Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 10 Writing có đáp án

Unit 10: Life on other planets

Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 10 Writing có đáp án

Question 1. I am poor, so I can’t buy a car.

A. If I am rich, I can buy a car.    B. If I were rich, I can buy a car.

C. If I were rich, I could buy a car.    D. If I were rich, I will buy a car.

Đáp án: C

Dịch: Nếu tôi giàu, tôi có thể mua một chiếc xe hơi.

Question 2. Water these plants or they will die.

A. If you did not water these plants, they will die.

B. If you water these plants, they will die.

C. If you don’t water these plants, they will die.

D. If you are watering these plants, they will die.

Đáp án: C

Dịch: Nếu bạn không tưới nước cho những cây này, chúng sẽ chết.

Question 3. Where is Lan? _ Perhaps she is working.

A. She may be working.    B. She can be working.

C. She must be working.    D. She will be working.

Đáp án: C

Dịch: Lan đâu rồi? _ Có lẽ cô ấy đang làm việc.

Question 4. Nam will probably be there.

A. Nam is there.    B. Nam might be there.

C. Nam must be there.    D. Nam mightn’t be there.

Đáp án: C

Dịch: Nam hẳn phải ở đây.

Question 5. He is too short to play basketball.

A. If he were not short, he could play basketball.

B. If he is not short, he could play basketball.

C. If he were not short, he will play basketball.

D. If he were short, he could play basketball.

Đáp án: A

Dịch: Nếu anh ta không thấp, anh ta có thể chơi bóng rổ.

Question 6. I want to meet Nga , but I don’t have her address.

A. If I had Nga’s address, I would meet her.

B. If I have Nga’s address, I would meet her.

C. If I had Nga’s address, I will meet her.

D. B and C are correct.

Đáp án: A

Dịch: Nếu tôi có địa chỉ Nga, tôi sẽ gặp cô ấy.

Question 7. She goes to school late because she lives very far from school.

A. Unless she lives far from school, she wouldn’t go to school late.

B. Unless she lived far from school, she would go to school late.

C. If she lived far from school, she wouldn’t go to school late.

D. If she didn’t live far from school, she wouldn’t go to school late.

Đáp án: D

Dịch: Nếu cô ấy không sống xa trường, cô ấy sẽ đi học muộn.

Question 8. “Tsunami” is a Japanese word. This word means “harbor wave”.

A. “Tsunami” is a Japanese word which it means “harbor wave”.

B. “Tsunami” is a Japanese word it means “harbor wave”.

C. “Tsunami” is a Japanese word which means “harbor wave”.

D. “Tsunami” means “harbor wave” is a Japanese word.

Đáp án: C

Dịch: “Tsunami” là một từ tiếng Nhật có nghĩa là sóng cảng

Question 9. Sue lives in the house. The house is opposite my house.

A. Sue lives in the house it is opposite my house.

B. Sue lives in the house which opposite my house.

C. Sue lives in the house which is opposite her house.

D. Sue lives in the house which is opposite my house.

Đáp án: D

Dịch: Sue sống trong ngôi nhà đối diện nhà tôi.

Question 10. The plants live on that island may develop differently.

A. The plants lives on that island may develop differently.

B. The plants that live on that island may develop differently.

C. The plants which lives on that island may develop differently.

D. The plants that on that island may develop different.

Đáp án: B

Dịch: Các loài thực vật sống trên đảo đó có thể phát triển khác nhau.

Question 11. Etna is an active volcano. The volcano is on the island of Sicily.

A. Etna, which is on the island of Sicily, is an active volcano.

B. Etna which is on the island of Sicily, is an active volcano.

C. Etna, which is on the island of Sicily is an active volcano.

D. Etna, which is on the island of Sicily, is active volcano.

Đáp án: A

Dịch: Etna, trên đảo Sicily, là một ngọn núi lửa đang hoạt động.

Question 12. You saw that smoke. It came from the hills.

A. You saw the smoke which comes from the hills.

B. You saw smoke which came from the hills.

C. You saw the smoke that came from the hills.

D. You saw the smoke came from the hills.

Đáp án: A

Dịch: Bạn đã thấy khói bốc lên từ những ngọn đồi.

Question 13. "Can you open the door for me, Tom?" Ann asked.

A. Ann asked to open the door for her, Tom.

B. Ann asked Tom to open the door for her.

C. Ann asked Tom open the door for her.

D. Ann asked Tom to open the door for me.

Đáp án: B

Dịch: Ann yêu cầu Tom mở cửa cho cô.

Question 14. "Listen carefully", he said to us.

A. He told us listen carefully    B. He told to us to listen carefully

C. He told us to listen carefully    D. He said us to listen carefully

Đáp án: C

Dịch: Anh bảo chúng tôi hãy lắng nghe cẩn thận.

Question 15. "Don’t wait for me if I'm late", Ann said.

A. Ann said don't wait for her if she was late.

B. Ann said not to wait for me if I was late.

C. Ann said not to wait for her if she was late.

D. Ann said don't wait for me if I'm late.

Đáp án: C

Dịch: Ann nói đừng đợi cô nếu cô đến muộn.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 9 hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 10 cho con, được tặng miễn phí khóa lớp 9 ôn hè. Đăng ký ngay!

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 600 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 9.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-10-life-on-other-planets.jsp