Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới Học kì 1 có đáp án (Đề 1)



Đề thi Tiếng Anh lớp 9 mới - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Choose the word that is stressed differently from that of the other words.

Question 1.

A. refreshment       B. horrible

C. exciting             D. intention

Question 2.

A. difficult             B. relevant

C. volunteer           D. interesting

Quảng cáo

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 3.

A. clothing             B. ethnic

C. weather             D. though

Question 4.

A. humorous          B. compose

C. decorate            D. innovate

Question 5.

A. currency            B. business

C. compulsory       D. puppet

III. Choose the best answer.

Question 6. The girls are making fun ______me so I’m very embarrassed.

A. to                       B. for

C. with                   D. of

Quảng cáo

Question 7. Physical changes are different for everyone, so you don’t need to feel embarrassed or ______

A. frustrated                  B. calm

C. confident                   D. delighted

Question 8. I wish my parents could put themselves in my ______.

A. situation                    B. shoes

C. feelings                     D. heart

Question 9. Do you need to be that stressed______?

A. on                             B.  in

C. out                            D. with

Question 10. Six people applied for the job, but four of them were ______

A. turned down               B. turned up

C. turned on                    D. turned off

Question 11. I passed ______ the news I had heard from the town and the other villages.

A. in                                B. on

C. to  

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack
                             D. at

Question 12. I wish my friends spent less time ______ computer games and more time outdoors.’

A. play                              B. to play

C. playing                         D. played

Question 13. At night they used to entertain ______ by telling and acting out stories.

A. them                  B. their

C. themselves        D. they

Question 14. ______ you need some help, I'll come over this afternoon.

A. Unless               B. While

C. Since                 D. Although

Question 15. We won’t go out ______ it stops raining.

A. if not                 B. unless

C. when                 D. if

IV. Read the text and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gaps.

    After a tour in Cu Chi, we are moving to Mot Thoang Vietnam craft village (16) ______ at Phu Binh Village, Ho Chi Minh City. Arriving at Mot Thoang Vietnam, we observe on-the-spot (17) ______craft persons weave tho cam (ethnic brocade fiber), (18) ______wooden logs into wonders and weave rattan into home appliances. Mot Thoang Vietnam can (19) ______your need to know what many of Vietnam's traditional craft villages are like. The quarter of craft villages at Mot Thoang Vietnam is quiet, but not boring (20) ______craft persons chat amidst the clacking sound of wooden cudgels hitting a chisel caused by a sculptor or a (21) ______used for weaving cloth. Sitting a little far from the sculptor and the weaver (22) ______ the craftsmen and women in their simple but unique attire making giay gio (poonah paper) and inlaid gold-leaf items, doing the (23) ______and the farming. We enjoy a traditional Vietnamese lunch at the village. After lunch, more walking to the traditional house of Vietnam from South to North with different (24) ______. Watching a traditional dance show by the (25) ______people.

(htpwww.impresstravel.com/travel-destinations/a-visit-passage-to-vietmam-crafts-village-in-cu-chi.html)

Question 16.

A. located                   B. locating

C. locate                     D. locates

Question 17.

A. what                       B. how

C. whether                  D. why

Question 18.

A. knit                        B. cast

C. weave                    D. carve

Question 19.

A. satisfy                    B. buy

C. make                      D. stop

Question 20.

A. although                  B. while

C. whereas                   D. as

Question 21.

A. chair                        B. table

C. loom                        D. lamp

Question 22.

A. is                             B. was

C. were                         D. are

Question 23.

A. ironing                      B. exercise

C. research                    D. embroidery

Question 24.

A. architectural               B. architecture

C. architect                     D. architectonic

Question 25.

A. ethnocentric                B. ethnically

C. ethnicity                      D. ethnic

V. Rewrite the sentences using the words given

Question 26. People believe that the best time to visit the complex of Hue monuments is in April.

⇒ It is _________________

Question 27. People say that children are not afraid of ghosts.     

⇒ Children are ________________

Question 28. She said to me: “I visited my parents at the weekend”.

⇒ She told me ________________

Question 29. “Where will you live after graduation?” asked Jane.

⇒ Jane asked me ______________

Question 30. "I always drink coffee,” she said.

⇒ She said ___________________

Đáp án

1. B 2. C 3. B 4. B 5. B
6. D 7. A 8. B 9. C 10. A
11. B 12. C  13. C 14. C 15. B
16. A 17. B 18. D 19. A 20. D
21. C 22. D 23. D 24. B 25. D

 

Question 26. It is believed that the best time to visit the complex of Hue monuments is in April.

Question 27. Children are said to be not afraid of ghosts.

Question 28. She told me that she had visited her parents at the weekend.

Question 29. Jane asked me where I would live after graduation.

Question 30. She said she always drank coffee.

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 9 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Hóa 9 Học kì 1 và Học kì 2 gồm các đề kiểm tra 15 phút, 1 tiết, đề kiểm tra học kì được biên soạn bám sát cấu trúc ra đề kiểm tra mới gồm phần Tự luận và Trắc nghiệm giúp bạn giành được điểm cao trong các bài thi và bài kiểm tra Hóa học lớp 9 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


de-thi-hoc-ki-1-tieng-anh-9-thi-diem.jsp


Nhóm hỏi bài 2k6