Top 4 Đề thi Tiếng Anh lớp 8 Giữa kì 1 chọn lọc, có đáp án



Bộ đề tổng hợp Top 4 Đề thi Tiếng Anh lớp 8 Giữa kì 1 chọn lọc, có đáp án, cực sát đề chính thức. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi môn Tiếng Anh lớp 8.

Mục lục Đề thi Tiếng Anh lớp 8 Giữa kì 1

Quảng cáo

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 (Đề số 1)

     Thời gian làm bài: 90 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. addiction       B. vast       C. craft       D. pasture

2. A. thank       B. northern       C. earthen       D. ethnic

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. collect       B. disturb       C. detest       D. gather

4. A. local       B. virtual       C. unique       D. basic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 3)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. 'Well, your sister has never cooked well,…………?” Aunt Alice asked me.

A. hasn't she

B. has she

Quảng cáo

C. doesn't she

D. does she

9. We found the film ……………………..because of the excellent actors and actresses.

A. interest

B. interested

C. interesting

D. interests

10. The church near our school…………. in the 16th century.

A. was built

B. was building

C. built

D. builds

11. Cathy got up early; ………….. , she did not catch the train.

A. therefore

B. however

C. although

D. so

12. The __________ have a very hard life. They cannot live permanently in one place.

A. nomads

B. nomadic

C. farmers

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

D. workers

13. His parents feel very sad and upset because he’s __________ to computer games.

A. addiction

B. addicted

C. addictive

D. addict

14.I love the __________ sky on starry nights. It looks fantastic.

A. safe

B. quiet

C. slow

D. vast

15. __________ a horse is one of the skills every child in Mongolia has to learn.

A. Ride

B. Riding

C. Rides

D. Rode

16. Most farm households in our village can’t live on their farm work. They have to rely __________ a job outside the farm.

A. to

B. from

C. on

D. of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following sentences.

17. They raise cows, buffaloes for their own use.

A. crops

B. poultry

C. harvest

D. cattle

18. The Muong in Hoa Binh and Thanh Hoa are well-known for their rich folk literature and their traditional songs.

A. famous

B. significant

C. major

D. convenient

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following sentences.

19. Life in the city seems to be more complicated than life in the country.

A. harder

B. more simple

C. more difficult

D. basic

20. English is becoming more and more important to people in the modern world.

A. significant

B. insignificant

C. complicated

D. developed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to complete each of the following exchanges.

21. Minh: We’re going to the countryside this weekend.

Tuan: _________________.

A. No, thanks.

B. You’re welcome.

C. How interesting!

D. Thank you.

22. Jack: Do you mind shutting down the computer?

Jill: _________________.

A. Yes, I do.

B. No problem.

C. No, I am not.

D. Yes, it’s all right.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

A recent survey conducted by TIRA, a Vietnamese research company, highlights (23) ________ about the lifestyles of Vietnamese teenagers in urban areas. There is an imbalance in their consumption of time for studying and recreational activities. On average, these teenagers spend 9.5 hours a day (24) ________ studies at school and at home. They only have about four hours for (25) ________. Most of this time is spent on watching television and the internet, where they chat through social networks. The teenagers admit that they use computers to play games and to chat with friends much more than using it for studying purposes. The survey also shows that during summer months, (26) ________ having much more free time than during school years, these teenagers still fail to manage their time properly. They stay in bed longer and then get (27) ________ to games and TV. The time for computers and TV increases significantly to about five or six hours a day, while there is almost no time for physical outdoor activities.

23.

A. benefits

B. disadvantages

C. problems

D. advantages

24.

A. at

B. in

C. for

D. on

25.

A. entertainment

B. entertainer

C. entertain

D. entertaining

26.

A. although

B. in spite

C. despite

D. but

27.

A. interested

B. hooked

C. addicted

D. keen

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Making a film takes a long time and is very hard work. Writing the story for the film may take many weeks. Filming the story, or shooting the film, often takes at least six months. Actors and cameramen work from very early in the morning until late at night. Each scene had to be acted and reacted, filmed and refilmed, until it is just right. Sometimes the same scene has to be acted twenty or thirty times.

The film studio is like a large factory and the indoor stages are very big indeed. Scenery of all kinds is made in the studio; churches, castles and forests are all built of wood and cupboard. Several hundred people work together to make one film. Some of these people are actors and actresses. The director of the film, however, is the most important person in a studio. He decides how the scene should be filmed and how the actors should act.

Most people go to see a film because they know the film stars in it. Sometimes the film may be very poor. It is best to choose a film made by a good director. Some famous directors make their film very real. People feel that they themselves are among the people in the film.

28. Shooting a film often takes…..

A. less than six month

B. at least six months

C. many weeks

D. from early in the morning until late at night

29. Some scenes have to be filmed many times because

A. it takes a long time to make a film

B. it is often difficult to make them just right

C. many people work together

D. the film is poor

30.Which of the following is compared to a factory?

A. The film studio

B. The indoor stage

C. The scene

D. A poor film

31. The director of a film

A. is always an actor

B. makes the scenery

C. is a film star

D. says how each scene should be filmed

32. We should choose a film which

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

Write new sentences as similar as possible in meaning to the original sentences, using the given words. Do not change the given words in any ways

33. She enjoys going to the suburbs and painting pictures of natural landscapes.

HOOKED

.............................................................................................

34. The boy spent hours and hours playing chess with his grandfather. TOOK

.............................................................................................

35. People made a fire by rubbing pieces of bamboo but now it no longer exists. USED

.............................................................................................

36. Although they made careful preparations, they had a lot of difficulties in making the film. DESPITE

.............................................................................................

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words or using suggestions

37. Herding buffaloes is more difficult than loading the rice.

⇒ Loading the rice is ....................................................................

38. Young people move faster than old people.

⇒ Old people move............................................................................

39. "Let's organize a sponsored cycling race." said the children.

⇒ The children suggested..............................................................................

40. Mary speaks English better than her sister.

⇒ Mary’s sister speaks.......................................................................................

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1. A 2. B 3. D 4. C 5. D 6. B 7. A 8. B
9. C 10. A 11. B 12. B 13. B 14. D 15. B 16. C
17. D 18. A 19. B 20. B 21. C 22. B 23. C 24. D
25. A 26. C 27. C 28. B 29. B 30. A 31. D 32. D

Question 33. She is hooked on going to the suburbs and painting pictures of natural landscapes.

Question 34. It took the boy hours and hours to play chess with his grandfather.

Question 35. People used to make a fire by rubbing pieces of bamboo.

Question 36. Despite making careful preparations, they had a lot of difficulties in making the film.

Question 37. Loading the rice is easier than herding buffaloes.

Question 38. Old people move more slowly than young people.

Question 39. The children suggested organizing a sponsored cycling race.

Question 40. Mary’s sister speaks English worse than her/ she does.

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 (Đề số 2)

     Thời gian làm bài: 90 phút

A. PHONETICS: (4 pts)

I/ Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. penalty      B. celebrate      C. leisure      D. eight

2. A. paragraph      B. although      C. laugh      D. enough

II/ Choose the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. blackberry      B. heritage      C. museum      D. decorate

4. A. minorities      B. activity      C. populated      D. experience

B. VOCABULARY AND GRAMMAR: (20 pts)

I/ Choose the underlined part that needs correction in each of the following questions

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 4)

II/ Choose the correct answer to each of the following questions.

8. The _______ on display in Da Nang Museum of Cham Sculpture are very interesting.

A. goods

B. shows

C. products

D. items

9. The boys often help their parents to _______ water from the village well.

A. collect

B. gather

C. find

D. give

10. The crops ________ on the weather.

A. affect heavily

B. affect heavy

C. depend heavily

D. depend heavy

11. _______ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. Which

B. How many

C. When

D. How often

12. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the _______ house.

A. commune

B. communication

C. communal

D. community

13. The Viet people have many _______ customs and crafts.

A. culture

B. traditional

C. customary

D. tradition

14. The Gong Festival is held ________ in the Central Highlands.

A. yearly

B. annually

C. year

D. annual

15. An old woman was ________ the goats up the mountainside.

A. talking

B. herding

C. riding

D. running

16. My dad doesn't mind ________ my mom from work every day.

A. picks up

B. picking up

C. pick up

D. picked up

17. Life in a small town is _______ than that in a big city.

A. much more peaceful

B. less peaceful

C. much peaceful

D. peaceful

18. It is typical of the cultural life of ________ Thai people.

A. the

B. X

C. a

D. some

III/ Choose the most suitable response to complete each of the following exchanges.

19. Nga: The Thai not only have their own language but also they have their own writing system.

Ba: _________________________ .

A. I see

B. Check out this

C. How interesting!

D. It’s right up your street

20. Tuan: “My favourite leisure activity is people watching.”

Hoa: “__________________________-__”

A. That sounds so weird!

B. OK. That’s what you’ve chosen.

C. That’s all right.

D. Sure. It’s very entertaining.

IV/ Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. The Thai are experienced farmers. They grow different crops.

A. bad

B. better

C. worse

D. good

22. The northwest region of Viet Nam is famous for breathtaking rice terraced paddy fields.

A. fabulous

B. well- known

C. surprised

D. interesting

V/ Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23. Ethnic peoples often put on their traditional costumes on special occasions.

A. good

B. beautiful

C. different

D. modern

24. Gathering and hunting still play an important role in the economy of the Laha.

A. traditional

B. major

C. insignificant

D. inconvenient

C. READING: (8pts)

I/ Read the following passage and choose the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The Muong (25)________ ethnic roots with the Vietnamese people and their language is classified in the Vietnamese-Muong language branch. The Muong live in mountainous areas which have abundant land for (25)________wet rice.

In a Muong hamlet, stilt houses are located in the shade of big trees, huddle against the mountain, and look out on vast rice fields. A Muong house is designed to maximize convenient use and air ventilation to counter the warm, humid mountain climate.

The Muong's (27)________ is special. Men often wear a round-neck shirt which opens in the front and has two pockets. Their pants have large trouser legs. The Muong women wear a long, black dress and a white or brown shirt with a line of buttons in the front and long sleeves. They wind a white or indigo headscarf around their head.

The Muong have diverse folk arts including folk songs and poems, sorcerer’s worshipping songs, tales, and riddle songs. The gong is the most popular musical instrument along with the flute, the (28)________ violin, the drum, and the panpipe.

25.

A. cut

B. have

C. share

D. divide

26.

A. raising

B. harvesting

C. growing

D. putting

27.

A. material

B. costumes

C. cloth

D. costume

28.

A. two strings

B. two-string

C. second-string

D. two string

II/ Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions.

The thing I liked most when I was small was the change of seasons. Spring, summer, autumn and winter — I could see them all come and go and each one was completely different. Now in the city, you can buy summer flowers in winter and eat the same vegetables all the year round. Whereas, in the country, I could only eat things at certain times of the year, for example, strawberries in June and turnips in winter. I lived my childhood with the seasons.

We also made most of our food and would never eat frozen or tinned food. Everything was fresh, so it must be better than the type of food I am taking now in the city. City people may think people in the country miss a lot of things about modern life. In fact, in my opinion, they miss a lot more than people in the country, they miss real life.

29. What did the writer like most about living in the country?

A. Flowers in spring

B. The wild animals and plants

C. Leaves in autumn

D. The change of seasons

30. What does the word “them” in line 2 refer to?

A. Plants

B. Countryside people

C. Winter and autumn

D. Four seasons

31. Why did the writer never eat tinned food when living in the country?

A. Because it was contaminated

B. Because it wasn't very fresh

C. Because it was very fat

D. Because it was frozen

32. Which of the following sentences is NOT true ?

A. In the countryside turnips are grown in winter

B. The writer often eat frozen and tinned food now

C. Many city people think they live better than those in the country

D. People in the city can grow vegetables all year round

D. WRITING: ( 8 pts)

I/ Rewrite the following sentences without changing the meaning, using the word given in brackets

33. This supermarket isn’t as expensive as the one across the street. (less)

....................................................................................................

34. The English teacher started teaching at our school three years ago. (for)

....................................................................................................

35.You won’t pass the exam unless you study harder. (if)

....................................................................................................

36. Your village is so beautiful! (What)

....................................................................................................

II/ Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first one.

37. Although the villagers are quite poor, they live a happy and healthy way.

⇒ In spite of..............................................................................

38. Romantic films interest me more than war films.

⇒ I find......................................................................................

39. How long is it since you built this stilt house?

⇒ When.........................................................................................

40. Living in a big city is more convenient than living in a village.

⇒ It’s...........................................................................................

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1. D 2. B 3. C 4. C 5. A 6. A 7. C 8. D
9. A 10. C 11. A 12. C 13. B 14. B 15. B 16. B
17. A 18. A 19. C 20. A 21. D 22. B 23. D 24. C
25. C 26. C 27. D 28. B 29. D 30. D 31. B 32. D

Question 33. This supermarket is less expensive than the one across the street.

Question 34. The English teacher has taught at our school for three years.

Question 35. You won’t pass the exam if you don’t study harder.

Question 36. What your/ a beautiful village!

Question 37. In spite of being poor/their poverty, the villagers live a happy and healthy way.

Question 38. I find romantic films more interesting than war films.

Question 39. When did you build this stilt house?

Question 40. It’s more convenient to live in a big city than to live in a village.

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 8 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 8 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 8 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi Hóa 8 | Đề kiểm tra Hóa 8 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát theo chương trình sách giáo khoa Hóa học 8 và cách ra đề thi trắc nghiệm mới nhất.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.