Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh lớp 9 có đáp án (Đề 1)

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 Giữa học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Choose the best options to complete the sentences

1. Maryam comes from __________.

a. India     b. Thailand     c. Vietnam     d. Malaysia

Quảng cáo

2. You can visit the Temple of Literature in__________.

a. Hanoi     b. Ho Chi Minh City     c. Hue     d. Dalat

3. Jeans cloth comes from a kind of material that was made in__________.

a. Asia     b. America     c. Europe     d. Africa

4. She wishes she __________a King and he would be a Queen.

a. be     b. was     c. were     d. am

5. Nga lives very far from school, so she wishes she __________near her school.

a. lives     b. lived     c. living     d. live

6. Where did Ba go last night? - He __________ to English Club.

a. go     b. goes     c. went     d. going

7. How long have they known her? - They __________ her for six years.

a. know     b. knew     c. have known     d. known

Quảng cáo

8. English must__________ in all our Schools in our country.

a. be improved    b. improved     c. to improve     d. improve

9. Would you like__________ Paris one day?

a. to visit     b. visit     c. visited    d. visiting

10. Young generation is very fond__________ fashion clothing.

a. on     b. in     c. of     d. from

11. Rice__________ in tropical countries such as Vietnam and Thailand.

a. grow     b. is grown     c. grew     d. growing

12. We have not seen my art teacher __________November.

a. in     b. on     c. for     d. since

II. Give the correct forms of the verbs

1. His uncle……………………………….in Binh Phuoc for 3 years. (live)

2. The Moon………………………………..around the Earth. (go)

3. Million tons of sugar………………………every year. (produce)

4. Last weekend they…………………… a picnic to the countryside. (have)

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

III. Choose the right prepositons of time

1. Good bye. See you ……….Monday.

2. The bus collected us ……….. 5 o'clock early ……….. the morning.

3. We usually go ……….. our hometown at least once ………. the summer.

4. We walked …………half an hour to reach the waterfall.

IV. Find one mistake in each sentence

1. Helen wish you could join her party at 8 p.m tomorrow night .

a.night    b.wish    c.night    d.join

2. My dad has been from London for two weeks.

a.from    b.has    c.for    d.weeks

3. It is raining heavily, because I do not want to play outside.

a.heavily    b.play    c.do    d.beacuse

4. I always wake up late in Sunday mornings.

a.up    b.morning    c.in    d.late

5. Lan’s bicycle was carefully washed with her dad last Monday.

a.Monday    b.with    c.was    d.carefully

V. Read the passage carefully then answer True or False

Young generation nowadays enjoys fashion clothing especially jeans. Ao dai has been interested by designers and most of people. Ao dai has been also a traditional and favorite dress of Vietnamese people. But now many people like wearing modern clothing at work because it is not only convenient but also comfortable, especially jeans. In the past, many workers and students liked wearing jeans because they were strong, cheap and fashionable. However, a lot of people continue wearing Ao dai. It is traditional, fashionable and also modern anyway. It has not been out of fashion in spite of the increasing or decreasing of the worldwide economy

Numbers Statements True False
1 Nowadays, young generation does not like wearing jeans
2 Ao dai is the traditional dress of Malaysian people.
3 In the past, workers and students were not fond of jeans
4 Modern clothing is both convenient and comfortable.
5 Jeans and Ao dai have never been out of fashion.

VI. Rewrite these statements

1. We can do this homework ourselves.

-> This homework………………………………………………………………….

2. You do not have a computer. What do you wish?

-> I wish………………………………………………………………………….

3. They have just introduced a new model of TV.

-> A new model of TV………………………………………………………………

4. People will produce million bottles of whisky in Scotland every year.

-> Million bottles of whisky………………………………………………………

5. Ao dai are both modern and fashionable. (Not only… but also)

-> Ao dai…………………………………………………………………………..

Đáp án

I

1. d 7. c
2. a 8. a
3. c 9. a
4. b 10. c
5. b 11. b
6. c 12. d

II

1.has lived

2. goes

3. are produced

4. had

III

1. on

2. at - in

3. to - in

4. about

IV.

1. b 2. a 3. d 4. c 5. b

V.

1. T 2. F 3. F 4. T 5. T

VI.

1. This homework can be done (by ourselves/on our own)

2. I wish I had a computer

3. A new model of TV has just been introduced.

4. Million bottles of whisky will be produced in Scotland every year.

5. Ao dai is not only modern but also fashionable.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 9 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6