Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 8 có đáp án (5 đề)



Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 8 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 8 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi, bài kiểm tra môn Tiếng Anh lớp 8.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. revise    B. behave    C. prepare     D. mend

2. A. exhibition    B. homework    C. humid     D. human

II. Choose the best answer

1. She told me that she ____________ candies.

A. likes    B. doesn’t like

C. not liked     D. didn’t like

2. The teacher encourages the _______________ of the pupils in each lesson.

A. participating    B. participant

C. participate     D. participation

3. He isn’t tall enough ______________ the books on the shelf.

A. reach    B. reaching

C. to reach     D. reached

4. At school some pupils ______________ hide and seek.

A. play     B. is playing

C. plays     D. are playing

5. Would you like ____________ to my party?

A. to come     B. come

C. came    D. coming

6. Many learners do not try to learn all new words they _______________.

A. get across     B. come cross

C. go across     D. go cross

7. You must look _______________ your children when they are playing.

A. around     B. about

C. after     D. down

8. You can’t make a comparison between beef and oranges, they are completely ___________ .

A. differ     B. different

C. difference     D. differently

III. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. Teddy and his brother like (act) _______________ movies very much.

2. His mother (buy) _______________ him a new novel yesterday.

3. She’s not tall enough (play) _______________ volleyball.

4. Bell (already go) _______________ on a business trip to New York.

Quảng cáo
1. 2.
3. 4.

IV. Choose the word of phrase that best fits the blank space in the following passage

Once a farmer (1) ______________ a comfortable life with his family. His chickens laid many eggs which the farmer used to sell to buy food and clothing (2) ______________ his family. One day, he went to (3) ______________ the eggs and discovered one of the chickens laid a gold egg. He shouted (4) ______________ to his wife, “We’re rich”. His wife ran to him and they both look at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided to cut open all the chickens and find more eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished all, the chickens were (5) ______________. There were no more eggs of any kind for the (6) ______________ farmer and greedy wife.

1. A. leave     B. left     C. live     D. lived

2. A. to     B. for    C. about     D. of

3. A. collect     B. buy     C. sell     D. save

4. A. exciting     B. excited    C. excitedly     D. excitingly

5. a. die     B. died    C. dying     D. dead

6. A. poor     B. foolish     C. sociable    D. generous

V. Rearrange the word to make meaningful sentences

1. His brother/ not/ tall/ enough/ play basketball.

_______________________________________________________________

2. We/ work/ for/ this company/ 20 years.

_______________________________________________________________

3. My mother/ tell/ me/ open/ window.

_______________________________________________________________

4. I/ not/ buy/ that shirt/ because/ it/ expensive.

_______________________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. (Đáp án D phát âm là /e/, các đáp án khác phát âm là /i/)

2. (Đáp án A là âm câm, các đáp án khác phát âm là /h/)

II. Choose the best answer

1. D 2. D 3. C 4. D
5. A 6. B 7. C 8. B

III. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. acting 2. bought
3. to play 4. has already gone

IV. Read the passage and answer the questions

1. D 2. B 3. A 4. C 5. D 6. B

V. Rearrange the word to make meaningful sentences

1. His brother is not tall enough to play basketball.

2. We have worked for this company for 20 years.

3. My mother told me to open the window.

4. I didn’t/ won’t buy that shirt because it was/ is expensive.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 2)

1. A. received    B. remembered    C. annoyed    D. included

2. A. mountain    B. enough     C. country    D. young

3. A. sentence    B. letter    C. person    D. twelve

4. A. speech     B. machine     C. children    D. March

II. Choose the best answer

1. There is a computer ____________ the middle ____________ the room.

A. in / in     B. on / of

C. in / of     D. on / in

2. Nga ____________ have a holiday in Da Lat next summer.

A. are going to    B. will to

C. is going     D. is going to

3. Lan ____________ going camping in the mountain.

A. likes     B. liking

C. like     D. don’t like

4. I and my pen friend ____________ Ho Chi Minh’s Mausoleum last Sunday.

A. visiting     B. visited

C. visit     D. visits

5. My parents used to ____________ work very early.

A. go to    B. went

C. going to     D. to go

6. I don’t have ____________ to buy a car.

A. money enough    B. so many

C. enough money    D. a lot of

7. There is a case with flowers ____________ the table.

A. in     B. on

C. of     D. with

8. She can do the homework ____________.

A. herself     B. himself

C. yourself     D. myself

III. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. You must (go) _______________ to the doctor.

2. In England, they (drive) ____________ on the left.

3. The test was easy enough for me (do) ________________.

4. Lan (visit) _____________ Hue this summer vacation.

Quảng cáo
1. 2.
3. 4.

IV. Complete the following passage

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2) ___________ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.

Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________ information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.

1. A. spend    B. spending    C. spent    D. to spend

2. A. have    B. use    C. play    D. get

3. A. online    B. Internet   C. computer    D. home

4. A. write    B. email    C. send    D. give

5. A. at    B. in    C. for    D. on

6. A. because    B. but    C. although    D. so

7. A. is    B. were   C. are    D. be

8. A. tired    B. hard    C. happily    D. boring

9. A. change    B. to change    C. changes    D. changed

10. A. sensible    B. sensibly    C. sensibleness    D. sensitive

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Shall we go to the cinema at 7 p.m.?

How about ________________________________________________

2. It’s important for you to find the book.

You have _________________________________________________

3. Minh really loves to hang out with friends.

Minh really enjoys __________________________________________

4. Playing beach games is very interesting.

It is ______________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. D 2. A 3. C 4. B

II. Choose the best answer

1. C 2. D 3. A 4. B
5. A 6. C 7. B 8. A

III. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. go 2. visit
3. to do 4. is going to visit

IV. Complete the following sentences

1. C 2. B 3. A 4. B 5. C
6. B 7. C 8. A 9. D 10. B

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. How about going to the cinema at 7 p.m.?

2. You have to find the book.

3. Minh really enjoys hanging out with friends.

4. It is very interesting to play beach games.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 3)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. camel B. buffalo C. cattle D. paddy

2. A. lived B. populated C. harvested D. loaded

3. A. destroy B. repair C. electric D. emigrate

4. A. fun B. sun C. surf D. cut

II. Choose the best answer

1. Let’s ___________ outside the theater.

A. meet B. met

C. to meet D. meeting

2. He ___________ paint his house blue next month.

A. wants be B. is going to

C. is going be D. is going to be

3. What meat would you like ___________ dinner?

A. to B. for

C. of D. in

4. ___________ are you going to get there? – By bus.

A. What B. When

C. How D. Where.

5. She isn’t ___________ to carry all those boxes.

A. strong enough B. enough strong

C. too strong D. stronger

6. What does your friend look ___________?

A. likes B. like

C. likely D. liking.

7. Do you and your friend have the ___________ character?

A. like B. same

C. alike D. likely

8. I have ___________ the garden before noon.

A. clean B. cleaning

C. leaned D. to clean

III. Read the passage and answer the questions

After retiring, my uncle – a lover of the sea- took up a strange leisure activity: he spends most mornings at the beach, looking for things that the sea sends ashore. He says: “It’s a multi-beneficial leisure activity. I can get some exercise, blending, picking up, and walking. I can breathe the fresh air and enjoy the vastness and quietness of the sea. Sometimes I watch the children playing beach games and I feel years younger. At the same time, I can also clean the beach. It’s volunteer work, isn’t it? Many of the things I pick up from the beach are still useful to someone. I clean them and sell them at the Sunday flea market in the town nearby.”

1. When did the writer’s take up this strange activity?

………………………………………………………………………………………..

2. Which part of the day does he go to the beach?

………………………………………………………………………………………..

3. How does he feel watching the children playing beach games?

……………………………………………………………………………………….

4. What kind of volunteer work does he do?

……………………………………………………………………………………..…

IV. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. How far (be)…………. it from your house to school?

2. Nam (play)………………………..….the guitar now.

3. I (visit)……………………...my grandmother last night.

4. Can I (speak)…………….……….to Mai, please?

V. Complete the sentences, using “Be (not) enough + to V…”

1. She isn’t old. She can’t ride her bike to school.

……………………………………………………………………………………………

2. This bag is light. I can bring it to my grandmother.

……………………………………………………………………………………………

3. The weather was bad. I couldn’t go fishing.

……………………………………………………………………………………………

4. He wasn’t experienced. He can’t do the job

……………………………………………………………………………………………

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. B 2. A 3. D 4. C

II. Choose the best answer

1. A 2. B 3. B 4. C
5. A 6. B 7. B 8. D

III. Read the passage and answer the questions

1. After retiring, my uncle – a lover of the sea- took up a strange leisure activity.

2. He spends most mornings at the beach.

3. He feels years younger.

4. He cleans the beach.

IV. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. is (câu hỏi khoảng cách how far is it from…to…)

2. is playing (câu chia thời hiện tại tiếp diễn vì có now)

3. visited (câu chia thời quá khứ vì có “last night”)

4. speak (can + V: có thể làm gì)

V. Complete the sentences, using “Be (not) enough + to V…”

1. She isn’t old enough to ride her bike to school.

2. This bag is light enough for me to bring it to my grandmother.

3. The weather was not good enough for me to go fishing.

4. He wasn’t experienced enough to do the job.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 4)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. wanted     B. washed     C. decided     D. needed

2. A. leisure     B. eight     C. celebrate     D. penalty

3. A. although     B. laugh     C. paragragh     D. enough

4. A. deaf     B. lead     C. steamer     D. meat

II. Choose the best answer

1. Would you like ____________ a movie on the weekend?

A. see     B. seeing

C. to see     D. saw

2. My mother usually ____________ to the market in the morning.

A. go     B. goes

C. going     D. to go

3. Nga ____________ in Hanoi last year.

A. live     B. to live

C. living     D. lived

4. Nam repaired the bicycle ____________.

A. himself     B. yourself

C. itself     D. themselves

5. You must ____________ the lesson carefully before your test.

A. learn    B. to learn

C. learning     D. learns

6. Hoa is old enough ____________ a car.

A. drive    B. drove

C. to drive     D. driving

7. We mustn’t let children ____________ in the kitchen.

A. to play     B. play

C. played     D. plays

8. Mai ____________ to visit me next week.

A. is going    B. going to

C. is going to     D. are going to

III. Read the passage and answer the questions

Once a poor famer had a daughter named Little Pea. After his wife died, the farmer married again. His new wife had a daughter, Stout Nut. Unfortunately, the new wife was very cruel to Little Pea because she wasn’t her daughter. Little Pea had to do chores all day. This made Little Pea father very upset. He soon died of a broken heart.

Summer came and went. As a tradition, in the fall, the village held its harvest festival. That year, everyone was very excited as the prince wanted to choose his wife from the village. Stout Nut's mother made new clothes for her, but poor Little Pea had none.

However, before the festival started, a fairy appeared and magically changed Little Pea's rags into beautiful clothes.

As Little Pea ran to the festival, she dropped one of her shoes and lost it. When the prince found the shoe, he decided to marry the girl who owned it. Of course, the shoe fitted Little Pea, the prince immediately fell in love with her.

1. Her stepmother didn’t love Little Pea because ________________.

A. Little Pea wasn’t the daughter whom she gave birth of.

B. the famer’s ex-wife died young.

C. the farmer wasn’t cruel to little Pea.

D. the farmer was going to die of a broken heart.

2. The villagers held their harvest festival ________________.

A. to welcome the prince to visit the village.

B. as it was part of their traditional customs.

C. to hold a beauty contest for the village girls.

D. to honor Stout Nut and her mother.

3. The word “Unfortunately” is opposite in meaning with ________________.

A. Hopefully    B. Luckily

C. Magically    D. Previously

4. It can be inferred from the passage that ________________.

A. The story is true because it is a folk tale.

B. The story can happen in all ages.

C. The story is untrue as it is a folk tale

D. The story is a science fiction story.

IV. Give the correct form of the verbs in the brackets

Nam is my pen pal. He (1. be) ____________ 14 years old. Last year, he (2. live) ____________ in Hai Phong with his family but now he (3. live) ____________ in Da Nang with his aunt. Yesterday, I (4. receive) ____________ his letter. He said “I usually (5. have) ____________ bread and milk for breakfast. I often (6. go) ____________ to school six days a week. My school (7. be) ____________ very big. I sometimes (8. go) ____________ fishing on the weekend with my friends here. I am very happy”. Last week, I (9. write) ____________ a letter to him. I introduced myself and (10. send) ____________ him a photograph of my family.

V. Rearrange the words to make meaningful sentences

1. I/ to/ enough/ the/ reach/ ceiling/ not/ tall/ am.

_______________________________________________________________

2. She/ friends/ is/ easily/ to/ sociable/ enough/ make/.

_______________________________________________________________

3. he/ looking/ is/ at/ himself/ mirror/ in/ the.

_______________________________________________________________

4. I/ to/ have/ smoking/ stop.

_______________________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. B 2. B 3. A 4. A

II. Choose the best answer

1. C 2. B 3. D 4. A
5. A 6. C 7. B 8. A

III. Read the passage and answer the questions

1. A (Unfortunately, the new wife was very cruel to Little Pea because she wasn’t her daughter.)

2. B (As a tradition, in the fall, the village held its harvest festival.)

3. B (unfortunately: thật không may >< luckily: may thay)

4. C (câu chuyện không có thật vì đó là truyện cổ tích)

IV. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. is 2. lives 3. is living 4. received 5. have
6. go 7. is 8. go 9. wrote 10. sent

V. Rearrange the words to make meaningful sentences

1. I am not tall enough to reach the ceiling.

2. She is sociable enough to make friends easily.

3. He is looking at himself in the mirror.

4. I have to stop smoking.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 5)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. increase    B. great     C. lead    D. overheat

2. A. medical    B. revive     C. province     D. villa

3. A. tutor    B. unite     C. fund    D. music

4. A. behave    B. master     C. marry     D. magical

II. Choose the best answer

1. The sun ____________ in the West.

A. set     B. sets

C. to set     D. setting

2. Bell and Watson ____________ the telephone in 1877.

A. introduce     B. introduces

C. introduced     D. to introduce

3. Lan ____________ short black hair.

A. gets     B. has

C. comes     D. plays

4. The couch is ____________ to the window.

A. near     B. opposite

C. next     D. beside

5. Life in a small town is ____________ than that in a big city.

A. less peaceful

B. much more peaceful

C. much peaceful

D. peaceful

6. My mother always tells me that I ___________ be home by 9 p.m.

A. has to     B. have to

C. have not to    D. had to

7. When you eating in India, you ____________ use the right hand.

A. must     B. shouldn’t

C. oughtn’t     D. have

8. ____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. Which    B. When

C. How many    D. However

III. Find and correct the mistakes

1. The girl (A) is not (B) enough tall (C) to touch (D) the top of the shelf.

2. I am (A) going to playing (B) chess (C) with (D) my friend tonight.

3. He worked (A) with (B) people who could neither (C) speak and (D) hear.

4. You have to making (A) sure the children (B) don’t put (C) anything into (D) the sockets.

IV. Read the passage and answer the questions

THE BEST TIME FOR APPLES

It was the first lesson after the summer holidays at a small school in England. The lesson was about the seasons of the year. "There are four seasons in the year", said the teacher. "They are Spring, Summer, Autumn and Winter. In Spring it is warm and everything begins to grow. In Summer it is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In Autumn, there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In Winter, it is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground."

Here the teacher stopped and looked at one of the pupils, "Stop talking, Tom" he said. "Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples?"

"Yes, sir," answered Tom. "It is when the farmer is not at home and there is no dog in the garden."

A. True (T) or False (F) questions.

a. __________ The lesson took place at a small school in England.

b. __________ In the summer it is cold and there are many flowers in the fields and gardens.

B. Answer the questions.

1. When did the lesson take place?

............................................................................................

2. What was the lesson about?

...........................................................................................

3. How many seasons are there in a year?

............................................................................................

4. What did the teacher ask Tom to do?

............................................................................................

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. He uses all his free time to look after his garden.

He spends ___________________________________________________

2. "Don't talk in class, students", the teacher asked.

The teacher asked _____________________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. B 2. B 3. C 4. A

II. Choose the best answer

1. B 2. C 3. B 4. C
5. B 6. B 7. A 8. A

III. Find and correct the mistakes

1. C ⇒ tall enough

2. B ⇒ play

3. D ⇒ nor

4. A ⇒ make

IV. Read the passage and answer the questions

A. True (T) or False (F) questions.

a. T (It was the first lesson after the summer holidays at a small school in England.)

b. F (In Summer it is hot and there are many flowers in the fields and gardens.)

B. Answer the questions.

1. It was the first lesson after the summer holidays.

2. The lesson was about the seasons of the year.

3. There are four seasons in the year.

4. He asked Tom to stop talking.

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. He spends all his free time looking after his garden.

2. The teacher asked the students not to talk in class.

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 8 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 8 tại khoahoc.vietjack.com

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 8 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Bộ đề thi các môn học lớp 8 năm học 2021 - 2022 Học kì 1, Học kì 2 của chúng tôi được biên soạn và sưu tầm từ đề thi khối lớp 8 của các trường THCS trên cả nước.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.