. Choose the best answer

1. C 2. B 3. D 4. C 5. A
6. C 7. A 8. B 9. A 10. D

IV. Odd one out

1. juice 2. weather 3. boy 4. Monday 5. swim

V. Rearrange these words to make sentences

1. My mother is pretty.

2. Can you wash apple?

3. What do you want?

4. What is your favorite color?

5. I’m thirsty. I want juice.

VI. Choose a word from the box and write it next to numbers from 1-4

1. classroom 2. desks 3. map 4. Uncle Ho

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 4)

I. Read and complete

like do TV play usually

Hi. My name is Nam. Every morning, I get up early. I (1) ____________ morning exercise, have breakfast and then go to school. After school, I (2) ____________ do homework with my classmates. Then I often go to the sport centre and (3) ____________ football. In the evening, I sometimes watch (4) ____________. I (5)____________ watching films after dinner.

II. Read and answer

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and a teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We danced, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 4)

1. When was Nam’s birthday party?

____________________________________

2. Who went to Nam’s birthday party?

____________________________________

3. What did Phong do at the party?

____________________________________

4. What did Linda do at the Party?

____________________________________

III. Read and tick (√) True or False. There is one example.

Lucy lives with her family in the centre of Ha Noi. She gets up at 5.30 in the morning. She often goes jogging with her father. After breakfast, she takes a bus to school. After school, she plays basketball with her friends three times a week. In the evening, she does her homework. Then she watches TV or reads books. She always goes to bed early.

0. Lucy lives with her family in the countryside.

1. She always gets up early.

2. She rides a bike to school.

3. She plays basketball three times a week.

4. She often watches TV or reads book before doing her homework

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 4)

IV. Look at the picture. Read and write one word for each gap.

1. His address is 10 Nguyen Du…………………

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 4)

2. My friends goes to the library…………………a week.

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 4)

3. Last year, we visited………………….

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 4)

4. We sang and happily.

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 4)

V. Put the words in order to make sentences.

1. Go/ will/ where/ weekend/ this/ you/

___________________________________?

2. water/ in/ the garden/ I/ will/ the/ flowers

___________________________________.

3. what/ did/ teachers’ day/ do/ you/ on

___________________________________?

4. Is/ busy/ street/ the

___________________________________.

5. What/ hometown/ like/ is/ your

___________________________________?

Đáp án & Thang điểm

I.

1. do 2. usually 3. play 4. TV 5. like

Dịch:

Xin chào, tôi tên là Nam. Tôi dậy sớm vào buổi sáng. Tôi tập thể dục, ăn sáng và sau đó đi học. Sau khi tan học, tôi thường làm bài tập về nhà với bạn cùng lớp. Sau đó tôi thường đi đến trung tâm thể thao và chơi bóng đá. Vào buổi tối, thỉnh thoảng tôi xem ti vi. Tôi thích xem phim sau giờ ăn tối.

II.

1. It was (on) last Sunday.

2. Nam’s classmates went to his birthday party.

3. He played the guitar.

4. She played the piano.

Dịch đoạn văn:

Tôi tên là Nam. Chủ nhật tuần trước là ngày sinh nhật của tôi. Tôi đã mời một vài bạn học của tôi đến tham dự buổi tiệc sinh nhật. Họ đã tặng tôi những món quà như truyện tranh, robot, và một con gấu bông. Chúng tôi đã ăn bánh, kẹo, hoa quả và kem. Chúng tôi đã uống nước ép hoa quả. Chúng tôi đã hát nhiều bài hát tiếng Anh và tiếng Việt. Và chúng tôi cũng đã nhảy nữa. Phong đã chơi ghi ta và Linda chơi đàn piano. Bữa tiệc kết thúc vào lúc 7 giờ tối. Chúng tôi đã rất thích bữa tiệc đó rất nhiều.

III.

1. T 2. F 3. T 4. F

IV.

1. Street (,Hoan Kiem district, Ha Noi)

2. once;

3. Hue imperial city;

4. danced

V.

1. Where will you go this weekend?

2. I will water the flower in the garden.

3. What did you do on Teacher’s day?

4. The street is busy.

5. What is your hometown like?

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 5)

Task 1: Match the sentences

1. What’s your address? a. I always do morning exercise
2. What’s the village like? b. twice a week
3. What do you do in the morning? c. It’s small and quiet
4. How often do you have English? d. It’s 81 Tran Hung Dao Street

Task 2: Put the words in order.

1. will / the countryside / I / in / be.

………………………………………………………..

2. went to / Phu Quoc / island / I.

………………………………………………………..

3. do / tomorrow / what / will / you ?

………………………………………………………..

4. did / on / go / where / holiday / you ?

………………………………………………………..

Task 3: Read and complete. had Sunday did do

Mai: When was Linda’s birthday party?

Phong: It was last (1)…………………..

Mai: Did you go to the party?

Phong: Yes, I (2)…………………….

Mai: What did you (3)…………..at the party?

Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we (4)…………… nice food and drink.

Task 4: Choose the correct answer.

1. Where will you be this weekend? - I …………on the beach.

a. am    b. was    c. will be    d. stay

2. What did you do last night? – I ………….my homework.

a. did    b. do    c. does    d. will do

3. Last year, I went home …………..taxi.

a. by    b. in    c. at    d. on

4. ………..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands.

a. Where    b. How    c. How often    d. What

Đáp án & Thang điểm

Task 1: Match the sentences

1 – d 2 – c 3 – a 4 - b

Task 2: Put the words in order.

1. I will be in the countryside.

2. I went to Phu Quoc island.

3. What will you do tomorrow?

4. Where did you go on holiday?

Task 3: Read and complete.

1. Sunday 2. did 3. do 4. had

Task 4: Choose the correct answer.

1 – c 2 – a 3 – b 4 - d

Tải xuống

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 5 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 3-4-5 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2009 ĐẠT 9-10 LỚP 5

Phụ huynh đăng ký khóa học lớp 5 cho con sẽ được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Tiếng Anh lớp 5 - Cô Giang Ly

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Toán 5 - Cô Nguyễn Thị Ngọc

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Ôn luyện Toán 5 - Cô Kiều Thu Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Tiếng Việt 5 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung chương trình Tiếng Việt 5 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.