Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)



Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)

Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, phần dưới đây liệt kê Top 5 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 5 năm 2021 - 2022 có đáp án. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn tập & đạt điểm cao trong các bài thi môn Tiếng Anh lớp 5.

Tải xuống

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 1)

Ex 1. Read the passage and answer the questions.

Quảng cáo

Champa is a sun bear. She is 12 years old. Bears usually live in the forest but Champa lives in the bear center at Cat Tien National Park. The bear center has a swimming pool, climbing towers, and comfortable places for Champa to sleep, eat, and play. Some of Champa’s family members live there with her. There are some trees in the bear center and Champa loves to climb to the top of them.

Champa has big teeth but she mainly eats fruit. Champa’s favorite food is mangoes, but she also eats apples, nuts, eggs, and honey. The park keepers bring Champa and her family fruit to eat every day. Sun bears usually sleep during the day and wake up at night. Champa likes the park keepers and wakes up when she hears them bringing food in the evenings.

1. How old is Champa?

__________________________________________________________________

2. Where do bears usually live?

__________________________________________________________________

3. Where does Champa live?

__________________________________________________________________

4. What does the bear center have?

__________________________________________________________________

5. Who lives with Champa?

__________________________________________________________________

Ex 2. Read and complete the sentences.

1. Where ………. she from? (is / are )

2. I live…………….. 61 Hai Ba Trung Street. (in /at )

3. ………… present did you give Mai? (what / who)

4. What …………. she often do in the afternoon? (do / does)

5. These flowers are ……….. you. (for / on )

Ex 3. Choose one word whose underlined part is pronounced differently. Identify A, B, C, or D.

Quảng cáo

1. A. volunteer    B. object    C. rod    D. annoy

2. A. device    B. assistant    C. rise    D. ripe

3. A. tube    B. supermarket    C. cupboard    D. usual

4. A. safety    B. pane    C. demonstrate    D. wardrobe

5. A. socket    B. uniform    C. export    D. store

Ex 4: Circle the odd one out.

1. A. headache    B. sore eyes    C. cold    D. matter

2. A. bite    B. accident    C. drown    D. scratch

3. A. cable TV    B. fridge    C. modern    D. hi-fi stereo

4. A. foggy    B. weather    C. humid    D. stormy

5. A. car    B. train    C. scenery    D. taxi

Ex 5: Match the sentences in column A with those in column B

A B
1. How can I get to the zoo? a. It's often cold.
2. Where is the cinema? b. Turn right. It's on the next corner.
3. How did the accident happen? c. By plane.
4. What's winter like in your country? d. I didn't wear a helmet.
5. How did you get to your hometown? e. You can go by bus.

Đáp án

Quảng cáo
1 - 2 - 3 - 4 - 5 -

Ex 6: Fill in the blank with one word provided: take, do, many, will, does

1. What ............ he often do after school?

2. What .......... there be in your dream house? There will be a robot. I'll use it to ......... the housework.

3. How long does it ....... to get there by train? Two hours.

4. How ......... seasons are there in your country?

Ex 7: Order the words:

1. get/ I/ can/ How/ zoo/ to/ the/ ?/

.................................................................................................................

2. shouldn't/ water/ because/ have/ sore throat/ drink/ a/ You/ cold/ may/ you/ ./

.................................................................................................................

3. to/ got/ hometown/ I/ my/ motorbike/ by/ ./

.................................................................................................................

4. are/ in/ North/ there/ four/ Viet Nam/ seasons/ the/ of/ ./

..................................................................................................................

5. must/ wait/ You/ light/ green/ the/ ./

.................................................................................................................

Đáp án & Thang điểm

Ex 1. Read the passage and answer the questions.

1. She is 12 years old.

2. Bears usually live in the forest.

3. She lives in the bear center at Cat Tien National Park.

4. It has a swimming pool, climbing towers, comfortable places for Champa to sleep, eat and play.

5. Some of Champa’s family members live with her.

Ex 2. Read and complete the sentences.

1. is 2. at 3. What 4. does 5. for

Ex 3. Choose one word whose underlined part is pronounced differently. Identify A, B, C, or D.

1. D 2. B 3. C 4. D 5. A

Ex 4: Circle the odd one out

1. A. headache    B. sore eyes    C. cold    D. matter

2. A. bite    B. accident    C. drown    D. scratch

3. A. cable TV    B. fridge    C. modern    D. hi-fi stereo

4. A. foggy    B. weather    C. humid    D. stormy

5. A. car    B. train    C. scenery    D. Taxi

Ex 5: Match the sentences in column A with those in column B

1 – e 2 – b 3 – d 4 – a 5 - c

Ex 6: Fill in the blank with one word provided

1. does

2. will - do

3. take

4. many

Ex 7: Order the words

1. How can I get to the zoo?

2. You shouldn't drink cold water because you may have a sore throat.

3. I got to my hometown by motorbike.

4. There are four seasons in the North of Viet Nam.

5. You must wait the green light.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 2)

I. Choose the correct answer

1. When did you go to the zoo? I ___________ there yesterday.

a. go

b. went

c. goes

d. was

2. ________ did you do at the party? We chatted with friends.

a. Where

b. What

c. Why

d. When

3. Last summer, I went to NhaTrang ________________ train.

a. at

b. for

c. on

d. by

4. What did the lions do when you were at the zoo? They ____________ loudly.

a. moved

b. ate

c. roared

d. sang

II. Read and complete.

hobby singing writes because speaks

Trung is a newcomer in Class 5B. Today, he’s happy (1) _________ he has two English lessons. To practice speaking English, he (2) ___________ it every day with his friends. To learn vocabulary, he (3) __________ new words and reads them aloud. He also learns English by (4) ____________ English songs. His (5) __________ is singing English songs!

III. Put the words in order.

1. holiday/ did/ Where/ you/ last/ go/ ?

___________________________

2. birthday/ party/ When/ your/ last/ was/ ?

______________________________

3. comic/ I / read/ books/ English/ ./

_________________________________

4. The tigers/ and/ they/ saw/ the elephants/ ./

______________________________

5. uncle /works/ farm/ on /My/ the.

__________________________________________

6. did / they / What / yesterday / do ?

________________________________________

7. watching / We /TV /now /are .

___________________________________________

8. dancer /Lan /to /wants /a /be.

_____________________________________________

IV. Match the sentences.

1.What’s your address? a. Yes. I did.
2. Did you go to the party? b. I watch English cartoons on TV.
3. How do you learn English? c. Yes, I will.
4. What are you reading? d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp.
5. Will you take part in Sports Day? e. It’s 75 Hai Ba Trung street.

Đáp án:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 -

V. Read the passage and answer these following question.

Hello! My name is Peter. I am from America. I’m having a wonderful time in Da Nang. The beach is nice. The hotels look beautiful and the seafood is excellent. The weather is lovely, so I go swimming most of the time. Yesterday, I met a pretty girl from Ha Noi. She was very friendly.

1. Where is Peter from?

________________________

2. Where is he now?

____________________________

3. What is seafood like?

____________________________

4. What is the weather like?

_____________________________

5. Did he meet a pretty girl from Hanoi?

_______________________________

Đáp án & Thang điểm

I.

1 – b 2 – b 3 – d 4 - c

II.

1. because 2. speaks 3. writes 4. singing 5. hobby

III.

1. Where did you go last holiday?

2. When was your last birthday party?

3. I read English comic books.

4. They saw the tigers and the elephants.

5. My uncle works on the farm.

6. What did they do yesterday?

7. We are now watching TV.

8. Lan wants to be a dancer.

IV.

1 – e 2 – a 3 – b 4 – d 5 - c

V.

1. He is from America.

2. He is in Da Nang.

3. The seafood is excellent.

4. The weather is lovely.

5. Yes, he did.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 3)

I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. STAIDIUM    ______________________________

2. HOISPITAL    ______________________________

3. SUPERIMARKET    ______________________________

4. CINEIMA    ______________________________

5. POEST OFFICE    ______________________________

6. PHAREMACY    ______________________________

7. THEATREA    ______________________________

8. BEETWEEN    ______________________________

II. Choose the correct answer to complete the sentences.

1. He looks different his father.

A. at

B. with

C. from

D. for

2. Mr. Ba has days off than Mr. Trung.

A. much

B. many

C. less

D. fewer

3. Hung is in his room. He _______ the guitar now.

A. play

B. plays

C. will play

D. is playing

4. a lovely house!

A. How

B. What

C. When

D. Where

5. My brother is the in my family.

A. more intelligent

B. intelligent

C. most intelligent

D. less intelligent

6. A works on the farm.

A. teacher

B. doctor

C. farmer

D. journalist

7. do you usually do after school? – I read books and watch TV.

A. How

B. What

C. When

D. Why

8. Lan lives 20 Nguyen Tat Thanh Street.

A. on

B. at

C. to

D. in

III. Reorder the words to complete sentences.

1. doctor / see / you / the / should/ ./

_______________________________________

2. My / anything / didn’t / mother / buy/ ./

_______________________________________

3. the / is / warm / spring / in / weather/ ./

_______________________________________

4. going / we / to / are / Nha Trang / next weekend / visit/ ./

_______________________________________

5. fly / he / the / wants / kite / to/ ./

_______________________________________

IV. Read and answer the questions.

Hello! My name is John. I am from London. I’m having a wonderful holiday in Phuket, Thailand. The beach is nice. The hotels look beautiful and the seafood is very tasty. The weather is nice, so I go swimming most of the time. Yesterday, I met a pretty girl from Ha Noi. She was very friendly.

1. Where is John from?

_______________________________________

2. Where is he now?

_______________________________________

3. What does he do during this holiday?

_______________________________________

4. Is the weather bad?

_______________________________________

5. Did he meet a pretty girl from China?

_______________________________________

Đáp án & Thang điểm

I.

1. stadium 2. hospital 3. supermarket 4. cinema
5. post office 6. pharmacy 7. theatre 8. between

II.

1. A 2. D 3. D 4. B
5. C 6. C 7. B 8. B

III.

1. You should see the doctor.

2. My mother didn’t buy anything.

3. The weather in spring is warm.

4. We are going to visit Nha Trang next week.

5. He wants to fly the kites.

IV.

1. He is from America.

2. He is in Phuket, Thai land.

3. He goes swimming.

4. No, it isn’t.

5. No, he didn’t.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 4)

I. Choose the odd one out.

1. A. flat    B. road    C. cottage    D. villa

2. A. lane    B. house    C. road    D. street

3. A. quiet    B. bigger    C. pretty    D. crowed

4. A. always    B. usually    C. early    D. often

5. A. swimming    B. morning    C. fishing    D. surfing

6. A. morning    B. afternoon    C. running    D. evening

7. A. dance    B. activity    C. watch cartoon    D. have nice food

8. A. watch    B. came    C. go    D. have

9. A. did    B. went    C. played    D. had

10. A. surfed    B. played    C. prepared    D. got

II. Match the sentences

1. What’s your address? a. Yes. I did.
2. Did you go to the party? b. I watch English cartoons on TV.
3. How do you learn English? c. Yes, I will.
4. What are you reading? d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp.
5. Will you take part in Sports Day? e. It’s 75 Hai Ba Trung street.

Đáp án:

1 – 2 – 3 – 4 – 5 -

III. Put the words in order.

1. holiday/ did/ Where/ you/ last/ go/ ?

............................................................................................

2. birthday/ party/ When/ your/ last/ was/ ?

......................................................................................

3. comic/ I / read/ books/ English/

....................................................................................................

4. The tigers/ and/ they/ saw/ the elephants/.

.................................................................................…

IV. Read and answer.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

1. What is his name?

_______________________

2. When was Nam’s birthday party?

________________________________

3. Who went to Nam’s birthday party?

_________________________________

4. What did Phong do at the party?

________________________________

5. What did Linda do at the party?

__________________________________

6. What time did the party end?

___________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the odd one out.

1 - B 2 - B 3 - B 4 - C 5 - B
6 - C 7 - B 8 - B 9 - C 10 - D

II. Match the sentences.

1 – e 2 – a 3 – b 4 – d 5 - c

III. Put the words in order.

1. Where did you go last holiday?

2. When was your last birthday party?

3. I read English comic books.

4. They saw the tigers and the elephants.

IV. Read and answer.

1. His name is Nam.

2. His birthday party was on last Sunday.

3. Some of Nam’s classmate went to his birthday party.

4. Phong played the guitar.

5. Linda played the piano.

6. It ended at 7 p.m.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi chất lượng Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 5)

I. READING

Part 1: 1-6. Read and match

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Học kì 1 có đáp án (Đề 5)

Part 2: 7-12. Read and tick true (T) or false (F)

My name is Nam. I’m in class 5B, Nguyen Du primary school. My school year started in August. I go to school every day except Saturday and Sunday. I have four lessons a day. Today is Wednesday I have Maths, Vietnamese, Music and English. I have Maths and Vietnamese every school day. I have Music once a week and English four times a week.

EXAMPLE. - His name is Nam (T)

- He’s in class 5B (F)

7. His school is Nguyen Du primary school.

8. His school year started in September.

9. He goes to school from Monday to Friday.

10. He has five lessons a day.

11. He has Maths and Vietnamese every school day.

12. He has English twice a week.

Part 3: 13-18. Reorder number the sentences to make a dialogue.

13. I hope I will go there this holiday.

14. The street was noisy and crowded but the food was delicious.

15. I went to Ho Chi Minh city.

16. Yes, I will.

17. What do you think of it?

18. Will you go there again?

0 - What do you do last weekend?

Your answer: _____________________________

Part 4: 19-25. Read and complete.

four emails practise Monday Minh Vietnamese because TV

Hello. My name is (0) Minh. I go to school from (19)______ to Friday. I have Maths and (20)__________ every school day. I have English (21)_______ times a week. English is my favourite subject. I (22)_______ reading by reading English comic books. Every day I practise writing English by sending (23)_________ to my friend Ha lim in Malaysia. I learn English (24) __________ I want to watch English cartoons on (25) ______.

II. WRITING

Part 1: 1-6. Fill in the blank.

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Học kì 1 có đáp án (Đề 5)

Part 2: 7-13. Reorder the words to make sentences.

Example. early. / up / always / I / get

- I always get up early.

7. did/ on/ do/ holiday?/ you/ What

_____________________________

8. lessons/ How/ today?/ many/ have/ you/ do

_______________________________________

9. English/ every/ speak/ day./ I

_______________________________

10. reading/ of/ the/ I’m/story/ Mai An Tiem.

_______________________________________________

11. fast./ They/ really/ were

__________________________________________________

12. play/ I’m/ to/ going/ badminton.

______________________________________________

Part 3: 13-18. Read and complete.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

13. What is his name?

_______________________

14. When was Nam’s birthday party?

________________________________

15. Who went to Nam’s birthday party?

_________________________________

16. What did Phong do at the party?

________________________________

17. What did Linda do at the party?

__________________________________

18. What time did the party end?

______________________________________

Part 4: 19-25. Write about you.

19. What’s your name? _________________

20. How old are you? ______________________

21. Where do you live? _________________________________

22. Who do you live with? ____________________________

23. Where did you go last holiday? __________________________

24. How do you learn English? ________________________________

25. How do you practice speaking English? ________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. READING

Part 1. Read and match

1. C 2. A 3. F 4. E 5. D 6. G

Part 2. Read and tick

7. F 8. T 9. F 10. T 11. T 12. F

Part 3. Reorder the number to make a dialogue

15 – 17 – 14 – 18 – 16 - 13

Part 4. Read and complete.

19. Monday 20. Vietnamese 21. four 22. practice
23. emails 24. because 25. TV

II. WRITING

Part 1. Read and complete

1. village 2. motorbike 3. boat
4. peacock 5. zoo 6. countryside

Part 2. Reorder the words to make sentences.

7. Where did you go on holiday?

8. How many lessons do you have today?

9. I speak English every day.

10. I am reading the story of Mai An Tiem.

11. They were really fast.

12. I am going to play badminton.

Part 3. Read and complete.

13. His name is Nam.

14. It was last Sunday.

15. Phong and Linda went to Nam’s birthday party.

16. Phong played the guitar

17. Linda played the piano

18. The party ended at 7 p.m.

Part 4. Write about you. (ĐÂY LÀ MẪU)

19. My name…….

20. I’m……. years old.

21. I live in……

22. I live with……..

23. I went to…….

24. Because I want to ……..

25. I speak English with…………………..

Tải xuống

Xem thêm bộ Đề thi Tiếng Anh lớp 5 có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 3-4-5 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2009 ĐẠT 9-10 LỚP 5

Phụ huynh đăng ký khóa học lớp 5 cho con sẽ được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Tiếng Anh lớp 5 - Cô Giang Ly

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Toán 5 - Cô Nguyễn Thị Ngọc

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Ôn luyện Toán 5 - Cô Kiều Thu Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi Tiếng Việt 5 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung chương trình Tiếng Việt 5 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.