Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới Học kì 1 có đáp án (Đề 2)



Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Choose the word which is stressed differently from the rest.

Question 1.  

A. communicate          B. illiterate     

C. entertainment         D. traditional   

Quảng cáo

Question 2.  

A. boundary                B. concentrate            

C. condition                D. comfort

Question 3.  

A. convinced               B. collaborate 

C. particular                D. cognitive  

Question 4.

A. facility               B. loudspeaker

C. behavior            D. entertain

Question 5.

A. dogsled              B. structure

C. downtown         D. complex

II. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

Question 6.

A. straw                 B. thatch

C. glad                   D. paddy

Quảng cáo

Question 7.

A. change               B. brave

C. labor                  D. aware

Question 8.

A. oceania                        B. reliable

C. multicultural               D. conflict

III. Choose A, B, C, or D to complete the sentences.

Question 9. When I turned up, the town hall was already ________ of teenagers.

A. full                    B. packed

C. crowded            D. jammed

Question 10. They keep changing the decoration of the shop ________ they can attract more young people.

A. so that               B. because

C. although            D. when

Question 11. This city has one of the most _________ underground rail networks in the world.

A. efficient                        

B. fashionable

C. cosmopolitan               

D. fascinated

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

Question 12. Do you know who's_________ his pottery workshop?

A. bringing out                  

B. taking over

C. passing down               

D. turning down

Question 13. Today's cities are ________than cities in the previous time.

A. lots larger                     

B. much larger

C. as large                        

D. the largest

Question 14. This sports centre is so small that it cannot  ________ the demands of local residents.

A. keep up with                 

B. face up to

C. deal about                     

D. set up

Question 15. Japan is the ________ developed country in the world.

A. most second

B. second in most

C. second most 

D. two most

Question 16. Factories and offices should be built in _________ areas only.

A. rural                  B. coastal

C. cultural              D. urban

IV. Complete the passage by filling each blank with the correct form of the word in brackets.

    Some people ask me if I like living in my hometown. The answer is certainly ‘yes’. The simple reason is that it has lots of interesting places. If you want to widen your knowledge of the past, you can go to the museum. It's a historical building, with a big collection of (17. value)________ artefacts. There is also a craft village in my hometown. There, the (18. village)________ make    drums. Their drums are not only famous in the locality but also (19. nation)_________.       You can visit the old workshop, where drums are still made in the (20. tradition)_________ way. Some of them are huge! Another attraction in my hometown is the local library. It's an educational place where anyone can borrow books and take them home to read. Besides, it also has a (21. read)________ club. I'm one of its members, and we gather once a week to discuss what we've read together. My hometown is also a cultural centre, with many traditional festivals and (22. act)________. I love it very much.

V. Fill each blank with a suitable word from the box to complete a passage.

 

products - makers - famous - drum making -  process - as -  more than

 

    We went to Doi Tam, a village famous for its (23)________ techniques, in Ha Nam Province last month. The craft was first introduced to the village some time in the 8th or 9th century. Today there are more than six hundred drum (24)________ living in Doi Tam village.

    I was amazed to see big drums in front of every house in the village. People say that it takes (25)________ three workers three days to make a drum with a diameter of 1.5 metres. To make a drum, the craftsmen have to follow an eight stage (26)________. Stretching the drumhead is the most challenging stage (27)________ they have to carefully assess the sound it makes. The other steps do not require such high skills.

    Nowadays, Doi Tam drums are not only (28)________ in Viet Nam but are also sold to other countries such as Laos, Cambodia, Japan, and the USA.

VI. Circle the mistake in each sentence below.

Question 29. The statue(A) was carved(B) out by(C) a single piece(D) of stone.

Question 30. Most(A) spiders knit(B) webs that are(C) almost invisible(D).

Question 31. The statue(A) was moulded(B) in bronze. It is(C)expensive(D).

Question 32. That(A) World Cup medal(B) is casted(C) in gold(D).

 

VII. Complete the second sentence in each pair so that it has a similar meaning to the first sentence or using the word given.

Question 33. I think Da Nang City is the most attractive city in Viet Nam.

 I think there is no _________________

Question 34. Cambridge is the same as it was in 1990s.

 Cambridge hasn't _________________

Question 35. He found the visit to the gallery quite interesting.

 He felt ___________________

Đáp án

1. C 2. C 3. D 4. D
5. D 6. A 7. D 8. B
9. A 10. A 11. A 12. B
13. B 14. A 15. B 16. C

Question 17: valuable

Question 18: villagers

Question 19: nationwide

Question 20: traditional

Question 21: reading

Question 22: activities

Question 23: drum making

Question 24: makers

Question 25: more than 

Question 26: process 

Question 27: as 

Question 28: famous 

Question 29: C 

Question 30: B 

Question 31: B 

Question 32: C 

Question 33: I think there is no city in Viet Nam that is more attractive than Da Nang City.

Question 34: Cambridge hasn’t changed since 1990s

Question 35: He felt quite interested in the visit to the gallery.

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


de-thi-hoc-ki-1-tieng-anh-9-thi-diem.jsp


Nhóm hỏi bài 2k6