Top 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 9 mới có đáp án



Phần dưới là danh sách Top 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 9 mới có đáp án. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 9 mới.

Mục lục Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 9 mới

Quảng cáo

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 9 (Đề số 1)

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Find one word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. baggy                      B. minority

    C. style                         D. symbol

2. A. casual                      B. sale

    C. sleeveless                 D. slit

3. A. publish                     B. reputation

    C. until                         D. fun  

4. A. worked                    B. washed  

    C. appeared                D. stopped

II. Circle the best answers

Quảng cáo

1. The boss said he would fly to Ho Chi Minh city (last/ the following/ the previous/ next) day.

2. How much time do you spend (to watch/ watch/ in watching/ watching) TV every day?

3. I wish I (had/ have/ was having/ am having) enough money to buy a sport car.

4. It seems difficult for me (having/ to have/ to having/ had) a trip abroad.

5. Nowadays teenagers (used to wear/ used to wearing/ get used to wearing/ is used to wearing) jeans when going for a picnic.

6. If you want to (apply/ learn/ study/ attend) the course, you must pass the written exam.

7. She advised me (not to go out/ don’t go out/ to go out/ not go out) after dark.

8. I’m looking forward (to hear/ hearing/ to hearing/ heard) from you.

III. Supply the correct verb form

1. You (use) (swim) in this river when you were a boy?

……………………………………………………………………………………………

2. Lan (enjoy) (learn) English. She (pass) the English speaking test last week.

 …………………………………………………………………………………………… 

3. The 24th Sea Games (just hold) in Thailand.

……………………………………………………………………………………………

IV. Rewrite the following sentences as directed

1. What a pity! I can’t answer this question. (I WISH…….)

……………………………………………………………………………………………

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

2. My father is repairing the roof of the house now. (PASSIVE)

……………………………………………………………………………………………

3. This morning I got up late so I didn’t have time for breakfast. (BECAUSE)

……………………………………………………………………………………………

4. Many foreigners love the (beautiful) of Ha Noi and the (friendly) of people. (USE THE CORRECT FORM OF THE WORDS)

……………………………………………………………………………………………

5. ”Where do you buy this computer?” My friend asked me. (REPORTED SPEECH)

……………………………………………………………………………………………

6. They will hold the meeting before May Day. (PASSIVE)

……………………………………………………………………………………………

V. Underline the word uncorrected then correct it

1. Uncle John said that he would go to Nha Trang tomorrow. 

→ ………………………………………………………………………………………..

2. I wish I can earn more money and work less. 

→ ….….….….….….….….….….….…………………………………………………… 

VI. Read the following passage and choose the best answers

    Tet is a national and.................... (1) festival in Vietnam. It is occasion for every Vietnamese to be reunited to think................. (2) their past activities and hope for good luck in the new year.

    Before Tet all houses.................. (3) white washed and ...................... (4) with colorful lights. Everybody is looking......................... (5) to a better life. In the new  year’s eve, children are smartly dressed.......................... (6) are hoping to receive money put in small  red  envelopes as they are wishing longevity to................... (7) grandparents and parents. Wrong doings should...................... (8) avoided on these days.

1. A. traditional        B. modern

    C. compulsory       D. convenient

2. A. about             B. with

    C. after               D. for

3. A. was               B. were

    C. are                 D. is

4. A. decorate        B. decorating

    C. to decorate         D. decorated

5. A. for              B. forward

    C. after               D. at

6. A. them              B. who

    C. these               D. they

7. A. his               B. her

    C. my                  D. their

8. A. take              B. not

    C. we                  D. be

VII. Listen to the reading of a letter then check the correct box for True or False

Statements True False
1.The writer is having a nice time in England.    
2.The weather is cool and the people are friendly.    
3.The writer only met Hoa in Hanoi.    
4.The writer bought lots of souvenirs and took a lot of photos.    

 

Đáp án

I. Find one word whose underlined part is pronounced differently from the others (1p): 

1. A. baggy                      B. minority

    C. style                         D. symbol

2. A. casual                     B. sale

    C. sleeveless                D. slit

3. A. publish                     B. reputation

    C. until                         D. fun  

4. A. worked                     B. washed  

    C. appeared                  D. stopped

II. Choose the best answers (2p):

1. The boss said he would fly to Ho Chi Minh city (last/ the following/ the previous/ next) day.

2. How much time do you spend (to watch/ watch/ in watching/ watching) TV every day?

3. I wish I (had/ have/ was having/ am having) enough money to buy a sport car.

4. It seems difficult for me (having/ to have/ to having/ had) a trip abroad.

5. Nowadays teenagers (used to wear/ used to wearing/ get used to wearing/ is used to wearing) jeans when going for a picnic.

6. If you want to (apply/ learn/ study/ attend) the course, you must pass the written exam.

7. She advised me (not to go out/ don’t go out/ to go out/ not go out) after dark.

8. I’m looking forward (to hear/ hearing/ to hearing/ heard) from you.

 

III. Supply the correct verb form (1,5p):

1. You (use) (swim) in this river when you were a boy?

      Did you use to swim in this river when you were a boy?

2. Lan (enjoy) (learn) English. She (pass) the English speaking test last week.

     Lan enjoys learning English. She passed the English speaking test last week.

3. The 24th Sea Games (just hold) in Thai Lan.

    The 24th Sea Games have just been held in Thailand.

 

IV. Rewrite the following sentences as directed (1,5p):

1. What a pity! I can’t answer this question. (I WISH…….)

    I wish I could answer this question.     

2. My father is repairing the roof of the house now. (PASSIVE)

   The roof of the house is being repaired by my father now.

3. This morning I got up late so I didn’t have time for breakfast. (BECAUSE)

    I didn’t have time for breakfast because this morning I got up late/ Because this   

   morning I got up late, I didn’t have time for breakfast.

4. Many foreigners love the (beautiful) of Ha Noi and the (friendly) of people. (USE THE CORRECT FORM OF THE WORDS)

   Many foreigners love the beauty of Ha Noi and the friendliness of people.    

5. “Where do you buy this computer?” My friend asked me. (REPORTED SPEECH)

     My friend asked me where I bought that computer.

6. They will hold the meeting before May Day. (PASSIVE)

      The meeting will be held before May Day.

 

V. Underline the word uncorrected then correct it (1p):

1. Uncle John said that he would go to Nha Trang tomorrow

→ the following day

2. I wish I can earn more money and work less.

→  could

 

VI. Read the following passage and choose the best answers (2p):

    Tet is a national and.................... (1) festival in Vietnam. It is occasion for every Vietnamese to be reunited to think................. (2) their past activities and hope for good luck in the new year.

    Before Tet all houses.................. (3) white washed and ...................... (4) with colorful lights. Everybody is looking......................... (5) to a better life. In the new  year’s eve, children are smartly dressed.......................... (6) are hoping to receive money put in small  red  envelopes as they are wishing longevity to................... (7) grandparents and parents. Wrong doings should...................... (8) avoided on these days.

1. A. traditional      B. modern

    C. compulsory      D. convenient

2.  A. about      B. with

    C. after      D. for

3. A. was      B. were

    C. are      D. is

4. A. decorate      B. decorating

    C. to decorate      D. decorated

5. A. for      B. forward

    C. after      D. at

6. A. them      B. who

    C. these      D. they

7. A. his      B. her

    C. my      D. their

8. A. take      B. not

    C. we      D. be

VII. Listen to the reading of a letter then check the correct box for True or False (1p):

Statements True False
1. The writer is having a nice time in England.  
2. The weather is cool and the people are friendly.  
3. The writer only met Hoa in Hanoi.  
4. The writer bought lots of souvenirs and took a lot of photos.  

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 9 (Đề số 2)

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Choose the word that is stressed differently from that of the other words.

Question 1. 

A. carefully                    B. correctly

C. seriously                    D. personally

Question 2.

A. excited                      B. confident

C. interested                  D. memorable

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 3.

A. account                      B. country

C. about                         D. sound

Question 4.

A. correction                   B. question

C. nation                         D. inspiration

Question 5.

A. gather                        B. earth

C. theater                       D. thank

III. Choose the best answer.

Question 6. Adolescence is the period of development ________ childhood and adulthood

A. for                              B. between

C. and                             D. from

Question 7. Your body will change in shape and________

A. height                         B. high

C. tall                              D. taller

Question 8. Lots of people choose to buy houses in the suburbs ___________ they can avoid the noise and pollution in the city.

A. although                      B. when 

C. so that                         D.so as

Question 9. They can’t decide where _______ first

A. go                              B. to go

C. went                           D. going

Question 10. The two countries agreed to _____ full diplomatic relations.

A. give up                        B. set up

C. deal with                     D. over come

Question 11. It’s difficult to _____ changes in technology.

A. go with                       B. look through

C. keep up with               D. turn up

Question 12. All the best theatres and restaurants are ___________ within a few minutes' walk of each other.

A. situated                       B. laid

C. seated                         D. stood

Question 13. Would you like to live in a modern house or a(n) ___________ cottage?

A. picturesque                  B. awful

C. terrible                         D. bad

Question 14. You don’t like playing computer games, ___________ ?

A. do you                         B. don’t you

C. are you                        D. aren’t you

Question 15. My dad enjoys ___________ sports very much.

A. watch                         B. to watch

C. watching                     D. to watching

Question 16. She asked me if I ___________ music.

A. like                             B. will like

C. liked                           D. can like

Question 17. The new camera didn’t work, ___________ I took it back to the shop.

A. so                              B. if

C. such                           D. and

Question 18. We can’t go along here because the road ___________.

A. is repairing                 B. is repaired

C. is being repaired         D. was repaired

Question 19. Every nation has respect for their long-preserved ______.

A. behaviours                  B. practices

C. traditions                    D. traditional

Question 20. He asked ___________ it was too early to apply for the course.

A. if                                B. for

C. when                          D. that

IV. Complete the sentences with the correct forms of the words given.

Question 21. Many cultural ____________ will be held tomorrow. (ACTIVITY)

Question 22. One of the ___________ in my hometown is the traditional Sunday market. (ATTRACT)

Question 23. I feel so _____________ because I can’t run as fast as my friends. (EMBARRASS)

Question 24. Thanks to television, people can get the latest ________around the world quickly.  (INFORM)

Question 25. Do you know what is the most _____________ town in this region? (POPULARITY)

V. Read the text and decide if the following statements are True (T) or False (F)

          Hoi An, once known as Faifo, with more than 2,000 years history, was the principal port of the Cham Kingdom. While the serious shipping business has long been moved to Da Nang, the heart of the city is still the Old Town, full of winding lanes and Chinese-styled shop-houses. Although almost all shops now cater to the tourist trade, the architecture has been largely preserved, which is unusual in Vietnam, and renovation has proceeded slowly and carefully. 

          However, the culture & heritage that this UNESCO World Heritage Site (WHS) was trying to preserve has faded away. Since 1999, when UNESCO WHS status was awarded, there has been a massive increase in tourism - with the result that most houses have been sold by the community to speculators and shop owners to be used for commercial purposes. The former community, and with it their culture and heritage, has gone and in their place are endless indistinguishable shops, restaurants, art galleries, etc. There are literally hundreds of tailor shops in Hoi An.

Question 26. Hoi An used to be a trading port.                  

Question 27. Da Nang has replaced Hoi An as a hub for shipping business                     

Question 28. There are more than 100 tailor shops in Hoi An                

Question 29. The UNESCO World Heritage Site refers to Hoi An                   

Question 30. The culture and heritage of Hoi An has been largely preserved               

VI. Read the text and choose the best answer.                 

ROOTED IN THE PAST

          Good manners are a treasure to the people who possess them, as well as to the community they live in. Manners are taught, learnt, and passed from generation to generation. Even hundreds of years ago, children were taught to behave responsibly. They learnt to respect seniority. When they passed an object to another person, they had to use both hands. When they entered a room, they had to bow and greet the oldest person first. Boys learnt to work hard to support their families. Girls learnt to do housework, and to take care of others. Loyalty and honesty were highly appreciated. When they made a mistake, they would not let another person be punished for it. That would be cowardly and mean. They were taught that families were b, and everybody should stick together in adversity. Fortunately, many of these values have been well preserved. They have contributed to making the unique Vietnamese culture, and strengthening our society.

Question 31. Good manners are _______________________.

A. value                           B. a treasure

C. a measure                    D. a leisure

Question 32. What did boys learn to do?

A.to respect seniority

B. to do housework

C. to support his family

D. to share good things

Question 33. ‘When they made a mistake, they would not let another person be punished for it,’ means they would ____.

A. deny their mistake

B. admit their mistake 

C. keep it a secret

D. punish others

Question 34. The underlined word ‘they’ refers to _____.

A. tradition                     B. generations

C. children                      D. seniority

Question 35. The phrase ‘cowardly and mean’ is used to describe a(n)____________ behaviour.

A. acceptable                   B. good

C. proper                         D. unacceptable

Đáp án

1. B 2. A 3. B 4. B 5. A
6. B 7. A 8. C 9. B 10. B
11. C 12. A 13. A 14. A 15. C
16. C 17. A 18. C 19. C 20. A

Question 21. activities

Question 22. attractions

Question 23. embarrassed

Question 24. information

Question 25. popular

26. T 27. T 28. T 29. T 30. F
31. B 32. C 33. B 34. C 35. D

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 9 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.




Nhóm hỏi bài 2k6