Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 1 Reading có đáp án

Unit 1: A visit from a pen pal

Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 1 Reading có đáp án

Bài 1. Read the following passage and choose the best answers.

   New York – The “ Big Apple”

Our arrival in New York was spectacular. It’s skyscrapers and the Statue of Liberty make a (1)_______sight. New York has a (2) _______of over seven million and it is probably the world’s most famous city. The inhabitants of the “Big Apple” come from many (3) ______ countries. There are more nationalities in New York (4) _________in any other places on the earth. It is also has (5) _______ tourists than any other city except London, especially in the summer. (6) _______come from all (7) _________the world and have a wonderful time. There are so many (8) ________for them to get enthusiastic about – whether it’s some of the (9) _______museums in the world or the (10) _______little streets of Greenwich Village.

Question 1. A. sad    B. beautiful    C. horrible    D. cold

Đáp án: B

Dịch: Các tòa nhà chọc trời của nó và Tượng Nữ thần Tự do tạo nên một cảnh tượng tuyệt đẹp.

Question 2. A. attraction    B. impression    C. population    D. people

Đáp án: C

Dịch: New York có dân số hơn bảy triệu người và đây có lẽ là thành phố nổi tiếng nhất thế giới.

Question 3. A. same    B. young    C. old    D. different

Đáp án: D

Dịch: Cư dân của “Big Apple” đến từ nhiều quốc gia khác nhau.

Question 4. A. than    B. rather    C. of    D. to

Đáp án: A

Dịch: Có nhiều quốc tịch ở New York hơn bất kỳ nơi nào khác trên trái đất.

Question 5. A. many    B. much    C. more    D. lots

Đáp án: C

Dịch: Nó cũng có nhiều khách du lịch hơn bất kỳ thành phố nào khác ngoại trừ London, đặc biệt là vào mùa hè.

Question 6. A. Visit    B. Visitors    C. Workers    D. Goers

Đáp án: B

Dịch: Du khách đến từ khắp nơi trên thế giới và có một thời gian tuyệt vời.

Question 7. A. in    B. from    C. over    D. of

Đáp án: C

Dịch: Du khách đến từ khắp nơi trên thế giới và có một thời gian tuyệt vời.

Question 8. A. attraction    B. place    C. sights    D. area

Đáp án: C

Dịch: Có rất nhiều điểm tham quan để họ có được nhiệt tình về.

Question 9. A. good    B. better    C. best    D. nicer

Đáp án: C

Dịch: Có rất nhiều điểm tham quan để họ có thể nhiệt tình tham gia - cho dù đó là một số bảo tàng tốt nhất trên thế giới.

Question 10. A. to charm    B. charm    C. charmed     D. charming

Đáp án: D

Dịch: Có rất nhiều điểm tham quan để họ có được sự nhiệt tình - cho dù đó là một số bảo tàng tốt nhất trên thế giới hay những con đường nhỏ quyến rũ của Greenwich Village.

Bài 2. Decide whether the following statements are True (T) or False (F).

Thailand, located in the Southeast of Asia, has a total area of 513,115 sq km. It is bordered by the countries Laos in the Northeast, Cambodia in the Southeast and Malaysia in the South. The total population is about 65.5 million in 2010. Bangkok, the most populous city, is the capital of Thailand. The country’s unit of currency is the Baht, which consists of 100 Satang.

The country enjoys a tropical monsoon climate, and there are differences between the weather in the North and the South. The Northern Thai have three seasons in a year, hot from March to May, rainy from June to October, and cool from November to February. The Southern Thai have only two seasons, rainy from April to November and hot from December to March.

The national language is Thai. English is also spoken and understood by many citizens, especially in Bangkok and other tourism areas. Although Thailand has no official religion, up to 96.4% people (2002) believe in Buddhism. Additionally, there are followers of some other religions such as Muslims, Hinduism and Christianity.

Question 1. Thailand is contiguous to Laos, Cambodia and Malaysia.

A. True     B. False

Đáp án: A

Thông tin: It is bordered by the countries Laos in the Northeast, Cambodia in the Southeast and Malaysia in the South.

Dịch: Nó giáp với các nước Lào ở Đông Bắc, Campuchia ở Đông Nam và Malaysia ở phía Nam.

Question 2. The weather in Northern and Southern Thailand is the same.

A. True     B. False

Đáp án: B

Thông tin: The country enjoys a tropical monsoon climate, and there are differences between the weather in the North and the South.

Dịch: Đất nước này có khí hậu nhiệt đới gió mùa, và có sự khác biệt giữa thời tiết ở miền Bắc và miền Nam.

Question 3. Southern Thailand has rainy and cool seasons.

A. True     B. False

Đáp án: A

Thông tin: The Southern Thai have only two seasons, rainy from April to November and hot from December to March.

Dịch: Miền Nam Thái chỉ có hai mùa, mưa từ tháng 4 đến tháng 11 và nóng từ tháng 12 đến tháng 3.

Question 4. Buddihsm is the official religion in Thailand.

A. True     B. False

Đáp án: B

Thông tin: Although Thailand has no official religion, up to 96.4% people (2002) believe in Buddhism.

Dịch: Mặc dù Thái Lan không có tôn giáo chính thức, nhưng có tới 96,4% người dân (2002) tin vào Phật giáo.

Question 5. The total area of Thailand is 513,115 sq km.

A. True     B. False

Đáp án: A

Thông tin: Thailand, located in the Southeast of Asia, has a total area of 513,115 sq km.

Dịch: Thái Lan, nằm ở phía đông nam châu Á, có tổng diện tích 513.115 km2.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 9 hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 600 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 9.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-1-a-visit-from-a-pen-pal.jsp