Top 20 Đề thi Tiếng Anh lớp 5 chọn lọc, có đáp án


Bộ Đề thi Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 Học kì 1, Học kì 2 chọn lọc, có đáp án

Bộ đề tổng hợp Top 20 Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Học kì 1 & Học kì 2 chọn lọc, có đáp án, cực sát đề chính thức gồm các đề thi giữa kì, đề thi học kì giúp bạn đạt điểm cao trong các bài thi môn Tiếng Anh lớp 5.

Tải xuống

Mục lục Đề thi Tiếng Anh lớp 5

Quảng cáo

(mới) Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 (60 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Arrange the following letters to make words

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)       Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)       Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)       Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

   Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

II. Look at the pictures and answer questions

   Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)    Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

III. Choose the best answer

1. Lan and Hung …..... students.

A. am    B. is    C. are    D. aren’t

2. …….. he read a book?

A. Could    B. Can    C. What    D. How

3. This is my sister. ………name is Lan.

A. he    B. she    C. his    D. her

4. How …….clouds are there?

A. much    B. color    C. many    D. lion

5. There ….. four desks.

A. are    B. is    C. has    D. have

6. Oh! I want chicken…….pizza.

A. but    B. with    C. and    D. so

7 ………..your favorite color?

A. What’s    B. When’s    C. How’s    D. Can’s

Quảng cáo

8. How……. the weather?

A. am    B. is    C. are    D. isn’t

9. …….. you like English?

A. Do    B. Does    C. Did    D. Has

10. Where …..the books?

A. am    B. is    C. am not    D. are

IV. Odd one out

1. orange    juice    brown    red

2. sunny    snowy    weather    rainy

3. father    mother    sister    boy

4. June    July     Monday    December

5. Car    swim    bus    taxi

V. Rearrange these words to make sentences

1) My/ mother/ pretty. / is ....................................................................

2) wash / Can/ apple ?/ you ....................................................................

3) What/ want ?/ you/ do ....................................................................

4) is/ your/ What/ color ?/ favorite ....................................................................

5) thirsty./ I’m / want/ juice./ I ....................................................................

VI. Choose a word from the box and write it next to numbers from 1-4

My classroom

Hello. My name is Mai. I’m from (0) Viet Nam. This is my (1)………………It is large and nice. There are (2)………………….and benches. There is one board on the wall. There is one (3)................of Viet Nam. There is a picture of (4) ………………...We are very happy in my classroom.

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Giữa học kì 1 có đáp án (Đề 3)

Đáp án & Thang điểm

I. Arrange the following letters to make words

2 – bicycle 3 – dogs 4 – doll 5 – cats 6 – milk 7 – boy 8 - frog

II. Look at the pictures and answer questions

1. It is rainy

2. No, it can’t.

III. Choose the best answer

1. C 2. B 3. D 4. C 5. A
6. C 7. A 8. B 9. A 10. D

IV. Odd one out

1. juice 2. weather 3. boy 4. Monday 5. swim

V. Rearrange these words to make sentences

1. My mother is pretty.

2. Can you wash apple?

3. What do you want?

4. What is your favorite color?

5. I’m thirsty. I want juice.

VI. Choose a word from the box and write it next to numbers from 1-4

1. classroom 2. desks 3. map 4. Uncle Ho

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. STAIDIUM    ______________________________

2. HOISPITAL    ______________________________

3. SUPERIMARKET    ______________________________

4. CINEIMA    ______________________________

5. POEST OFFICE    ______________________________

6. PHAREMACY    ______________________________

7. THEATREA    ______________________________

8. BEETWEEN    ______________________________

II. Choose the correct answer to complete the sentences.

1. He looks different his father.

A. at

B. with

C. from

D. for

2. Mr. Ba has days off than Mr. Trung.

A. much

B. many

C. less

D. fewer

3. Hung is in his room. He _______ the guitar now.

A. play

B. plays

C. will play

D. is playing

4. a lovely house!

A. How

B. What

C. When

D. Where

5. My brother is the in my family.

A. more intelligent

B. intelligent

C. most intelligent

D. less intelligent

6. A works on the farm.

A. teacher

B. doctor

C. farmer

D. journalist

7. do you usually do after school? – I read books and watch TV.

A. How

B. What

C. When

D. Why

8. Lan lives 20 Nguyen Tat Thanh Street.

A. on

B. at

C. to

D. in

III. Reorder the words to complete sentences.

Quảng cáo

1. doctor / see / you / the / should/ ./

_______________________________________

2. My / anything / didn’t / mother / buy/ ./

_______________________________________

3. the / is / warm / spring / in / weather/ ./

_______________________________________

4. going / we / to / are / Nha Trang / next weekend / visit/ ./

_______________________________________

5. fly / he / the / wants / kite / to/ ./

_______________________________________

IV. Read and answer the questions.

Hello! My name is John. I am from London. I’m having a wonderful holiday in Phuket, Thailand. The beach is nice. The hotels look beautiful and the seafood is very tasty. The weather is nice, so I go swimming most of the time. Yesterday, I met a pretty girl from Ha Noi. She was very friendly.

1. Where is John from?

_______________________________________

2. Where is he now?

_______________________________________

3. What does he do during this holiday?

_______________________________________

4. Is the weather bad?

_______________________________________

5. Did he meet a pretty girl from China?

_______________________________________

Đáp án & Thang điểm

I.

1. stadium 2. hospital 3. supermarket 4. cinema
5. post office 6. pharmacy 7. theatre 8. between

II.

1. A 2. D 3. D 4. B
5. C 6. C 7. B 8. B

III.

1. You should see the doctor.

2. My mother didn’t buy anything.

3. The weather in spring is warm.

4. We are going to visit Nha Trang next week.

5. He wants to fly the kites.

IV.

1. He is from America.

2. He is in Phuket, Thai land.

3. He goes swimming.

4. No, it isn’t.

5. No, he didn’t.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Giữa kì 2

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find one word that has different pronunciation from others.

1. A. cry     B. fly    C. happy    D. dry

2. A. that     B. make    C. take    D. cake

3. A. find     B. thing     C. mind    D. bike

4. A. gun     B. fun    C. sun    D. June

5. A. stove    B. lovely    C. sometimes    D. come

II. Give the correct form of these verbs

1. The Earth (circle) ____________ the Sune once every 365 days.

2. Rivers usually (flow) ____________ to the sea.

3. Look! Jane (play) _________________ the guitar.

4. Hurry up! The bus (come) ______________________.

5. How often __________ she go fishing?

- She (go) ___________ once a year.

III. Unscramble these words from the story.

1. chadahee ____________________________

2. bletierr ____________________________

3. skigpean ____________________________

4. usecabe ____________________________

5. ttream ____________________________

IV. Read and complete.

A. How are you today?

B: I’m not feeling very (1) ____________.

A: What’s the (2) __________ with you?

B: I (3) ___________ a stomach ache.

A: You should (4) ___________ in bed.

B: I can’t.

A: Why (5) ___________?

B: I have to go to school.

V. Read and match.

1. What’s the matter with your brother?           a. Yes, he is.

2. Is he going to see a doctor?           b. I have a headache

3. What about you? How are you?           c. No, I’m not.

4. Are you going to stay in bed?           d. Because I have to go to school

5. Why not? e. He has a stomach ache.

Answer:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 -

VI. Read and complete.

My name is Tony. I often read science books and do sports in gym. I want to be strong and good at science because I would like to be a pilot. I want to fly planes. My friends Mai and Linda like different things. Mai often read books. She would like to be a writer because she would like to write stories for children. Linda often draws pictures in her free time. She would like to be an architect because she would like to design building

Name Hobby Future job Reason
Tony Read science books and does sports (1) (2)
Mai (3) writer(4)
Linda (5) architect would like to design buildings

VII. Write about you.

1. What do you do in your free time?

__________________________________________________________________.

2. What would you like to be in the future? Why?

__________________________________________________________________.

3. What story are you reading now?

__________________________________________________________________.

4. Who is the main character in your favorite story?

__________________________________________________________________.

5. What do you think of the main character in that story?

__________________________________________________________________.

Đáp án & Thang điểm

I.

1. C 2. A 3. B 4. D 5. A

II.

1. circles 2. flow 3. is playing
4. is coming 5. does/goes

III.

1. headache 2. terrible 3. speaking 4. because 5. matter

IV.

1. well 2. matter 3. have 4. stay 5. not

V.

1 - e 2 - a 3 - b 4 - c 5 - d

VI.

1. pilot

2. want to fly planes

3. read books

4. would like to write stories for children

5. draw pictures

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A read     B. teacher    C. eat     D. ahead

2. A intersection    B. eraser    C. bookstore    D. history

3. A nice    B. fine     C. big     D. five

4. A school    B. beach    C. chair     D. children

5. A car    B. city     C. can     D. class

6. A classes     B. benches    C. bookshelves    D. washes

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he _______________.

A. is    B. does    C. doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. to    B. pass    C. past

3. _______________ do you go to school? - By bike.

A. What    B. How    C. Who

4. I take a bus to school every day, but I am _______________ to school now.

A. walking    B. walk    C. walks

5. _______________ a truck in front of the store.

A. There are    B. There is    C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. she    B. he    C. her

7. This sign says we _______________ park here.

A. can’t    B. don’t can    C. no can

8. Hoa and Nga _______________ up at half past five.

A. gets    B. getting    C. get

9. The bakery is _______________ to the toy store.

A. next    B. beside    C. in front

10. How many _______________ are there?

A. person    B. people    C. peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. Nam (watch) _______________ television now.

4. Nam and I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words to make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.

→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ to/ motorbike.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower and gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train to work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes to bed about 11.30.

True False
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes to work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. strong ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels hungry.

2. They are going to the zoo.

3. Her eyes are blue.

4. This bar of soap is 8,000 dong.

5. I’d like some tea.

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. read /iː/    B. teacher /iː/    C. eat /iː/    D. ahead /e/

2. A. silent/s/    B. eraser /z/    C. bookstore /s/    D. history /s/

3. A. nice /aɪ/    B. fine /aɪ/    C. big /ɪ/    D. five /aɪ/

4. A. school /k/    B. beach /tʃ/    C. chair /tʃ/    D. children /tʃ/

5. A. car /k/    B. city /s/    C. can /k/    D. class /k/

6. A. classes /iz/    B. benches /iz/    C. bookshelves /z/    D. washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he does.

A. is    B. does    C. doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. to    B. pass    C. past

3. How do you go to school? - by bike.

A. What    B. How    C. Who

4. I take a bus to school every day, but I am walking to school now.

A. walking    B. walk    C. walks

5. There is a truck in front of the store.

A. There are    B. There is    C. Those are

6. What’s her name?

A. she    B. he    C. her

7. This sign says we can’t park here.

A. can’t    B. don’t can    C. no can

8. Hoa and Nga get up at half past five.

A. gets    B. getting    C. get

9. The bakery is next to the toystore.

A. next    B. beside    C. in front

10. How many people are there?

A. person    B. people    C. peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. Do you (live) live in the country or in the city?

3. Nam (watch) is watching television now.

4. Nam and I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words to make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go to school by motorbike.

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

True False
1. He brushes his teeth after having breakfast. T
2. He goes to work by bus. F
3. He works in Manchester. T
4. His mother washes up for him. F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black - white

2. long - short

3. heavy - light

4. tall - short

5. strong - weak

6. fat - thin

7. cold - hot

8. hungry - full

9. small - big

10. old - new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What color are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5. What would you like?

Tải xuống

Xem thêm bộ Đề thi Toán, Tiếng Việt, Tiếng Anh, Tin học, Đạo Đức, Lịch Sử & Địa Lí lớp 5 có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 3-4-5 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2009 ĐẠT 9-10 LỚP 5

Phụ huynh đăng ký khóa học lớp 5 cho con sẽ được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Tiếng Anh lớp 5 - Cô Giang Ly

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Toán 5 - Cô Nguyễn Thị Ngọc

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Ôn luyện Toán 5 - Cô Kiều Thu Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi Tiếng Việt 5 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung chương trình Tiếng Việt 5 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.