Đề thi Giữa học kì 2 Tiếng Anh lớp 9 có đáp án (Đề 4)

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 Giữa học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

A. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0pt)

1. A. used    B. arrived    C. closed    D. liked

Quảng cáo

2. A. internet    B. invent    C. bucket    D. spend

3. A. watch    B. chemistry     C. latch     D. check

4. A. teach     B. jeans    C. clean    D. instead

5. A. rice    B. pipe    C. fill    D. appliance

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. I suggest _____________ off the lights before going out.

A. turn

B. to turn

C. turning

D. turned

2. I lost my pen. I have looked __________ it for all the morning.

A. after

B. for

C. up

D. at

Quảng cáo

3. She was lazy, _________ she didn't pass the exam.

A. but

B. since

C. however

D. so

4. You often waste garbage around the school yard, _________?

A. aren't you

B. you aren't

C. do you

D. don't you

5. She felt very __________ because of her good result.

A. happy

B. happiness

C. happily

D. unhappy

6. ____________ she often tells lies, many people believe her.

A. Therefore

B. Because

C. Although

D. However

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

7. I bought a picture _____________ was very valuable.

A. which

B. when

C. who

D. where

8. She sings and dances ______________.

A. beauty

B. beautiful

C. beautifully

D. beautify

9. If we go on littering, the environment will be seriously ___________.

A. pollute

B. polluted

C. pollution

D. pollutants

10. I suggest we ________ energy-saving bulbs instead of ordinary 100-watt bulbs.

A. to use

B. used

C. using

D. should use

II. Reorder the sentences to make a meaningful dialogue (1.0pt)

A. Just in case the market will be closed and no food will be available.

B. And I think we should buy some canned food, too.

C. Yes, I agree with you. Because there may be a power cut.

D. I think we should buy some matches and candles before a typhoon.

E. What for?

YOUR ANSWER: ____________________________

C. READING

Read the passage, then answer the questions below (2.5pts)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn't cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from the Sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oil or nuclear power. This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough to provide power for the total population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun's energy is used to heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy, too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

Questions:

1. Is solar energy an efficient source of power?

_____________________________________________________________________

2. Where are the solar panels placed?

_____________________________________________________________________

3. How long can the solar energy be stored?

_____________________________________________________________________

4. When will cars use solar power instead of gas in Sweden?

_____________________________________________________________________

5. Is the solar energy used in Vietnam now?

_____________________________________________________________________

D. WRITING

Use the words or phrases given below to complete a passage about how necessary to celebrate a day for parents. An example (0) is done for you. (3.0 pts)

0. It/ necessary/ have/ celebrate/ our parents.

⇒ It is necessary to have to celebrate for our parents.

1. Children/ have/ special day to express/ feelings, memories and love/ their parents.

⇒ __________________________________________________________________

2. We have/ opportunity/ enhance the family traditions/ get together.

⇒ __________________________________________________________________

3. Sunday/ a day off/ so everybody/ free from work and study.

⇒ __________________________________________________________________

4. Children/ give their parents/ flowers/ send cards/ make/ special cakes they like.

⇒ __________________________________________________________________

5. I believe/ idea/ be supported/ and/ it/ be celebrated nationwide.

⇒ __________________________________________________________________

ĐÁP ÁN & GIẢI THÍCH

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. D 2. C 3. B 4. D 5. C

Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. C 2. B 3. D 4. D 5. A
6. C 7. A 8. C 9. B 10. D

Put the sentences in the dialogue in the correct order. (1.0pt)

4 - 3 - 2 - 5 - 1

Read the passage, then answer the questions below. (2.0pts)

1. Yes. It is.

2. They/ Solar panels are placed on the roofs of a house.

3. It/ The solar energy can be stored for a number of days.

4. Cars will use solar power instead of gas in Sweden by the year 2015.

OR: In Sweden, cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

5. Yes, it is.

Use the words or phrases given below to complete a passage about how necessary to celebrate a day for parents. (3.0pts)

1. Children should have a special day to express their feelings, memories and love for their parents.

2. We will have an opportunity to enhance the family traditions and (to) get together.

3. Sunday is a day off, so everybody is free from work and study.

4. Children should/can give their parents flowers, send cards and/or make special cakes (that) they like.

5. I believe my idea will be supported and it will be celebrated nationwide.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 9 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6