Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới Học kì 1 có đáp án (Đề 3)



Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

I. READING 

1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question. 

   More than 80% of American high school students work at part-time jobs in the evenings, on weekends or in summer. These part-time jobs bring teenagers great advantages.

   One of the benefits of the work is the students can learn the skills that will be useful for the rest of their lives. When they work, they have to manage both the job and schoolwork. To be able to do so, they must be very organized and able to keep a sensible schedule. They also learn to cope with the job stress apart from the stress of the schoolwork. Some of the most stressful jobs include teaching, nursing, and police work. These skills help prepare teenagers for their later careers. High school students who work are more likely to succeed as adults than people who enter the job market at a later age with no work experience.

   Teenagers want a lot of expensive things: clothes, mp3 players, trips with their friends, etc. Not all parents can afford them. And even if they can, the teens might not really appreciate that money because they did not earn it. When teenagers make money for themselves, they know its true and are less likely to spend it foolishly. 

Quảng cáo

1. Which of the following is a good title for the passage? 

   A. Why teenagers should work

   B. Advantages and disadvantages of part-time jobs

   C. Part-time jobs cause stress

2. According to the passage, what is NOT an effect of part-time jobs? 

   A. Teenagers become organized.

   B. Teenagers become stressed.

   C. Teenagers are more likely to have successful careers. 

3. The word “cope with” in the passage is closest in meaning to ______. 

   A. fight against

   B. deal with

   C. suffer from

4. According to the passage, when teenagers have jobs, they are more likely to _______. 

   A. spend foolishly 

   B. want expensive things 

   C. appreciate money

5. According to the passage, which of the following is TRUE? 

   A. Only some US students do part-time jobs. 

   B. US students suffer part-time job stress.

   C. Part-time jobs are somehow good for teenagers. 

Quảng cáo

2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings.

TEENS’ SOURCES OF STRESS

1. In adolescence, teens experience so many physical and psychological changes that they may not know how to deal with. Many boys feel obsessed with their voice or appearance. Girls feel annoyed with unwanted spots on their faces.

2. As teens reach adolescence, they have more friends and come in contact with many more people. They now have to learn to interact socially and they may find it is not easy to adjust in the complicated world or to gain social acceptance.

3. Many teenagers start to have emotional feelings for another boy or girl, or feel the need to be loved. If a teen fails to get love from the one he/she likes or loves, they may find it is hard to get over the painful experience.

4. Pressures to do well academically can be a source of stress. If teens are academically b, they can perform well. If not, they suffer from endless stress.

5. Being under pressures of a number of things, teenagers become constantly anxious. If they are unlucky to fail in anything, they may fall into the feeling of self-doubt and low self-esteem.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

List of Headings

   A. Academic stress

   B. Low self-esteem stress

   C. Stress due to physical or physiological changes

   D. Social stress

   E. Stress due to romantic relationships

II. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

1. Choose the best option to complete the sentence.

1.  She speaks English as …………as I do.

   A. good

   B. better

   C very good

   D. well

2.  I knew they were talking about me……… they stopped when I entered the room.

   A. because

   B. so that

   C. despite

   D. therefore

3. The  librarian told us not…… reference books out of the library.

   A. to take

   B. taking

   C. take

   D. took

4. When I came to visit her last night, she …..a bath.

   A. had

   B. was having

   C. were having

   D. is having

5. Nobody liked the film,…………….?

   A. does he

   B. doesn't he

   C. did they

   D. didn't they

6. Although he loved his country, …………………… most of his life abroad.

   A. but spent

   B. but he spent

   C. he spent

   D. so he spent

7.  Many students aren't keen……….. their study at school.

   A. about

   B. for

   C. with

   D. on

8. She hasn't written to me…………… we met last time.

   A. before

   B. since

   C. ago

   D. for

9. You can rely…………Jack. He always keeps his promise.

   A. in

   B. for 

   C. on

   D. with

10. We didn’t go camping yesterday _________ it rained heavily. 

   A. because         B. although

   C. despite     D. In spite of

2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences.

be     kill     transport     dye

1. In the countryside in Viet Nam, families ……………………… extended, i.e. three or more generations lived together in the same house.

2. The farmers in my home village …………………………….. rice home on trucks. They used buff alo-driven carts.

3. In many places in the world, people ………………… cloth with natural materials.

4. Tuberculosis – TB – ……………………… a lot of people. It was a fatal disease.

III. WRITING 

1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences. 

Example: Ngoc/ usually/ play/ badminton/ Sunday. 

Answer:    Ngoc usually plays badminton on Sundays. 

1. People/ know/ Ha Long Bay/ recognise/ UNESCO. 

……………………………………………………………………………………….

2. Temple of Literature/ be/ first/ destination/ schedule. 

……………………………………………………………………………………….

3. They/ think/ visit/ Mai Chau/ this/ time/ year/ be/ best. 

……………………………………………………………………………………….

4. People/ believe/ visit/ Huong Pagoda/ bring/ luck. 

……………………………………………………………………………………….

1. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets. 

You may have to change the form of the verb. 

1. I don’t remember exactly when my parents started this workshop. 

(set up) ……………………………………………………………………………….

2. We have to try harder so that our handicrafts can stay equal with theirs. (keep up with) ………………………………………………………………………………….

Đáp án

I. READING 

1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question. 

1. A  2. B  3. B  4. C  5. C 

2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings. 

1. C  2. D  3. E  4. A  5. B 

II. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY 

1. Choose the best option to complete the sentence. 

1. D 2. D 3. A 4. B 5. D
6. B 7. D 8. B 9. C 10. A

2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences. 

1. used to be

2. didn’t use to transport

3. used to dye

4. used to kill 

III. WRITING

1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences. 

1. People know that Ha Long Bay is recognised by UNESCO. 

2. Temple of Literature is the first destination in my schedule. 

3. They think that visiting Mai Chau at this time of the year is the best. 

4. People believe that visiting Huong Pagoda will bring them luck. 

2. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets. 

1. I don’t remember exactly when my parents set up this workshop. 

2. We have to try harder so that our handicrafts can keep up with theirs.

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


de-thi-hoc-ki-1-tieng-anh-9-thi-diem.jsp


Nhóm hỏi bài 2k6