Đề thi Tiếng Anh 9 Giữa học kì 1 có đáp án (5 đề)



Phần dưới là danh sách Đề thi Tiếng Anh 9 Giữa học kì 1 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 9.

Đề thi Tiếng Anh 9 Giữa học kì 1 có đáp án (5 đề)

Xem thử

Chỉ từ 150k mua trọn bộ Đề thi Tiếng Anh 9 Giữa kì 1 bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 1)

I. Choose the best options to complete the sentences

1. Maryam comes from __________.

a. India     b. Thailand     c. Vietnam     d. Malaysia

2. You can visit the Temple of Literature in__________.

a. Hanoi     b. Ho Chi Minh City     c. Hue     d. Dalat

3. Jeans cloth comes from a kind of material that was made in__________.

a. Asia     b. America     c. Europe     d. Africa

4. She wishes she __________a King and he would be a Queen.

a. be     b. was     c. were     d. am

Quảng cáo

5. Nga lives very far from school, so she wishes she __________near her school.

a. lives     b. lived     c. living     d. live

6. Where did Ba go last night? - He __________ to English Club.

a. go     b. goes     c. went     d. going

7. How long have they known her? - They __________ her for six years.

a. know     b. knew     c. have known     d. known

8. English must__________ in all our Schools in our country.

a. be improved    b. improved     c. to improve     d. improve

9. Would you like__________ Paris one day?

a. to visit     b. visit     c. visited    d. visiting

Quảng cáo

10. Young generation is very fond__________ fashion clothing.

a. on     b. in     c. of     d. from

11. Rice__________ in tropical countries such as Vietnam and Thailand.

a. grow     b. is grown     c. grew     d. growing

12. We have not seen my art teacher __________November.

a. in     b. on     c. for     d. since

II. Give the correct forms of the verbs

1. His uncle……………………………….in Binh Phuoc for 3 years. (live)

2. The Moon………………………………..around the Earth. (go)

3. Million tons of sugar………………………every year. (produce)

4. Last weekend they…………………… a picnic to the countryside. (have)

Quảng cáo

III. Choose the right prepositons of time

1. Good bye. See you ……….Monday.

2. The bus collected us ……….. 5 o'clock early ……….. the morning.

3. We usually go ……….. our hometown at least once ………. the summer.

4. We walked …………half an hour to reach the waterfall.

IV. Find one mistake in each sentence

1. Helen wish you could join her party at 8 p.m tomorrow night .

a.night    b.wish    c.night    d.join

2. My dad has been from London for two weeks.

a.from    b.has    c.for    d.weeks

3. It is raining heavily, because I do not want to play outside.

a.heavily    b.play    c.do    d.beacuse

4. I always wake up late in Sunday mornings.

a.up    b.morning    c.in    d.late

5. Lan’s bicycle was carefully washed with her dad last Monday.

a.Monday    b.with    c.was    d.carefully

V. Read the passage carefully then answer True or False

Young generation nowadays enjoys fashion clothing especially jeans. Ao dai has been interested by designers and most of people. Ao dai has been also a traditional and favorite dress of Vietnamese people. But now many people like wearing modern clothing at work because it is not only convenient but also comfortable, especially jeans. In the past, many workers and students liked wearing jeans because they were strong, cheap and fashionable. However, a lot of people continue wearing Ao dai. It is traditional, fashionable and also modern anyway. It has not been out of fashion in spite of the increasing or decreasing of the worldwide economy

Numbers Statements True False
1 Nowadays, young generation does not like wearing jeans
2 Ao dai is the traditional dress of Malaysian people.
3 In the past, workers and students were not fond of jeans
4 Modern clothing is both convenient and comfortable.
5 Jeans and Ao dai have never been out of fashion.

VI. Rewrite these statements

1. We can do this homework ourselves.

-> This homework………………………………………………………………….

2. You do not have a computer. What do you wish?

-> I wish………………………………………………………………………….

3. They have just introduced a new model of TV.

-> A new model of TV………………………………………………………………

4. People will produce million bottles of whisky in Scotland every year.

-> Million bottles of whisky………………………………………………………

5. Ao dai are both modern and fashionable. (Not only… but also)

-> Ao dai…………………………………………………………………………..

Đáp án

I

1. d 7. c
2. a 8. a
3. c 9. a
4. b 10. c
5. b 11. b
6. c 12. d

II

1.has lived

2. goes

3. are produced

4. had

III

1. on

2. at - in

3. to - in

4. about

IV.

1. b 2. a 3. d 4. c 5. b

V.

1. T 2. F 3. F 4. T 5. T

VI.

1. This homework can be done (by ourselves/on our own)

2. I wish I had a computer

3. A new model of TV has just been introduced.

4. Million bottles of whisky will be produced in Scotland every year.

5. Ao dai is not only modern but also fashionable.

Đề thi Tiếng Anh 9 Giữa học kì 1 có đáp án (5 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 2)

I. Choose the best answer to complete each sentence below.

1. They ................ him if they could come there the day after.

A.ask    B.asks    C.asked    D.say

2. This picture is …………… by Tom

A.to paint   B.painted    C.painting    D.paint

3. Could you please stop ...................... so much noise?

A.making    B.make    C.made    D.to make

4. She ................... the new words before using them in her writing.

A.looks up    B.looks out    C.looks for    D.looks after

5. It’s very kind ..................... you ..................... say so!

A.to/to    B.with/to    C.of/to    D.from/to

6. We will be there ............... 5 .00 o’clock early .................... the morning.

A.in/at    B.in/on    C.on/in    D.at/in

7. He hasn’t seen her ...................................... last year.

A.for    B.since    C.in    D.at

8. It was an ............................ trip.

A.enjoy    B.enjoyment    C.enjoyable    D.enjoying

9. She was ........................... because of her bad result.

A.happy    B.happily    C.unhappily    D.unhappy

10. He was tired, ............................... he took a rest before going on the work.

A.so     B.and    C.but    D.if

II. Put the correct form of the verbs in brackets.

1.What about ....................................(ask) our teacher for help?

2.I suggested ........................................ (help) our mother with the house work.

3.If he ............................................(be) a student, he must wear school uniform.

4.This newspaper is ........................(publish) every day. It’s a daily newspaper.

5.I don’t know who ..............................(invent) this machine?

III. Rewrite the following sentences beginning with the words given.

1. The workers will build a new school in my country next year.

-> A new school ……………………………………………

2. He is a careful driver.

-> He …………………...........................................................

3. Let’s go swimming!

-> I suggest that we ……………………………....................

4. She couldn’t join us because she was busy.

-> She was busy, so……………….........................................

5. My mother washed these clothes.

-> These clothes ………………………………….................

IV. Read the passage and decide which statements are T or F.

London is Britain’s biggest city. It is very old city and dates back to Romans. It’s a city of historic buildings and churches and it has many beautiful parks. It also has some of the best museums in the world. London is very crowded in summer. It is a popular city with foreign tourists, and has more than eight million visitors a year. The city is famous for its shopping and department stores. London has an excellent underground railway system, so it is easy for tourists to get around. In London, there are plenty of good restaurants where you can get excellent British food. The city also has lots of good Indian, Chinese, Japanese, Italian and Greek restaurants.

T – F statements.

1. None of the cities in Britain is bigger than London     ….

2. Lon Don has historic buildings and churches.     ….

3. Most of the best museums in the word are situated in London.     ….

4. London is not busy in summer.     …..

5. Foreign tourists like visiting London.     ….

Đáp án

I. Choose the best answer to complete each sentence below.

1. C     2. B     3. A     4. A     5. C

6. D     7. B     8. C    9. D     10. A

II. Put the correct form of the verbs in brackets.

1. asking     2. helping     3. is     4. published    5. invented

III. Rewrite the following sentences beginning with the words given.

1. A new school will be built in my country next year by the workers.

2. He drives carefully.

3. I suggest that we should go swimming.

4. She was busy, so she couldn’t join us.

5. These clothes were washed by my mother.

IV. Read the passage: T – F statements.

1. T     2.T    3.F     4.F    5.T

Đề thi Tiếng Anh 9 Giữa học kì 1 có đáp án (5 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 3)

I. Turn in to passive voice

1. I finished my work at about five o'clock.

_______________________________________________

2. We use this book in our class.

_______________________________________________

3. They gave him a nice present when he retired.

_______________________________________________

4. He opened the boxes and took out a cigarette.

_______________________________________________

5. They built this house in 1995.

_______________________________________________

6. You must answer all the questions on the paper.

_______________________________________________

7. We have learnt English for five years.

_______________________________________________

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. market     B. depart    C. card     D. scare

2. A. entrance     B. paddy     C. bamboo     D. banyan

3. A. problem     B. love    C. box     D. hobby

4. A. claimed     B. warned     C. occurred    D. existed

5. A. health     B. appear     C. ready    D. heavy

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) that needs correcting to become an exact one.

1. My sister enjoys read about wild animals and natural mysteries.

A     B     C     D

2. My father asked us not to spending too much time playing computer games.

A     B     C     D

3. Ba can play the piano better more than his friends can.

A     B     C     D

4. She did her test careful last week.

A     B     C     D

5. The teacher said that she would attend the class meeting the previous day.

A     B     C     D

IV. Put the verbs in correct form

1. The earth (go) around the sun.

___________________

2. We couldn’t afford to keep our car, so we (sell) it

___________________

3. Would you like something to eat?

No, thanks. I (have) lunch. ___________________

4. This is the first time I (drive) a car.

___________________

5. Now I (read) the book you (lend) me yesterday.

___________________

6. She (feel) unhappy when she (hear) that she failed the exam.

___________________

7. How long you (study) English? – For 5 years.

___________________

8- The water (boil). Can you turn it off?

___________________

Đáp án

I.

1. My work was finished at about five o’clock.

2. This book is used in our class.

3. A nice present was given to him when he retired.

4. The boxes were opened, and a cigarette was taken out.

5. This house was built in 1995.

6. All the questions must be answered on the paper.

7. English has been learnt for five years.

II.

1. D 2. A 3. B 4. D 5. B

III.

1. B -> reading 2. B -> not to spend 3. C -> than 4. C -> carefully 5. D -> following day

IV.

1. goes 2. sold 3. have had 4. have driven
5. am reading/lent 6. felt/heard 7. have you studied 8. is boiling

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 4)

I. Choose the word whose part underlined is pronounced differently from the others in each group.

1. A. helped     B. liked     C. watched     D. hated

2. A. but     B. sun     C. cut     D. put

3. A. overhead     B. team     C. speak     D. bean

4. A. eggs     B. floors     C. books     D. pens

5. A. chicken     B. coach     C. headache     D. change

II. Circle the words or phrase that best complete each sentence:

1. Mary is a good (typer/ type / typist / typewriter). She can type 60 words a minute.

2. Nobody is ready to go, (is he / isn’t he / are they / aren’t they)?

3. Mai wishes she (don’t / doesn’t / wasn’t / didn’t) have to clean all the windows.

4. Are you used (to work / to working / at work / with working) on your own?

5. Tim has (many / less / most / fewer) friends than Jack.

6. Listen to what I am saying, (don’t / will you / do you / are you)?

7. Everyone in the world (wants / want / is wanting / are wanting) to have a good life

8. The carpenter will repair the (break / broken / breaking / has broken) chair.

9. He can’t earn money (unless / until / if / without) he has no job.

10. (How well / how good / what good / how) she plays the piano!

III. Write the verbs in the brackets in to its correct tense and form.

1. There (be) no guests at all since I (leave).

___________________________________________________

2. I (never forget) what you (just say).

___________________________________________________

3. Someone (steal) my handbag on the bus.

___________________________________________________

4. Hurry up or you (be) late for class.

___________________________________________________

5. I (start) learning English when I (be) in grade 6.

___________________________________________________

6. Would you mind (open) the window?

___________________________________________________

7. Some animals (not eat) during the winter.

___________________________________________________

IV. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find and correct it.

1. My brother didn’t wear that uniform since he left school.

A     B     C     D

2. After each lesson, we often have a ten - minutes rest.

A     B    C     D

3. The price of oil used to be a great deal lower than now, wasn’t it?

A     B     C     D

4. A new department store was building in our town last month.

A     B     C    D

5. Our neighbor will look for the garden when we go on holiday.

A     B    C     D

V. Complete these sentences below the given words:

1. We / know / him / since / children.

___________________________________________________

2. She/ say / enjoy / Vietnamese food / very much.

___________________________________________________

3. Mai / good / at/ Math/ than / Lan Anh.

___________________________________________________

4. Hoa/ have / many/ books/ than/ her/ sister

___________________________________________________

5. He / prefer / play / chess / listen music.

___________________________________________________

Đáp án

I.

1. D 2. D 3. A 4. C 5. C

II.

1. typist 6. will you
2. are they 7. wants
3. didn’t 8. broken
4. to working 9. unless
5. fewer 10. How well

III.

1. has been/left 5. started/ was
2. will never forget/ have just said 6. opening
3. has stolen 7. don’t eat
4. will be late

IV.

1. A -> hasn’t worn 2. C -> ten-minute 3. D -> didn’t it 4. C -> built 5. B -> look after

V.

1. We have known him since we were children.

2. She said she enjoyed Vietnamese food very much.

3. Mai is good at Math than Lan Anh

4. Hoa has many books than her sister.

5. He prefers playing chess to listening to music.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 45 phút

(Đề 5)

I. Choose the word that has the underlined parts pronounced differently.

1. A. depend     B. enjoy     C. separate     D. return

2. A. nature    B. national     C. narrow     D. channel

3. A. invite    B. river     C. shrine     D. primary

4. A. problem    B. love     C. box     D. hobby

5. A. arrived     B. mentioned     C. ended     D. loved

II. Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

1.My uncle lived in Hanoi since 1990 to 1998, but he is now living in Hue.

A     B     C     D

2.She asked me how did I go to work every day.

A     B     C     D

3.They’ve got a three - weeks holiday in Italy.

A     B     C     D

4.Many people believe that New York is the most great city in America.

A     B     C     D

5.I was listening to the radio last night when the doorbell rings.

A     B     C     D

6.I’d like to go on a holiday, but I don’t have many money.

A     B     C     D

7.Mary and her sister studied biology last year, so does Jane.

A     B     C     D

8.My family spent an interested holiday in Nha Trang last summer.

A     B     C     D

9.She is looking forward to go to Europe after she finishes her studies at the university.

A     B     C     D

10.We are made doing all the cleaning in the house.

A     B     C     D

III. Rewrite the following sentences so that the second sentence means nearly exactly the same as the first one.

1. We have learnt English for 2 years

-> We started ___________________________________.

2. My father started to give up smoking last year.

->My father has ___________________________________.

3. Lan hasn’t written to Mary for a month.

-> Lan didn’t ___________________________________.

4. How long have you learnt French?

-> How long ago___________________________________?

5. He has lived in Hanoi since he was 12.

-> He started ___________________________________.

6. When did you buy this house?

-> How long ___________________________________?

7. I last saw her 10 years ago.

-> I haven’t ___________________________________.

8. How long have you learnt E?

-> When did you ___________________________________?

9. He often played the piano at night

-> He used to ___________________________________.

10. They built this house last month

-> This house ___________________________________.

Đáp án

I.

1. C 2. A 3. B 4. B 5. C

II.

1. A -> has lived 6. D -> much money
2. B -> I went 7. D -> did Jane
3. C -> three – week 8. B -> interesting
4. C -> the greatest 9. B -> to doing
5. D -> rang 10. B -> to do

III.

1. learning English for two years

2. has given up smoking for a year

3. write to Mary last month.

4. did you learn French?

5. living in Hanoi when he was 12

6. have you bought this house?

7. seen her for 10 years

8. started learning English

9. play the piano at night

10. was built last month

Xem thử

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh 9 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH ĐỀ THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 9

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi dành cho giáo viên và sách dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi các môn học lớp 9 năm học 2023-2024 học kì 1 và học kì 2 được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề thi mới Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi lớp 9.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.




Tài liệu giáo viên