[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (5 đề) - Cánh diều

[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (5 đề) - Cánh diều

Với bộ 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 năm học 2021 - 2022 có đáp án, chọn lọc được biên soạn bám sát nội dung sách Cánh diều và sưu tầm từ đề thi Tiếng Anh 6 của các trường THCS trên cả nước. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp học sinh ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Học kì 1 Tiếng Anh 6.

Tải xuống

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health and a long life.

A. hang

B. decorate

C. wish

D. bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees

B. flowers

C. plants

D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important

B. interesting

C. noisy

D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster

B. lucky money

C. rooster

B. apricot blossom

5. I can't ............... my timetable.

A. finding

B. finds

C. find

D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should

B. won’t

C. shouldn’t

D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… judo with his friends.

A. is playing

B. is doing

C. play

D. do

8. London is a big city, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest

B. biggest

C. bigger

D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do

B. does

C. are

D. is

10. He usually …………… in the morning.

A. is jogging

B. jog

C. jogs

D. jogging

III. Rearrange given words to make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninh Province. It has many (1) ……….. and caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the bay you can find Rooster and Han Island and even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. island in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. rocks B. islands C. island D. lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. to take B. taking C. take D. to taking

4. A. the biggest B. big C. biggest D. bigger

5. A. to enjoy B. enjoy C. enjoying D. enjoyed

6. A. historic B. good C. traditional D. difficult

7. A. activity B. acts C. activities D. actions

8. A. natural B. nature C. local D. international

V. Give the correct form of the verbs

1. Every day she (get) …………..up at 5.00, but today she (get )…………………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………to school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4. ……………………..David ( travel )………………………….. to Viet nam by plane now?

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II. 

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn't throw trash at public places

2 - She will go to a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going to plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear uniform to school in Vietnam.

IV. 

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A; 

V. 

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;

[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (5 đề) | Cánh diều 

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

Hãy chọn một đáp án đúng nhất

1. How many ......................... are there?

A. book

B. books

C. a book

D. the book

2. They are in their ………….. room.

A .living

B. to live

C. live

D. to live

3. Thu: What’s her name ? - Lan: ……………………

A. His name’s Hoa

B. My name’s Hoa

C. Your name’s Hoa

D. Her name’s Hoa

4. He is ……………

A. doctors

B. teachers

C. an engineer

D. students

5. Twenty - two + thirty-seven = ……………............

A. Fifty- six

B. Fifty-nine

C. Fifty- seven

D. Fifty- eight

6. A: Are they twelve ? - B:………….

A.Yes, he is

B. No, he isn’t

C. No, they aren’t

D. Yes, we are

7. I live............. Can Tho city.

A. on

B. in

C. at

D. with

8 .A: ………….. are you? - B: I’m fine, thanks.

A. What

B. Where

C. Who

D. How

9. A: How old are you ?

A. He’s eleven

B. I’m fine

C. I’m eleven years old

D. She’s eleven years old

10. - Miss Hoa: Goodmorning, class. - Children : …………………….

A.Good afternoon, teacher

B. Good evening, teacher

C. Hi,teacher

D. Good morning, teacher

Đọc đoạn văn. Sau đó trả lời câu hỏi

My name’s Ba. I’m a student. .This is my family. There are four people in my family : my father, my mother , my sister and me. My father is fifty years old .He’s a doctor. My mother is forty-six .She’s a nurse. My sister is a student.

Câu hỏi :

1. What’s his name ?

…………………………………………………………………

2. How old is his father?

…………………………………………………………………

3. How old is his mother ?

…………………………………………………………………..

4. What does she do?

………………………………………………………….............

Chia động từ trong ngoặc vào hình thức đúng

1.Mr Tan and Miss Lien (be) …………….. teachers .

2. I (live) ....................... in Ha Noi.

3. That ( be) .......................... my classroom.

4. I (be) .................... a student.

Tìm lỗi sai và sửa.

1. My school is in the city. They is big.

2. We have English at Monday and Friday .

3. My mother often get up at 6.00 o’clock in the morning.

4. What does Mr. Minh travel to work?

5. I’m hungry. I’d like some chicken and some rices.

6. What are you going do on the weekend?

7. The Nile River is the longer river in the world.

8. We are burning too many coal, oil and gas.

9. She cooks in the kitchen now .

10. We have lots of beautiful beach.

ĐÁP ÁN

Hãy chọn một đáp án đúng nhất

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - B;

6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - C; 10 - D;

Đọc đoạn văn. Sau đó trả lời câu hỏi

1 - His name is Ba.

2 - He is fifty years old.

3 - She is forty - six years old.

4 - She is a nurse.

Chia động từ trong ngoặc vào hình thức đúng

1 - are; 2 - live; 3 - is; 4 - am;

Tìm lỗi sai và sửa.

1 - They thành It;

2 - at thành on;

3 - get thành gets;

4 - What thành How;

5 - rices thành rice;

6 - do thành to do;

7 - longer thành longest;

8 - many thành much;

9 - cooks thành is cooking;

10 - beach thành beaches;

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

Find the word that has different sound from the others by circling A, B, C or D.

1. A.camp

B. vocabulary

C. villa

D. band

2. A.arms

B. ears

C. eyes

D. lips

3. A.kitchen

B. choir

C. children

D. chair

4. A.oranges

B. places

C. faces

D. lakes

5. A.study

B. club

C. uniform

D. funny

Choose the correct answer to complete each sentence by circling A, B, C or D.

1.Which word is different from the others?

A.rubber

B.ruler

C.compass

D.bicycle

2.They are healthy. They do……………………..everyday.

A.football

B.physics

C.judo

D.breakfast

3.Look! They boys…………football in the schoolyard.

A.playing

B.is playing

C.are playing

D.play

4.My sister………………..TV every night.

A.watch

B.watches

C.watching

D.is watching

5. My friends want to study in a/an............................ school because they want to learn English with English speaking teachers there.

A. national

B. international

C.creative

D. boarding

6.Are there three………………in the living room?

A.lamp

B.lamps

C. a lamp

D.an lamp

7.The sink is next…….the fridge.

A.to

B. on

C. in

D. between

8.We live in the mountainous area and we live in a……………….house

A.villa

B.town

C.stilt

D.apartment

9.Mai and Lan……………… a picnic tomorrow.

A.have

B.has

C.having

D.are having

10.Odd one out:

A.sofa

B.attic

C.bathroom

D.kitchen

Put the verbs in the right forms.

1. They (do) ___ their school project now.

2. Listen ! My students (play) _____the piano in the music room.

3. My mother always (tell ) _____me stories before I go to bed.

4. It (not, rain) _____________________ at present.

5.My father (not,go) ______to work by car every day.

6. Quynh (have) _______ Maths, English on Mondays?

Read the passage then answer the questions below.

Hi! I am Vinh. I come from Da Nang, Viet Nam. I like English and I go to English club everyday. My friends like English, too. It is very interesting to learn English. My English teacher is great and funny. She always makes our English lessons new and different. A lot of tourists come to Da Nang every year, so we have more chances to practice our English. This Saturday I am going to Han River with my parents to watch the international firework competition. I hope I am meeting many English people there.

1.Which subject does Vinh like ?

…………………………………………………………………………………………………

2.Is it interesting to learn English?

…………………………………………………………………………………………………

3. Where is Vinh going to this Saturday?

…………………………………………………………………………………………………

Read the passage then choose the right answer to complete each blank.

Da Lat is nice. It’s cool all year round! There ..(1)... a lot of things to see and lots of tourists, too. There are ten rooms in the Crazy House hotel. They are named..(2)... different animals. There is a Kangaroo room, an Eagle room , and even an Ant room. I am staying in the Tiger room. It’s called the Tiger room..(3).....there is a big tiger on the wall.

The Tiger room is..(4)....the bathroom door and the window. The bed is under the window- but the window is a strange shape. I put my books..(5)... the shelf. There is a lamp, a wardobe ...(6).. a desk. There are clothes on the floor – it’s messy, just like my bedroom at home.

1. A. is

B. are

C. am

D. is not

2. A. after

B. at

C. on

D. in

3. A. but

B. and

C. because

D. with

4. A. next to

B. between

C. behind

D. under

5. A .on

B.in

C. after

D. with

6. A. call

B. and

C. with

D. near

ĐÁP ÁN

Find the word that has different sound from the others by circling A, B, C or D. 

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

Choose the correct answer to complete each sentence by circling A, B, C or D. 

1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - B;

6 - B; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - A;

Put the verbs in the right forms. 

1 - are doing; 2 - are playing; 3 - tells;

4 - is not raining; 5 - doesn't go; 6 - Does Quynh have;

Read the passage then answer the questions below. 

1 - He likes English.

2 - Yes, it is.

3 - He is going to Han river with his parents.

Read the passage then choose the right answer to complete each blank. 

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - A; 6 - B;

[Năm 2021] Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 có đáp án (5 đề) | Cánh diều

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

Choose the best answer.

1. Find the word which has a different sound in the part underlined.

A. tree s

B. bread s

C. bear s

D. lip s

2. My friends never do their homework. They’re……………

A. hardworking

B. curious

C. lazy

D. talkative

3. “What would you like to eat now?”-“ ……………”

A. No, thank you

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. Beef noodles, please

4. They …………… food because they are hungry.

A. don't eat

B. drink

C. eat

D. don't drink

5. Phong often……………on foot to visit his grandma.

A. drives

B. flies

C. goes

D. rides

6. “What are you doing this afternoon?” –“I don’t know, but I’d like to…..the football.”

A. have

B. do

C. go

D. play

7. Where is the pencil? It’s ……..the pencil and notebook.

A. on

B. behind

C. between

D. under

8. It’s rainy. The students……………raincoat.

A. wear

B. wears

C. wearing

D. are wearing

Give the right form of the verbs in brackets

1. Where’s Lan? She (do)………….…………............ aerobics in the gym now.

2. Linh (take)……………………. ..............................an exam next Tuesday.

3. I usually (skip)…………….................ropes with my classmates at break time.

4. They (not go)………………....................to school at the weekends.

Fill in each blank with one suitable from the box to complete the passage.

tidying - untidy – bag – on - are – near

Trung’s bedroom is big but messy. There (1)………………..clothes on the floor. There is a big desk (2)…………………the window and there are dirty bowls and chopsticks (3) ……………… it. He usually puts his school (4) …………………under the desk. His bed is next to the desk and it is also (5)……………………. There is a cap, some CDs and some books on the bed. Trung’s mum is not happy with this, and now Trung is tidying up his room.

Read the text and answer the question.

Hi. I am Lan. I would like to tell you about my new school. It is in a quiet place not far from the city center. It has three buildings and a large yard. This year there are 26 classes with more than 1.000 students in my school. Most students are hard-working and serious. The school has about 40 teachers. They are all helpful and friendly. My school has different clubs: Dance, English, Arts, Football and Basketball. I like English, so I joined the English club. I love my school because it is a good school.

1. Where is Lan's school?

2. How many classes are there in her school?

3. How are the teachers in Lan's school?

4. What subjects does Lan like?

5. Does Lan's school have different clubs?

ĐÁP ÁN

Choose the best answer. 

1 - D; 2 - C; 3 - D; 4 - C; 5 - C; 6 - D; 7 - C; 8 - D;

Give the right form of the verbs in brackets 

1 - is doing; 2 - will take; 3 - skip; 4 - don't go;

Fill in each blank with one suitable from the box to complete the passage. 

1 - are; 2 - near; 3 - on; 4 - bag; 5 - untidy;

Read the text and answer the question. 

1 - It is far from the city center.

2 - There are 26 classes.

3 - They are all helpful and friendly.

4 - She likes English.

5 - Yes, it does.

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 5)

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. washes

B. washes

C. boxes

D. makes

2. A. fun

B. lunch

C. cut

D. computer

3. A. bread

B. eat

C. teaching

D. read

4. A. he

B. pen

C. tennis

D. when

5. A. chemistry

B. teacher

C. chalk

D. chess

Circle the correct answer:

1. Look! Thomas is bringing / brings his little sister to class.

2. My older sister is often listening / often listens to pop music.

3. We are writing / write an exercise now.

4. Mmmm! Mum is making / makes a cake.

5. Our teacher is giving / gives us a test every month.

6. Listen! Dad is reading / reads a story to Ricky.

7. Mr. Michael usually is growing / grows roses in his garden.

8. They are building / build a new house on the hill now.

9. Maria is drinking / drinks milk every morning.

10. Look! Nick is running / runs down the hill.

Put the words in order. 

1. many/ right/ the/ museum/ Are/ flowers/ the/ there/ to/ of/?

.................................................................................

2. next/ photocopy/ What/ store/ there/ the/ is/ to /?

.................................................................................

3. hospital/ father/ in/ the/ city/ My/ a/ works/ in.

.................................................................................

4. there/ family/ many/ in/ are/ How/ Linh’s/ people/ ?

.................................................................................

5. his/ friend/ in/ family/ My/ Hanoi/ doesn’t/ with/ live.

.................................................................................

Read the passage and decide if the statements are True (T) or False (F).

Miss Lien lives in a small house in Hanoi. She teaches English at a school there. She usually has breakfast at seven in the morning and she has lunch at twelve o'clock in the canteen of the school. She teaches her students in the morning. She teaches them dialogues on Wednesdays and Fridays. On Mondays, she teaches them grammar. In the evening, she usually stays at home and listens to music. She sometimes goes to the movie theatre. She always goes to bed at ten o'clock.

1. ______ Miss Lien lives in a big house and teaches English at a school in Hanoi.

2. ______ She usually has breakfast at 7.30 in the morning and has lunch at home at 12 o'clock.

3. ______ She teaches her students dialogues on Mondays, Wednesdays and Fridays.

4. ______ She usually stays at home in the evening and goes to bed at 9.

5. ______ Sometimes she goes to the movie theatre.

ĐÁP ÁN

Find the word which has a different sound in the underlined part

1 - D; 2 - D; 3 - A; 4 - A; 5 - A; 

Circle the correct answer:

1 - is bringing; 2 - often listens; 3 - are writing; 4 - is making; 5 - gives;

6 - is reading; 7 - grows; 8 - are building; 9 - drinks; 10 - is running;

Put the words in order. 

1 - Are there many flowers to the right of the museum?

2 - What is there next to the photocopy store?

3 - My father works in a hospital in the city.

4 - How many people are there in Linh's family?

5 - My friend doesn't live with his family in Ha noi.

Read the passage and decide if the statements are True (T) or False (F).

1 - F; 2 - F; 3 - F; 4 - F; 5 - T;

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Bộ đề thi năm học 2021 - 2022 các lớp các môn học được Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm tổng hợp và biên soạn theo Thông tư mới nhất của Bộ Giáo dục và Đào tạo, được chọn lọc từ đề thi của các trường trên cả nước.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Các loạt bài lớp 9 khác