Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 9 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 4)



Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 9 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 4)

     Đề thi Giữa kì 1 - Năm học ....

     Môn Tiếng Anh lớp 9

     Thời gian làm bài: 90 phút

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others

1. A. divide       B. religion       C. primary       D. comprise

2. A. compulsory       B. industry       C. hamburger      D. eruption

3. A. enjoyed       B. invited       C. mended       D. lasted

4. A. machine       B. chair       C. check       D. child

II. Choose the correct answer for each sentence

5.Vietnamese people are very ……….......... .

A. friend

B. friendly

C. friendship

D. friendliness

6. Let’s about my problem.

A. talk

B. talking

C. to talk

D. talked

7. Vietnam is a …………country. The weather is usually hot there.

A. tropical

B. cold

C. warm

D. heat

8. The doctor ...................... me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

9. She was sick yesterday,……….she was absent from school .

A. since

B. so

C. because

D. but

10. My friend is fond of ……….TV in the evening.

A. watching

B. to watch

C. watch

D. watched

11. Some designers have taken______ from Vietnam’s ethnic minorities.

A. inspiration

B. education

C. impression

D. tradition

12. 12. Jeans ______all over the world today.

A. is sold

B. was sold

C. will be sold

D. are sold

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

13. I (see) .............................................her recently.

14. The children often love (watch) .......................cartoons.

15. I wish It (not rain) ............................................. tomorrow.

16. This exercise must (do) ...................................carefully.

IV. Give the correct form of these words

17. These clothes look very ............................ . (fashion)

18. Some designers have ...................... the Ao Dai by priting lines of poetry on it. (modern)

19. Nguyen Du is a famous Vietnamese ………………. . ( poem )

20. He always wears a ……………….shirt. ( stripe )

V. Read the following passage and choose the best answer.

We don’t only choose clothes to make us look…21…., we also use them to tell the world …22….our personality. The clothes we wear and our …23….as a whole give other people useful information about what we think and…24….we feel. If we feel cheerful, we usually wear …25….clothes and if we feel …26….we sometimes put on dark clothes. But why do teenagers wear black so…27….? Is it because they feel miserable all …28….? This is unlikely to be the case. It is probably just because it is …29….to wear black, and young people they are real fans of …30…. .

21.

A. attract

B. attractive

C. attractively

D. attraction

22.

A. of

B. with

C. by

D. about

23.

A. appear

B. appearance

C. appeared

D. appearing

24.

A. which

B. what

C. how

D. when

25.

A. colorful

B. colors

C. colorfully

D. colorless

26.

A. depress

B. depressed

C. depressing

D. depression

27.

A. frequent

B. frequency

C. frequently

D. frequenty

28.

A. the time

B. the day

C. the week

D. the month

29.

A. fashion

B. fashionable

C. fashioner

D. fashioned

30.

A. fashion

B. fashionable

C. fashioner

D. fashioned

VI. Listen to a man talking about the findings of a survey on teenagers’ stress. Decide if the following statements are true (T) or false (F). (unit 3)

31. Unlike teenagers, adults don’t get stressed. .................

32. 30 – to – 70 - year olds are experiencing higher stress level than they consider to be healthy. ................

33. The most common reason for teenagers‟ stress is school. .................

34. Thinking about what to do after high school is not a source of stress for teens..................

35.Stress affects teens emotionally only. .................

VI. Rewrite these sentences (1m)

36. What a pity! I can’t speak English well.

I wish..............................................................................

37.They built this hotel six months ago.

This hotel ..............................................................................

38. He likes wearing Jeans.

He is interested..............................................................................

39. It isn’t necessary for me to wear the Ao dai today.

I don’t ..............................................................................

40. Hanoi capital is generally not as exciting as Ho Chi Minh city. (more)

Ho Chi Minh city.........................................................................................................

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1.B

2. C

3. A

4. A

5. B

6. A

7. A

8. A

9. B

10. A

11. A

12. D

13. have seen

14. watching

15. wouldn’t rain/ would not rain

16. be done

17. fashionable

18. modernized

19.poet

20. striped

21. B

22. D

23. B

24. C

25. A

26. B

27. C

28. A

29. B

30. A

31. F

32. F

33. T

34. F

35. F

36. I wish I could speak English well.

37. This hotel was built six months ago.

38. He is interested in wearing jeans.

39. I don’t need to wear the Ao dai today.

40. Ho Chi Minh city is generally more exciting than Hanoi capital.

Tham khảo các Đề thi môn Tiếng Anh lớp 9 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


de-thi-tieng-anh-lop-9-giua-ki-1.jsp


Nhóm hỏi bài 2k6