Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 5 Writing có đáp án

Unit 5: Being part of Asean

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 11 mới Unit 5 Writing có đáp án

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

Quảng cáo

British families started going on holiday to the seaside around the middle of the 19th century. The invention of the railways made this possible. The first holidaymakers were quite rich and went for their health and education. The seaside was a place to be (1)______of illnesses, and doctors recommended bathing in the sea and drinking sea water. Also to increase their knowledge, families attended concerts and read books from libraries.

At that time, ordinary working people had very little time (2)______. However, in 1871, the government introduce four “Bank Holidays” – national holiday days. This allowed people to have a day or two out, which now and then gave them a taste for leisure and the seaside. At first they went on day-trips, taking

(3)______ of special cheap tickets on the railways. By the 1880s, rising incomes meant many ordinary workers and their families could have a week’s holiday at the seaside. Rail fares were reduced and cheap hotels were built to (4)______ them. Holidaymakers enjoyed being idle, sitting on the beach, bathing in the sea, and eating ice-cream. Cheap entertainment was (5)_____ offer and holidaymakers went to have fun. Today, the English seaside remained popular, with more than 18 million holidays taken there each year.

Question 1: A. recovered     B. cured    C. improved     D. remedied

Đáp án: B

Giải thích: recover (v): khôi phục

cure (v): chữa lành

improve (v): cải tiến

remedy (v): sửa chửa

Question 2: A. out     B. off     C. from     D. away

Đáp án: B

Giải thích: time off: thời gian nghỉ ngơi

Question 3: A. opportunity     B. benefit     C. profit     D. advantage

Đáp án: D

Giải thích: take advantage of something/somebody: tận dụng lợi thế của ai/ cái gì

Question 4: A. cater     B. board     C. lodge     D. accommodate

Đáp án: D

Giải thích: cater (v): cung cấp thức ăn đồ uống cho sự kiện

board (v): ăn, ở nhà người khác

improve (v): cải tiến

lodge somebody = accommodate somebody: cung cấp chỗ ở cho ai

Question 5: A. for     B. on     C. in     D. to

Đáp án: B

Giải thích: tobe on offer: được chào bán

Quảng cáo
2004 - Toán Lý Hóa
2004 - Toán Lý Hóa

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 1: . I said that she should see a doctor.

A. I advised her seeing a doctor.     B. I advised her should see a doctor.

C. I advised her to see a doctor.     D. I advised to see a doctor

Đáp án: C

Dịch: Tôi khuyên cô ấy đi khám bác sĩ.

Question 2: Ireland doesn't allow people to smoke in bars.

A. Ireland doesn't enjoy smoking in bars.

B. Ireland hates smoking in bars.

C. Smoking in bars is banned in Ireland.

D. You should not smoke in bars in Ireland.

Đáp án: C

Dịch: Hút thuốc trong quán bar bị cấm ở Ireland.

Question 3: Working on the computer is not what she feels like.

A. She doesn't feel like work on the computer.

B. She doesn't feel like working on the computer.

C. She doesn't feel like to work on the computer.

D. She doesn't feel like to working on the computer

Đáp án: C

Dịch: Cô ấy không cảm thấy muốn làm việc trên máy tính.

Quảng cáo

Question 4: California doesn't permit people to fish without a fishing license.

A. California can't stand fishing without a fishing license.

B. California doesn't allow fishing without a fishing license.

C. California doesn't encourage fishing without a fishing license.

D. California doesn't mind fishing without a fishing license.

Đáp án: B

Dịch: California không cho phép câu cá mà không có giấy phép câu cá.

Question 5: “Why don't we go for a walk?" Mary said

A. Mary advised to go for a walk.

B. Mary asked going for a walk.

C. Mary suggested going for a walk.

D. Mary would like going for a walk.

Đáp án: C

Dịch: Mary đề nghị đi dạo.

Bài 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 6: Everyone was all so afraid. Nobody dared to speak anything.

A. Everyone was too afraid to dare to speak anything

B. Everyone was afraid enough to not to speak anything.

C. Everyone was such afraid that nobody speak anything.

D. Nobody was not afraid enough to dare to speak anything.

Đáp án: A

Dịch: Ai cũng sợ quá không dám nói gì.

Question 7: We cannot create a rule-based ASEAN. We don't have means of drafting, interpreting and enforcing rules.

A. Having means of drafting, interpreting and enforcing rules, it is impossible to create a rule-based ASEAN.

B. It is impossible to create a rule-based ASEAN community with means of drafting, interpreting and enforcing rules.

C. Not having means of drafting, interpreting and enforcing rules, we are unable to create a rule-based ASEAN.

D. To have means of drafting, interpreting and enforcing rules, we are able to create a rule-based ASEAN.

Đáp án: C

Dịch: Không có phương tiện soạn thảo, giải thích và thực thi các quy tắc, chúng tôi không thể tạo ra một ASEAN dựa trên quy tắc.

Question 8: Indonesia was influenced by Chinese, European, Indian, and Malay cultures. It is a widely diverse nation with over 300 ethnic groups.

A. To influence by Chinese, European, Indian, and Malay cultures, Indonesia is a widely diverse nation with over 300 ethnic groups.

B. To be influenced by Chinese, European, Indian, and Malay cultures, Indonesia is a widely diverse nation with over 300 ethnic groups.

C. Influencing by Chinese, European, Indian, and Malay cultures, Indonesia is a widely diverse nation with over 300 ethnic groups.

D. Being influenced by Chinese, European, Indian, and Malay cultures, Indonesia is a widely diverse nation with over 300 ethnic groups.

Đáp án: D

Dịch: Chịu ảnh hưởng của các nền văn hóa Trung Quốc, Châu Âu, Ấn Độ và Malay, Indonesia là một quốc gia đa dạng rộng rãi với hơn 300 dân tộc.

Question 9: You come to Ha Noi. You are offered a large number of must-see tourist sites.

A. Come to Ha Noi, you are offered a large number of must-see tourist sites.

B. Coming to Ha Noi, you are offered a large number of must-see tourist sites.

C. Having come to Ha Noi, you are offered a large number of must-see tourist sites.

D. To come to Ha Noi, you are offered a large number of must-see tourist sites

Đáp án: B

Dịch: Đến với Hà Nội, bạn được cung cấp một số lượng lớn các địa điểm du lịch phải xem.

Question 10: There isn't a culture of respecting and following the rule. The ASEAN community's present goal cannot be achieved.

A. Even though there isn't a culture of respecting and following the rule, the ASEAN community's present goal cannot be achieved.

B. Not being a culture of respecting and following the rule, the ASEAN community's present goal cannot be achieved.

C. Owing to the a culture of respecting and following the rule, the ASEAN community's present goal cannot be achieved.

D. The ASEAN community's present goal cannot be achieved unless there is a culture of respecting and following the rule.

Đáp án: D

Dịch: Mục tiêu hiện tại của cộng đồng ASEAN không thể đạt được trừ khi có văn hóa tôn trọng và tuân theo quy tắc.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 thí điểm có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký học thử khóa học bởi các thầy cô giỏi bằng cách inbox page - CHỈ TỪ 99K tại Học cùng VietJack

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-5-being-part-of-asean.jsp

2004 - Toán Lý Hóa