Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 2)



Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 2)

     Đề thi Giữa kì 1 - Năm học ....

     Môn Tiếng Anh lớp 8

     Thời gian làm bài: 90 phút

Quảng cáo

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1 : A. question       B. mention       C. action       D. education

Question 2 :

A. laughed       B. washed       C. danced       D. played

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3 :

A. nomadic

B. colourful

C. generous

D. countryside

Question 4 :

A. opportunity

B. facility

C. inconvenient

D. optimistic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Quảng cáo

Question 5 : This house (A) is more spacious (B) as that white house (C) I bought in Ho Chi Minh City (D) last year.

Question 6 : Do you mind (A) to speak to John (B) to ask him (C) to help (D) us.

Question 7 : (A) In today’s (B) world, teenagers rely (C) in technology more than (D) in the past.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8 : He did the test ……………………than I did.

A.as bad as

B. more worse

C. worse

D. badder

Question 9 :Please turn of ……………lights when you leave ………………room.

A. the/the

B. a/the

C. a/a

D. the/a

Question 10 :……………..does Hoa Ban Festival take place? – In Lai Chau.

A. Where

B. When

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

C. How

D. What

Question 11 : During the festival, they fly many…………….kites in different shapes and sizes.

A. colour

B. colourful

C. colourless

D. colouring

Question 12 : We will go swimming today…………it is very hot.

A. so

B. so that

C. because

D. although

Question 13 :So many people nowadays are…………..to computers and mobile phones. They use them a lot.

A. bored with

B. addicted to

C. worried about

D. afraid of

Question 14 :Mary’d like to find ………..more…………the culture of the Ede people in Viet Nam.

A. out/on

B. in/about

C. into/of

D. out/about

Question 15 :It is interesting ……………badminton after school.

A. play

B. to playing

C. played

D.to play

Question 16 : Using the computer as your hobby can be……………..to both your health and your social life.

A. harm

B. to harm

C. harmful

D. harmless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17 :“ – It isn’t a long way from Britain, isn’t it?” – “Yes, but it isn’t as ……………as HongKong.”

A. far

B. farther

C. farthest

D. further

Question 18 :“…………….pass me the newspaper?” – “ Sure. Here you are.”

A. Would you mind

B. Could you please

C. May you

D. Why don’t you

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19 :Mai enjoys making crafts, especially bracelets.

A. adores

B. hates

C. detests

D. dislikes

Question 20 :Gardening and hunting still play an important role in the economy of the Laha.

A. convenient

B. significant

C. complicated

D. developed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21 :The Muong in Hoa Binh and Thanh Hoa are well-known for their poor folk literature.

A. beautiful

B. richness

C. rich

D. simple

Question 22 :Ethnic peoples in the mountains have a complicated way of farming.

A. simple

B. complex

C. important

D. easy

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

When you game online, be careful when you make friends” with strangers. What should you do? Firstly, remember that it is (23)……………to lie online and some of these “online friends” maybe adults (24)……………..want to harm you. Secondly, never give your personal information such as your full name or your hometown. Thirdly, only play online games when you have (25)………..antivirus software. In addition, tell your parents what games you are playing and what you love (26)………….them. In short, just like in the real world, you need to be careful when (27)……………with strangers.

Question 23 :

A. simple

B. difficult

C. happy

D. easy

Question 24 :

A. what

B. who

C. whom

D. whose

Question 25 :

A. updated

B. update

C. updating

D. updates

Question 26 :

A. in

B. to

C. about

D. with

Question 27 :

A. to play

B. played

C. play

D. playing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The Lo Lo ethnic group can be divided into Flower Lo Lo and Black Lo Lo. Living in in Lung Cu since ancient time, the Lo Lo people have made many efforts in making homeland suitable for farming. The Lo Lo folklore culture is very rich and unique, demonstrated with dances, songs, legends. The Lo Lo calendar divides a year into 11 months, each corresponding to an animal name. Decorating on their turbans, shirts, skirts and trousers are particularly colourful.

The ancient bronze drums are very important. The head of each family entitled to keep the drums which are used only during funerals or festival to maintain rhythms for dances. The Lo Lo people are among the few ethnic groups in Vietnam who still use bronze drums, a traditional musical instrument closely associated with a legend about the Flood.

Question 28 :How many groups can the Lo Lo ethnic group be divided?

A. three

B. four

C. five

D. two

Question 29 :Where do they live since ancient time?

A. Black

B. Lung Cu

C. Flower

D. Vietnam

Question 30 :The Lo Lo Folklore……………..is very rich and unique, demonstrated with dances, songs and legends.

A. custom

B. festival

C. song

D. culture

Question 31 :How many months are there in a year in Lo Lo calendar?

A. eleven

B. twelve

C. ten

D. eight

Question 32 :When are the bronze drums used?

A. funerals

B. festivals

C. A and B are correct

D. A and B are incorrect

II. WRITING: (2 points)

Rewrite the following sentences without changing their original meanings, using the words given

Question 33 :In the countryside, children play more freely than in the city.

⇒ In the city children...................................................................

Question 34 : Who do these beautiful ornaments belong to?

⇒ Whose...................................................................

Question 35 :Local people sell a lot of local specialities at the open-air market.

⇒ A lot of local specialities......................................................................................

Question 36 : I couldn’t travel to Sa Pa with my family because of the hurricane.

⇒ The hurricane prevented......................................................................................

Rearrange the words to make complete sentences

Question 37 :: teenagers /on /Nowadays / more / past / rely / the / than / technology / in.

⇒.................................................................................................................

Question 38 :first / farm work / trip / countryside / I / had / experience / my / of / on/ the / a / to.

⇒.................................................................................................................

Question 39 :all / a computer / problems / sitting / in front of / health / day / cause / can.

⇒.................................................................................................................

Question 40 :minorities / still / traditional / some / life / in / ways / mountains / their / the / keep /of

⇒.................................................................................................................

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1. A 2. D 3. A 4. B 5. B 6. A 7. C 8. C
9. A 10. A 11. B 12. C 13. B 14. D 15. D 16. C
17. B 18. A 19. B 20. A 21. C 22. A 23. D 24. B
25. A 26. C 27. D 28. D 29. B 30. D 31. A 32. C

Question 33. In the city, children play less freely than in the countryside.

Question 34. Whose are these beautiful ornaments?

Question 35. A lot of local specialities are sold at the open-air market by local people.

Question 36. The hurricane prevented me from travelling to Sa Pa with my family.

Question 37. Nowadays teenagers rely on technology more than in the past.

Question 38. I had my first experience of farm work on a trip to the countryside.

Question 39. Sitting in front of a computer all day can cause health problems.

Question 40. Some minorities in the mountains still keep their traditional way of life.

Tham khảo các Đề thi môn Tiếng Anh lớp 8 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 8 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 8 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi Hóa 8 | Đề kiểm tra Hóa 8 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát theo chương trình sách giáo khoa Hóa học 8 và cách ra đề thi trắc nghiệm mới nhất.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


de-thi-tieng-anh-lop-8-giua-ki-1.jsp