Bộ Đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 năm 2021 (10 đề)

Bộ Đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề ôn thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 60 phút

Tải xuống

A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1.      A. switch               B. stomach             C. champion              D. catch        

2.      A. cloths                B. improves           C. lakes                      D. communicates

3.      A. castle                 B. whistle               C. hostel                    D. listen

4.      A. change               B. hungry              C. angry                     D. single       

5.      A. ancient               B. face                    C. page                       D. angle        

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

1. A. industry             B. tornado                 C. natural                   D. injury       

2. A. geography        B. electronic             C. scientific               D. preparation

3. A. patient              B. humour                 C. deny                      D. friendly

4. A. worried             B. reserved                C. polite                     D. arrive

5. A. mathematics    B. economics             C. politics                  D. automatics

B. GRAMMAR AND VOCABULARY

I. Choose the word or phrase that best fits each of the blank spaces.

1. ___________ from John, all the students said they would go.

A. Except                

B. Only                   

C. Apart                

D. Separate

2. If you work for us, you’ll get somewhere to live _____ free.

A. for               

B. at                

C. out                  

D. of

3. The new manager explained to the staff that she hoped to _____  new procedures to save time and money.

A. manufacture       

B. establish      

C.  control      

D. restore

4. They took pride _______ being the best players of the school.

A. in                        

B. with                    

C. on                       

D. for

5. She’d prefer to go out  ________ home.

A. than to stay                        

B. than staying                  

C. rather than staying                        

D. rather than stay                        

6. They received _______ advice from their parents that they became successful.

A. so good                       

B. such a good                 

C. so good an                      

D. such good

7. Have you got a car ________ ?

A. of your own                       

B. of yourself                

C. of you                        

D. of your

8. There is a fault at our television station. Please do not ______ your television set.

A. change                       

B. adjust                 

C. repair                     

D. switch

9.  If you want to attend the course, you must pass the ................... examination.

A. write                      

B. written                

C. wrote                        

D. writing

10. Either Peter and his brothers _______ the keys to the car.

A. has been taken                       

B. has taken                 

C. have taken                     

D. have been taken                       

11. We can tell you that we often have a friendly _______ in our class.

A. atmosphere                       

B. air                   

C. matter                       

D. impression

12. These clothes are fashionable and _______ . Do you agree with me?

A. only                        

B. merely                    

C. unique                       

D. uniquely

13. He _______ to have a very big fortune and a beautiful wife.

A. rumors                        

B. rumored                    

C. has rumored                       

D. was rumored

14. Did you use to do a _______ when you were at the university.

A. full-time job                     

B. part-time                   

C. full-time                       

D. part-time job                  

15. My house is just  _______ . I live in the nearby neighborhood.

A. near here                       

B. near to                    

C. near by                       

D. near from

II. Complete the passage below using the correct forms of the words in brackets.

People are becoming more security conscious these days. Crimes like burglary and (1.THIEF)_________ are definitely on the increase. One of the most (2. PAIN) _________ experiences a home (3.OWN) _________ can have is to arrive home and find that his or her (4. VALUE) _________ havedisappeared, because a window had (5. ACCIDENT) _________been left open. What can we do to protectourselves? The most important piece of (6. ADVISORY) _________ is to make sure that your (7. INSURE)________ coverage is up to date. Another (8. SENSE) ________ thing to do is to go along to your localpolice station, where they will be more than willing to make (9. SUGGEST) _________ on (10. RELY)_________ ways of safeguarding your property.

III. Identify the errors in the following sentences and correct them.

1/ We won't mind your (A) being late – (B) beside, it's (C) hardly your (D) mistake.

2/ (A) The whole report is (B) badly typed. (C) Moreover, it's (D) imaccurate.

3/ I'm not (A) astonish she (B) shouted at us! (C) How would we like (D) to be pushed into a wall?

4/ Nguyen is (A) everything we'd ever (B) want (C) in a man - brilliant, (D) fun and attractive.

5/ They just hope (A) that the money (B) goes to those (C) who are mainly in (D) needs.

C. READING

I. Fill ONE suitable word into each of numbered blaks in the passage.

Australia is a big country, but nearly all Australians live near the sea. On hot summer days, you can see thousands of people at the beach. Many beaches have waves (1)______ are very high.

These large waves are known as surf and the people who ride them are called surfers. Surfing is a skill, and it needs learning. Don’t (2)______ to be able to surf properly the (3)______ time you try. However, by practising a few times you will learn (4)______ to do it.

Surfing is not a new sport. Perhaps its origins need explaining. It started hundreds (5)______ years ago in Hawaii. Men swam (6)______ to sea to catch fish and found they could come back to land very quickly by riding the waves. These first surfers did not (7)______ a board. They were “body surfers”. Many people (8)______ do this type of surfing today.

After a while people started to use boards and rode the waves by lying, kneeling or standing (9)______ them. These first surfboards were made of wood and the water made them rot after a while. Today, surfboards are made of plastic or fibreglass (10)______.

II. Read the following passage and choose the correct answer.

The search for alternative sources of energy has led in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity. Converting waste products to gases or oil is also an efficient way to dispose of waste.

Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale and coal tars. But to date, that process has proven expensive. Other experiments are underway to harness - power with giant windmills. Geothermal power, heat from the earth, is also being tested.

Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only four percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways to convert the energy of ocean currents, tides, and waves to electricity. Experiments are also underway to make use of the temperature differences in ocean water to produce energy.

1. Which is the best title of the passage?

A. Efficient Ways of Disposing of Waste            

B. The Use of Water Productions for Energy

C. The Search for Alternative Sources of Energy           

D. New Discoveries in Geothermal Power

2. In the second paragraph, the phrase “synthetic fuels” could best be replaced by which of the following?

A. Biological fuels                           B. Low burning fuels                      

C. Fast burning fuels                       D. Artificial made fuels

3. Which of the following is NOT mentioned in the passage as an alternative source of energy?

A. Burning of garbage                    B. Geothermal power                      

C. Synthetic fuels                             D. Electricity

4. According to the author, the impracticability of using coal, oil shale and coal tars as sources of energy is due to ___________ .

A. their being time consuming                              

B. their being money consuming

C. the scarcity of sources                                       

D. the lack of technology their being money consuming

5. The word “it” in the last paragrph refers to ____.

A. alternative source            B. the United States C. hydroelectric power        D. Electricity

6. What can be inferred from the last paragraph?

A. Hydroelectric power will be the main source of energy

B. Synthetic fuels will be the principal source of alternative energy

C. Alternative energy will come from a variety of sources

D. All alterenative production of energy will be delivered from water.

D. WRITING

I. Rewrite the following sentences without changing the meaning of the printed sentences.

1.      The phone stopped ringing the moment I got down stairs.

No sooner _______________________________________________

2.      He is determined to carry on working when he is 65.

He has no ________________________________________________

3.      He was very sorry that he didn’t see Audrey on her trip to London.

He greatly ______________________________________________

4.      She agreed to go out to dinner with him because she assumed he was not married.

Had she __________________________________________________

5.      Everyone was surprised that the singer had very little money when he died.

The singer had _____________________________________________

II. Children today are too dependent on computers and electronic entertainment. It would be better for them to be outside playing sports and taking part in more traditional past times than spending all day indoors.

Do you agree or disagree with this statement?

You should write at least 200 words.

Lời giải

A. PRONUNCIATION 

I. Pronunciation

1. B     2. B     3. C     4. A     5. D

II. Stress

1. B     2. B     3. C     4. A     5. C

B. GRAMMAR AND VOCABULARY 

I. 

1. C

2. A

3. B

4. A

5. D

6. D

7. A

8. B

9. B

10. C

11. A

12. C

13. D

14. D

15. A

II. 

1. theft

2. painful

3. owner

4. valuables

5. accidentally

6. advice

7. insurance

8. sensible

9. suggestions

10. reliable

III. 

1. (B) beside → besides     

2. (D) imaccurate → inaccurate    

3. (A) astonish → astonished        

4. (D) fun → funny 

5. (D) needs → need

C. READING 

I. 

1. that/which

2. expect

3. first

4. how

5. of

6. out

7. use

8. still

9. on

10. instead

II. 

1. C

2. D

3. D

4. B

5. C

6. A

 

 

D. WRITING

I. 

1. No sooner had I got downstairs than the phone stopped ringing.

2. He has no intention of giving up working/ retiring when he is 65.

3. He greatly regretted not seeing Audrey on her trip to London.

4. Had she known that he was married, she would not have agreed to go out to dinner with him.

5. The singer had very little money (left) when he died, which surprised everybody.

II. Write about the following topic

The impression mark is based on the following scheme:

1.      Content (50% pts): a provision of all main ideas and details as appropriate

2.      Language (25%pts): a variety of vocabulary and structures

3.      Presentation(25%pts): coherence, cohesion, and style appropriate to the level of English language gifted secondary students.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề ôn thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 60 phút

A. Phonology

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those of the other.

1.

A.  hobby

B. honest

C. humor

D. hole

2.

A.  flood

B. typhoon

C. groom

D. balloon

3.

A.  fly

B. hobby

C. energy

D. ordinary

4.

A.  garbage

B. garage

C. sewage

D. carriage

5.

A.  exchange

B. champagne

C. teacher

D. children

II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

1.

A.  appliance

B. activity

C. adventure

D. average

2.

A.  favorite

B. government

C. influence

D. identify

3.

A.  economic

B. volcanic

C.disappointed

D. scientific

4.

A.  reputation

B. description

C. suggestion

D. pollution

5.

A.  magazine

B. pictures

C. documentary

D. entertain

B. Grammar and vocabulary

I. Choose the word or phrase which best complete each sentence.

1. Hung……………….go fishing with his uncle when he lived in the countryside.

A. used to

B. is used to

C has used to

D. who used to

2. If I ……………..you, I'd take some rest before the game tomorrow

A.  am

B. could be

C. were

D. would be

3. You have never been to Ha Long Bay,…………..?

A.  have you

B. haven't you

C. you have

D. you haven't

4. If only I……………… play the guitar as well as you.

A.  would

B. shall

C. could

D. might

5. There's no need to be nervous. You're quite capable……………. your final exam.

A.  of passing

B. passing

C. to pass

D. pass

6. As she arrived at the theatre, she remembered that she………to meet a friend somewhere else

A.  promised

B. had promised

C. has promised

D. promised

7. " Does Jack know about your project". "Yes, I told him…………….to do"

A.  what was I planning                                                      B. what I have planned        

C. what did I plan                                                                 D. what I was planning

8. If you have finished  the test, you……………the room

A.  would

B. may leave

C. may be leaving

D. could leave

9. I wish you……………… me how to do this exercise

A.  can help

B. will help

C. could help

D. should help

10. The children…………………..to the zoo.

A.  were enjoyed taken

B. enjoyed being taken

C. were enjoyed taking

D. enjoyed taking

II. Choose the underlined word or phrase in each sentence  thatneeds correcting.

1. They asked me what did happenlastnight, but I was unable to tell them

                                    A                         B                    C          D

2. Air pollution, together with littering, are causing many problems in our large, industrial cities today.

                                     A                B                 C                           D 

3. These televisions  are quite popular in Europe, but those ones are not.

                                    A                  B                    C                D

4. Nora hardly never misses an opportunity to play in the tennis tournaments.

                         A                  B                                C      D

5. Many people believe that New York is the most great city in America.

       A                                                  B             C            D

6. Each year people around the world spending billions of dollars buying goods on the  Internet 

           A                                                B                                  C                        D

7. Children enjoy telling and listening to ghosts  stories, especially on Hallowen night.

                                                A                   B                              C           D

8. One of the most urgent problem facing us now is the need to control population growth.

                A                          B                                     C                 D

9. I'd lost my front door key and I had to smash a window by a brick to get in.

                              A                         B                                       C              D

10. Despite of the heavy snow, she went out.

            A                  B        C               D

III. Give the correct form of the words in brackets.

1. He is interested in the …………… of old building (preserve) .

2. Don't depend on him; he's a very ………………….. person. (rely) .

3. Rob was dismissed after being told by his………that he must leave in a month's time.(employ)

4. He's quite an……… person. He plays lots of sport and goes running everyday (energy) 

5. English is a……………easy language for Swedes to learn. (compare) 

6. I think it's very………of him to expect us to work over time every night this week. (reason)

7. His boss told him off because he had behaved ………….. (responsible)

8. She left school with good …………. (qualify) 

9. She has one of the biggest ………… in Britain (collect)

10. Sorry about the mistakes, I …………. the instructions you gave me . (understand)

C. Reading

I. Read the following passage and the decide which option A,B,C or D best fits each space.

Have you ever stopped (1)……… why people give each (2)……….. eggs at Easter? - The Christian festival of  Easter celebrates the return of Christ from the dead, but the festival is actually name (3)……….. the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where she (4)……….. In very ancient times, Easter was a celebration that winter was  (5)……… and that a new life was about to begin . The rabbit , (6)……….. to the number of young it produces, it the symbol of life. In some parts of the world, the rabbit leaves large (7) …….. of eggs (another symbol of new life) in the garden and children have to find   as many as they can . This is very (8)…………. Christmas when Santa Claus  leave presents for individual children. At Easter children have to be independent and (9)……… after themselves . In this (10)……….. the hunt for  Easter eggs presents  the need for young people to go out  in to the world  and make their own fortune . 

1.A. to wonder

B. wondering

C. wonder 

D. wander

2.A.else

B. person

C. others 

D.other

3.A.for 

B. about

C. after

D. with

4.A. goes

B. sets

C . rises

D. raises

5.A. finish

B.conclusion

C. up 

D. over

6.A. as

B.since

C. due

D. because

7.A. numbers

B. sums

C. fingures

D. totals

8.A. like

B.unlike

C.different

D.similar

9.A.take

B.get

C.look

D. carry

10.A day

B. way

C.habit

D.time

II. Read the passage carefully and choose the best answer to the questions below ;

During the teenage years, many young people can at times be difficult  to talk to. They often seem  to dislike being questioned. They may seem unwilling to  talk about their work in school. This is a normal development at this age , though it can be very hard for parents to understand. It is part of becoming independent of teenagers trying to be adult while they are still growing up. Young people are usually more willing to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them.

Parents should do their best to talk to their sons and daughters about school work and future plant but should not push them to talk if they don't want to . Parents should  also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with sex, drugs, alcohol, or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behaviour which may be connected with these and get help if necessarry.

1. This passage is taken from a 

A. handbook for parents                              B. school timetable

C. teenage magazine.                                   D. book for children

2. Why do adults sometimes find teenagers difficult to talk to. 

A. because most teenagers are quiet          

B. because teenagers don't want to talk to other people.

C. because teenagers think adults are not honest 

D. because most  teenagers hate adults.

3. When can you expect young people to be more talkative than usual.

A. When people talk to them because they are really  interested and not just checking on them. 

B. When adults give them  a lot money to spend.

C. When   adults talk to  them about something other than their work in school.

D. When adults talk to them about sex, alcohol and drugs.

4. Some teenagers experiment with drinking bad smoking because 

A. cigarettes and alcohol are available everywhere.

B. cigarettes and alcohol are cheap 

C. women like smoking and drinking men 

D. they regard them as a mark of eduthood

5. The word BEHAVIOUR in the passage most nearly means

A. feeling                               B. manners

C.activities                            D. reaction.

III. Fill in the blanks in the following passage with ONE suitable word.

Watching Television and going for a walk are the most popular leisure (1)................. in Britain. But   although longer holidays and shorter working hours have given people more free (2) ............, women generally have less free time (3)............ men, because they spend time (4)................. domestic work, shopping and childcare ..

Surveys showed that more men (5).................. newspapers than women, and (6).............. slightly higher proportion of adult read Sunday newspapers than read (7).................... morning national newspaper.

More people are taking holidays abroad (8)............... 1971 only 36 percent of (9).............. in Britain had been abroad on holiday; but by 1983 this proportion had (10)................. to  62 percent, nearly fifteen million people.

D. Writing

I. Complete the following sentences by choosing the best option A, B,C or D 

1. Can you please tell me ………………

A. What time arrives the next bus.             B. when arrives the next bus.

C. What time the next bus arrives              D. when arrives the bus.

2. I think you should …………………………

A. have your hair be cut                              B. cut your hair.

C. have your hair cut                                    D. have your hair been cut.

3. He wanted to win the race . He ran ……………..

A. faster than he can                                    B. as fast as he could.

C. fast as he could.                                       D. so fast as he can.

4. The problem……………….. never occurred.

A. I had expected it                                      B. who I had expected

C. that I had expected it                               D. I had expected.

5. Does any body know………………. on the ground

A. how long this plane will be                    B. how long will be this plane . 

C. how long will this plane be.                   D. that how long this plane will be.

6. All the students ……………… do well in writing

A. Mr David teaches them                          B. Mr David teaches

C. which Mr David teaches                        D.whom Mr David teaches them.

7. "I don't like your attitude"- "I don't care ……………."

A. If or not you like it                                  B. whether you like it or not .

C. do you like it or not                                 D. you like it or not

8. "What do you think about Maria"- "………………………………"

A. I forget all about her.                              B. She's sweet and gentle.

C. She went to York                                     D. No, I don't.

9. Mr John forgot………………….. he was supposed to go to 

A. Which the room                                       B. which room 

C. which was the room                                D. what room was it.

10. "When did you get the bike"- " My father gave…………….."

A.to me the bike lastweek                           B. me the bike last night

C. to me the bike lastnight                          D. last night the bike to me .

II. Under each of following sentences, there are 4 sentences marked A, B, C or D . Choose sentences has the same meaning as the original one 

1. "Where does your father work" - He asked me.

A. He asked me to find where my father works. 

B. He asked me to find where my father worked.

C. He asked me  where my father works.

D. He asked me where my father worked.

2. Although he is trong , he can't lift the box. 

A. As he is strong, he can lift the box 

B. Eventhough he is not strong, he can lift the box 

C.In spite of his strength, he can't lift the box

D. He can't lift that  box because is not strong

3. How old do you think this house is?

A. Do you know when the house is built?

B. When do you think the house was built?

C. When do you think the house is built?

D. When is the house built?

4. The cakes were too stale to eat.

A. The cakes were so stale in order to eat

B. The cakes were very stale to be eaten.

C. The cakes weren't fresh enough to eat.

D. The cakes weren't enough fresh to eat.

5. They left early because they didn't want to get caught in the traffic.

A.They left early so that not to get caught in the traffic

B.They left early so to avoid getting caught in the traffic

C.They left early so as not to get caught in the traffic

D.They left early in order to not get caught in the traffic.

6.They last visited me  five year ago.

A.They haven't visited me for a long time.

B. I haven't been visited me for a long time.

C.They haven't visited me for five years.

D.They have known me for five years.

7. As soon as he arrived at the airport, he called home.

A. No sooner had he arrived at the airport than he called home.

B.He arrived at the airport sooner than he had expected.

C.Calling home , he said that he had arrived at the airport.

D. He arrived at the airport and called me to take him home .

8. Your refusal to attend the party made everyone feel sad.

A.Every one felt sad when you refused to attend the party.

B.Your attendance at the party made everyone feel sad.

C. Everyone felt sad attending the party.

D. You made everyone sad about your refusal to throw the party.

9. "Let's invite Tom to the party this sunday"- Mark said

A. Mark suggested us to invite Tom to the party on sunday. 

B. Mark suggested  inviting Tom to the party on sunday.

C. Mark said that we should invite Tom to the party on sunday.

D. Mark told us to invite Tom to the party on sunday.

10. Anne worked too hard at the office, and this led to her illness.

A.Anne's illness was the result of his working hard at the office.

B If Anne didn't work too hard at the office, she wouldn't be ill.

C. Every time Anne works hard at the office, he is ill

D. Anne's illness prevented her from working hard at the office.

III. Make all changes and addition necessary to produce from following sets of words or phrases to make a complete letter.

Dear  Jack,

1. Thank you/ letter/ I   receive/ when/ get home/ last night.

2. I/ be/ please/ hear you/ after such/ long time.

3. I/ love/ go/ ballet/ with you/ but/ I/ not be free/ until 6.30 p.m/

4. How about come/ my flat/ and have/ something/ eat/ before/ go?

5. I/ not want/ take my car/ because/ it be/ difficult/ find/ somewhere/ park. 

6. Why/ we/not go/ taxi?

7. Let's hope/ dancing/ be/ good as/ reviews say/

8. I/ look forward/ see you/ tomorrow night.

9. love/ Anne.//

Lời giải

A. Phonology

I. 

1. B

2. A

3. A

4. B

5.B.

II. 

1. D

2. D

3. B

4. A

5.B.

B. Grammar and vocabulary.

I. 

1. A

2.C

3.A

4.C

5.A

6.B;

7.D

8.B

9.C

10.B

II. 

1. A

2.B

3.C

4.A

5.C

6.B

7.B

8.B

9.C

10.A

III. 

1. preservation

4. energetic

7. irresponsibly

2. un reliable

5. comparatively

8. qualifications

3. employer

6. unreasonable

9. collections



10. misunderstood.

C. Reading

I. 

1. A

2.D

3.C

4.C

5.D

6.C

7.A

8.A

9.C

10.B

II. 

1.A

2.

3.A

4.D

5.B

III.

1.activities   2. time    3. than   4. on   5. read    6. a    7. daily    8. in     9. adults    10. risen

D. Writing

I. 

1. C

2.C

3.B

4.D

5.A

6.B

7.B

8.

9.A

10.B

II. 

1. D

2.C

3.B

4.C

5.C

6.C

7.A

8.A

9.B

10.B

III. 

1. Thank you for the letter that I received when I got home last night.

2. I was very pleased to hear from you after such a long time.

3. I'd love to go to the ballet with you but I won't be free until 6.30 p.m

4. How about coming to my flat and have something to eat before we go?

5. I don't want to take my car because it will be difficult to find somewhere to park.

6. Why don't we go by taxi?

7. Let's hope the dancing will be good as the reviews say.

8. I'm looking forward to seeing you tomorrow night.

9. love

   Anne

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề ôn thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 60 phút

Question I: 

a, Pick out word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. a. passion                 b. pleasure             c. decision             d. measure

2. a. student                 b. stupid               c. study                 d. studio

3. a. easy                     b. ear                     c. lean                  d. eat

b, Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest.

1. a. understand           b. engineer            c. benefit              d. Vietnamese

2. a. money                  b. army                 c. afraid                d. people 

Question II: Put each verb in brackets into an appropriate form.

1. He wore dark glasses to avoid (recognize)……………..

2. You always (complain)………………about my cooking.

3. Lan bought a new English book yesterday. She (read)…………….it tonight.

4. I could tell at a glance that the pile of the letters on my desk (disturb)......while I (be)............out.

5. I (return)…………..the book as soon as I finish (read)…………it.

6. He wishes that he (work)………………harder but it’s too late now.

7. He can’t send E-mail because he (not get)…………a modern for his computer.

8. When we (get)…………….to the restaurant, we (find)…………that nobody (remember)………….to reserve a table.

9. Hardly he (take)......... up the book when the phone (ring)..............

10.Were I your age, I (do)………………differently.

Question III: Choose the best answer from A, B, C or D to complete the following sentences.

1. Nobody was injured in the accident,..........?

a. was there                b. was he                 c. were they                 d. wasn’t it

2. She had changed so much that ............anyone recognized her.

a. almost                    b. hardly                  c. not                            d. nearly

3. Would you like a beer? – Not while I’m ................

a. in the act                b. in order               c. on duty                      d. under control

4. There was hardly .............money left in my bank account.

a. more                      b. no                        c. some                          d. any

5. The reason I left is .............I was bored.

a. why                       b. that                      c. while                         d. for

6. I came ...........an old friend while I was walking along the street.

a. across                   b. into                      c. over                            d. for

7. Everyone ..............Tom was invited to the party.

a. as                         b. from                     c. but                              d. for

8. The chemistry book .............was a little expensive.

a. I bought          b. that I bought it          c. I bought that             d. what I bought

9. If you ............to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess now.

a. listen              b. will listen              c. listened                    d. had listened

10. I am late because my alarm clock didn’t ...........this morning.

a. come on         b. ring out                 c. go off                       d. turn on

11. We have decided to ............the money for the local secondary school.

a. beg                 b. collect                   c. raise                         d. rise

12. She didn’t get ...............well with her boss, so she left the company.

a. at                   b. on                           c. through                    d. up

13. Please don’t disturb me ..............there is something urgent.

a. if                   b. or                            c. otherwise                 d. unless

14. She used to work as a typist,...............she?

a. did                b. didn’t                      c. use                           d. wouldn’t

15. There isn’t .................foreign news in the paper.

a. a lot              b. lots                          c. many                       d. much  

Question IV: Give the correct form of the words in the bracket.

1.I am ...............sorry for the delay.                                                                   (extreme)

2. He has great................in God.                                                                        (believe)

3.In ...........to that, my bike tires were flat.                                                           (add)

4. An ...........man has stolen all our money.                                                      (know)

5. She divorced him because of his .................to the children.                         (kind)

6. The book was so................that I couldn't finish it.                                       (bore)

7. He is so sad because the film ended .................                                            (happy)

8. It is usually forbidden to destroy..............buildings.                                     (history)

9. Women nowadays have more ...........to participate in social activities.       (free) 

10. Every pupil was very ...............about the holiday.                                      (excite)

Question V: Fill in the gap with one suitable preposition. 

  1. We can see many stars .. . .. .the sky at night.
  2. You remind me .. .. .. .. my sister.
  3. They have only been there ............. a few minutes.
  4. The canoe overturned and everyone fell ............the deep water.
  5. How ..........going to Ben Thanh Market this afternoon?
  6. I couldn’t meet Mrs. Chi because she's ..............
  7. I'll come ........to pick her ...........at 8 o'clock
  8. They named their daughter ............their favorite singers.
  9. The passage is written ...............English 

Question VI: Find out one mistake in each sentence and correct it.

     1.   They started laughing excited  

  1. I had these photos take by a good photographer
  2. I find it very bored to listen to his lectures
  3. I can’t get used to doing so difficult exercises
  4. She is the girl for that I am looking 

Question VII: Fill in the gap with one suitable word to complete the paragraph. 

Nowadays a lot of important inventions (1)..............carried out by scientists (2)............for a large industrial firms. (3)................, there are still opportunities (4) .............other people to invent various things. In Britain, (5).............is a weekly television program which attempts to show (6).............the various devices which people have recently (7).................. The people organizing the program receive (8)................about 700 inventions a year. New ideas can still be developed (9)............private inventors. However, it is important to consider these (10).............: Will it work? Will it be wanted? Is it new?

Question VIII: Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same.

 1. It isn't necessary to finish the work today.

   You don't ...................................................................................................

2. Hai finally managed to get a job.

  Hai finally succeeded...................................................................................

3. What's the weight of your suitcase? 

  How ...........................................................................................................?

4. I have never read such a romantic story.

  This is ......................................................................................................

5. He has never behaved so violently before.

  He is behaving...........................................................................................

Lời giải

Question I: Phonetics

a, Pick out word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. a. passion                     2. c. study                 3. b. ear

b, Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest.

1. c. benefit                     2. c. afraid

Question II: Put each verb in brackets into an appropriate form.

1.      being recognized                                      6. had worked

2.      are always complaining                           7. hasn’t got/ gotten

3.      is going to read                                        8. got/ found/ had remembered

4.      had been disturbed/ was                          9. had he taken/ rang

5.      will return/ reading                                 10. would do

Question III: Choose the best answer from A, B, C or D to complete the following sentences.

1.      c. were they                                             9. d. had listened

2.      b. hardly                                                  10. c. go off

3.      c. on duty                                                11. c. raise

4.      d. any                                                      12. b. on

5.      b. that                                                      13. d. unless

6.      a. across                                                  14. b.didn’t

7.      c. but                                                       15. d.much

8.      a. I bought

Question IV: Give the correct form of the words in the bracket.

1.      extremely                                                6. boring

2.      belief                                                       7. unhappily

3.      addition                                                   8. historical

4.      unknown                                                 9. freedom

5.      unkindness                                             10. excited

Question V: Fill in the gap with one suitable preposition.

1.      in ; 2. of ; 3. for ; 4. into ; 5. about ; 6. out ; 7. over/ up ; 8. after ; 9. in

Question VIFind out one mistake in each sentence and correct it.

1.      excited ---->  excitedly                           4. so    ---->  such

2.      take      ---->  taken                                 5. that ---->   whom

3.      bored    ---->  boring    

Question VII: Fill in the gap with one suitable word to complete the paragraph.

1. are                   2. working             3. However             4. for             5. there

6. all                   7. invented              8. information        9. by             10. questions

Question VIII: Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same.

1.      You don’t have to finish the work today.

2.      Hai finally succeeded in getting a job.

3.      How heavy is your suitcase?

4.      This is the most romatic story I have (ever) read.

5.      He is behaving more violently than ever before.

6.      I’ve warned you about (your) going near that dog.

7.      So long as he arrives before eleven, she can meet him.

8.      In spite of his good salary/ having a good salary he was unhappy in his job.

9.      I wish I had finished my homework last night.

10.  I’m interested in reading scientific books.

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 9 hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6