Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 9 Reading có đáp án

Unit 9: The Post Office

Bài tập Tiếng Anh 11 Unit 9 Reading có đáp án

Đề bài Read the passage carefully, then choose the correct answers.

The last two decades have seen enormous changes in the way people's lives are affected by IT. Twenty years ago, few people had access to a computer while today most people use them at work, home or school and use of e-mail and the Internet is an every day event.

These developments have brought many benefits to our lives. E-mail makes communication much easier and more immediate. This has numerous benefits for business, commerce, and education. The World Wide Web means that information on every conceivable subject is now available to us. Clearly, for many people this has made life much easier and more convenient.

However, not all the effects of the new technology have been beneficial. Many people feel that the widespread use of e-mail is destroying traditional forms of communication such as letter writing, telephone and face-to-face conversation. In addition, the huge size of the Web means it is almost impossible to control and regulate. This has led to many concerns regarding children accessing unsuitable websites. In conclusion, developments in IT have brought many benefits, yet I believe developments relating to new technology in the future are likely to produce many negative effects that will need to be addressed very carefully.

Question 1: In the last twenty years

A. there have been dramatic changes in the field of computer science

B. people's lives have been changed a lot because of the invention of the computer.

C. the World Wide Web and e-mail communication have affected modern life.

D. there have been developments in telecommunications.

Đáp án: A

Giải thích: The last two decades have seen enormous changes in the way people's lives are affected by IT.

Dịch: Hai thập kỷ qua đã chứng kiến những thay đổi to lớn trong cách sống của mọi người bị ảnh hưởng bởi CNTT.

Question 2: According to the passage, E-mail

A. reduces face-to-face contact

B. can be checked quickly and easily

C. is used only in business

D. takes a lot of time to transmit

Đáp án: B

Giải thích: E-mail makes communication much easier and more immediate. This has numerous benefits for business, commerce, and education.

Dịch: E-mail làm cho giao tiếp dễ dàng hơn và ngay lập tức hơn. Điều này có nhiều lợi ích cho kinh doanh, thương mại và giáo dục.

Question 3: The World Wide Web and e-mail communication

A. causes an easier life

B. have also been used for education purpose

C. is difficult to get access to

D. is destroying traditional customs

Đáp án: A

Giải thích: Clearly, for many people this has made life much easier and more convenient.

Dịch: Rõ ràng, đối với nhiều người điều này đã làm cho cuộc sống dễ dàng và thuận tiện hơn nhiều.

Question 4: What does the IT stand for?

A. Information Transfer

B. Information Transmission

C. Information Theory

D. Information Technology

Đáp án: D

Giải thích: IT = Information Technology (công nghệ thông tin)

Question 5: The writer thinks future IT developments will be

A. more positive

B. more negative

C. more rapid

D. unexpected

Đáp án: B

Giải thích: In conclusion, developments in IT have brought many benefits, yet I believe developments relating to new technology in the future are likely to produce many negative effects that will need to be addressed very carefully.

Dịch: Tóm lại, sự phát triển trong CNTT đã mang lại nhiều lợi ích, nhưng tôi tin rằng những phát triển liên quan đến công nghệ mới trong tương lai có khả năng tạo ra nhiều tác động tiêu cực sẽ cần được giải quyết rất cẩn thận.

Đề bài Read the passage and check whether the following statements are true (T) or false (F).

First Class Mail

Overview

One of the most frequently used of out postal services, First Class mail aims to deliver your letter of packet the next working day, including Saturday. It costs just 32p for letters and small item weighing up to 100g.

Key feature

Quick and easy to use. If your mail weighs 100g or less, simply stick a First Class stamp on it. You can buy First Class stamps in sheets of 100, rolls of up to 10,000, or book format from our online shop.

No maximum weight limit for First Class.

Free First Class delivery of services for the blind, including talking newspapers and guide dog harnesses (call our customer services team on 0845 7740 740 for more details).

Compensation of up to £32 for loss or damage, with your free certificate of posting (available from your local Post OfficeTM when you post your mail).

Question 6: First Class mail aims to deliver your letter or packet the next working day, except weekends.

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: First Class mail aims to deliver your letter of packet the next working day, including Saturday.

Dịch: Thư hạng nhất nhằm mục đích gửi thư của bạn vào ngày làm việc tiếp theo, kể cả thứ bảy.

Question 7: It costs just 32p for letters and small items weighing up to 1000g.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: It costs just 32p for letters and small item weighing up to 100g.

Dịch: Nó chỉ tốn 32p cho các thư và vật phẩm nhỏ có trọng lượng lên tới 100g.

Question 8: First Class delivery of services are free for the blind.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Free First Class delivery of services for the blind, including talking newspapers and guide dog harnesses.

Dịch: Cung cấp dịch vụ miễn phí hạng nhất cho người mù, bao gồm báo nói chuyện và hướng dẫn sử dụng chó.

Question 9: First Class mail offers up to £32 in compensation for lose or damage.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Compensation of up to £32 for loss or damage, with your free certificate of posting

Dịch: Bồi thường lên tới £ 32 cho mất mát hoặc thiệt hại, với giấy chứng nhận đăng bài miễn phí của bạn.

Question 10: Customers cannot buy First Class stamps in sheets of 100.

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: You can buy First Class stamps in sheets of 100, rolls of up to 10,000, or book format from our online shop.

Dịch: Bạn có thể mua tem First Class ở dạng tờ 100, cuộn lên tới 10.000 hoặc định dạng sách từ cửa hàng trực tuyến của chúng tôi.

Đề bài Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The invention of the mobile phone has undoubtedly revolutionized the way people communicate and influenced every aspect of our lives. The issue is whether this technological innovation has done more harm than good. In order to (1)______ the question, we must first turn to the type of consumer. Presumably, most parents buy mobile phones for their teenagers to track their whereabouts and ensure their safety. We can also assume that most teenagers want mobile phones to avoid missing out (2)______ social contact. In this context, the advantages are clear. However, we cannot deny the fact that text messages have been used by bullies to intimidate fellow students. There is also (3)______ evidence that texting has affected literacy skills. The ubiquitous use of the mobile phone has, (4)______ question, affected adult consumers, too. What employee, on the way home from work, would be reluctant to answer a call from their boss? Apparently, only 18% of us, according to a recent survey, are willing to switch off our mobile phones once we’ve left the office. Admittedly, mobile phones can be intrusive but there are obvious benefits to possessing one. Personally speaking, they are invaluable when it comes to making social or business arrangements at short (5)______. According to a recent survey, they also provide their owners with a sense of security in emergency situations. In conclusion, mobile phones do have their drawbacks, but these are outweighed by the benefits. I would argue that it is not the tool that chooses its purpose, but the user.

Question 11:

A. answer

B. address

C. remedy

D. put right

Đáp án: A

Giải thích: answer (v): trả lời, hồi đáp address (v): gửi, đề địa chỉ, nhằm vào

remedy (v): chữa, cứu chữa put right (v): sửa đổi, sữa chữa (cho đúng)

Question 12:

A. in

B. to

C. of

D. on

Đáp án: D

Giải thích: Ta có cụm “miss out on sth”: không được hưởng lợi từ một cái gì bằng việc không tham gia vào nó

Question 13:

A. indisputable

B. arguable

C. doubtless

D. unhesitating

Đáp án: B

Giải thích: indisputable (a): không thể tranh cãi, hẳn là

arguable (a): còn phải bàn cãi, còn nghi vấn, đáng ngờ

doubtless (adv): không còn nghi ngờ gì nữa, (một cách) chắc chắn

unhesitating (a): không do dự; quả quyết

Question 14:

A. out of

B. without

C. beyond

D. outside

Đáp án: A

Giải thích: “out of the question”: không thể

Question 15:

A. time

B. notice

C. term

D. warning

Đáp án: B

Giải thích: “at short notice”: không lâu trước đó; không có cảnh báo hoặc thời gian chuẩn bị.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2003 ĐẠT 9-10 THI THPT QUỐC GIA

Đăng ký khóa học trước lớp 12 dành cho teen 2k3, tặng miễn phí khóa học tốt 11 kì 2 tại khoahoc.vietjack.com

Toán 11 - Thầy Nguyễn Quý Huy

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Ngữ văn lớp 11 - cô Hương Xuân

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 11 - Thầy Vũ Việt Tiến

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Vật Lý lớp 11 - Thầy Võ Thanh Được

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Hóa Học lớp 11 - cô Lê Thúy Hằng

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-9-the-post-office.jsp

Khóa học 11