Bài tập Tiếng Anh 9 mới Unit 6 Writing có đáp án

Unit 6: VietNam then and now

Bài tập Tiếng Anh 9 mới Unit 6 Writing có đáp án

Bài 1. Choose the correct option A, B, c, or D for each gap in the passage.

Homelessness is a problem in many big cities in the world. It occurs when a part of the population does not have any (1)__________ place to call home. Hundreds of millions of people in the world spend at least some time of the year homeless. This is an issue that the authorities are trying to (2)__________. However, there are (3)__________ things that each person can do to help those people. One of the things that you can do to help the homeless is to volunteer your time. If you have a lot of free time, you might go on an extended trip to help (4)__________ homes or improve an impoverished area. Even with just a few hours a week, it is possible to make an impact in your own city. You can also sign up to help at a (5)__________ soup kitchen: most cities have a mission of some kind helping food to the homeless and offering temporary shelter.

Question 1: A. common    B. regular    C. unusual    D. fixed

Đáp án: D

Nó xảy ra khi một bộ phận dân cư không có nơi nào cố định gọi là nhà.

Question 2: A deal with    B. get over    C. look through   D. find out

Đáp án: A

Deal with (ph.v) giải quyết

Question 3: A. little    B. less    C. more    D. fewer

Đáp án: C

Tuy nhiên, có nhiều điều mà mỗi người có thể làm để giúp đỡ những người đó.

Question 4: A. care for    B. show around    C. set up    D. pull down

Đáp án: C

Set up (ph.v) thiết lập

Question 5: A. urban    B. central    C. capital    D. local

Đáp án: D

Bạn cũng có thể đăng ký để giúp đỡ tại một nhà bếp súp địa phương.

Bài 2. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Seventy percent of people in Viet Nam live in rural areas. Most of these people (1)……. their living by caring for farm animals like pigs. Other common jobs are crop fanning and fishing. For many of these farmers and fishermen, animal and plant waste is still a problem.

Many women and children cook meals using traditional cooking fuels. They also spend many hours (2)………wood and other materials to burn. This process takes time and also uses a lot of natural resources. Moreover, they suffer the same health (3)……... Cooking was a difficult and dangerous job. The kitchen was smoky, and the black ash would make people cough, and (4)………. pain in the eyes.

But a biogas system can (5)………all of these problems! It can turn animal or plant waste (6)…….valuable resources - such as cooking fuel, electricity and plant fertilizer. First, an expert must build a system of pipes and tanks. This biogas system contains and manages the decaying process of animal or plant waste. To use the biogas system, a fanner must move animal waste into a pipe with water. These pipes bring the waste to a tank (7)……..in the ground. This tank is called a bio-digester. Air cannot enter this tank. In this contained environment, natural bacteria decays the waste material. (8)……..the waste decays in the bio-digester, it (9)…….two things - biogas and slurry. The biogas rises to the top of the tank. The pressure from the gas pushes the liquid slurry into (10)……. Now people can use both the biogas and the slurry.

Question 1: A.earn    B.look for    C.do    D.take

Đáp án: A

Earn a living (v) kiếm sống

Question 2: A.collecting    B.looking    C.keeping    D.controlling

Đáp án: A

Họ cũng dành nhiều giờ để thu thập gỗ để đốt.

Question 3: A.businesses    B.importance    C.concerns    D.involvements

Đáp án: C

Health concerns = vấn đề sức khỏe

Question 4: A.bring    B.cause    C.make    D.hurt

Đáp án: B

Nhà bếp bốc khói, tro đen sẽ khiến người ta ho và gây đau mắt.

Question 5: A.match    B.deal    C.solve    D.delete

Đáp án: C

Solve (v) giải quyết

Question 6: A.to    B.in    C.at    D.into

Đáp án: D

Turn into (ph.v) trở thành

Question 7: A.bury    B.burying    C.being buried    D.buried

Đáp án: D

Mệnh đề quan hệ rút gọn bị động

Question 8: A.Because    B.As     C.Although    D.Moreover

Đáp án: D

Hơn nữa, chất thải phân hủy trong bể sinh học

Question 9: A.gets    B.brings    C.produces     D.makes

Đáp án: C

Nó tạo ra hai thứ - khí sinh học và bùn

Question 10: A.the tank    B.another tank    C.the same tank    D.no tank

Đáp án: B

Áp suất từ khí đẩy bùn lỏng vào bể khác

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 thí điểm có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 9 mới hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 10 cho con, được tặng miễn phí khóa lớp 9 ôn hè. Đăng ký ngay!

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 720 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 thí điểm của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 9 mới Tập 1 và Tập 2.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-6-viet-nam-then-and-now.jsp