[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (16 đề) - Kết nối tri thức

[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (16 đề) - Kết nối tri thức

Với bộ 16 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 năm học 2021 - 2022 có đáp án, chọn lọc được biên soạn bám sát nội dung sách Kết nối tri thức và sưu tầm từ đề thi Tiếng Anh 6 của các trường THCS trên cả nước. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp học sinh ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Học kì 1 Tiếng Anh 6.

Tải xuống

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… to a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home. (GO)

II. Choose the correct answer. 

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. aren’t                 B. aren’t playing    C. don’t                  D. don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. the left               B. next                   C. near                   D. in front

3. Find one odd word

A. better                 B. smaller              C. worker               D. hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket and a toystore.

A. am                     B. is                       C. are                     D. be

5. I live in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. quite                  B. quiet                  C. calm                  D. noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. modern              B. moderner           C. more modern     D. most modern

7. Shh! The baby ……………… .

A. sleep                  B. sleeps                C. is sleeping         D. slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. go                      B. to go                  C. going                 D. am going

9. We are talking to firefighters and checking ……………… different fire trucks.

A. over                   B. in                       C. into                    D. out

10. Which underlined part is pronounced differently ?

A. coffee                B. see           C. agree                  D. free

III. Read and match. 

A

B

1. Shall we go there by bike ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like to play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best friend. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best friend isn’t young.

2. She helps the author do the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me to London this Saturday.

2. They often play soccer after school.

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / Da Nang / ?

2. I / do / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom ?

Đáp án Đề số 1

I. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses.

1 - doesn't work; 2 - Are they moving;

3 - are making; 4 - to go;

II. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - A;

III. Read and match.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A;

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

1 - T; 2 - F; 3 - F;

V. Make the questions with the words underlined.

1 - What are your parents doing this Saturday?

2 - When do they often play soccer?

VI. Write the sentences with the cues given

1 - Is Hue busier than Da Nang?

2 - I am doing the gardening tomorrow.

3 - How many benches are there in your classroom?

 [Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (16 đề) | Kết nối tri thức

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. picture

B. question

C. furniture

D. celebration

2. A. bookcase

B. waterfall

C. behave

D. game

3. A. think

B. without

C. theatre

D. tooth

4. A. food

B. took

C. good

D. cook

5. A. forest

B. cats

C. visit

D. speak

II. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the sentences

1. “……………do you visit your hometown?” – “Once every two or three months”.

A. How long          B. How far             C. How often         D. How much

2. The new instructor at the gym is excellent. He is very …………………with us.

A. confident           B. patient               C. positive             D. careful

3. My sister ……………speak 3 languages fluently.

A. can                     B. should               C. must                  D. would

4. I don’t feel good. I ……………….   home from school tomorrow.

A. am staying         B. stay                    C. stayed                D. have stayed

5. ……………….the first turning on the left. The bank is on your right.

A. Give                  B. Take                  C. Have                  D. Do

6. My laptop is …………………………..than his.

A. modern              B. morderner          C. more modern     D. most modern

7. We often ………………………..the furniture before Tet.

A. hang                  B. watch                 C. plant                  D. clean

8. You’ve got a toothache. You shouldn’t ………………….

A. go out with friends                B. play cards all night

C. eat a lot of sweets                  D. behave well

9. My mother is …………………………………………in my family.

A. the shorter                   B. the shorter than

C. the shortest                  D. the short

10. Before Tet, people often give ………………………to show their love and respect.

A. fireworks           B. plants                 C. food                   D. presents

III. Read the following passage and answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends and we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty to eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV and do my homework. I usually go to bed at 10. I always get up early in the morning so I never go to school late.

1. What time do Mary’s lessons finish? 

->…………………………………………………………...

2. What does she often do in the afternoon? 

-> ……………………………………………………….

3. Does she usually go to bed at 10.30? 

->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go to school late? 

-> …………………………………………………………..

5. What time do Mary’s lessons start? 

->………………………………………………………………..

IV. Rewrite these sentences so that it has the same meaning as the root ones.

1. My mother is younger than my father. 

-> My father …...............................................................

2. Does your neighbourhood have a library? 

-> Is there………………………………………….?

3. Minh’s house is near the supermarket. 

-> Minh’s house isn’t …………………………………

4. Unit one is more difficult than Unit two. 

-> Unit two is ……….………………………………

5. My mother is shorter than my father.

-> My father …..............................................................

V. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit)________their parents in the holidays.

2. We (speak) ________ French at the moment.

3. I (watch) _______TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)______to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)_________ a horse.

6. We (play)_________tennis now.

7. Minh sometimes (practice)_________the guitar in his room.

8.________you (like)________ chocolate ice cream?

9. I really (like)________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) ______________a shower.

Đáp án Đề số 2

I. 

1. D; 2. B; 3. B; 4. A; 5. C;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - A; 5 - B;

6 - C; 7 - D; 8 - C; 9 - C; 10 - D;

III.

1 - They finish at eleven o'clock.

2 - She often reads books in the library.

3 - No, she doesn't.

4 - Because she always gets up early in the morning.

5 - They start at seven thirty.

IV. 

1 - My father is older than my mother.

2 - Is there a library in your neighborhood?

3 - Minh's house isn't far from the supermarket.

4 - Unit two is easier than Unit one.

5 - My father is bigger than my mother.

V. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. visit; 2. are speaking; 3. watch; 4. goes; 5. is riding;

6. are playing 7. practice; 8. Do…like; 9. like; 10. is taking;

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

cities

B.

watches

C.

dishes

D.

houses

5.

A.

grandparents

B.

brothers

C.

uncles

D.

fathers

II. Find which word does not belong to each group.

1.

A.

toilet

B.

library

C.

kitchen

D.

bedroom

2.

A.

sofa

B.

dishwasher

C.

cupboard

D.

sink

3

A.

apartment

B.

villa

C.

silt house

D.

hotel

4.

A.

attic

B.

apartment

C.

kitchen

D.

living room

5.

A.

television

B.

cook

C.

fridge

D.

cooker

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. There are two lights ____ the ceiling.

A. in                       B. at                       C. on                      D. between

2. There___ four chairs and a table _____the middle of the room.

A. are – in              B. are – at              C. is – on                D. is – in

3. They are moving ____a new apartment ____the city centre soon.

A. at – at                B. from – in           C. to – in                D. to – from

4. There are some dirty dishes_____ the floor.

A. on                      B. with                   C. in                       D. for

5. My bedroom is _____the bathroom.

A. under                 B. in                       C. on                      D. next to

6. There aren’t any pillows _____the bed.

A. in                       B. on                      C. behind               D. in front of

7. Can you ______ me the book, please?

A. move                 B. pass                   C. have                   D. turn

8. Nga is _____ the phone, chatting ______friends.

A. on – to               B. on – on              C. to – with            D. to – to

9. My best friend is kind and _________ . He often makes me laugh.

A. funny                 B. nice                    C. shy                     D. boring

10. The film is very _____ and we can’t see all of it.

A. wonderful          B. easy                   C. exciting             D. boring

11. The summer camp is for students _________ between 10 and 15.

A. age                     B. age                     C. aging                 D. ages

12. Mary has __________ hair and big ___________eyes.

A. blonde, small               B. a black, blue

C. blonde, blue                 D. black, long

13. Next summer I am working as a ___________ teacher in a village near Hoa Binh city.

A. volunteer           B. nice                    C. good                  D. favourite

14. She is always __________ at school and helps other students with their homework.

A. hard                   B. hardly                C. hard-working     D. work hard

15. Our class is going to _______ a pinic at the zoo on Saturday. Would you like to come with us?

A. have                   B. take                    C. pass                   D. go

16. It’s ______ to go home. It’s so late.

A. now                   B. sure                    C. time                   D. like

17. Please turn ______ the lights. The room is so dark.

A. in                       B. on                      C. off                      D. at

18. At break time, I go to the library and ______ books.

A. go                      B. read                   C. play                   D. listen

19. Listen! Someone _________ at the door.

A. knock                B. knocks               C. is knocking        D. are knocking

20. Nam ___________ football now. He’s tired.

A. doesn’t play      B. plays                  C. is playing           D. isn’t playing

21. We are excited ______ the first day of school.

A. at                       B. with                   C. about                 D. in

22. My parents often help me __________ my homework.

A. at                       B. with                   C. about                 D. in

23. I am having a math lesson but I forgot my _________. I have some difficulty.

A. calculator          B. bike                   C. pencil case         D. pencil sharpener

24. In the afternoon, students ______ many interesting clubs.

A. join                    B. do                      C. play                   D. read

25. School at 4.30 p.m every day.

A. finish                 B. finishes              C. go                      D. have

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit)________their parents in the holidays.

2. We (speak) ________ French at the moment.

3. I (watch) _______TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)______to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)_________ a horse.

6. We (play)_________tennis now.

7. Minh sometimes (practice)_________the guitar in his room.

8.________you (like)________ chocolate ice cream?

9. I really (like)________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) ______________a shower.

V. Fill in each blank with a suitable verb.

1. She _______an oval face

2. ______ Mai’s hair long or short? - It ________short.

3. He ________ tall and thin.

4. Toan ________ an athlete. He ____ very strong.

5. Ngan ______short black hair.

6. What color _______those bikes?

7. What color __________Nam’s eyes?

8. What _______those?

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

We have English lessons (1)________Room 12. There are 24 tables for students and one desk for the teacher. (2)_________the walls, there are a lots of posters of England. There’s a cupboard at the front of the room and (3)________ the cupboard, there is a TV and DVD player. Sometimes we watch films. There are some bookshelves (4)______the classroom. (5)_______the shelves, there are a lot of English books. Our books are (6)________the teacher’s desk. He wants to look at our homework. Our school bags are (7)________the floor, and there is some food (8)________ the school bags. It’s now 5.30 pm. We are (9)_______home, but our teacher is (10)__________ school. He often stays late to prepare for tomorrow’s lessons.

VII. Reorder the words and write the meaning sentences.

1. city / beautiful / a / Ho Chi Minh /

..............................................................................................................

2.green fields / there /

..............................................................................................................

3. dog / it’s / friendly /

..............................................................................................................

4.student / Minh / new / a /

..............................................................................................................

5. television / big / a / there’s.

..............................................................................................................

6. new / four / there / cars /

..............................................................................................................

7. are / two / pizza / there /

..............................................................................................................

9.ten / are / desks / small /

..............................................................................................................

Đáp án Đề số 3

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. A

II. Find which word does not belong to each group.

1. B; 2. A; 3. C; 4. B; 5. B;

III. Choose the best answer (A, B, C orD).

1. C; 2. A; 3. C; 4. A; 5. D; 6. B; 7. D; 8. A; 9. A; 10. D; 11. B; 12. C; 13. A; 14. C; 15. A; 16. C; 17. B; 18. B; 19. C; 20. D; 21. C; 22. B; 23. A; 24. A; 25. B;

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. visit; 2. are speaking; 3. watch; 4. goes; 5. is riding;

6. are playing 7. practice; 8. Do…like; 9. like; 10. is taking;

V. Fill in each blank with a suitable verb.

1. has 2. Is/ is; 3. is; 4. is/ is;

5. has; 6. are; 7. are; 8. are;

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

1. in; 2. On; 3. on; 4. in; 5. On; 6. at; 7. on; 8. in; 9. at; 10. at;

VII. Reorder the words and write the meaningsentences.

1 - Ho Chi Minh is a beautiful city.

2 - There are green fields.

3 - It’s a friendly dog.

4 - Minh is a new student.

5 - There’s a big television.

6 - There are four new cars.

7 - There are two big pizza.

8 - There are ten small desks.

[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (16 đề) | Kết nối tri thức 

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

I/ PHONETICS (1 điểm)

Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại:

1. a. five

b. six

c. nine

d. night

2. a. this

b. there

c. thanks

d. these

3. a. eraser

b. table

c. basket

d. waste

4. a. books

b. lamps

c. clocks

d. pens

II/ LEXICO-GRAMMAR (3,5 điểm)

Chọn từ hoặc cụm từ đúng nhất để hoàn thành câu:

5.  We live ……….a small room...... the seventh floor.

a. at/ in                    b. in/ in                  c. in/ on d. on/ on

6. Nam sits............ Hai and Nga.

a. up                        b. between              c. in d. down

7. My classes start.......... a quarter to seven.

a. near                     b. next to                c. at d. on

8. Tìm từ khác nhóm so với các từ còn lại:

a. desk                    b. bench                 c. board d. floor

9. Miss Hoa works in a hospital. She is a ……….

a. nurse                   b. engineer             c. student d. teacher

10.  Jane is a teacher. She........ English.

a. teach                   b. teachs                 c. teaches                               d. teaching

11. …does your English teacher go to school? –By bus.

a. What                   b. How                   c. Who d. Where

12. What are Hoa and Lan doing, Nam? –They... for a train.

a. are waiting         b. waiting               c. is waiting                               d. am waiting

13. … It’s a bookshelf.

a. Who is that?       b. Which is that?    c. What is that? d. How is that?

14. … armchairs are there in your living room? –There are four.

a. What                   b. How many         c. How d. How old

15. What time do you have lunch?

a. eleven twenty.    b. It’s forty.            c. It’s a clock.                               d. It’s a quarter.

16. What does your mother do?

a. She’s watching TV. b. She has breakfast.   c. She goes out.                                                                                          d. She’s a teacher.

17. Does your father go to work on Sunday?

a. Yes, he does.      b. Yes, he goes.      c. Yes, he works.                               d. No, he not goes.

18. It’s opposite the bakery......... is it?

a. What                   b. Which                c. When                               d. Where

III/ READING (2 điểm)

Đọc đoạn văn và chọn True (đúng) hoặc False (sai) cho các câu trả lời sau:

Hello, My name is Quoc Trung. I’m eleven years old. I’m a student at Quang Trung school. My father is an engineer. His name’s Quoc Anh. He’s forty year old. My mother is thirty seven. Her name’s Thao and she is an English teacher. My sister is five years old. Her name’s is Thao Nguyen. My family lives in a house on Hung Vuong street in Ha Noi.

19. There are three people in Trung’s family.

20. They live in an apartment in Ha Noi.

21. His father is an engineer.

22. Mrs Thao is thirty seven.

Đọc đoạn văn sau rồi trả lời các câu hỏi phía dưới:

I live in a house near the rice paddy field in the country. It’s a beautiful house. There is a flower garden in front of the house. Behind the house, there is a river. To the left of the house, there are tall trees. To the right of the house, there is a well. I love my house.

23. Where do you live? …………………………………………………………..

24. It’s in front of the house. What is it? …………………………………………

25. What is between the tall trees and the well?......................................................

26. Do you love your house? …………………………………………………….

IV/ WRITING (2,5 điểm)

Sắp xếp các từ dưới đây thành câu hoàn chỉnh:

27. is/ my / this / not / pen

………………………………………………………………….

28. restaurant / to / next / is / police station / the / the

………………………………………………………………….

29. Miss Lan / does / work / to / travel / how / ? . (By train)

………………………………………………………………….

30. from / I / past / eleven / seven / to / quarter / classes / have / a

……………………………………………………………………

Trả lời các câu hỏi sau để viết một đoạn văn về trường em.

(0). What’s your name? (31) What do you do? (32) Which class are you in?

(33) Where is your school? (34) How do you go to school? (35) What time do classes start? (36) What time do they finish?

(0) My name is……. . ………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………

V/ LISTENING (1 điểm)

Nghe và đánh dấu (x) vào các phương tiện mà Lan, Nam, Mrs .Huong và Mr. Ha sử dụng.

Name

By

bike

By

motorbike

By

bus

By car

By

train

By plane

Walk

Ba


x






Lan








Nam








Mrs. Huong








Mr. Ha








*****The end***

Đáp án Đề số 4

I/ PHONETICS

1. b               2.c                3. c               4. d

II/ LEXICO-GRAMMAR

5. c               6. b               7. c               8. d               9. a                     10. c

11. b             12. a             13. c             14. b             15. a                     16. d

17. a             18. a

III/ READING

19. F                20. F            21. T            22. T

23. I live in a house in the country.

24. It’s a flower garden.

25. It’s the house.

26. Yes, I do.

IV/ WRITING

27. This is not my pen.

28. The restaurant is next to the police station.

29. How does Miss Lan travel to work?

30. I have classes from seven to a quarter past eleven.

Viết đoạn văn:

My name is (Thanh). (31). I’m a student. (32) I’m in class 6A.

(33) My school is (in the country/ near my house/ …)

(34) (so) I go to school by (bike) / I walk to school.

(35) Classes start at seven o’clock. (36) (And) They finish at a quarter past eleven. (Hs cũng có thể thêm từ của mình vào, ví dụ như So, and….)

V/ LISTENING

Tape script C3–unit 7–textbook–page 80–English 6:

Name

By bike

By

motorbike

By bus

By car

By train

By plane

Walk

Ba


x






Lan






x


Nam



x






Mrs. Huong




x




Mr. Ha





x



Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 5)

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1. A. cook

B. cathedral

C. celebrate

D. candy

2. A. April

B. take

C. tradition

D. decorate

3. A mother

B. close

C. photo

D. most

4. A. leave

B. break

C. repeat

D. peaceful

5. A. bridges

B. tables

C. wardrobes

D. telephones

II. Rearrange the words to make meaningful sentences

1. homework/ You/ must/ everyday/ your/ do

_______________________________

2. to/music/ like/ listen/ you/ Would/ to/ some?

_______________________________

3. I/ a/ watch/ football/ TV/ match/ on/ evening/ this

_______________________________

4. well/ should/ Children/ behave

_______________________________

5. has/ long/ round/ black/ face/ and/ hair/ She/ a

_______________________________

III. Fill the blanks with the right comparative form of the adjectives

1- The Mekong River is ( short )…………………….. than the Amazon River.

2- Nile is the ( long ) ………………………………….river in the world.

3- Is a snake ( dangerous )……………………………. than a dog?

4- Ho Chi Minh City is the ( large)…………………... city in Viet Nam.

IV. Choose the correct answer A, B, C or D to finish the sentences.

1. My father works _________ a factory.

A. in                       B. with                   C. on                      D. by

2. Hoa is ______ at Physics than her sister.

A. good                  B. best                    C. better                 D. the best

3. My new house is ________ than the old house.

A. more convenient          B. convenient         C. the convenient   D. most convenient

4. I live ________ Hue. I love it very much.

A. at                       B. in                       C. on                      D. from

5. Which boy is _________, Tonny or Jim?

A. young                B. younger             C. the youngest      D. more young

6. My mother is a good cook. She often ________ special food at Tet.

A. buys                  B. cooks                 C. takes                  D. brings

7. Tet is a time for family _________.

A. working             B. cooking             C. playing              D. gathering

8. The Great Wall of China is ______ wall in the wall.

A. the longer          B. the longest         C. long                   D. more long

V. Read and fill in the blank with the suitable word

Air; staying; backyard; are; cleaner; noisy;

Dear Nick,

I’m sorry I couldn’t write to you earlier because I was very busy. Now, we’re (1) …………………in a small hotel near a shopping area. Near my hotel, there’s a cinema, and a supermarket. There (2) ………………… some big shops at the end of the street. It’s also very (3) …………………here because there’s always a lot of traffic, day and night. In my hometown I live in a quieter street. There are some small shops, a school, a post office but there isn’t so much traffic. The (4) ………………… is much fresher, too.

Đáp án Đề số 5

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - A;

II. Rearrange the words to make meaningful sentences

1 - You must do homework everyday.

2 - Would you like to listen some music?

3 - I watch a football match on TV this evening.

4 - Children should behave well.

5 - She has a round face and long black hair.

III. Fill the blanks with the right comparative form of the adjectives

1 - shorter; 2 - longest; 3 - more dangerous; 4 - largest;

IV. Choose the correct answer A, B, C or D to finish the sentences.

1 - A; 2 - A; 3 - A; 4 - B; 5 - B; 6 - B; 7 - D; 8 - B;

V. Read and fill in the blank with the suitable word

1 - staying; 2 - are; 3 - noisy; 4 - backyard;

[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (16 đề) | Kết nối tri thức

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 6)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health and a long life.

A. hang                  B. decorate             C. wish                   D. bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees                   B. flowers              C. plants                 D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important          B. interesting         C. noisy                 D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster        B. lucky money     C. rooster               B. apricot blossom

5. I can't ............... my timetable.

A. finding              B. finds                  C. find                    D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should               B. won’t                 C. shouldn’t           D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… judo with his friends.

A. is playing          B. is doing             C. play                   D. do

8. London is a big city, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest         B. biggest               C. bigger                D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do                      B. does                   C. are                     D. is

10. He usually …………… in the morning.

A. is jogging          B. jog                     C. jogs                   D. jogging

III. Rearrange given words to make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninh Province. It has many (1) ……….. and caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the bay you can find Rooster and Han Island and even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. island in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. rocks             B. islands               C. island                 D. lakes

2. A. On                 B. At                      C. In                       D. Over

3. A. to take           B. taking                C. take                    D. to taking

4. A. the biggest     B. big                     C. biggest               D. bigger

5. A. to enjoy         B. enjoy                 C. enjoying            D. enjoyed

6. A. historic          B. good                  C. traditional          D. difficult

7. A. activity          B. acts                    C. activities            D. actions

8. A. natural           B. nature                C. local                  D. international

V. Give the correct form of the verbs

1. Every day she (get) ………up at 5.00, but today she (get )………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………to school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4.………..David ( travel )………………….. to Viet nam by plane now?

Đáp án Đề số 6

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II. 

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn't throw trash at public places

2 - She will go to a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going to plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear uniform to school in Vietnam.

IV. 

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V. 

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 7)

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others (1p)

1. A. bus                B. drugstore           C. museum            D. lunch

2. A. engineer        B. between             C. teeth                  D. greeting

3. A. read               B. teacher              C. eat                     D. breakfast

4. A. town              B. down                 C. window            D. shower

II. Circle the best words or phrases to complete the sentences (3ps)

5 - Hi, _______ name is Phong. I’m a student.

A. my                     B. his                     C. her                     D. our

6 - ________ do you live? I live on Tran Phu street.

A. What                 B. Where                C. Who                  D. How

7 - What is _____? It is a schoolbag.

A. these                  B. those                  C. they                   D. this

8 - Every morning, Ba ______ up at six o’clock.

A. to get                 B. get                     C. gets                    D. is getting

9 - When do you have English? I have it ________ Monday and Thursday.

A. at                       B. on                      C. for                      D. in

10 - What time ____ you get up? I get up at five o’clock.

A. do                      B. does                   C. is                       D. are

11 - Are there any flowers to the left of your house? _____________.

A. Yes, there are                         B. Yes, there is

C. No, there isn’t                        D. Yes, they do

12 - I go to the __________ to send the letter.

A. supermarket      B. zoo                    C. post office         D. bank

13 - Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening?

B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening?

D. Does your brother watch TV in the evening?

14 - Which sentence is correct?

A. There is a flower garden to the left of the house.

B. There is a flowers garden to the left of the house.

C. There is a flower garden the left of the house.

D. There is a flower gardens to the left of the house.

15 - “ It’s 9:45 now.” means: ________________.

A. It’s nine past forty- five.

B. It’s a quarter to ten

C. It’s forty- five nine

D. It’s a quarter to nine.

16 - There/ big/ well/ front/ house/. (Chose the correct sentence)

A. There is big well in front of the house.

B. There are big wells in front of the house.

C. There is a big well in front of the house.

D. There are big well in front of the house.

III. Choose the words that are NOT correct. (0.5 p)

17 - Phuong lives(A) in a(B) apartment in (C)town (D).

18 - Ba brush (A)his(B)teeth(C)every (D)morning.

IV. Read the passage and do the tasks below:

Nga is twelve years old. She is in grade six, class 6A1. She lives in a house with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a hospital, a market and a stadium.

Nga's father is a doctor. He works in the hospital. Her mother works in the super market. Nga goes to school at six- thirty in the morning. She has classes from seven to eleven thirty.

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F) (1p)

__________ 19 - There are four people in Nga's family.

__________ 20 - Nga's father works in the factory.

__________ 21 - Her mother works in the supermarket.

__________ 22 - Classes start at seven and finish at twelve.

2. Answer the questions (2ps)

23 - How old is Nga?

->................................................................................................................

24 - What does her father do?

->................................................................................................................

25 - Is their house next to a hospital?

->................................................................................................................

26 - What time do her classes finish?

->................................................................................................................

V. Match the questions in column A with the answers in column B. (1.5ps)

A

B

YOUR ANSWERS

27. What is behind your house?

A. Yes, there is.

27 ->

28. Do boys watch television?

B. L-A-N

28 ->

29. Does Nam listen to music?

C. There are twenty.

29 ->

30. How many classes are there in your school?

D. No, they don't.

30 ->

31. Is there a book on the table?

E. Yes, he does.

31 ->

32. How do you spell your name?

F. The river.

32 ->

VI. Answer about you (1p)

33. How many students are there in your class?

->...............................................................................................................

34. How do you go to school?

->...............................................................................................................

Đáp án Đề số 7

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others (1p)

1. C; 2. A; 3. D; 4. C;

II. Choose the best options or phrases to complete the sentences (3ps)

5. A; 6. B; 7. D; 8. C;

9. B; 10. A; 11. A; 12. C;

13. D; 14. A; 15. B; 16. C;

III. Choose the words or phrases that are not correct. (0.5 p)

17. B; 18. A;

IV. Read the passage below:

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F) (1p)

19. T; 20. F; 21. T; 22. F;

2. Answer the questions (2ps)

23. Nga is twelve years old.

24. Her father is a doctor.

25. No, it isn't.

26. Her classes finish at eleven thirty.

V. Match the questions in column A with the answers in column B. (1.5ps)

27. F; 28. D; 29. E; 30. C;

31. A; 32. B;

VI. Answer about you (1 p)

33. There are.................... students in my class.

34. I go to school by.........../ (I go to school on foot/ I walk to school)

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 8)

I. Find the words which have a different sound in the underlined part. (1m)

1. A. never             B. often                  C. when                  D. tennis

2. A. eating            B. reading              C. teacher               D. breakfast

3. A. Thursday       B. thanks                C. these                  D. birthday

4. A. writes           B. makes               C. takes                 D. drives

II. Choose the best answer. (2m)

1. That is ________ film I've ever seen.

A. the interestest                         B. the interesting

C. the most interesting               D. the most interested

2. I've never read a_______ novel than this one.

A. longest              B. longer                C. most longest      D. more longer

3. My friends always do their homework. They're...............

A. lazy                   B. curious              C. hardworking      D. talkative

4. " Would you like to come to my party next week?"-"..............."

A. No, thank you                                  B. Yes, please

C. I like to do nothing                          D. Yes, I'd love to

5. They are............... because they do morning exercises every day.

A. fine                    B. well                   C. healthy              D. healthful

6. Hung often...............his bike to visit his hometown.

A. drives                B. flies                   C. rides                  D. goes

7. "What are you doing this afternoon?" –"I don't know, but I'd like to.....swimming."

A. go                      B. do                      C. play                   D. have

8. The cat is sleeping..................... of the chair.

A. on                      B. behind               C. in front              D. opposite

9. Look! The students................. their new uniforms.

A. wear                  B. wears                 C. wearing             D. are wearing

IV. Choose the best option(A, B, C, D) to fill in each blank. (1,5m)

Oak City is a great city. There is so much to do. There (1)......... cinemas, parks and discos. It's got some great clothes and music shops, too.

Oak City is very modern and (2)............ There aren't any ugly buildings and there's some beautiful scenery around the (3).............

Is there any pollution in the Oak City ? There isn't much pollution because there (4)........ much traffic. Everyone travels by bikes and (5)............., so there aren't many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6)............ people in oak City? No – so come and spend a little time here.

(1) A. am               B. is                        C. are                     D. have

(2) A. beauty          B. beautiful            C. beautifully         D. beautify

(3) A. country        B. town                  C. village               D. city

(4) A. is                  B. isn't                    C. are                     D. aren't

(5) A. walks           B. walk                  C. walking             D. to walk

(6) A. convenient B. unfriendly C. modern D. historic

V. Give the right form of the verbs in brackets: (1m)

1. Where's Tuan? He (do).............................................judo in Room 2A.

2. Mai (take).................................... a test next Monday.

3. Hoa usually (skip)......................ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)....................to school on Sundays.

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (1,5m)

1. Lan's school bag is new.

=> Lan has....................................................................................

2. Does Thu's school have forty classrooms?

=> Are there...........................................................?

3. My house is behind the hotel.

=> The hotel.........................................................................................

4. Ho Chi Minh city is more modern than Hoi An.

=> Hoi An..............................................................

5. Please tell me some things about your neighborhood, please?

=> Can you......................................................?

6. It is not good for you to stay up too late.

=> You shouldn't...........................................................

Đáp án Đề số 8

I. Find the words which have a different sound in the underlined part. (1m)

1B; 2D; 3C; 4D;

II. Choose the best answer. (2m)

1C; 2B; 3C; 4D; 5C; 6A; 7A; 8B;

IV. Choose the best option(A, B, C, D) to fill in each blank. (1,5m)

1C; 2B; 3D; 4A; 5A; 6B;

V. Give the right form of the verbs in brackets: (1m)

1. is doing; 2. is taking; 3. skip; 4. don’t go;

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (1,5m)

1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The hotel is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minh city.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 9)

Part I. Read the passage and tick (v) True or False. (5pts)

My name is Trang. I live in a house near the sea. It's an old house, about 100 years old, and it's very small. It has two floors. There are two bedrooms, a living room, a bathroom and a kitchen. The bedrooms are upstairs. The bathroom is next to the kitchen. There is a lovely fireplace in the living room. There is a beautiful garden in front of the house. I live with my parents. I play badminton with my father in my free time. We have a lot of fun. I love my house very much.

Questions

True

False

0. Trang lives in an old house.

v


01. Trang doesn't live far from the beach



02. There are five rooms in her house



03. The bedrooms are on the second floor



04. There is a garden to the left of the house



05. She plays badminton with her father in her free time.



Part II. Read the passage carefully and fill in each space with one sentence provided below. (0) is done as an example. (5pts)

My uncle Terry Miller lives in London. (0._______D_____). He goes to work every working day. (1._________________): Saturday and Sunday. He has a bicycle but he never cycles to work (2._________________). The school starts at 8.00 a.m. and finishes at 4.00 p.m. After work (3._________________) or goes swimming in the swimming pool. He comes back home at 7.00, and has dinner. After dinner, (4.________________) his students' papers. Sometimes he watches TV. (5.________________), but he likes watching football matches on TV. He feels happy with his job.

A. He never plays football.

B. Because it is very far from his house to his school.

C. He has two days off a week.

D. He teaches Math at a school in London.

E. He usually plays tennis.

F. He is always busy marking.

Part III - Read, then choose the best answer. (10 pts)

Viet nam is..(01.). tropical country. There are only two..(02.). in Viet nam: the dry season and the..(03.). season. It oftens rains in the rainny season. The.(.04.). is wet and humid. In the dry season, it is hot..(05.). sunny. There is.(.06.). rain, so the country is very..(07).. There are thick forests and..(08.). rivers like the Mekong and the Red rivers. There are a lot of lakes and beaches,.(09).. There aren't..(10).. deserts in Vietnam.

01. A. a                  B. an                      C. the                     D. Ø

02. A. season         B. seasons              C. parts                  D. countries

03. A. rain              B. rains                  C. rainy                  D. raining

04. A. weather       B. weathers            C. season                D. seasons

05. A. but               B. so                       C. too                     D. and

06. A. lot of           B. many                 C. any                    D. a lot of

07. A. fine              B. greening            C. green                 D. greens

08. A. great            B. greats                 C. big                     D. greatest

09. A. so                B. too                     C. and                    D. but

10. A. some            B. much                 C. any                    D. a

WRITING

Part I. Rearrange the words to make meaningful sentences. (5pts)

01. and fruit juices/ everyday./ drink milk/ Children/ should

......................................................................................................

02. the supermarket/ Is/next/ to/ the post office?

......................................................................................................

03. with us/ shopping/ tomorrow?/ like to go/ Would you

......................................................................................................

04. has small/ My English/ white/ teeth./ teacher

......................................................................................................

05. city./ This/ the/ is/ in/ the/ building/ tallest

.....................................................................................................

Đáp án Đề số 9

Part I. Read the passage and tick (v) True or False. (5pts)

1. T; 2. F; 3. T; 4. F; 5. T;

Part II. Read the passage carefully and fill in each space with one sentence provided below. (5pts)

1.C; 2. B; 3. E; 4. F; 5. A;

Part III - Read, then choose the best answer. (10 pts)

01. A; 02. B; 03. C; 04. A; 05. D; 06. D; 07. C; 08. A; 09. B; 10. C;

WRITING

Part I. Rearrange the words to make meaningful sentences. (5pts)

01. Children should drink milk and fruit juices everyday.

02. Is the supermarket next to the post office?

03. Would you like to go shopping with us tomorrow?

04. My English teacher has small white teeth.

05. This is the tallest building in the city.

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 10)

I. Choose the correct answer

1. I am ………….. at music than my sister.

A better                  B. good                  C. the best              D. gooder

2. It is raining heavily outside, so we ………….. go out.

A will                     B. should               C. shouldn’t           D. must

3. The streets aren’t old, they’re …………………….

A narrow                B. modern              C. beautiful            D. expensive

4. Children receive …………………. in red envelopes at Tet.

A. new clothes       B. new books         C. new pens           D. lucky money

II. Use the correct form of the verbs:

1. There ………………(be) four people in my family.

2. He …………………. (live) near a market.

3. Nam and Ba ……………(play) football after school.

4. Minh………………….. (have) breakfast at 6 o’clock.

III. Read the following passage and choose the correct answer for each question.

My name is Adele and this is my husband, John. We both work in offices in Paris. We have breakfast at half past seven. We don’t have a big breakfast. We usually have bread, coffee and orange juice.

For lunch we have salad with sandwich. We usually have dinner at half past seven in the evening. It is a big meal of the day and we have meat or fish with vegetables and potatoes or rice. We have orange juice with the milk. On Saturday evenings we go to a restaurant for dinner at about eight o’clock.

1. Adele and John have _________.

A. breakfast with meat               B. a light breakfast

C. a big breakfast                       D. breakfast with eggs

2. What do they have for lunch?

A. salad and soup                       B. soup and fish

C. sandwich and fish                  D. salad with sandwich

3. What time do they usually have dinner?

A. 7:30                   B. 6:30                   C. 7:15                   D. 8:00

4. Where do they have dinner on Saturday evening?

A. at home                                            B. at a hotel

C. at their friend’s house                      D. at a restaurant

IV. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. grandparents

B. brothers

C. uncles

D. fathers

2. A. come

B. month

C. mother

D. open

3. A. beach

B. cheese

C. change

D. chemistry

4. A. diverse

B. island

C. scissors

D. right

5. A. forest

B. wonder

C. rock

D. lost

Đáp án Đề số 10

I. Choose the correct answer

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - D

II. Use the correct form of the verbs:

1. There ………are………(be) four people in my family.

2. He ………lives………….(live) near a market.

3. Nam and Ba ………play……(play) football after school.

4. Minh………has………….. (have) breakfast at 6 o’clock.

III. Read the following passage and choose the correct answer for each question.

1 - B; 2 - D; 3 - A ;4 - D;

IV. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. D

3. D

4. C

5. B

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 11)

QUESTIONS

A. LISTENING

Listen to Dave talking about his plan for the next week and decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. Dave doesn’t have any class at school next week.                  

2. Dave’s piano class starts at 7 pm.                  

3. His piano teacher comes from Australia.                  

4. Dave is going swimming with his friend.                  

5. Dave is going to Henry’s party with his brother.                  

B. PHONETICS

I. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1.       A. posters               B. chairs                 C. takes                  D. drives

2.       A. cheap                 B. peaceful             C. between             D. interview           

3.       A. month                B. post                   C. homework          D. hope

II. What is the odd one out?

4.       A. curly                  B. creative              C. friendly             D. confident

5.       A. amazing  B. interesting         C. doing       D. boring

C. USE OF ENGLISH

I. Choose the best answer to complete the following sentences

1. His two daughters are named___________ his favorite singers.

A. with                   B. for                      C. after                             D. at

2. My neighborhood is very ________ because everything is near my house.

A. convenient        B. exciting             C. comfortable                 D. inconvenient 

3. - “Would you like to come to Mai’s birthday party with us?” - “_______________.”

A. Yes, I would                          B. Yes, I’d love to 

C. Yes, thanks                            D. Thank you very much

4. My car is             yours.

A. more fast and economical than                  B. more fast and more economical than

C. faster and economical as                            D. faster and more economical than

5. I __________ to the football match tonight. I am busy.

A. come                 B. like coming                 C. am not coming         D. am coming

6. Da Lat is very nice. There ________ a lot of things to see and lots of tourists too.

A. is                       B. are                     C. have                   D. has

7. There ______ a big table and some chairs ______ the right _____ the bed.

A. is-on-in              B. are-on-of            C. are-in-on            D. is-to-of

8. My close friend is ready ____________ things with her classmates.

A. share       B. to share    C. shares      D. sharing

9. Tam is very pretty with her __________.  

A. brown long hair                     B. hair long brown 

C. long brown hair                     D. brown hair long

10. _________ your teacher often give you homework?

A. Is                       B. Are                    C. Do                     D. Does

11. You____________ pick up flowers in the school garden.

A. must                  B. mustn’t              C. can’t                  D. should

II. Give the correct form of the verb in the blank

a. My brother likes (12. live) ____________ in the city because the city is more modern and convenient.

b. What do you usually do at break time, Duy and Phong?

- I play football but my friend Phong (13. not play) ________ football. He (14. read) _________ in the library. 

c. It's cold! The students (15. wear) _______________ warm clothes.

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (16 đề) | Kết nối tri thức 

1.       The e-mail is about ……………………………………      

A. An’s best friend at school     B. An’s grandma

C. An’s math teacher       D. An’s mom

2.       …………………………………… is his grandma’s hobby.

A. Helping An do his homework         B. Watering flowers

C. Telling stories   D. Listen to music

3.       An usually listens to his grandma’s stories in the …………………………

A. morning  B. afternoon C. evening   D. at noon

4.       An likes his grandma best because ……………………………………      

A. she lives with his family.      B. she gets up early every morning,

C. she always listens to him when he’s sad.   D. she is a Maths teacher.

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

          We live in the suburbs, very far (1)_________ the city and it’s just too quiet! There aren’t (2)                      shops, and there are certainly (3)                     clubs or theaters. (4)                       a lot of parks, good schools, and very (5)                crime: nothing ever really happens here. I would really love (6)                    downtown.

          (suburb (n): ngoại thành)

1.       A. from        B. for C. to  D. of

2.       A. much       B. many       C. more        D. a lot of

3.       A. not B. nothing    C. none        D. no

4.       A. Has          B. Having    C. There is   D. There are

5.       A. little        B. less          C. many       D. lots of

6.       A. to live      B. living      C. to living  D. a & b

E. WRITING

I. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. The weather is very awful. 

          What _____________________________________________________ !

2. Country life isn’t as interesting as city life.

          City life is ___________________________________________________

3.Why don’t we go out for a drink now?

          How _____________________________________________________?

II. Rearrange the words to make a meaningful sentence.

1. camping/ is/ next/ my/ class/ in/ weekend/Cuc Phuong forest/ going/.

 ____________________________________________________________

2. friendly/ because/ don’t/ I/ Joana/ she/ like/ isn’t __________________________________________________________

------------------ HẾT-----------------

Đáp án Đề số 11

Total questions: 40 questions: 0.25 point for each correct answer

Total points: 10 points

A. LISTENING

Listen to Dave talking about his plan for the next week and decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. T              2. T              3. F              4. F              5. T

B. PHONETICS

Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. C              2. D              3. A

What is the odd one out?

4. A              5. C

C. LEXICO-GRAMMAR

I. Choose the best answer to complete the following sentences

1. C              2. A              3. B              4. D              5. C              6. B

7. D              8. B              9. C              10. D            11. B            

II. Give the correct form of the verb in the blank

12. living               13. doesn’t (does not) play                   14. reads      15. are wearing

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

1. B              2.B               3.C               4.C               

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1. A              2. B              3. D              4. D              5. A             6. A

E. WRITING:

1. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. What awful weather!

2. City life is more interesting than country life.

3. How about going out for a drink now? 

2. Rearrange the words to make a meaningful sentence.

1. My class is going camping in Cuc Phuong forest next weekend.

2. I don’t like Joana because she isn’t friendly. 

THE END

....................................

....................................

....................................

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Bộ đề thi năm học 2021 - 2022 các lớp các môn học được Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm tổng hợp và biên soạn theo Thông tư mới nhất của Bộ Giáo dục và Đào tạo, được chọn lọc từ đề thi của các trường trên cả nước.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Các loạt bài lớp 9 khác