Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Cánh diều năm 2022 có đáp án (4 đề)

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Cánh diều năm 2022 có đáp án (4 đề)

Với bộ 4 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 năm học 2022 - 2023 có đáp án, chọn lọc được biên soạn bám sát nội dung sách Cánh diều và sưu tầm từ đề thi Tiếng Anh 6 của các trường THCS trên cả nước. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp học sinh ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 6.

Tải xuống

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Cánh diều

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I.Odd one out.

1. A. parrot

B. snake

C. frog

D. sport

2. A. football

B. favorite

C. baseball

D. Table tennis

3. A. Who

B. This

C. That

D. Those

4. A. bigger

B. smaller

C. higher

D. modern

5. A. How many

B. Where

C. What

D.  Than

Quảng cáo

II. Choose the correct answer.

1. _______ students are there in your classroom?

A. How much

B. How many

C. How

D. Who

2. ______ are the fish? They are on the fish tank. 

A. Who

B. When

C. Where

D. How much

3. The book is ________ the pen and the ruler. 

A. between

B. near

C. next 

D. opposite

Quảng cáo

4. Who is your _______ singer? - My favorite singer is Rosé.

A. best

B. favorite

C. worst

D. favour

5. Who's your English teacher? _____ English teacher is Mrs. Hanh. 

A. Mine

B. Your

C. Ours

D. My

III. Give the correct form of the word in brackets. 

1. Ho Chi Minh city is _______ than Ha Noi (big)

2. My house is __________ than yours. (beautiful)

3. BTS ______ my favorite band. (be)

4. Linda loves _______  mountains. (climb)

5. Café and restaurant _____ my favorite places. (be)

Quảng cáo

ĐÁP ÁN

I. Choose the odd one out.

1 - D; 2 - B; 3 - A; 4 - D; 5 - D;

II. Choose the correct answer.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D;

III. Give the correct form of the word in brackets.

1. Ho Chi Minh city is ____bigger___ than Ha Noi (big)

2. My house is _____more beautiful_____ than yours. (beautiful)

3. BTS ____is__ my favorite band. (be)

4. Linda loves __climbing_____ mountains. (climb)

5. Café and restaurant __are___ my favorite places

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Cánh diều năm 2022 có đáp án (4 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Cánh diều

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

I. Choose the best answers

1. How many ......................... are there?

A. book                 

B. books      

C. a book    

D. the book

2. They are in their  ………….. room.

A .living               

B. to live               

C. live                   

D. to live

3.Thu: What’s her name ? -  Lan: ……………………

A. His name’s Hoa 

B. My name’s Hoa   

C. Your name’s Hoa        

D. Her name’s Hoa

4. He is ……………

A. doctors                      

B. teachers            

C. an engineer       

D. students

5. Twenty - two  +   thirty-seven  =  ……………............

A. Fifty- six                    

B. Fifty-nine         

C. Fifty- seven      

D. Fifty- eight

6. A: Are they twelve ?            - B:………….

A.Yes, he is                    

B. No, he isn’t      

C. No, they aren’t 

D. Yes, we are

7. I live............. Can Tho city.

A. on                    

B. in                               

C. at                     

D. with

8 .A: …………..  are you?     - B: I’m fine, thanks.

A. What                

B. Where              

C. Who                 

D. How

9. A: How old are you ?   

A. He’s eleven       

B. I’m fine       

C. I’m eleven years old   

D. She’s eleven years old

10. - Miss Hoa: Goodmorning, class.          - Children : …………………….

A.Good afternoon, teacher                     

B. Good evening, teacher  

C. Hi,teacher                                 

D. Good morning, teacher

II. Read the passage and answer the questions

   My name’s Ba. I’m a student. .This is my family. There are four people in my family : my father, my mother , my sister and me. My father is fifty years old .He’s a doctor. My mother is forty-six .She’s a nurse. My sister is a student.

1.What’s his name ?  

  …………………………………………………………………

2. How old is his father?

…………………………………………………………………

3. How old is his mother ?

  …………………………………………………………………..

4. What does she do?

   ………………………………………………………….............    

III. Give the correct form of verbs 

1.Mr Tan and Miss Lien (be) ……………..   teachers .

2. I (live) ....................... in Ha Noi. 

3. That ( be) .......................... my classroom.

4. I (be) .................... a student.

IV. Find the mistake in each sentence and correct it

1. My school is in the city. They is big.

2. We have English at Monday and Friday .

3. My mother often get up at 6.00 o’clock in the morning.

4. What does Mr. Minh travel to work?

5. I’m hungry. I’d like some chicken and some rices.

6. What are you going do on the weekend?

7. The Nile River is the longer river in the world.

8. We are burning too many coal, oil and gas.

9. She cooks in the kitchen now .

10. We have lots of beautiful beach.

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - B; 

6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - C; 10 - D; 

II.

1 - His name is Ba. 

2 - He is fifty years old. 

3 - She is forty - six years old. 

4 - She is a nurse.

III.

1 - are; 2 - live; 3 - is; 4 - am; 

IV.

1 - They thành It;

2 - at thành on;

3 - get thành gets;

4 - What thành How; 

5 - rices thành rice;

6 - do thành to do; 

7 - longer thành longest; 

8 - many thành much; 

9 - cooks thành is cooking;

10 - beach thành beaches;

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Cánh diều

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

I.  Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. cover                      B. go                    C. flow                D. so

2. A. flow                        B. love                  C. stone              D. November

3. A. summer                  B. sun                  C. glue                D. shut

4. A. slowly                     B. foam                C. cover              D. home

5. A. blood                      B. shoot               C. shut                D. flood

II. Choose the best answer:

1. I have photographs of my family _______ the wall of my office.
     A. on              B. next to             C. at               D. in
2. Mr. Smith's jacket is _______ the closet.
     A. under         B. in                     C. at               D. from
3. Where's John? He's over there. He's standing________ Ellen.
     A. on              B. under               C. next to       D. between
4. It arrives_________ Chicago at ten o'clock.
     A. at               B. in                     C. near           D. from
5. The teacher stands ________the class.
     A. from           B. at                     C. in front of    D. by
6. There is a map on the wall just ________ the teacher's desk.
     A. from           B. above              C. before         D. in front of
7. February comes________ March
     A. behind        B. after                C. before         D. during
8. July comes ________ June.
     A. before         B. after                C. behind         D. in
9. "Tall" is the opposite ________"short".
      A. to               B. of                     C. against        D. with
10. I always eat ______home.
      A. at               B. in                     C. from         D.to

III. . Read the passage and answer the questions

"Mrs Lien is a nurse. Her house is near the hospital. It is in front of the park, between the drugstore and the bakery. Today she doesn't go to work because it's Sunday. There are five room in her house, and her house has a small yard to the right of the house ,there are flowers and there are small trees to the left of it. There is a well behind her house.

1-What does Mrs Lien do?

.................................................................................

2-How many rooms does her house have?

..................................................................................

3-Is the yard big or small?

...................................................................

4-Where are the flowers?

............................................................................

5-What is there behind the house ?

...........................................................................

IV.Rewrite the sentences with the same meaning

1. My sister walks to the supermarket.

My sister goes………………

2. There are many flowers in our garden.

Our garden…………………

3. Does your father cycle to work?

Does your father get……………

4. The garden is behind Nam’s classroom.

Nam’s classroom………………

5. Tom drives to work every morning.

Tom travels………………………

Đáp án

I. 

 1. A

2. B

3. C

4. C

5. B

II.

1. A. on
2. B. in
3. C. next to
4. B. in
5. C. in front of
6. B. above
7. C. before
8. B. after
9. B. of
10. A. at

III.

1. Mrs Lien is a nurse.

2. Her house has five rooms.

3. The yard is small.

4. The flowers are to the left of the house.

5. There is a well behind the house.

IV.

1.My sister go to the supermarket on foot

2.Our garden has many flowers

3.Does your father get to work by bike?

4. Nam’s classroom is in front of the garden

5. Tom travels to work by car every morning

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Cánh diều năm 2022 có đáp án (4 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Cánh diều

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

I.  Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. student                   B. sugar               C. stainless           D. slang

2. A. summer                  B. singer              C. study                D. tables

3. A. sure                        B. stupid              C. spring               D. snail

4. A. ocean                     B. ceiling              C. city                   D. circle

5. A. ache                       B. school              C. machine           D. chemical

II. Give the correct form of words in the blanket

1. Cats are ………… (intelligent) than rabbits.

2. Lana is…………… (old) than John.

3. China is far ………… (large) than the UK.

4. My garden is a lot ………………. (colourful) than this park.

5. Helen is …………… (quiet) than her sister.

6. My Geography class is ……………. (boring) than my Math class.

7. My Class is …………. (big) than yours.

8. The weather this autumn is even ……………… (bad) than last autumn

III.

Read then answer the questions:

This is my friend. Her name is Linh. She goes to school from Monday to Saturday. Her school is on Nguyen Cao Thang Street and it is big. It has five floors. Linh’s classroom is on the third floor. She is in grade 6 class 6A. There are thirty-two pupils in her class.

Linh starts her classes at 2 o’clock in the afternoon and finishes them at 4:30. On Monday, she has Math, Literature and English. After school, Linh plays badminton, but her friend, Lien doesn’t play it; she plays volleyball. Linh goes home at 5:30.

Questions:

1. Where is Linh’s school?

………………………………………………………………………………

2. How many floors does her school have?

…………………………………………………………………….

3. Which class is she in?

……………………………………………………………………………..

4. What time does she start her classes?

…………………………………………………………………..

5. Does Lien play badminton?

…………………………………………………………………..

IV.

Make the questions for underline part

1.- The children swam in the lake.

......................................................

2.- The glass fell of the table.

......................................................

3.- They saw lions and tigers at the zoo.

......................................................

4.- He left the party at 11.o’clock.

......................................................

5.- John went to the beach last Sunday.

......................................................

Đáp án

I.

 1. B

2. D

3. A

4. A

5. C

II.

1- more intelligent

2- older

3- larger

4- more colourful

5- quieter

6- more boring

7- bigger

8- worse

III.

1. It is on Nguyen Cao Thang Street.

2. It has five floors.

3. She is in grade 6 class 6A.

4. She starts her classes at 2 o’clock in the afternoon.

5. No, she doesn’t.

IV.

1 - Who swam in the lake?

2 - What fell of the table?

3 - What did they see at the zoo?

4 - What time did he leave the party?

5 - Where did John go last Sunday?

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Bộ đề thi năm học 2022 - 2023 các lớp các môn học được Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm tổng hợp và biên soạn theo Thông tư mới nhất của Bộ Giáo dục và Đào tạo, được chọn lọc từ đề thi của các trường trên cả nước.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Các loạt bài lớp 9 khác