Bộ Đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 (10 đề)

Bộ Đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề ôn thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

Tải xuống

I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in the following questions

1. A. looked              B. watched                             C. carried                   D. stopped

2. A. study                 B. success                              C. surprise                 D. sugar

3. A. unite                  B. underline                          C. university             D. uniform

4. A. danger               B. angry                                 C. language               D. passage

5. A. character          B. children                             C. teacher                  D. change

II/ Chooose the word whose stress patteren is different from the other three in the following questions

1. A. realize               B. improve                             C. possible                 D. comfortable

2. A. important         B. especially                         C. prefer                     D. influence

3. A. general              B. opinion                              C. abroad                   D. surprise

4. A. comfort             B. nation                                C. apply                     D. moment

5. A. medical             B. advise                                C. vegetables             D. physical

III/ Choose the best answer to fill in the blank

1. Are you interested...........playing badminton after class?

            A. in                           B. with                       C. on                           D. for

2. " What.........going to Hanoi tomorrow? " 

            A. to                           B. in                            C. about                     D. for

3. Hoa works very..........so she always gets good marks.

            A. badly                     B. good                      C. hardly                    D. hard

4. The building was built .........1962 and 1969.

            A. between                B. from                       C. since                      D. for

5. This school..........in 1997

            A. built                       B. is built                   C. was built               D. has built

6. Of all my friends, Hoa is.............

            A. the tallest              B. the most tallest    C. taller                      D. more taller

7. Would you mind if I……………a photo ?

            A. take                       B. took                       C. would take            D. am going to take

8. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.

A. got                         B. brought                 C. fetch                     D. took

9. Are you proud…………….your country and its tradition ?

A. about                     B. on                           C. of                 D. for

10. Do you collect stamps or other things? - Yes, I am a stamp………….

A. collecting             B. collector               C. collect        D. collection

11. It is very dangerous ………….. in the polluted environment.

A. to live                    B. lives                       C. living                     D. live

12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.

A. nature                    B. natural                   C. naturing                 D. naturally

13. His car is the same color …………. my uncle’s.

A. alike                       B. as                          C. like                         D. to

14. This ruler …………….. of plastic. 

A. make                     B. made                      C. is making              D. is made

15. I take part ………….. most youth activities of my school.

A. in                           B. of                           C. on                           D. at

IV/ Write the correct form of verb to fill in the brackets

Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 – be) still opportunities for other people (4 – invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 – attempt) to show all the devices which people (6 – invent ) recently. The people (7 – organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 – develop) by private inventors. However, it is important (9 – consider) these questions : Will it work? Will it (10 – want)? Is it new?

 1. __________________

6. ___________________

 2.__________________

7. ___________________

 3. __________________

8. ___________________

 4. __________________

9. ___________________

 5. __________________

10. __________________

V/ Write the correct preposition to fill in the blank.

1. Could I help you ______________ your bag?

2. Na got up late this morning because her alarm clock didn’t go ___________ .

3. I’m looking forward ____________ seeing you in June.

4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water.

5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site

6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30.

7. My mother often picks me ___________ from the school.

8. I’m going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight.

9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week. 

VI/ Write the correct form of word to fill in the blank 

1. We have two postal ___________________ a day.

(DELIVER)

2. He left the room without ___________________ . 

(EXPLAIN)

3. Playing tennis is one of his favorite ______________ . 

(ACT)

4. We started our trip on a beautiful ______________ morning. 

(SUN)

5. They left the house in a __________________ mess. 

(FRIGHT)

6. He said “ Good morning” in a most ______________ way.

(FRIEND)

7. There is no easy ______________ to this problem.

(SOLVE)

8. He always drives more ________________ at night.

(CARE)

9. Does this _______________ suit you?

(ARRANGE)

10. He is a very _________________ carpenter. 

(SKILL)

VII/Underline the incorrect word and correct it as example 

Example: 0. I haven’t saw you for two month                                  0/ seen

      Nam is a student. This year he had a very interested summer 

1/ ___________

holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area 

2/ ___________

in Hoa Binh province. They gone there to help make a road 

3/ ___________

through a forest among two villages. “ It was very difficult 

4/ ___________

because there had no water to drink and no shops where we

5/ ___________

could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet

6/ ___________

in the mountains. It is one of the wetter places in the country.”

7/ ___________

Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work,

8/ ___________

But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping

9/ ___________

to return next year to do any more work there

10/ __________

VIII/ Write the suitable word to fill in the blank 

Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) ______________ the piano. So you think it is enough simply to read about  it? Can you play the piano without having lots of (10) _________________ first? 

IX/ Rewrite the sentence, using the word given

1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to )

…………………………………………………………………………………………..

2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)

………………………………………………………………………………………….

3. She said nothing . She didn’t want to make him angry (so as to)

…………………………………………………………………………………………

4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)

…………………………………………………………………………………………..

5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle)

………………………………………………………………………………………….

X/ Rewrite the sentence without changing the meaning 

1. Keeping the environment clean is very important.

- It’s ……………………………………………………………………………..

2. They will show the time machine to the public when they finish it. 

- The time machine ……………………………………………………………………..

3. He was delighted to receive his aunt’s letter.

- He was delighted that ………………………………………………………………..

4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

- People ………………………………………………………………………………..

5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.

- I’m very sad not …………………………………………………………………….

6. It’s three years since I last spoke to her.

- I haven’t ………………………………………………………………………………

7. Tam doesn’t type as fast as she used to.

- Tam used ……………………………………………………………………………..

8. “ Please turn down the radio for me”, said my father.

- My father asked ………………………………………………………………………

9. Lan will be fifteen next week. 

- It is Lan’s ……………………………………………………………………………..

10. How long is it since you used the pen?

- When ………………………………………………………………………….?

XI/ Rearrange the word to make the meaningful sentence

1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.

- …………………………………………………………………………………….

2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.

- ……………………………………………………………………………………..

3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.

- ………………………………………………………………………………………..

4. information / entertainment / also / is / TV /   only / but / not / bringing .

- ………………………………………………………………………………………..

5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.

- ………………………………………………………………………………………

Lời giải

I/ 

 1- C

2- D 

3- B 

4 – A 

5 – A


II/ 

1 – B 

2- D 

3-A 

4- C

5- B


III/ 

1- A

2 – C 

3 - D

4 - A  

5 – C 

6 – A 

7 – B 

8 – D 

9 – C 

10 – B 

11 – A 

12 – B 

13 – B 

14 – D 

15 – A 


IV/ 

1. are caried out

6. have invented

2. working

7. organizing

3. are

8. be developed

4. to invent

9. to consider

5. attempts

10. be wanted


V/ 

1. with

2. off

3. to

4. into

5.by

6. betwwwn

7. up

8. for

9. in / for



VI/ 

1. deliveries

3. activities

5. frightening

7. solution

9. arrangement

2. explanation

4. sunny

6. friendly

8. carefully

10. skillful


VII/ 

1. interested→ interesting

3. gone→ went

5. had→ was

2. him→ his

4. among→ between

6. bought→ buy

7. wetter→ wettest

9. did→ done


8. since→ for

10. any→ some







VIII/ 

1. learning

2. are

3. of 

4. you 

5. how

6. book

7. fly 

8. yourself

9. playing

10. practice


IX/ 

1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy.

2. I’m learning English in order to read book in English.

3. She said nothing so as not to make him angry.

4. The man injured in the accident was taken to the local hospital.

5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous.

X/ 

1. It’s very inportant to keep the environment clean.

2. The time machine will be shown to the public when it is finished.

3. He was delighted that his aunt sent him a letter.

4. People recycle old car tires to make shoes and sandals.

5. I’m very sad not to be accepted in that group.

6. I haven’t spoken to her for three years.

7. Tam used to type faster than she can/ does now.

8. My father asked me to turn down the radio for him.

9. It’s Lan’s fifteenth birthday next week.

10. When did you use the pen?

XI/ 

1. Minh has collected stamps since he was a child.

2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.

3. They are going back to England in two months.

4. TV bringing not only information but also entertaiment.

5. At home on the farm life is always a struggle with nature. 

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề ôn thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

PART I 

Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from the others. 

1.      A. rubbish

B. uniform

C. umbrella 

D. thumb

2.      A. appea

B. weather 

C. brea

D. headache

3.      A. project 

B. belong 

C.  woman

D. concert

4.      A. think

B. though 

C. mother

D. these

5.      A. eraser

B. baseball

C. suitcase

D. waterfall

Choose the word A, B, C or D whose main stress is different from the others in the group.

6.      A. pencil

B. raincoat

C. arrive

D. notebook

7.      A. enjoyable 

B. power 

C. permission 

D. explore

8.      A. photography 

B. minority 

C. heroic 

D. visit

9.      A. translation

B. difficult

C. unluckily 

D. agree

10. A. Vietnamese 

B. engineer

C. celebration

D. product 

PART II

Choose the best answers to completes each sentence. 

1. Hoa __________________ coins and stamps since she was six.

A. was collecting

B. has collected

C. collected

D. will collect

2. His brother is a _________________ boy. He always tells a joke.

A. handsome

B. humorous

C. sociable

D. energetic

3. Do you mind if I __________________ your car to work?

A. drive

B. driving

C. to drive

D. drove

4. They are ____________ that their son won the championship.

A. delighted

B. pleasing

C. sad

D. interesting

5. My sister regretting ___________ Mai’s glasses yesterday.

A. to break

B. broken

C. breaking

D. break

6. Hoa dances more _______________ than her classmates.

A. beauty

B. beautiful

C. beautifully

D. beautify

7. They will hold a meeting in the large room ____________ the morning of next Sunday.

A. in

B. on

C. at

D. of

8. Minh loves playing chess _____________ his sister enjoys skipping in their free time.

A. when

B. because

C. while

D. during

9. One hundred dollars ______________ an big amount of money for her.

A. is

B. are

C. were

D. is being

10. Don’t overheat the victim _____________ blankets or coats.

A. on

B. for

C. with

D. from

11. We are going to __________ a small plane to Ha Long Bay this weekend.

A. drive

B. ride

C. take

D. give

12. They as well as Mai ___________________ in the field at this time last Sunday.

A. was working

B. were working

C. has worked

D. have worked

13. Thanks _______ Alexander Graham Bell’s invention, I can communicate with each other easily.

A. for

B. from

C. on

D.to

14. We must _________ the environment from the pollution every day.

A. save

B. protest

C. protect

D. waste

15. In our opinion, there are a lot of differences _________ two twins.

A. from

B. without

C. with

D. between

16.  If you _______________ your work, let’s play volleyball with them in the garden.

A. finish

B. are finishing

C. have finished

D. will finish

17. Have a picnic with ______________ in the mountain tomorrow.

A. Hanh and I

B. Hanh and me

C. I and Hanh

D. me and Hanh

18. Study is no _____________  restricted to just one location.

A. longer

B. long

C. longest

D. the longest

19. My son was hit  _______________ a stick while he was working in the field.

A. by

B. with

C. without

D. out

20. Nam and Manh have played badminton for two hours, but __________ of them are tired.

A. none

B. both

C. neither

D. all

PART III 

Put the correct form of the words:

1.      Joanne wants to become a __________ in the future. (science)

2.      Many rural areas in Viet Nam have been __________ in the last few years. (urban)

3.      The book was so ________ that we didn’t want to read it. (interest)

4.      There are a lot of _______________ in the competition. (contest)

5.      Linda’s __________ made the party less exciting. (absent)

6.      He didn’t win the championship, so he felt very _____________ . (hope)

7.      Because of his _________, they failed the exam. (lazy)

8.      Vinamilk company has served customers a lot of _____________ recently. (produce)

9.      Tet holiday is one of the most important __________ for Vietnamese people. (celebrate)

10. Laura loves all of Vietnamese dishes, _______________ Nem. (special)

PART IV

Find and correct a mistake in each sentence:

1.      The boy was enough intelligent to solve that problem.

2.      The girl helped me with the needlework yesterday is my classmate.

3.      They asked their friends not play soccer in the road.

4.      Hanh is the same weigh as my sister.

5.      It is careless for you to leave your book on the train.

6.      My brother used to going to the movies with our father.

7.      Hoa asked me if I could have a picnic with her in the country or not.

8.      Most of monkeys both in the forest and in the zoo are interesting in bananas.

9.      It takes Nam thirty minutes going to school on foot everyday.

10. Not only Ha but also her friends was present in my fifteenth birthday party.

PART V

Choose the most suitable answer A, B, C, or D to complete the following passage.

Air pollution is caused ________(1) ill health in human beings. In a lot of countries, there are ________(2) limiting the amount of smoke factories can produce although there is not enough _______(3) on the effects of smoke on the atmosphere. Doctors have ________(4) that air pollution causes ________ (5) diseases. The gases from the exhausts of cars _______(6) also increased air pollution in most cities. The ________ (7) of petrol produces a poisonous gas, which is often collected in busy streets circled by high buildings. Children _______(8) in areas where there is a lot of lead in the atmosphere can not think as ________(9) as other children, and are clumsy when they _______(10) their hands.

1.      A. from                      B. on                           C. over                       D. of

2.      A. laws                       B. ideas                      C. problems               D. regulations

3.      A. news                      B. article                    C. information          D. newspaper

4.      A. agreed                   B. pointed                  C. disagreed              D. proved

5.      A. lung                       B. heart                      C. liver                       D. stomach

6.      A. had                        B. have                       C. has                         D. having

7.      A. water                     B. lead                        C. gas                         D. exhaust

8.      A. lived                      B. live                         C. to live                    D. living

9.      A. quick                     B. slowly                   C. quickly                  D. slow

10. A. touch                     B. use                         C. handle                   D. collect

PART VI 

Read and fill a suitable word in each blanket:

Christmas is always held ________(1) December the twenty fifth every year. Every family in England decorates a Christmas tree and puts ________(2) in the middle of the living room. And Santa Claus plays an important _________(3) in this festival.  There is a poem to relate him. In 1823, the patron saint of children, Saint Nicholas appeared in a poem ________(4) A Visit Saint Nicholas. The character in the poem _______(5) a fat jolly man who wore a _______ (6) suit and gave children ________ (7) on Christmas Eve. The poem, which was ________(8) by Clement Clarke Moore, an American professor, became popular __________(9) the USA. Santa Claus is based _______(10) the description of Saint Nicholas in this poem.

PART VII

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1.      It is over two years since they left their homeland. 

They haven’t …………………………

2.      “How many cars are there in front of your house, Mai?” I said

I asked …………………………..…...

3.      No one introduced me to newcomers in the festival.

I ……………………………………..

4.      The food was too bad for the children to eat.

The food was so ……………………………

5.      It’s no use persuading her to join in that activity.

There is no …………………………………

6.      I am on the fifth page of the essay I am typing.

So far ……………………………………….

7.      The dog keeps stealing my socks.

The dog is …………………………………..

8.      Hoa found it  easy to translate this poem into French.

Hoa had no …………………………………

9.      Collect all of dirty clothes by 8 o’clock tomorrow morning.

Let all ……………………………………….

10.  Mary is the most graceful girl at school.

No girl ……………………………………….

Part VIII

Write a letter about 150 – 200 words to a pen friend about your neighborhood. 

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Lời giải

PART I

1. B

2.A

3.C

4. A

5. D 

6. C

7. B 

8. D 

9. B

10. D

PART II 

1. B

2. B

3. A

4. A

5. C

6. C

7. B

8. C

9. A

10. C

11. C

12. B

13. D

14. C

15. D

16. C

17. B

18. A

19. B

20. C

PART III

1. scientist     2. urbanized              3. uninteresting         4. participation         5. absence

6. hopeless     7. laziness                  8. products                 9. contestants            10 especially

PART IV

1. enough intelligent - intelligent enough

6. going - go

2. helped - helping

7. if - whether

3. play -  to play

8. interesting  -  interested 

4. weigh - weight

9. going -  to go 

5. for - of

10. was  -     were 

PART V

1. D

2. A

3. C

4. D

5. A

6. B

7. B

8. D

9. C

10.B

PART VI

1. ON

2. IT

3. PART/ROLE

4. CALLED

5. WAS

6. RED

7. PRESENTS

8. WRITTEN

9. WITH

10.ON

PART VII

1.      They haven’t come back their homeland for over two years.

2.      I asked Mai how many cars there were  in front of her/his house.

3.      I wasn’t introduced to newcomers in the festival.

4.      The food was so bad that the children couldn’t eat it.

5.      There is no point in persuading her to join in that activity.

6.      So far I have typed five pages of the essay.

7.      The dog is always stealing my socks.

8.      Hoa had no difficulty in translating this poem into French.

9.      Let all of dirty clothes be collected  by 8 o’clock tomorrow morning.

10. Mary is the most graceful girl at school. (No girl at school is as graceful as Mary.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề ôn thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Choose one of   word whose underlined part is pronounced differently from the others. 

1. A. christmas                B. character               C. school        D. church  

2. A.  traveled                 B. surprised               C. worked       D. climbed

3. A. tour                         B. pour                       C. your                                   D. course

4. A. towel                       B. down                     C. window      D. flower

5. A. cook                        B. food                       C. too              D. pool

II. Choose the best answer to complete the following sentences. 

1. His handwriting is terrible. It’s not easy at all  ….........what he writes.

        A. to see                        B. to read                     C. reading               D. seeing

2. The city is  ……………….on the shore of Lake Michigan.

       A. visited            B. lied                      C. laying                   D. located

3. Kim Tan town is……………….. busier.

       A. becoming                  B. doing                      C. making                           D. having

4. The Smiths never go out in the evening, ……………….?

        A. do they                     B. don’t they          C. doesn’t he                         D. does he

5. Ba is strong enough…………….. his father with the work on the farm.

        A. helping                    B. help                     C. helps                                D. to help

6. Last week my child  …………… to the biggest zoo in town by my wife.

        A. took   B. were taken            C. went                                 D. has gone

7. I tried my. ……………not to laugh, but I couldn’t.

        A. good                         B. well             C. best                       D. better

8. Are you proud…………….your country and its tradition ?

       A. about                         B. on                              C. of                                  D. for

9. I want to ask my parents ................... some money.

        A. from                        B. for                        C. with                                  D. about

10. You are very different ........................ your brother.

        A. to                             B. for                        C. with                                  D. from 

11. I am better ........................  English than Nam.

         A.than                          B. with                      C. at                                      D. for

12. He seldom goes fishing, ...................?

        A. doesn't he                  B. is he            C. does he                            D. isn't he

13. Heavy rains …….the plane for several hours

        A. stopped         B. prevented         C. delayed                          D. kept

14. You must go to school ……the ages of 5 and 16. it is compulsory.

        A. from              B. over                       C. during                  D. between  

15. Sorry to keep you…………

        A. wait                B. waiting                  C. to wait                             D. waited 

III. Give the correct form of the verbs in brackets

1. I‘ve decided (stop) ……………...smoking. 

2. I (visit) .........................singapore two years ago.

3. Look at those black clouds. It (rain).

4.We are tired of (work)…………… for low salary. 

5. This is the second time you (break)……a cup.

6. (you/do) …………… the homework yet? 

7. Mai is in her room. She (play) the guitar.

8. The teacher said that we should (not make)   …………… noise in class.

9. Water …………(cover) most of the Earth’s surface.

10. The gate ……………...(lock) at 6.30 p.m everyday. 

IV. Read the passage and answer the questions.

It was the first lesson after the summer holidays at a small school in England. The lesson was about the seasons of the year. “There are four seasons in the year,” said the teacher,

“They are spring, summer, autumn, and winter. In spring, it is warm and every thing begins to grow. In summer ,It is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn, there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter, It is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground.” 

Here the teacher stopped and looked at one of the pupils “stop talking, Tom,”he said. “Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples?”

“Yes, sir,” answered Tom. “It is when the farmer is not at home and there is no dog in the garden.”

1. Where did the lesson take place?

…………………………………………………………………………

2. What was the lesson about?

…………………………………………………………………………

3. What did the teacher ask Tom to do?

…………………………………………………………………………

4. What did the teacher asked the class to do?

…………………………………………………………………………

5. Did the teacher say “Stop talking, Tom,”?

…………………………………………………………………………

V. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following sentences. 

1. Their  children have quite ……………… characters.                       DIFFERENCE

2. My brother bought a new…………..rod yesterday.                          FISH

3. Mr. Jane runs his business very …………..                                      SUCCESS

4. I like the city life because there are many kinds of ……….             ENTERTAIN

5. The scouts do the……………..work.                                                VOLUNTEER

6. Is there anything……………… on TV tonight?                               INTEREST

7. What is the correct……………..of this word?                                  PRONOUNCE

8. My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local............ ORPHAN

9. Relax for some minutes and you’ll feel more…………..                  COMFORT

10. In electronics, we learn to repair ...................appliances.                HOUSE

VI. There is one mistake in each of the following sentences. Find out and correct it.

1. He has waited there for a quarter past six.                                                                (1)……………..

2. Surface mail is many cheaper than air mail.                                                             (2)……………..

3. They do their best to keeping the family happy.                                                       (3)…………….

4. The armchair is in the living room, among the television and sofa.                         (4)…………….

5. Tourists usually have a bus to the countryside.                                                         (5)……………

VII. Fill in the blank with one suitable word.

Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (1) ………………father was a comedian and his mother worked (2) ………………a dancer and a singer. Neither of them (3) ………………successful so the family (4) ……………… very little money. The first time he himself earned (5) ……………… by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved best was working (6) ………………the theatre. 

When he (7) ……………… about fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On one such tour, (8) ……………… was offered a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor (9) ……………… film director.

He died in Switzerland in 1977, at the (10) ………………   of 88. There is now a statue of him in Leicester Square, London, the city of his birth and early up-bringing.

VIII. Fill in each blank with one suitable preposition.

1. It’s 2.5 km…………my school………..the movie theatre.

2. I live ………..Xuan Dieu street……….my grandparents

3. She is talking…………her students in the school yard.

4. My new house is different……….my old house.

5. My father is a farmer. He works………..a farm.

6. Does your aunt work ……….the central hospital? – Yes, she is a nurse there.

7. I’m always busy. I must work ………..early morning until night.

8. Mr. Minh is a journalist. He writes ………..Tuoi Tre newspaper.

9. This apartment is suitable………….my family.

10. I often help my parents ………….the housework after school.

IX. Rewrite the following sentences so that the meanings stay the same. 

1. She eats more chocolate than I.

I …………………………………………………………….

2. Vinh keeps forgetting his homework.

Vinh is …………………………………………………………….

3. Keeping the environment clean is very important.

It’s………………………………………………………………….

4. No one helped Lan to do the homework.

Lan ………………………………………………………………

5. It’s three years since I last spoke to her.

I haven’t……………………………………………………………

6. Tam doesn’t type as fast as she used to.

Tam used ………………………………………………………….

7. How long is it since you used the car?

When ……………………………………………………………..

8. We started living here 15 years ago.

We have…………………………………………………………...

9. Let’s meet inside the centre ,at the cafe corner?

How……………………………………………………………….

10. Nam is very strong, he can do heavy work.

Nam is strong ……………………………………………………..

Lời giải

Question I

1. D                          2. C                      3. A                       4. C                    5. A

Question II:  

1. B                             2. D                             3. A                 4. A                           5. D     

6. B                           7. C                             8. C                 9. B                           10. D

11. C                        12. C                          13. C              14. D                          15. B

Question III:

 

1. to stop        

2. visited             

3. is going to rain     

4.working      

5. have broken

6. Have you done       

7. is playing        

8. not make                 

9. covers        

10. is locked  


 

Question IV:

1.The lesson took place in a small school in England.

2.The lesson was about the seasons of the year.

3.The teacher asked Tom to stop talking.

4.The teacher asked the class to listen to him.

5.Yes, he did

Question V:

1. different                                       6. interesting

2. fishing                                          7. pronunciation

3. successfully                                  8. orphanage

4. entertainment                                9. comfortable

5. voluntary                                     10. household

Question VI:

1. for-since

2. many-much

3. keeping-keep

4. among - between

5. have - take

Question VII:

1. His                 2. as                     3. was                      4. had                     5. money

6. in                   7. was                   8. he                        9. and                     10. age

Question VIII:

 

1. from  -   to

2. on - with

3. to

4. from

5. on

6. in

7. from

8. for

9. for

10. with


 

Question IX:

1. I don’t eat as much chocolate as she does.

2. Vinh is always forgetting his homework.

3. It’s very important to keep the inviroment clean.

4. Lan did the homework herself.

5. I haven’t spoken to her for three years.

6. Tam used to type fast.

7. When did you use the car?

8. We have lived here for 15 years.

9. How about meeting inside the center,at the cafe corner.

10. Nam is strong enought to do heavy work.

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6