Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 6 Right on năm 2024 (có đáp án)

Trọn bộ Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 6 Right on! năm 2024 mới nhất chọn lọc, cực sát đề thi chính thức giúp học sinh ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 6 Giữa kì 1.

Đề thi Tiếng Anh 6 Giữa kì 1 Right on! năm 2024 (có đáp án)

Xem thử

Chỉ từ 150k mua trọn bộ Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 6 Right on! bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Right on!

Môn: Tiếng Anh lớp 6

Năm học 2023 - 2024

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

Exercise 1: Listen and choose the correct answers.

1. There are _______ in my house. 

A. one bedroom                  

B. two bedrooms                                   

C. three bedrooms

2. My _____ cook dinner in the kitchen every night. 

A. sister and I                      

B. mom and dad                                    

C. mom and my sister

Quảng cáo

3. My family ___________ in the living room every night. 

A. watches television          

B. reads books                                       

C. plays games 

4. There is(are) __________ in my house. 

A. one floor                         

B. two floors                                          

C. three floors

5. My backyard has a maple tree, a swimming pool and a _____________.  

A. vegetable garden            

B. basement                                           

C. garage

Exercise 2: Choose the odd one out.

1. A. fridge

B. chair

C. armchair

D. sofa 

2. A. bedroom

B. kitchen

C. garden

D. bathroom

3. A. fridge

B. living room

C. cupboard

D. oven 

4. A. television

B. food mixer

C. oven

D. cooker

5. A. clothes shop

B. book shop

C. department store

D. hospital

Quảng cáo

Exercise 3: Read the sentences and choose the correct answers.

1. They are healthy. They do __________ every day.

A. football                           

B. tennis                           

C. judo                                  

D. badminton

2. __________ two bathrooms in your house? – Yes, there are.

A. There is                          

B. There are                      

C. Is there                              

D. Are there

3. The dog is in __________ the computer.

A. next to                            

B. between                       

C. behind                              

D. front of

4. My sister __________ some books and pillows on her bed. 

A. have got                         

B. has got                         

C. is got                                 

D. got 

Quảng cáo

5. ______ car is broken, so he’s taking a bus to work today. 

A. Robert’s                         

B. Roberts                        

C. Roberts’                            

D. Robert

6. I don’t have _____ tests on Monday, but I have ____ test on Wednesday. 

A. a – some                         

B. any – a                         

C. some – a                           

D. any – some 

7. My _________ house is over there. They live just across the street. 

A. cousins’                          

B. cousins’s                      

C. cousin’s                            

D. cousin

8. Are _______ your books over there on the table?

A. these                               

B. those                            

C. this                                    

D. that 

9. Sharks can grow thousands of __________ in a lifetime. 

A. teeth                               

B. tooth                            

C. tooths                               

D. teeths 

10. The policeman followed the three _________ out of the bank. 

A. mans                               

B. man                              

C. men                                   

D. mens

Exercise 4: Read the text and do the following tasks.

Hi. My name is Peter, and I live in Sydney with my family. We live in a large house. The house has a living room, a kitchen, four bedrooms, three bathrooms, and a big backyard. There are many beautiful flowers in the yard, especially in summer.

My elder sister, Sue, is a student at the Law University. My younger brother Bill, is a student at a secondary school near my house. My father works in an office 20 kilometers from our house. My mother is a nurse. She works in a small hospital. She always gets up early to cook breakfast for us. I am a student. I go to the same school with my brother. We live very happily and I am very lucky to have a wonderful family.

Task 1: Read the text and fill in the blanks with NO MORE THAN THREE WORDS. 

1. Peter’s house has a big _______.

2. Sue is studying at the _______ University. 

3. Peter’s younger brother is a student at a _______ near his house.

4. Peter’s father works _______ kilometers far from his house.

5. Peter’s mother gets up early to _______ for his family every morning.

Task 2: Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F).

1. Peter lives in Australia.

2. There are eight rooms in Peter’s house.

3. Sue is a student at Law University.

4. Peter’s school is far from his house.

5. Peter likes his family very much.

Exercise 5: Complete the dialogue with the phrases in the box.

a. How's your new house?

b. Is it big?

c. Wow!  Do you have enough furniture?

d. Come over tomorrow for lunch and you can see the new house.

Vicky: Hi Rebecca.

Rebecca: Oh. Hi Vicky.  

Vicky: (1) ____________________

Rebecca: It's great.  

Vicky: (2) ____________________

Rebecca: Yeah. There are three bedrooms and two bathrooms.  There's also a big yard and a swimming pool.

Vicky: (3) ____________________

Rebecca: We bought some new furniture.  There's a new sofa in the living room.  We bought a new table and chairs for the dining room and a new dresser for the bedroom.

Vicky: When can I see your new house?

Rebecca: (4) ____________________

Exercise 6: Use the given words to rewrite the sentences with the same meaning.

1. My house has a small garden. (is)

There ______________________________ in my house.

2. The dog is to the left of the sofa and to the right of the wardrobe. (between)

The dog ______________________________ and the wardrobe.

3. Tom's bedroom has two bookshelves. (in) 

There ______________________________ Tom's bedroom.

4. I don’t have a bookshelf in my bedroom. (isn’t)

There ______________________________ in my bed room.

5. Our living room has two televisions and a big coffee table. (are)

There ______________________________ in our living room. 

---------------THE END---------------

Đáp án

HƯỚNG DẪN GIẢI

Exercise 1:

1. B

2. B

3. A

4. A

5. A

Exercise 2:

1. A

2. C

3. B

4. A

5. D

Exercise 3:

1. C

2. D

3. D

4. B

5. A

6. B

7. A

8. B

9. A

10. C

Exercise 4:

Task 1:

1. backyard

2. Law

3. secondary school

4. 20

5. cook breakfast

Task 2:

1. T

2. F

3. T

4. F

5. T

Exercise 5:

1. a. How’s your new house?

2. b. Is it big?

3. c. Wow! Do you have enough furniture?

4. Come over tomorrow for lunch and you can see the new house.

Exercise 6:

1. There is a small garden in my house.

2. The dog is between the sofa and the wardrobe.

3. There are two bookshelves in Tom’s bedroom.

4. There isn’t a bookshelf in my bedroom.

5. There are two televisions and a big coffee table in our living room.

................................

................................

................................

Trên đây tóm tắt một số nội dung miễn phí trong bộ Đề thi Tiếng Anh 6 mới nhất, để mua tài liệu trả phí đầy đủ, Thầy/Cô vui lòng xem thử:

Xem thử

Xem thêm đề thi các môn học lớp 6 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 6

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và khóa học dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Giải bài tập lớp 6 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên